3 Blog Pilihan Terbaik

3 Blog Pilihan Terbaik di mata cik tom? Ianya adalah satu pilihan yang agak sukar untuk menyenaraikan blog yang baik pada pandangan cik tom. Kerana terdapat banyak pilihan blog yang menjadi kegemaran cik tom untuk berkunjung setiap kali online.

Untuk kali ini cik tom listkan 3 blog pilihan terbaik yang cik tom rasakan antara yang memberi impak terbesar or sumber inspirasi terkini dalam dunia blogging blog ciktomdotcom.

3 Blog Pilihan Terbaik
3 Blog Pilihan Terbaik

Blog Hidup Untuk Memberi Pilihan Terbaik : Denaihati

Siapakah Denaihati? Rasanya kalau sebut je denaihati memang rata-rata blogger mengenali bro denaihati yang blog popular dengan tagline Hidup Untuk Memberi. Cik tom berani cakap majoriti or maybe kesemua peserta yang join contest 3 Blog Pilihan Terbaik pasti memilih bro Denaihati antara salah satu pilihan blog terbaik. Blog denaihati memang mempunyai aura yang sangat kuat hasil dari penjenamaan dan juga artikel yang berkualiti. sentiasa menganjurkan contest yang hebat dan lumayan seperti contest terkini Iphone 5 Gadget Impian. Tahniah kepada peserta yang terpilih dan semoga berjaya! Selain itu, pilihan terbaik cik tom kerana bro denaihati seorang yang humble dan sudi untuk blogwalking ke blog rakan blogger walaupun sudah hebat berada di atas.

Blog Kekeluargaan dan Artikel Menarik Pilihan Terbaik: Akubiomed

Akubiomed antara blog terawal cik  tom kenal sejak ceburi bidang blogging. Ini antara 3 blog pilihan terbaik cik tom kerana bro biomed seorang blogger yang sangat rajin update entry, menghadiri event dan juga peramah. Setiap artikel yang dihasilkan oleh beliau pasti menarik hati cik tom untuk membaca sehingga ke penghujung entry dengan ditambah pula gambar2 yang menarik hasil dari shoot bro biomed sendiri. Ia memberi inspirasi kepada cik tom untuk sentiasa memperbaiki hasil penulisan di blog supaya menjadi lebih menarik.

Blog Penulisan Pilihan Terbaik: SabreeHussindotcom

Cik tom dah terlupa bagaimana cik tom tersasar buat kali pertama ke blog Sabree Hussin. Tapi semenjak kali pertama tersasar sehingga ke hari ini memang cik tom suka singgah ke blog ini. Cik tom suka dengan gaya penulisan sabree yang tersusun dan seperti berinteraksi face to face dengan pembaca. Kadang-kadang buatkan cik tom jadi tertanya-tanya dan berfikir mendalam. Ada artikel yang diselitkan dengan kisah bacaan hasil dari buku-buku yang menarik. But mostly cik tom silent reader je blog ni. hehe…

Kalau nak ikutkan banyak lagi blog terbaik yang cik tom suka singgah macam blog Padin, Amirez, Titan, Hafizmd, Hafizul, Kak Mahh, Suri dan anda semua yang tengah baca entry ini. Blog korang semua memang antara pilihan blog yang terbaik dan juga penulis yang hebat! =)

Contest 3 Blog Pilihan Terbaik ini dianjurkan oleh Amirez (dot) com dan ditaja oleh  ContengConteng, Nurqider, Muazfariz, Azri, Shaharil, Firdaus Latib, Saljuhumairah, Ladfe Amir, CitaReka, Yaa Designs, Aiman Aziz, Hadi Hanafee dan Impiana Guest House.

p/s: jom sertai dan meriahkan contest 3 Blog Pilihan Terbaik!

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

290 thoughts on “3 Blog Pilihan Terbaik

  • November 13, 2012 at 12:40 am
    Permalink

    blog cik tom pun terbaik jugak. cantik n cute lagi….tak jemu mata memandang….

    Reply
  • November 13, 2012 at 12:48 am
    Permalink

    Salam..
    memang hebat ketiga-tiga blog di atas
    dari segi trafik dan penulisan 🙂

    Reply
    • November 13, 2012 at 11:37 am
      Permalink

      wslm..yup memang 3 blog ini terbaik dr segi trafik n penulisan..

      Reply
    • November 13, 2012 at 1:43 am
      Permalink

      boleh2..jomlah join..lagi ramai lagi best n meriah =)

      Reply
  • November 13, 2012 at 1:55 am
    Permalink

    saya tak mampu atasi mereka lagi ..mungkin dalam 2-3 tahun baru dapat merasa kot berada pada tahap mereka 😀

    Reply
    • November 13, 2012 at 11:35 am
      Permalink

      blog spudin makin naik..insyaAllah boleh jd blog hebat n terbaik..

      Reply
      • November 13, 2012 at 4:06 pm
        Permalink

        insyaAllah ..

        Reply
  • November 13, 2012 at 4:31 am
    Permalink

    salam cik tom, first time singgah blog cik tom, ketiga-tiga blog mmg best dan menarik…..blog cik tom pun apa kurangnya, hope satu hari nanti blog saya boleh menjadi 3 Blog Pilihan Terbaik cik tom.

    Reply
    • November 13, 2012 at 11:35 am
      Permalink

      wslm..thanks sudi singgah blog ciktom..insyaAllah semoga semua blog kita akan jd blog pilihan terbaik pengujung..amin..

      Reply
      • November 27, 2012 at 10:41 am
        Permalink

        aminnn..semoga yang singgah di blog cik tom akan mendapat manfaatnya…

        Reply
  • November 13, 2012 at 6:59 am
    Permalink

    denaihati pun memang termasuk dalam senarai 3 blog pilihan terbaik bagi saya…all the best ya ciktom! =)

    Reply
    • November 13, 2012 at 11:34 am
      Permalink

      blog denaihati mmg ramai yang suka..thanks..goodluck jgk!

      Reply
      • November 27, 2012 at 10:44 am
        Permalink

        EMm betul tu cik tom..memang menjadi tumpuan dunia la sy rasa blog denaihati ni…

        Reply
  • November 13, 2012 at 7:58 am
    Permalink

    Mereka memang rajin….

    Reply
    • November 13, 2012 at 11:31 am
      Permalink

      rajin update blog dengan artikel terbaik!

      Reply
      • November 18, 2012 at 3:56 pm
        Permalink

        semestinya mereka adalah yg rjn dan power..ciktom pun sama

        Reply
        • November 20, 2012 at 3:53 am
          Permalink

          rsnya spudin lg rajin…

  • November 13, 2012 at 8:35 am
    Permalink

    Memang terbaik diaorang tu. Wahh terus kat atas.

    Reply
    • November 13, 2012 at 11:14 am
      Permalink

      cik tom pun suka singgah blog HP..blog pilihan terbaik!

      Reply
      • December 9, 2012 at 4:18 pm
        Permalink

        Semakin menuju kehancuran dah blog HP

        Reply
        • December 9, 2012 at 4:23 pm
          Permalink

          erk menuju kehancuran? cik tom tgk blog mantap je..entry pun rajin update+komen byk..

  • November 13, 2012 at 9:24 am
    Permalink

    good luck untuk kontest 3 Blog Pilihan Terbaik, n terima kasih juga denaihati termasuk dlm pilihan.

    Reply
    • November 13, 2012 at 11:07 am
      Permalink

      tq..blog denaihati mmg blog terbaik 🙂

      Reply
      • November 28, 2012 at 12:44 am
        Permalink

        blog Denaihati memang no 1 di hati… kalau tak kerana blog Denaihati, saya pun tak kenal rakan2 bloger. hehe…segalanya bermula di blog Denaihati…

        Reply
        • November 28, 2012 at 12:45 am
          Permalink

          saya dah g+1 untuk cik tom…
          semoga berjaya cik tom…

        • December 9, 2012 at 10:36 pm
          Permalink

          blog denaihati pemangkin network blogger.

  • November 13, 2012 at 10:01 am
    Permalink

    Emm terima kasih cik tom sebab pondok kecil masuk senarai jugak..memang betul kan cik tom..ramai orang yang pilih denaihati..hehe..gud luck cik tom..

    Reply
      • November 20, 2012 at 2:17 pm
        Permalink

        t6erima kasih cik tom atas penghargaan ni..sy dah G+ kan entri ni..hehe..sekaligus membuktikan yg sy seorang yang baik hati..hehe

        Reply
        • November 20, 2012 at 11:20 pm
          Permalink

          hehe..terima kasih hafizul yg baik hati =)

        • November 21, 2012 at 8:31 am
          Permalink

          Hehe..terima kasih jugak buat cik tom..hehe

  • November 13, 2012 at 10:22 am
    Permalink

    Salam, pihak QIOS menjemput cik tom utk sertai peraduan dari pihak kami..kami baru saja nak memulakan perniagaan, jadi hrp dpt sokong usaha kami para gadis yg nak jana pndapatan sndiri..

    Reply
    • November 13, 2012 at 11:06 am
      Permalink

      wslm..thanks jemput ciktom..kl smpt nanti ciktom join ye..

      Reply
  • November 13, 2012 at 1:41 pm
    Permalink

    Assalamualaikum Cik Tom, 🙂

    Terima kasih cik tom sebab pilih blog sabreehussin dot com 🙂

    Terharu nih

    Apa pun saya doakan semoga entri cik tom kekal dekat page pertama google, and dapat rank yang pertama 🙂

    Reply
    • November 13, 2012 at 2:11 pm
      Permalink

      waalaikumussalam..
      pengakuan ikhlas ni..hehe…
      semoga terus hasilkan entry yg berkualiti dan bermanfaat..
      thanks =)

      Reply
  • November 13, 2012 at 1:53 pm
    Permalink

    Blog Cik Tom pun terbaik daripada nak dibandingkan dengan blog Ty,huhu

    Reply
    • November 13, 2012 at 2:11 pm
      Permalink

      xde banding2 yunk..blog Ty terbaik dgn gaya tersendiri..

      Reply
  • November 13, 2012 at 2:25 pm
    Permalink

    Dari segi gaya penulisan, memang blog saudara SabreeHussin antara yang terbaik dan tak ramai blogger di Malaysia yang memiliki kelebihan sedemikian.

    BTW, blog ciktom pun takde apa yang kurangnya.

    Reply
    • November 13, 2012 at 3:07 pm
      Permalink

      yup gaya penulisan sabree mmg bagus..n bila bc tue kita blh rs artikel tue original+someone with a brain..

      Reply
  • November 13, 2012 at 2:40 pm
    Permalink

    Saya terkejut apabila tersenarai diantara blog pilihan Cik Tom. Kalau hendak di ikut ramai yang lebih layak. Apa pun terima kasih kepada Cik Tom ia menyuntik semangat untuk saya menulis blog.

    Kalau yang biasa mengikuti blog saya tentu akan perasan yang saya pernah membuat kenyataan; ‘komen daripada pembaca adalah nadi kepada sesebuah blog’. Hargailah pengunjung setia dan silent reader.

    Reply
    • November 13, 2012 at 3:09 pm
      Permalink

      yup kena sentiasa hargai pengunjung setia n jgk silent reader..thanks utk tips tu…
      blog bro memang blog pilihan terbaik!

      Reply
    • November 15, 2012 at 1:02 am
      Permalink

      Inilah kebanyakan blogger cari, seorg insan yg sering membalas komen mereka.

      Reply
      • November 16, 2012 at 3:04 am
        Permalink

        cik tom pun suka blogger yang balas komen

        Reply
        • November 28, 2012 at 12:47 am
          Permalink

          sebab tu ramai yang nak komen kat blog cik tom…

        • December 9, 2012 at 10:35 pm
          Permalink

          terima kasih ye nana.

  • November 13, 2012 at 5:06 pm
    Permalink

    sabree hussain tu tak pernah jejak lagi,
    yang lagi 2 tu dah biasa. 🙂

    Reply
    • November 16, 2012 at 3:47 am
      Permalink

      kalau camtu boleh jejak blog sabree..

      Reply
  • November 13, 2012 at 6:50 pm
    Permalink

    Wahh…Cik Tom pun join jugak ya,semoga berjaya Cik Tom…

    Blog Cik Tom pun best jugak,selalu update.Blog kita tak boleh update selalu,duduk asramalah katakan…

    Reply
    • November 16, 2012 at 3:44 am
      Permalink

      xpe bila berpeluang blh update blog.skang cuti sekolah blh la update hari2..hehe

      Reply
  • November 13, 2012 at 9:08 pm
    Permalink

    terima kasih ye cik tom sudi join contest ni. hebat SEO cik tom, terus berada di tangga teratas buat masa ni 😉

    Reply
    • November 16, 2012 at 3:40 am
      Permalink

      rasanya lupa nak submit entry sbb ni autopublish..huhu

      Reply
  • November 13, 2012 at 10:28 pm
    Permalink

    Yang no1&2 dah jejak sblm ni … yg ke 3 jap lgi saya jejak

    Reply
    • November 16, 2012 at 3:39 am
      Permalink

      boleh jenguk tambah kenalan baru..blog sabree mmg antara blog pilihan terbaik!

      Reply
  • November 14, 2012 at 1:10 am
    Permalink

    antara tiga blog diatas, yg paling saya suka, ke blog akubiomed. Byk cerita menarik disana…. 😀

    Reply
    • November 16, 2012 at 3:30 am
      Permalink

      blog biomed mmg best..artikel kekeluargaan.

      Reply
  • November 14, 2012 at 12:09 pm
    Permalink

    Memang terbaik diorang ni. Jauh lagi perjalanan saya nak capai macam diorang ni.

    Reply
    • November 16, 2012 at 3:27 am
      Permalink

      jom kita semua sama2 majukan blog cam diorg..

      Reply
  • November 14, 2012 at 2:17 pm
    Permalink

    tahniah buat ketiga2 blog .. sy xtau bile.. maklumlah baru je berblogging 4 bulan.

    Reply
    • November 16, 2012 at 3:26 am
      Permalink

      insyaAllah nanti turn blog wanayu plk..

      Reply
      • December 3, 2012 at 12:33 am
        Permalink

        saya dah join contest ni, ciktom menjadi pilihan blog sy, haha

        Reply
        • December 9, 2012 at 6:18 pm
          Permalink

          terima kasih wan..heee

  • November 14, 2012 at 8:16 pm
    Permalink

    mmg x salah pilihan cik tom ni.. 🙂

    Reply
      • December 6, 2012 at 9:38 pm
        Permalink

        uih..ciktom ag mantap..hehe

        Reply
        • December 9, 2012 at 3:30 pm
          Permalink

          ciktom rs jo byk blog lubuk duit kan2..hee

  • November 14, 2012 at 8:40 pm
    Permalink

    gud lak ciktom!.. nak masuk juge, tp tak terjumpe-jumpe mase n idea nak tulis…hehe gudlak lg! 🙂

    Reply
    • November 16, 2012 at 3:12 am
      Permalink

      thanks dear! jom2 cpt2 carik idea buat entry 3 blog pilihan terbaik

      Reply
  • November 14, 2012 at 8:53 pm
    Permalink

    hoho..memang biasa jumpa semua blog tu. hoho..

    Reply
    • November 16, 2012 at 3:11 am
      Permalink

      rasanya semua blog je cikgu dh terjah.hee

      Reply
    • November 16, 2012 at 3:05 am
      Permalink

      tq…jomlah join contest 3 blog pilihan terbaik ni!

      Reply
  • Pingback:3 Blog Pilihan Terbaik. | EarnCent.com

  • November 15, 2012 at 11:25 am
    Permalink

    eh! blog travel kak mah masuk jugak..wah.. kak mah kat thailand sekarang nie..sesi travel ngan mak 🙂

    Reply
    • November 16, 2012 at 2:40 am
      Permalink

      aah kak mah seronok sakan berjalan skang..hee

      Reply
  • November 15, 2012 at 3:48 pm
    Permalink

    Powerlah Cik Tom.Awal2 lagi dah duduk 1st Page Google.

    Pasti menang punya.

    Reply
    • November 16, 2012 at 2:27 am
      Permalink

      owh ye ke…xcek pun..just publish entry..sehari 2 ni busy..
      xconfirm gak sebab masa contest panjang lg.

      Reply
  • November 16, 2012 at 2:06 am
    Permalink

    no satu dan dua tu macam selalu pergi tapi yang last tu macam tak pernah sampai lagi kot

    Reply
  • November 16, 2012 at 10:33 am
    Permalink

    Blog yang ketiga tu saya tak pernah visit lagi, nanti terjah juga nanti hehehe

    Anyway good luck ya sis

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:07 pm
      Permalink

      boleh jenguk tmbh kenalan. goodluck utk sis jgk.

      Reply
  • November 17, 2012 at 2:32 am
    Permalink

    setiap blog ada ciri2 unik masing2 kn ^^

    kadang2 sy prefer jadi silent reader kt blog2 tertentu, huh…

    Reply
    • November 20, 2012 at 8:36 pm
      Permalink

      ciktom pn kdg2 sm suka silent readers..hihi

      Reply
  • November 17, 2012 at 6:06 am
    Permalink

    memang blog Cik Tom dan kesemua blog yg dipilih hebat2 belaka.
    insyaAllah..satu hari nanti blog saya boleh bersaing seiringan jg.

    Reply
    • November 20, 2012 at 8:24 pm
      Permalink

      insyaAllah tiada perkara yg mustahil..blog yg hebat pun mula dari zero..hee

      Reply
  • November 17, 2012 at 1:31 pm
    Permalink

    semoga satu hari blog PM boleh menjadi sehebat blog mereka….:)

    Reply
    • November 20, 2012 at 8:06 pm
      Permalink

      insyaAllah..tapi skang pun blog PM dah hebat..ramai follower pembaca yg setia kt blog =)

      Reply
  • Pingback:Senarai Peserta Contest 3 Blog Pilihan Terbaik

  • November 17, 2012 at 10:28 pm
    Permalink

    Semoga berjaya ciktom, dalam contest 3 Blog Pilihan Terbaik ni yea.

    Reply
    • November 20, 2012 at 4:17 am
      Permalink

      tq azie..jomlah join jgk contest 3 Blog Pilihan Terbaik.

      Reply
  • Pingback:Buat Duit dengan Clickbank di InternetMudah.Com - Ciktom

  • November 18, 2012 at 8:15 am
    Permalink

    Yalah depa memang blogger yang handal, hensem dan power betl tu!!

    Reply
    • November 20, 2012 at 4:09 am
      Permalink

      hehe…mmg antara blog pilihan terbaik

      Reply
  • November 18, 2012 at 9:03 am
    Permalink

    ciktom pun terbaik juga
    moga berjaya…

    Reply
    • November 20, 2012 at 4:06 am
      Permalink

      tq auc..ciktom doakan auc berjaya jgk..

      Reply
  • November 18, 2012 at 4:21 pm
    Permalink

    kerdilnya saya rasa ..hehe…
    semuanya hebat2

    Reply
  • November 18, 2012 at 6:27 pm
    Permalink

    mana2 pun mesti akubiomed dan denaihati tersenarai..mereka berdua memang hebat.. 🙂

    Reply
    • November 18, 2012 at 8:19 pm
      Permalink

      hehe..bro tak jeles ke ? apa kata nanti kita pulak ..hahha

      Reply
      • November 20, 2012 at 3:41 am
        Permalink

        insyaAllah..nanti akan sampai turn kita plk..hee

        Reply
    • November 20, 2012 at 3:42 am
      Permalink

      yup mereka berdua memang menjadi pilihan dalam top 3 blog pilihan terbaik.

      Reply
  • November 18, 2012 at 8:54 pm
    Permalink

    huhu tahniah kepada yang terpilih..memang pandangan cik tom tu sama macam saya..tapi yang ketiga-tiga tu saya baru aje lawat

    Reply
    • November 20, 2012 at 3:31 am
      Permalink

      smua blog best..blog sb pun best tp syg lm xupdate..tunggu sb pulak update blog…hehe

      Reply
  • November 19, 2012 at 3:18 am
    Permalink

    salam.. 1st time leeza singgah sini sebenarnya.. menarik… boleh dijadikan rujukan.

    Reply
    • November 20, 2012 at 3:19 am
      Permalink

      terima kasih sudi singgah..salam kenal ye..

      Reply
  • November 19, 2012 at 8:00 am
    Permalink

    Saya pun sangat meminati blog blog ini. tapi blog cik tom juga yang menghiburkan. jemput singgah.

    Reply
  • November 19, 2012 at 11:23 am
    Permalink

    pastinya blog yang tersenarai tu hebat…blog cik tom pun apa kurangnya kan 🙂

    Reply
  • November 19, 2012 at 1:48 pm
    Permalink

    tahniah berjaya mengungguli carta SEO

    Reply
  • November 19, 2012 at 3:31 pm
    Permalink

    Memang sukar nak buat pilihan kan, kalau ikutkan ramai blogger yang sememangnya terbaik 😀

    Reply
  • November 19, 2012 at 9:21 pm
    Permalink

    Sslam.
    Betul ckp cik tom psl denai hati yg sudi blogwalking. Walaupun blogger baru. Tindakan itu menjadi satu suntingan semangat kepada blogger baru

    Reply
    • November 20, 2012 at 12:38 am
      Permalink

      salam..um suka sikap humble denaihati..

      Reply
  • November 20, 2012 at 1:02 am
    Permalink

    Apa yang cik tom mahukan dah dibuat,
    Apa kata cik tom klik utk saya juga,
    Sama-samalah kita lakukan apa yg patut,
    Semoga keikhlasan kita orang tidak lupa.

    Harapan saya agar cik tom berjaya.

    Reply
  • November 20, 2012 at 1:21 am
    Permalink

    Assalam kak… boleh minta tolong sikit… boleh tekan button G+1 tak di artikel nie –> ikhwanmencarinurillahi.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html

    Mohon jasa baik … ^_^

    Terima Kasih…

    Reply
  • November 20, 2012 at 4:46 am
    Permalink

    aura otai blogger… nice shared Cik Tom…

    Reply
    • November 21, 2012 at 1:39 am
      Permalink

      thanks sudi singgah potia casadelarossa.

      Reply
  • November 20, 2012 at 8:55 am
    Permalink

    tahniah epada ketiga-tiga blog pilihan ciktom ini huh..:-)…memang hebat dan terbaik ketiga-tiga blog ini….gaya penulisan yang cukup baik…

    Reply
    • November 21, 2012 at 1:18 am
      Permalink

      thanks norizwan…kl blum join jomlah join contest ni..

      Reply
  • November 20, 2012 at 9:41 am
    Permalink

    salam cik tom…blog cik tom pun antara yang terbaik juga….

    dah lama k sya tk jenguk kat sini…cik tom apa khabar?

    ^_^

    Reply
    • November 21, 2012 at 1:13 am
      Permalink

      wslm akk…alhamdulillah baik2..hrp akk pn sihat n baik2 ye 🙂

      Reply
  • November 20, 2012 at 1:10 pm
    Permalink

    Mmg blog Denaihati pasti akan jadi antara pilihan wajib.
    Terbaiklah cik tom, semoga berjaya!

    p.s-terima kasih utk backlink =)

    Reply
  • November 20, 2012 at 2:08 pm
    Permalink

    terima kasih cik tom.. saya pun kembali tekan button g+1 kat sini.hehehe

    Reply
  • November 20, 2012 at 4:45 pm
    Permalink

    jauh lagi la untuk saya setaraf dengan blog2 terbaik yang cik tom senaraikan..cik tom punya blog pun dah kategori terbaik sangat =)

    Reply
    • November 20, 2012 at 11:10 pm
      Permalink

      thanks sudi singgah blog ciktom..td singgah jenguk blog sadiq pun terbaik..theme cantik n entry menarik..

      Reply
    • November 20, 2012 at 11:02 pm
      Permalink

      tq..blog ajumohit apa kurangnya,,byk info menarik jgk =)

      Reply
  • November 20, 2012 at 11:09 pm
    Permalink

    agak lama saya tak jengah ke blog cik tom….apa habaq la ni

    Reply
    • November 20, 2012 at 11:13 pm
      Permalink

      lama xdgr kaba…alhamdulillah sihat je cam biasa..mana mghilang?hee…

      Reply
  • November 20, 2012 at 11:13 pm
    Permalink

    saya berazam mahu jadi blog terbaik dalam topik teknologi. Bukan untuk mengalahkan pendahulu tapi nak memiliki content yang jauh lebih informatif dari blog-blog lain.

    Reply
    • November 20, 2012 at 11:16 pm
      Permalink

      alhamdulillah azam yang bagus..ada dgr2 yg skang smakin ramai suka blog iAwani berbanding blog pdahulu…sbb content yg bagus..teruskan share info yang berguna ye..ciktom akan support =)

      Reply
  • November 20, 2012 at 11:43 pm
    Permalink

    hehe.. blog diorang memang tip top.. Rhu muda tu kampung saya.. ^_^

    Reply
    • November 21, 2012 at 12:06 am
      Permalink

      kira orang marang jugaklah ni..hehe ^_^

      Reply
    • November 26, 2012 at 2:02 pm
      Permalink

      cik tom duka area rusila…hee..eh tp tgk profile blog orang kuala terengganu..hee

      Reply
      • November 29, 2012 at 10:22 pm
        Permalink

        rusila tu tempat orang cari emas suatu ketika dulu.

        Reply
        • December 9, 2012 at 9:16 pm
          Permalink

          eh mana tau??heee..

  • November 21, 2012 at 12:15 am
    Permalink

    Cik tom teratas sekarang. Tahniah. Dah support G +1 kat sini.semoga berjaya.

    Reply
    • November 21, 2012 at 1:51 am
      Permalink

      tq HP…aritu last cek tgk akma..selagi xabis contest kedudukan blh sentiasa berubah2..hee

      Reply
  • November 21, 2012 at 12:41 am
    Permalink

    blog cik tom pun terbaik.. mesra SEO. 🙂

    Reply
    • November 21, 2012 at 1:52 am
      Permalink

      tq kid…tp rsnya blog kid lg mesra seo.

      Reply
      • November 29, 2012 at 10:23 pm
        Permalink

        Dua-dua blog memang kuat seo. Trafik mencanak-canak.

        Reply
  • November 21, 2012 at 12:46 am
    Permalink

    blog denaihati dan akubiomed tu pilihan saya juga..

    Reply
  • November 21, 2012 at 2:18 am
    Permalink

    good luck Ciktom.. ada potensi untuk menang ni

    Reply
    • November 26, 2012 at 2:01 pm
      Permalink

      amin..harap2 jugak ada rezekinya…donnyien pun join kan? semoga kita sama2 berjaya antara top 3..amin..

      Reply
  • November 21, 2012 at 9:06 am
    Permalink

    blog cik tom apa kurangnya. terbaik juga. anyway goodluck for this contest 🙂

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:59 pm
      Permalink

      blog booBlogs pun terbaik..lama menyepi ye..thanks

      Reply
  • November 21, 2012 at 9:26 am
    Permalink

    Assalamualaikum,
    Jika kita ikhlas menulis untuk memberi…insyaallah, trafik akan datang dgn sendiri…
    Nawaitu anda buat blog untuk apa…itu yang penting untuk menjadi panduan dan hala tuju blog anda… 🙂

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:58 pm
      Permalink

      wslm..pendapat cik tom selain ikhlas menulis kena ada teknik/usaha jugak utk dapatkan trafik if dlm hati ada perasaan nakkan trafik..hee..

      Reply
    • November 25, 2012 at 1:41 pm
      Permalink

      mmg sgt sesuai dijadikan sumber inspirasi

      Reply
  • November 21, 2012 at 12:58 pm
    Permalink

    semoga berjaya..

    satu klik dari saya

    Reply
  • November 21, 2012 at 1:12 pm
    Permalink

    Ciktom antara blogger yang sedang perhatikan.. Sangat berkesan dalam mengunakan Google Authorship. 🙂

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:39 pm
      Permalink

      siapa yang perhatikan..bro sham ke?? hehe 🙂

      Reply
  • November 21, 2012 at 8:48 pm
    Permalink

    Pilihan 3 terbaik.saya pun selalu masuk blog tersebut memang x salah cik tom pilih..

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:37 pm
      Permalink

      semua 3 blog mmg penulis blog yg mantap.

      Reply
  • November 22, 2012 at 12:45 pm
    Permalink

    blog cik tom tak tersenarai ke?hehe
    Anyway…good luck…

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:07 pm
      Permalink

      mana blh senarai blog sendiri..lgpun xlayak kot kl compare 3 blog yg ciktom pilih..hee

      Reply
  • November 22, 2012 at 2:49 pm
    Permalink

    belog cik tom lagi bagus,, slalu je jadi cik tom sebagai sumber inspirasi berblogger

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:05 pm
      Permalink

      sebenarnya semua blog bagus tmasuk belogislam..byk idea yg menarik

      Reply
  • November 22, 2012 at 2:49 pm
    Permalink

    all d best cik tom.. jap g nak g tgk satu blog yg cik tom cakap tu.. hehee

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:05 pm
      Permalink

      tq dear…singgah lah skang blogger sabree tgh promosi blueprint

      Reply
  • November 22, 2012 at 5:44 pm
    Permalink

    Senarai CikTom itu memang hebat belaka,tapi blog cikTom pun tak kurang HEBATnya.

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:01 pm
      Permalink

      thanks kak mahh..ciktom suka blog kak mahh…hebat!

      Reply
  • November 23, 2012 at 3:26 am
    Permalink

    Hola cikTom!

    Blog saya kategori terbaik tak? hahahaha ferasan…

    Lama tak melawat blog comel ni… tuan rumah sihat ke? 🙂

    Reply
    • November 25, 2012 at 5:46 am
      Permalink

      blog marya memang terbaik!! suka bc experience kat perantauan n jugak resepi best!

      Reply
  • Pingback:3 Blog Pilihan Terbaik | Sumber Inspirasi Perniagaan Internet

  • November 23, 2012 at 9:50 am
    Permalink

    kunjungan gan,bagi – bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa 🙂

    Reply
    • November 25, 2012 at 5:07 am
      Permalink

      tq sudi berkunjung..cik tom dah kunjung ke blog tapi takde ruang komen nak drop..

      Reply
  • November 23, 2012 at 11:08 am
    Permalink

    nice pilihan cik tom, denaihati pasti adakan. jeles nyer. hehe

    Reply
    • November 23, 2012 at 8:14 pm
      Permalink

      Blog bro best. Saya selalu stalk. :p

      Btw, blog akubiomed antara blog kegemaran saya juga. 😀

      Reply
      • November 25, 2012 at 2:29 am
        Permalink

        blog bro isa mmg best…ciktom pun suka singgah..

        Reply
    • November 25, 2012 at 4:40 am
      Permalink

      blog mohd isa pun ciktom suka singgah…hehe

      Reply
  • Pingback:10 Kesilapan Yang Biasa Dilakukan Oleh Blogger & Selalu Dianggap Remeh | sabreehussin dot com

  • November 24, 2012 at 10:24 am
    Permalink

    frust..tak tersenarai…hahahahahhaa.. 🙂
    memang blogger terkenal tu…salute juga dengan diorang..

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:30 am
      Permalink

      hehee…ada je..nanti ciktom senaraikan dalam entry akan datang..

      Reply
      • November 29, 2012 at 6:09 pm
        Permalink

        hehe..datang join juga ciktom…nak ikut ciktom rerapat..hehe..

        Reply
        • December 9, 2012 at 9:19 pm
          Permalink

          meh la sama2 menang..hehe

  • November 24, 2012 at 10:52 am
    Permalink

    Terbaik.. Good Luck CIk TOm..

    Reply
  • November 24, 2012 at 4:54 pm
    Permalink

    Seronok plak melawat blog2 ni…. Semoga terus sukses Cik Tom!!

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:00 am
      Permalink

      tq aiza..bagus lawat blog ni..blh tambah kenalan baru..

      Reply
  • November 25, 2012 at 9:42 am
    Permalink

    Ketiga-tiga blog tersebut memang mantap dari segi pengisian dan perkongsian,selamat berjaya cik tom dalam contest ni

    Reply
  • Pingback:Apa Akan Anda Lakukan Jika Blogging Itu Confirm Boleh Beri Anda Duit Yang Banyak? | sabreehussin dot com

    • November 26, 2012 at 1:16 pm
      Permalink

      memang ramai blogger suka denaihati..

      Reply
  • November 26, 2012 at 12:44 am
    Permalink

    yg denaihati tu penah la singgah. yg dua lg tu kali pertama dgr. blh singgah ni.

    ohh akak uitm n9 eh?

    Reply
    • November 26, 2012 at 1:01 pm
      Permalink

      boleh singgah tambah kenalan baru..
      aah uitm n9..noraim kat mana?

      Reply
  • November 26, 2012 at 2:46 am
    Permalink

    perghhh!!! jenoh hamba scroll ke bawah utuk tinggalkan komen.. cik tom selalu saya tgk nama2 ni kat blog2 otai.. femes cik tom ni… dgn adanya blog cik tom ni sedikit sebanyak dapat beri semangat kat blogger newbie mcm hamba…maju sesuatu blog tu kerana apa ye?

    Reply
    • November 26, 2012 at 12:57 pm
      Permalink

      sori ye..lupa nak edit setting pada komen..hehe..nanti ciktom adjust…
      pendapat cik tom maju blog kerana penulisan blog yg memukau pembaca..hee..tp byk lg point..
      soalan ini boleh buat satu artikel..insyaAllah nanti ciktom akan kupas akan datang dlm entry ye.. 🙂

      Reply
  • November 26, 2012 at 3:05 pm
    Permalink

    Ketiga-tiga blog memang yang terbaik.

    Reply
  • Pingback:Tersenarai 3 Blog Pilihan Terbaik?

  • November 27, 2012 at 12:42 pm
    Permalink

    mabeles nya blog ni. baru pertama kali berkunjung ke sini 😉

    Reply
    • December 9, 2012 at 10:48 pm
      Permalink

      thanks nazra sudi singgah blog ciktom 🙂

      Reply
  • November 27, 2012 at 8:17 pm
    Permalink

    Teringin jugak nak jadi macam mereka2 yang dah berjaya.
    Hmm, perjalanan masih jauh.

    Reply
    • December 9, 2012 at 10:41 pm
      Permalink

      perjalanan masih jauh tp xmustahil utk berjaya cam diorg.

      Reply
  • November 27, 2012 at 9:21 pm
    Permalink

    Terima kasih singgah ke teratak Dieyna.. Simple je blog ni.. kemas… Denai hati tu memang dah terkenal dah… Memang terbaiklaa

    Reply
  • November 27, 2012 at 9:27 pm
    Permalink

    blog-blog yang memang best

    Reply
  • Pingback:3 Blog Pilihan Terbaik | 3 Blog Pilihan Terbaik | Scoop.it

  • November 29, 2012 at 7:07 am
    Permalink

    Semoga sukses dan berjaya kontesnya 3 blog pilihan terbaik…
    Ikut menyokong dengan mengklik g+1 nya ciktom

    Reply
  • November 29, 2012 at 6:10 pm
    Permalink

    good luck ciktom…hehe…kuat berusaha!..chaiyok2..

    Reply
  • November 30, 2012 at 7:55 am
    Permalink

    blogger denaihati nie saya pernah banyak kali visit…terbaik, mesra, pape pun lagi 2 blogger nie pun terbaik juga…dan kita semua adalah insan terbaik pilihan-Nya, kita semua adalan TERBAIK..jangan sombong2…k

    Reply
    • December 9, 2012 at 9:09 pm
      Permalink

      yup jangan sombong2..semua blog mmg terbaik.. 🙂

      Reply
  • November 30, 2012 at 3:43 pm
    Permalink

    wah..semua yg disenaraikan mmg hebat..eca pun naik join.tpi nak letakkan blog2 kekawan yg xkurang hebatnya 😀

    Reply
    • December 9, 2012 at 8:53 pm
      Permalink

      jomlah join..xkisah nak letak blog mana pun asalkan yg kita suka..hee

      Reply
  • November 30, 2012 at 11:14 pm
    Permalink

    terbaiklah cik tom

    Reply
    • December 1, 2012 at 1:59 am
      Permalink

      blog ciktom memang cukup hebat dan power.

      Reply
      • December 9, 2012 at 8:31 pm
        Permalink

        tq..tp blog biasa2 je..br nak belajar..

        Reply
  • December 1, 2012 at 2:22 am
    Permalink

    HAIII CIK TOM SAJA TERJAH SINI JOIN NAK TRY HARAP YANG TERBAIK BUAT OTAI2 NI K SELAMAT BERJAYA

    Reply
  • December 2, 2012 at 12:15 pm
    Permalink

    tahniah kpd semua blog terbaik..

    p/s: ciktom siht? dh lm x jenguk di sini.. ciktom, kwsn marang (rhu dua) kalu pakai broadband, broadband ape yg laju tenetnye?

    Reply
    • December 9, 2012 at 8:18 pm
      Permalink

      alhamdulillah sihat…ciktom duk area rusila tue guna broadband celcom..laju je..hee

      Reply
  • December 7, 2012 at 12:27 am
    Permalink

    blog ciktom ranking num 1 la keyword nye skrg.. terbaikk

    Reply
    • December 9, 2012 at 3:23 pm
      Permalink

      erk ye ke?? xtgk sbb malas nak clear cache..hehe…

      Reply
  • Pingback:10 Blog Pilihan Terbaik | 3 Blog Pilihan Terbaik November — HAFIZMOHD.COM

  • December 7, 2012 at 9:32 pm
    Permalink

    Kebanyakkan blog yg ikut kontest menyenaraikan blog Denaihati sebagai pilihan 1. Adakah ini satu strategi SEO. Aku blom faham lagi fasal SEO ini. Semoga cik tom berjaya. Kenal dgn blog Cik Tom masa contest Eyriqazz vs Denaihati..

    Reply
    • December 9, 2012 at 12:11 pm
      Permalink

      blog yg dipilih bukan berdasarkan seo tp berdasarkan blog yg terbaik pd pandangan ciktom..hehee..salam pkenalan ye 🙂

      Reply
  • December 9, 2012 at 4:55 pm
    Permalink

    bilalah pula blog ! DARI HATI BUNDA ! menjadi blog yg terbaik pd pandangan ciktom…tak mungkin kot.. 🙂

    Reply
    • December 9, 2012 at 10:05 pm
      Permalink

      xde perkara mustahil..ciktom nak singgah tapi blog tue xde dalam list..silap bagi url blog ke??

      Reply
  • Pingback:Hadiah Kupon KFC Percuma - Ciktom

  • Pingback:Senarai 10 Blog Pilihan Bulan November

  • December 16, 2012 at 6:20 pm
    Permalink

    denaihati ngn akubiomed tu lady kenal.. tp kalau yg sorang lg tu lady x kenal.. nantila lady terjah belog beliau..

    Reply
  • December 21, 2012 at 8:52 pm
    Permalink

    Salam Cik Tom.
    Blog-blog yang disenaraikan di atas memang terbaik dan menarik dibaca. Memang banyak blog yang menarik untuk dibaca termasuk blog Cik Tom yang semakin berkembang maju. Cuma, bila sibuk sangat tu, tak sempat nak melawat semua sekali.

    Reply
    • December 22, 2012 at 11:59 am
      Permalink

      salam akak…samalah ciktom pun biasa blogwalking weekend je skang sbb busy dgn kerja..

      Reply
  • January 9, 2013 at 1:50 am
    Permalink

    wah2 Cik Tom… meriah sakan ruangan komen Cik Tom ni… tahniah Cik Tom ramai jek tukang komen… kejayaan menati anda Cik Tom.. Potia CAsadelarossa mendokan Cik Tom Sukses dalam dunia blogger… Amin..
    Jom baca entri terkini SilenceBlogz …SEMANGAT NAK KOMEN TIBA-TIBA HILANG KERANAMy Profile

    Reply
  • November 29, 2018 at 9:16 am
    Permalink

    tahniah. kebetulan dua daripada 2 blog yang tersenarai memang jadi rujukan saya selama ini

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE