Penginapan di Korea @ 2nd Hostel KW Pencil Seoul

Featured

Assalamualaikum dan Salam Sayang…  Seperti yang dijanjikan, cik tom nak share penginapan cik tom sepanjang di korea pada 20 Mei sehingga 27 Mei 2014. Cik tom dan kawan-kawan menginap kat Hostel KW Pencil (2nd) di Hongdae, Seoul, Korea Selatan selama 7H 6M. Malam last tue stay kat airport je sebab flight balik awal pagi. Kitaorang … Continue reading

Tenaga Biogas di Malaysia

Negara Malaysia banyak bergantung pada bahan api fosil iaitu minyak, arang batu dan gas dalam menghasilkan tenaga elektrik. Tetapi tenaga fosil ini ialah sumber yang bakal habis dan tidak dapat diperbaharui. Selain itu, pembakaran bahan api fosil bagi penjanaan tenaga elektrik juga banyak mencemarkan alam sekitar apabila membebaskan karbon dioksida dalam kuantiti yang tinggi. Sebagai … Continue reading

Punca dan Kesan Pemanasan Global (Global Warming)

Assalamualaikum dan salam sayang….. Entri kali ini cik tom nak berkongsi mengenai pemanasan global atau global warming yang menjadi satu masalahalam sekitar yang serius dihadapi oleh masyarakat di seluruh dunia. Boleh dikatakan hanya sebilanganrakyat Malaysia yang prihatin terhadap isu-isu alam sekitar. Banyak bukti telah menunjukkan yang segala fenomena perubahan iklim kesan daripada pemanasan global. Antaranya … Continue reading

Contoh Itinerary Trip ke Korea Cik Tom

Assalamualaikum dan Salam Sayang.. Cik tom nak share contoh itinerary trip cik tom ke korea beberapa hari lepas. Actually ini bukan itinerary yang asal ye. Ni itinerary yang telah diubah mengikut keadaan masa dan situasi fizikal kitaorang yang dah letih turun naik subway + jalan-jalan pusing Seoul. Itinerary asal bukan cik tom yang buat tau tapi … Continue reading

Kedai Roti Abdullah, Batu Buruk Kuala Terengganu

Assalamualaikum dan Salam Sayang…. Cik tom nak share satu tempat makanan best yang menjadi kegemaran keluarga cik tom. Keluarga cik tom memang jenis suka makan roti waktu petang. Roti kosong cicah tea o panas atau kuah kari. Pergh memang sedap! Roti apa family cik tom makan? Gardenia? Hi5? Kedai roti yang ayah cik tom suka … Continue reading

Komik Lawak Kampus Kompilasi 2 Mantap!

Assalamualaikum w.b.t… Hai semua. Apa khabar semua pengunjung blog Cik Tom? Di harap semuanya berada dalam keadaan sihat. Lebih-lebih lagi dengan keadaan cuaca yang tak menentu sekarang dan banyak penyakit yang mudah merebak.. Orait, kali ni Eda nak review pasal buku. Pensyarah Eda pernah kata, dalam sebulan, sepatutnya kita kena baca 3 jenis buku. PertamaContinue reading