Ada Apa Dengan Homestay Regalia Studio

Assalamualaikum dan Salam Sayang buat semua pembaca blog ciktom……

Baru-baru ni, cik tom ada terbaca mengenai Homestay Regalia Studio di blog Eyriqazz. First impression, unik nama homestay ni! REGALIA, apa maksudnya ek? Second, Homestay style studio?? Wah cam best je. mesti luas ek.. ..

Tapi bila baca details segala kelebihan dan gambar Homestay Regalia Studio buat cik tom teringatkan sesuatu………………………….

Actually my sis, yaty dah nak kahwin bulan Mac ni.. and one of my earlier wishlist 2014 untuk spend some quality time with my sis before she turnout her status as wife. Kitaorang memang sangat rapat dan bila dah masing2 sibuk kerja ni hadkan masa bersama. Before this, kitaorang memang plan nak holiday akhir tahun ke Langkawi tapi terpaksa cancel last minute. Sayang memang sayang…

Me & my luvly sis, yaty
LOVE~ Me & my luvly sis, yaty

So, i still thinking and thinking where we can spend time together on holiday. Tempat yang dekat area KL ( sebab my sis backup holidays on her becoming wedding) but enjoy! At last, i see the chances at Homestay Regalia Studio!!

Pasti ada yang tertanyakan kenapa cik tom pilih Homestay Regalia Studio? Takde tempat lain ke? Ada apa dengan Homestay Regalia Studio??

Now let’s talk about it…..

Sejujurnya perkara pertama yang cik tom tertarik ialah kerana lokasinya yang strategik di tengah Kuala Lumpur. Homestay Regalia ni berhampiran dengan Hentian Bas Putra (7 min jalan kaki) dan Komuter Putra ( 5 min je jalan kaki). Dekat dengan my sis so dia tak perlu amik cuti and we can just spend time on weekend.

Map Regalia. Sumber:
Map Regalia. Sumber: Airbnb.com

Ianya jugak berhampiran dengan LRT PWTC. 5 minit je jalan kaki kalau nak ke LRT PWTC. Kalau takde bawak transport sendiri, senang je just naik public transport berhampiran Regalia untuk bergerak ke mana-mana dalam Kuala Lumpur. Jimat duit minyak, tol dan juga save masa dari traffic jam. huhu…

Orang perempuan tempat pertama yang diorang view of course la tempat shopping kan! hehe.. Yang bestnya bila lokasi yang strategik memang Regalia ni dikelilingi dengan tempat syurga shopping yang super best!

  • KLCC (10 minit drive atau naik LRT PWTC)
  • Pavillion (15 minit drive atau naik LRT PWTC)
  • Sogo (7 minit drive atau naik LRT PWTC)
  • PWTC (5 minit berjalan kaki)
  • Any others shopping mall yang lain just access thru LRT PWTC

Then, cik tom tertarik sebabnya ownernya orang Melayu beragama Islam iaitu senior Eyriqazz masa belajar di Universiti. Satu kelebihan lebih menyakinkan cik tom untuk sewa homestay ni. Ok, dah tau lokasi dan ownernya.

Next, kena la tengok pula keadaan dalam bilik. Apa kelengkapan yang disediakan dan bersih ke?

Homestay ala Service Apartment Condo, bilik studio yang luas dilengkapi dengan kelengkapan asas seperti katil queen, katil single, baby cot, sofa, LED televisyen, iron+board, aircond, bathroom, mesin basuh serta dapur yang mempunyai kelengkapan lengkap (peti sejuk, water heater, oven, etc..).

Kelengkapan asas dalam homestay
Kelengkapan asas dalam homestay

Mesti best kalau dapat spend masa bersama adik cik tom kat sini. Homestay selesa dan bersih macam kat rumah. Dapur pun lengkap, boleh kitaorang masak-masak bersama.

Ruang dapur dan bilik air
Ruang dapur dan bilik air

Macam mana? Nampak eksklusif kan homestay camni?

Selain lokasi dan kelengkapan dalam homestay, perkara paling utama kalau cik tom nak sewa homestay time holiday ialah tahap keselamatan sesebuah tempat tue. Yelah biasa kitaorang pergi holiday among girls je, takde lelaki. So, tahap keselamatan tue memang paling diambil berat. Alhamdulillah kat homestay regalia ni punyai sistem security dan CCTV 24 hours.

Yang ini cik tom paling rasa excited sebab pemandangan yang menarik. Lepas dah habis shopping dengan adik, boleh kitaorang berdua berehat mandi-manda kat sky pool sambil melihat pemandangan matahari terbenam dan pemandangan KLCC dan KL Tower. Mesti cantik kan? Boleh snap gambar banyak2 al-maklum my sis, yaty tu memang photogedik suka amik gambar. hehe…

Sky pool pemandangan KLCC dan menara KL Pemandangan kolam waktu pagi

Dah try sky pool tingkat 37. Boleh pulak try swimming pool tingkat 5. Kalau sejuk tak nak mandi. Boleh kitaorang berchit-chat mengimbau kenangan masa kecik sambil rehat duduk kat kerusi.

Boring sembang sambil duduk je. Boleh pulak kitaorang jalan-jalan tengok pokok menghijau kat taman kecil yang ada kat Regalia ni. Yelah asyik tengok bangunan tinggi je boring jugak kan. hehe…

Small garden di tengah Kuala Lumpur.. sejuk & tenang je mata lihat warna yang menghijau…

Selain tue, kelebihan lain kalau menginap kat sini terdapat pelbagai kemudahan antaranya ialah;

  • Surau lelaki dan surau perempuan
  • Swimming pool (tingkat 5)
  • Sky pool (tingkat 37)
  • Gym
  • Steam bath
  • Laundry service
  • Convenient store @ kedai runcit
  • Children playground
  • Ruangan guest
  • Loby
  • etc…
antara kemudahan homestay regalia studio
antara kemudahan di homestay regalia studio

Lagi best… harganya yang berbaloi iaitu murah tapi dapat gaya menginap eksklusif setanding dengan taraf 5 bintang. Harga untuk weekdays RM150 semalam manakala on weekend RM180 semalam. MURAH kan?? Mana nak dapat harga camtu di tengah bandaraya Kuala Lumpur.

Kalau dapat harga murah ni satu advantages sebab boleh la kitaorang spend duit lebih on shopping. hehe… Harap dapat spend good and quality time dengan my sis sebelum dia tamatkan zaman bujang. huhu…

Sumber gambar: facebook homestay regalia studio

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

27 thoughts on “Ada Apa Dengan Homestay Regalia Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE