2Day Blogger | Pakar SEO Ulas Entry Cik Tom

2day blogger header blog tercantik, terkemas dan menarik

Pemilik sebenar Blog 2Day Blogger ialah Faisal Abdullah. Seorang part time blogger yang aktif berkongsi informasi dan tips sambil kumpul side income dengan menggunakan kepakaran faisal dalam teknik Search Engine Optimization (SEO). Pada yang tertanya apa itu SEO? Cik tom akan terangkan serba ringkas. SEO ialah mengoptimunkan sesebuah laman web atau blog untuk memudahkan trafik masuk dari enjin carian seperti google serta untuk memastikan entry kita tersenarai di muka depan carian. Untuk lebih lanjut boleh baca, “Apa Itu SEO?”
Blog 2Day Blogger ada ulas entry cik tom sebelum ni Cik Tom Tawar Hati dengan Dunia Blogging dengan entry ulasan, “Cik Tom Tawar Hati Blogging Disebabkan Penipuan Trafik”. Dalam entry ni ada faisal terangkan mengenai penipuan autoblogwalking dan iframe. Terima kasih pada Faisal atas penerangan yang ringkas dan padat. Walaupun cik tom rasa lebih kepada percubaan faisal dalam permainan keyword dan SEO. Tak percaya tengok bawah tue. Terus je 2day blogger tersenarai first page untuk carian cik tom. huhu….

Dalam entry terbaru blog 2Day Blogger, faisal ada maklumkan yang E-book mengenai SEO akan siap dalam masa beberapa hari lagi. Fuh memang hebat la faisal 2Day Blogger ni sampaikan boleh buat satu E-book khas untuk SEO. So kepada sesiapa yang berminat untuk belajar SEO boleh tanyakan lebih lanjut dengan Otai SEO, Faisal 2Day Blogger.
Terima kasih juga kepada semua blogger yang komen entry dan bagi semangat pada cik tom. Entry perhargaan kepada semua blogger pada entry tue akan dipublish dalam entry akan datang.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

66 thoughts on “2Day Blogger | Pakar SEO Ulas Entry Cik Tom

  • February 24, 2011 at 4:21 pm
    Permalink

    salam

    lepas ni jangan tawar hati lagi tau,, dah ramai yang review blog cik tom sayang ni =)

    Reply
  • February 24, 2011 at 4:26 pm
    Permalink

    cayalah cik tom..moge2 semangat lagi lepas ni k? =)

    Reply
  • February 24, 2011 at 4:41 pm
    Permalink

    wah cik tom best la cm ni..

    Reply
  • February 24, 2011 at 4:48 pm
    Permalink

    Assalam ciktom…sy ade terbace entry 2day blogger arituu…die syg ciktom sbb tuu ulas entry balas utk ciktom…kih3.so jgn tawar hati dh pasnie…teruskan jer sampai dh x larat menekan keyboard…hu3

    Reply
  • February 24, 2011 at 4:55 pm
    Permalink

    aii..takkan dah tawar hati kot hanya untuk perkara remeh temeh macam tuh.biarkan jer dowang dengan cara dowang…

    kena tanya lik untuk apa kita berblogging..kita bukan nak bersaing bukan…

    Reply
  • February 24, 2011 at 5:24 pm
    Permalink

    cik tom ^^

    jgn tawar ht la.. nt tkder cikgu nk ajr bt blog.tk best laa.. jgn twr ht k??

    Reply
  • February 24, 2011 at 7:37 pm
    Permalink

    Semangat mesti terus membara~!

    Berjuang hingga ke angkasa raya~!

    Cheewwwaaahhh…

    hahaha..

    Reply
  • February 24, 2011 at 7:42 pm
    Permalink

    cik tom byk ilmu!! 🙂

    Reply
  • February 24, 2011 at 10:00 pm
    Permalink

    sbr sbr dan sabar..stip permasalhan pasti ada jalan,jgn risau lagi k.kdg2 sy pun rasa down jangan blog ni,yala komen bukan membina bagi semangat tapi buat tambah down..

    tak berapa nak praktik seo2 ni ciktom,kalau guna seo ke,ceo ke.sma je.. org tak msuk gak blog sy..haahaaa cik tom tke care,stdy lelok..maaf,smlm tak berapa sht,plus penat sngt smpai tdo je keja..maaf^^

    Reply
  • February 25, 2011 at 6:20 am
    Permalink

    Hahahaha..
    Dah2 cik Tom sayang, kembalilah berblogging seperti biase ye..
    Aku dah tak nampak penulisan ko cam dulu2..
    Aiyooo.. Bz ke?????????????
    Takpe2, amik masa k..

    Entry Terbaru: Tuan Direktor! Pilih Kasih Eh!!

    Reply
  • February 24, 2011 at 11:35 pm
    Permalink

    Hai Tom…jum teruskan semangat berblogging ya..biar apa saja masalah atau rintangan , kita kena maju ke hadapan ya dear…Ellen akan support Tom…aik…Tom akan support ellen…hehee…

    Reply
  • February 25, 2011 at 1:15 am
    Permalink

    cik tom tahu, seploh kali bace psl SEO ni, kite tetap x fhm2. haha. mmg lembab sket

    Reply
  • February 25, 2011 at 1:49 am
    Permalink

    sayang cik tom..TQ sharing info..

    Reply
  • February 25, 2011 at 3:59 am
    Permalink

    cik tom blog ck tom memang best jgn tawar2 hati tau…pedulik kan semua itu

    Reply
  • February 25, 2011 at 1:18 pm
    Permalink

    saye pun baru berjinak2 nak tau lebih lanjut pasal SEO nie ^^

    Jom Join Says.My untuk tutorial gambar sila add Facebook aku
    Selepas Join, share kempen yang ada ya^^

    Reply
  • February 25, 2011 at 6:42 am
    Permalink

    Tahniah…hebat-hebat blogger sekarang!

    Reply
  • February 25, 2011 at 8:22 am
    Permalink

    eh! sy nmpk Solihin Zubir Bekas Ahli Kongsi Gelap la.. hehehe..

    Reply
  • February 25, 2011 at 11:25 am
    Permalink

    waaa..memang hantu SEO la faisal ni eh. hehhe…blog ciktom pun mantap apa bab seo ni. lebih2 lagi tang tutor. memang banyak naik nama ciktom. hehehe.

    congratez yunk!

    Reply
  • February 25, 2011 at 1:22 pm
    Permalink

    Salam.. Hi Cik Tom, lama tak singgah komen kat blog kesayangan Kak Nur ni.. Tahniah ye Cik Tom kena review lagi. Jangan pedulikan komen-komen yg negatif tu, ramai lagi yg masih setia memberi sokongan untuk Cik Tom.. Teruskan berblog ye. 🙂

    Reply
  • February 25, 2011 at 1:24 pm
    Permalink

    ada masa ciktom berblog deh…

    hepi2 blogging ciktom..

    Reply
  • February 25, 2011 at 2:42 pm
    Permalink

    cik tom..skit belakg lorr dtg sni..hehe pa sal ea??sy dah tua ke??hahaaaa tapi serius memang skit belakang,smpi mlas nak jalan bw..hehee rasa nak tdo je.,.

    skian^^

    Reply
  • February 25, 2011 at 3:17 pm
    Permalink

    Gua suspect eh, respect lah sama admin blog 2day blogger tu. Sgt infomasi kot. Macam belog Cik Tom ;D

    Reply
  • February 25, 2011 at 3:39 pm
    Permalink

    wah Ebook yang menarik,
    semoga cik tom ceria berblogging..:)

    Reply
  • February 25, 2011 at 4:23 pm
    Permalink

    blog cik tom banyak membantu, good luck..buku SEO ea, cmbest je~

    Reply
  • February 26, 2011 at 7:56 am
    Permalink

    kak tom..lepas ni jgn merajuk lagi taw..kami sayang kak tom..
    ni entry baru alief..tekan link ni…dtg la kalau free..hhuhuhu..
    ENTRY baru ALIEF..rahsia di sebali kentut…wajib baca!!! haha..datang la blog alief…k…hehe.""

    Reply
  • February 26, 2011 at 2:41 am
    Permalink

    salam cik tom??sis follower baru..free jengok2 lah kat blog akk yer

    Reply
  • February 26, 2011 at 5:54 am
    Permalink

    ciklin suka g website 2day blogger tu sbb info best giler.nk belajar seo…alahai ciktom…pasni mesti dh ada mood kan..hihi

    Reply
  • February 26, 2011 at 11:45 am
    Permalink

    calang-calang org je yg boleh main dgn entri SEO mcm cik tom & admin 2dayblogger tu..moge cik tom terus maju!

    😉

    Reply
  • February 26, 2011 at 12:40 pm
    Permalink

    cik tom jgn le tawar2 hati dah tau..cyg cik tom ^^

    Reply
  • February 26, 2011 at 1:38 pm
    Permalink

    Hi cik tom..saya baru perasan entri ini bila search kat google guna keyword 2dayblogger dan 2day Blogger..cemerlang =)

    Reply
  • February 26, 2011 at 2:54 pm
    Permalink

    untuk pengetahuan cik tom..
    entry2 cik tom sentiasa menarik pemblog lain..
    hehhe..

    Reply
  • February 26, 2011 at 6:17 pm
    Permalink

    shag dtg sni buat apa??eheee nak gduh ke sayam shag?hahaaa

    Reply
  • February 27, 2011 at 3:47 am
    Permalink

    style la cik tom!

    Reply
  • February 27, 2011 at 1:17 pm
    Permalink

    cik tom..nak belajar jugak bermain dengan seo tu..macam mana?huhuhuhuhu

    Reply
  • February 28, 2011 at 4:47 am
    Permalink

    Cik Tom yang budiman.. since cik tom dah popular.. Sudikan la cik tom jadi follower saye sbb saya baru dalam dunia blogging. Semoga blog cik tom memberi byk ilmu berguna utk saya..
    http://luqmanawawi.blogspot.com

    saya pernah gak try gune SEO ni tp lame2 dia punye linking tu cam rosak..

    Reply
  • February 28, 2011 at 5:59 am
    Permalink

    saya suka dengan blog cik tom ni…saya selalu visit blog ni kerana mesti ada tips2 baru…. i dah lama follow cik tom….nanti visit lah blog saya ya…

    Reply
  • February 28, 2011 at 7:45 am
    Permalink

    Leh la MM blajo jugak. MM da start jual mekap Mary Kay ni. Perlu rsnya wt SEO ni utk blog MM. Taip Mary Kay-trus smpi blog MM.huhu.Canggih..

    Reply
  • February 28, 2011 at 8:16 am
    Permalink

    Tom..ellen jenguk Tom ni ..Thnks kerana tetap sudi visit blog ellen…
    Ellen faham ngan kebizian Tom..sabar ya dear..

    Reply
  • February 28, 2011 at 9:56 am
    Permalink

    belalang ade jugak drop komen pada entry 2 day blogger berkaitan ciktom tu ^_^

    Reply
  • February 28, 2011 at 2:52 pm
    Permalink

    dulu2 sy pun rasa tawar hati.. cepat2 cari perasa biar ada rasa.. cayokk ciktom

    Reply
  • February 28, 2011 at 3:12 pm
    Permalink

    huhuhu.. faisal ni juga tidak kurang peramahnya… still boleh di bawa lepak.. huhuhu

    Reply
  • February 28, 2011 at 11:27 pm
    Permalink

    terima kasih cik tom….visit my site and follow me…saya akan sokong cik tom….

    Reply
  • March 1, 2011 at 10:56 am
    Permalink

    tu la. momoy suka sangat baca entry kat blog bro tu
    cik tom tamo sedey-sedey lagi tau
    Korang pernah main game ni?"
    Coupon makan-makan untuk korang"
    Comelnya HEMPEDU ULAR"

    Reply
  • March 1, 2011 at 8:07 am
    Permalink

    tak paham sgt seo ni.. mmg lemah =_=

    Reply
  • March 1, 2011 at 8:43 am
    Permalink

    singgah di blog yg makin top…

    selamat berblog Cik Tom.

    Reply
  • March 1, 2011 at 9:02 am
    Permalink

    hari-hari saya online,
    nak blogwalking kat blog kawan2,
    blog cik tom dah lama kesepian,
    psst, bila blog ni nak update?

    sorry, pantun xde ada rhythm

    Reply
  • March 1, 2011 at 10:43 am
    Permalink

    salam…

    blog yg hebat….saya suka..

    Reply
  • March 1, 2011 at 11:15 pm
    Permalink

    Aikz.. kawe lum kome lg rupanya.. ahakz.. dah2.. jgn tawar hati.. makan biskut tawar boleh. haha..

    Reply
  • March 2, 2011 at 10:51 am
    Permalink

    Busy..nya CT…entry baru mana??

    Reply
  • March 3, 2011 at 5:55 am
    Permalink

    cik tom..
    gambate kudasai.. 🙂

    Reply
  • March 3, 2011 at 9:04 am
    Permalink

    1st page tu cik tom…tahniah!!!

    wah!!! bagusnya 2dy dh boleh kuarkan E-Book

    Reply
  • March 3, 2011 at 7:02 pm
    Permalink

    datang melawat cik tom..

    Reply
  • March 4, 2011 at 12:14 am
    Permalink

    cik tom..tamo la tawar ati..
    truskan berblogging k..chaiyok! 😉

    Reply
  • April 4, 2011 at 12:22 pm
    Permalink

    cik tom..huhu…chaiyok k..terus berusaha…tutorial cik tom bnyk tlg newbies cam sy ni

    Reply
    • May 11, 2011 at 9:04 pm
      Permalink

      tue la memang femes…esempoi pun tengok gaya cam femes gak…hee

      Reply
  • May 11, 2011 at 11:38 am
    Permalink

    hi cik tom, thanks for backlinks. byk lagi kena pelajari cik tom, algoritma seo ni sentiasa berubah2. ada sahaja benda baru.
    Jom baca entri terkini Mohd Isa …Apabila Tiada Perasaan Menulis BlogMy Profile

    Reply
    • May 11, 2011 at 1:00 pm
      Permalink

      oh ye ke?yang lama pun cik tom tak khatam lagi..hehe

      Reply
  • May 24, 2011 at 11:21 pm
    Permalink

    minggu lepas dah hilang blog bahasa inggeris
    aku dalam google index.rugi la pula kena beli
    domain baru.artikel lama pula tak
    boleh import.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE