Adakah aku gadis kolot itu?

Adakah aku gadis kolot itu?

Andai aku gadis yang tidak pandai bergaya.

Andai aku gadis yang tidak pandai bermake up.

Andai aku gadis yang tidak pandai bersosial.

Andai aku gadis yang tidak suka keluar dating.

Andai aku gadis yang tidak suka berpegangan tangan.

Andai aku gadis yang tidak suka tengok wayang.

Andai aku tidak rela menggadai maruah diri kerana sebuah cinta manusia.

Andai itu semua membuatkan aku gadis kolot.

Aku rela menjadi gadis kolot itu.





Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

43 thoughts on “Adakah aku gadis kolot itu?

  • October 18, 2010 at 4:11 am
    Permalink

    saya pun rela πŸ™‚

    Reply
  • October 18, 2010 at 4:12 am
    Permalink

    robot pom rela.

    tapi robot lelaki.
    leh gak kan?

    πŸ™‚

    Reply
  • October 18, 2010 at 4:13 am
    Permalink

    xpe cik tom…semua itu tak penting..jaga diri hiasi peribadi yang paling utama..

    Reply
  • October 18, 2010 at 4:32 am
    Permalink

    saya pun rela..like dis entry very2 much! <3

    Reply
  • October 18, 2010 at 4:40 am
    Permalink

    xpe cik tom..just be ur self..sy pun rela d kate gadis kolot itu~~

    Reply
  • October 18, 2010 at 4:46 am
    Permalink

    lebih baik jadi diri sendiri kan…
    biaq pi n oran lain..kita punya cara sendiri..janji hepi n ma abah tumpang hepi n kita…cayokkk

    Reply
  • October 18, 2010 at 5:05 am
    Permalink

    tak buat semua kecuali tgk wayang. adeh

    Reply
  • October 18, 2010 at 5:07 am
    Permalink

    Kolot ka pula? Rasanya gadis ni yang moden.. Percaya tak? Mo terang.. panjang nnti.. hehe..

    Reply
  • October 18, 2010 at 5:13 am
    Permalink

    ellen pn rela di anggap kolot asal saja bahagia Tom..hehe

    Reply
  • October 18, 2010 at 5:23 am
    Permalink

    jadi diri sendiri.
    jgn didengar ckp org.
    len org, len prngai.

    ~_^

    Reply
  • October 18, 2010 at 6:01 am
    Permalink

    jaga akhlak hiasi peribadi πŸ™‚

    Reply
  • October 18, 2010 at 6:11 am
    Permalink

    Hoho..
    Aku cuma x sk berpegang tangan je dgn org laki..
    Yg lain2 tu aku buat semua..
    Dating pun agak kurang gemar..
    Haha..
    Kolot ke?
    Peduli lah kan..
    Btul x cik Tom?

    Reply
  • October 18, 2010 at 6:15 am
    Permalink

    hisk. mana de kolot.
    cik tom biarlah
    apa org nak kata
    t biar diri kita bahagia
    dunia akhirat

    Reply
  • October 18, 2010 at 7:04 am
    Permalink

    aku kolot la sbb aku x pndai nk bergaya πŸ™
    uwaaaaa πŸ™
    salam, jg diri, hiasi peribadi….

    Reply
  • October 18, 2010 at 7:05 am
    Permalink

    Umur dah nak 30 tapi masih duduk rumah dengan family πŸ™‚
    Dah besar panjang, still jangan nak memandai pulang lebih 10pm…hahaha
    Tak pakai mekap, tak pandai fesyen…
    Some people cakap saya kolot sebab every Sunday mesti pergi sembahyang, nak buat macam mana…memang telah dididik sejak azali πŸ™‚
    Orang nak kutuk lantaklah, yang penting saya bahagia…hehehe

    Reply
  • October 18, 2010 at 7:40 am
    Permalink

    saya pernah kena dumped sebab saya ni dikatakan xup to date n perempuan melayu terakhir..

    Reply
  • October 18, 2010 at 9:01 am
    Permalink

    masih ada gadis sebegini? syukur alhamdulillah…

    Reply
  • October 18, 2010 at 10:59 am
    Permalink

    cik tom, biar org nk kata kita kolot, asalkan kita bahagia dan pandai jaga diri kita…akak pun kolot jugak..hehe

    Reply
  • October 18, 2010 at 2:34 pm
    Permalink

    lbey baik jd gadis kolot drp menanggung dosa menimbun2.. πŸ˜€

    Reply
  • October 18, 2010 at 2:34 pm
    Permalink

    Saya suka pompuan kolot cam cik tom ni.hehe.;-)mithali lagi.hehe

    Reply
  • October 18, 2010 at 2:41 pm
    Permalink

    andai seorang lelaki perlu menjadi macho dgn:
    1)pkaian yg smat2..
    2)gaya bhasa yg romantik
    3)belagak kaya
    4)sentiasa cool cam xde perasaan…

    saya x rela…kerana sy bukan lelaki yg macho..sy hanya besederhana…
    dan sy amat menyukai wanita yang kolot…

    Reply
  • October 18, 2010 at 3:01 pm
    Permalink

    xpe org kate kolot gitux luak pon… klu da kne pgg ye luak hehehe

    Reply
  • October 18, 2010 at 3:53 pm
    Permalink

    akak kategori kolot jugak la..tak pe..daku rela…

    Reply
  • October 18, 2010 at 5:39 pm
    Permalink

    xperlu ikut org lain. xperlu hipokrit.. jadilah diri sendri. =)

    Reply
  • October 18, 2010 at 6:31 pm
    Permalink

    ciktom xperlu risau mnjadi gadis kolot…
    gadis kolot itulah tmpt sebaik-baik syurga..
    insyaAllah.

    Reply
  • October 19, 2010 at 3:59 am
    Permalink

    idea 2sen aibaks..

    "Yang tahu menilai AGAMA dipanggil kolot
    Yang pakai skirt pendek bawah skit pangkal peha dipanggil modern..
    cume.. yang penting glamour..
    Baru hidup zaman remaja.."

    haha.. sme2 kite fikirkan..

    Reply
  • October 19, 2010 at 11:39 am
    Permalink

    @kata kila: ahaks…

    @robot: boleh je..buat la entry versi lelaki kolot…huhu

    @sarah: yup betul 100%..hihi

    Reply
  • October 19, 2010 at 11:45 am
    Permalink

    @fyza: tenkiu..nukilan hati dari kisah benar..hihi

    @eda: yup trying to be myself…

    @mrs jamal: yup betul..tenkiu bagi support akak..sayang akak..

    Reply
  • October 19, 2010 at 11:47 am
    Permalink

    @macy: jangan terasa pulak yunk..dat's for me..huhu…

    @aretikz: dah faham..hihi

    @ellen: yup..yang penting kita happy πŸ˜‰

    Reply
  • October 19, 2010 at 11:50 am
    Permalink

    @emiey: lain orang lain perangai..tapi ramai yang hipokrit kan..huhu

    @nad: yup..tenkiu..

    @tieah: yup betul..pedulikan yang penting happy dan tak buat salah..huhu

    Reply
  • October 19, 2010 at 11:53 am
    Permalink

    @qu aniza: kolot tue pandangan orang lain..tapi takpe penting happy πŸ˜‰

    @gayah: ye ke?tengok gayah posing sakan je amik gambar..hak3

    @sumandak: takpe..we r special as the way we are..tak yah tiru orang lain..

    Reply
  • October 19, 2010 at 11:55 am
    Permalink

    @diana: like it too..kui3 ;p

    @iliana: same with me..huhu

    @ain: entah la akak..rasa dah takde kot..hihi

    Reply
  • October 19, 2010 at 11:58 am
    Permalink

    @sweetsal: yup..baik pandai jaga diri sendiri..tue yang terbaik..thanks akak..

    @sudais: yup…thanks ingatkan..

    @dak eina: good..huhu

    Reply
  • October 19, 2010 at 12:05 pm
    Permalink

    @solihin: thanks memperingatkan..

    @zaer: erk..kui3 ;p

    @ustaz: boleh buat entry versi lelaki pulak satu lagi..huhu

    Reply
  • October 19, 2010 at 12:07 pm
    Permalink

    @miss: yup betul..tenkiu πŸ™‚

    @syamila: takpe semua rela akak..hehe..

    @yatie: betul..terbaik jadi diri sendiri..

    Reply
  • October 19, 2010 at 12:08 pm
    Permalink

    @syukry: tQ..harap2 begitulah…

    @aibaks: mendalam tue..nilainya bukan 2 sen..tapi tak ternilai πŸ™‚

    Reply
  • October 30, 2010 at 8:34 am
    Permalink

    penah jugak digelar perempuan kolot satu masa dulu..
    memang sedih. tapi siti yakin Tuhan tahu ape dalamhati siti.
    tak kisah pun dengan ape orang nak cakap, janji kita thu ape kita buat. kan ciktom? =)

    Reply
  • October 30, 2010 at 6:54 pm
    Permalink

    @siti:yup betul..tak kisah apa orang kata..yang penting kita dan Allah saje mengetahuinya~

    Reply
  • October 17, 2011 at 7:20 pm
    Permalink

    uwaaaaaaaaaaaaaa……baru ku sedar,kolot ghupenye aku inih…..

    tapi,a…a….a…a….a… adeerr aku kesah? muaaahahahahaahahaha…

    dont be her,dont be them,just be u.

    Reply
    • October 20, 2011 at 1:03 pm
      Permalink

      ala yunk..ni monolog cik tom je…hehe..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE