Adakah Rindu Ini Satu Anugerah Atau Sebaliknya?

Adakah Rindu Ini Satu Anugerah dari Allah Atau Sebaliknya???Sesungguhnya RINDU itu satu ANUGERAH apabila kena pada tempatnya. Kerana dari rindu timbul pula keinginan untuk mengharapkan cinta dan kasih. Keinginan untuk melakukan apa saja untuknya dan kerananya TAPI ingatlah segala batasan.

Sebenarnya tidak salah untuk kita merindui seseorang kerana ia adalah fitrah semulajadi manusia yang ingin dikasihi dan dirindui. Yang menjadi kesalahan apabila kita meletakkan perasaan rindu yang melampaui batasan sehingga kita lalai dan leka bahawa kita hanyalah hamba mutlak milik Allah.

Ya Allah, tabahkan hati hambamu ini kerana aku yakin setiap kejadian yang berlaku pasti ada hikmah yang tersembunyi. Hidup ini memang tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan.

โ€œBoleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu, kerana sesungguhnya Allah Maha Mengetahui sedang kamu tidak” Al-Baqarah:216

p/s: ini entry pembukaan cik tom rindukan blog selepas 8 hari tak update blog ^_^

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

38 thoughts on “Adakah Rindu Ini Satu Anugerah Atau Sebaliknya?

  • March 5, 2011 at 9:21 am
    Permalink

    Cik TOOOOOOMMMMMMM…arghhh…akak rindu Cik Tom…:((( sob, sob…

    Reply
  • March 5, 2011 at 9:25 am
    Permalink

    haaiiipppp rindu sapa tu ? heee

    Reply
  • March 5, 2011 at 9:37 am
    Permalink

    Yup… Tak salah kita merindui seseorg kerana kita patut merasai dicintai dan mencintai… Dan btl kata Cik Tom setiap apa yg berlaku pastinya ada hikmah… Yg +ve mahupun -ve… ada sesuatu yg hendak Allah tunjukkan kpd kita utk dipelajari… Seharusnya kita berbanyak2 bersabar, berdoa dan akhirnya berserah kepadanya… Allah tidak zalim kpd hambaNya… Wah! pjg berjela-jela. Tapi apa2 pun.. Saya suka entri ini… Padat berilmu ๐Ÿ™‚

    Reply
  • March 5, 2011 at 9:41 am
    Permalink

    Tak hbs lagi… Ayat kat bawah entri tu yg paling best… Cik Tom rindukan blog slps 8 hari x update blog… That true, Hehehe… Rasa macam tak seronok kan kalau x update blog… ๐Ÿ™‚

    Reply
  • March 5, 2011 at 9:41 am
    Permalink

    rindu itu memang perlu keran rindu adalah penentu ikhlasnya kita pada sebuah perhubungan.Kalau tak rindu bermakna hubungan kita tiada bermakna.Kan Ciktom kannn!

    Reply
  • March 5, 2011 at 9:52 am
    Permalink

    Perasaan rindu mmg lahir dari hati yg suci bknnya dpksa2 kn..hehe

    Reply
  • March 5, 2011 at 9:57 am
    Permalink

    Tak ada rindu bermaksud tiadalah cinta atau kasih sayang dalam diri. Hehe. Eh, betul ke apa yg Shag taip neh? Keke ๐Ÿ˜›

    Rindu lah Cik Tom sayam! ;D

    Reply
  • March 5, 2011 at 10:00 am
    Permalink

    cik tom…. rindu mmg kne pade tmptnye ๐Ÿ™‚

    Reply
  • March 5, 2011 at 10:00 am
    Permalink

    ayat al baqarah tue..sentiasa jd pegangan zati

    Reply
  • March 5, 2011 at 10:03 am
    Permalink

    yup,rndu itu mmg 1 anugerah dari-NYA..

    btw,rndulah kat cik tom heheh ๐Ÿ™‚

    Reply
  • March 5, 2011 at 10:07 am
    Permalink

    hehehe…saspen jek cik tom~ ingatkan rindu sape la tadi…;p

    Reply
  • March 5, 2011 at 10:11 am
    Permalink

    rindu saya ke?

    Reply
  • March 5, 2011 at 10:45 am
    Permalink

    mmg rindu lah cik tom sayangg.. wah ayt bunga2 skang. ade pape ke? hehe

    Reply
  • March 5, 2011 at 11:09 am
    Permalink

    Assalam…lamanya ciktom tak update…hu3.rindu dekat ciktom[dot]com…he3.harap ciktom rindu dekat adamxis[dot]com…hu3…

    Reply
  • March 5, 2011 at 11:36 am
    Permalink

    nahh..ramai org rindu tom ๐Ÿ˜€

    Reply
  • March 5, 2011 at 12:15 pm
    Permalink

    tafsir ayat tu mmg mnjadi inspirasi sepanajng idop tu

    Reply
  • March 5, 2011 at 12:26 pm
    Permalink

    cik tommmmm..i mis u.ehhehehehe
    lame betul xuodate blogT___T

    Reply
  • March 5, 2011 at 1:25 pm
    Permalink

    selamat kembali ke arena blog cik tom… hee

    Reply
  • March 5, 2011 at 2:07 pm
    Permalink

    rindu jugak jenguk sini..lama tol..apa khabar cik tom??

    Reply
  • March 5, 2011 at 2:15 pm
    Permalink

    sweetnye madah my sis! ;P

    Reply
  • March 5, 2011 at 3:27 pm
    Permalink

    rindu itu nikmat hidup ohooo

    Reply
  • March 5, 2011 at 3:34 pm
    Permalink

    cik tommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm tom bak!!!! i miss u like giler bebeh..

    Reply
  • March 5, 2011 at 5:14 pm
    Permalink

    cik tom cayang,

    tak salah merindu …
    tak salah juga mengharap cinta dan kasih..

    asalkan pada org yang betul ye sayang

    jauhkan dari hak orang lain

    kak ati yg sayang cik tom sokmo deh

    ^____^

    Reply
  • March 5, 2011 at 5:54 pm
    Permalink

    memang dah agak dah.. sal kes xupdate.. haha.. xpun.. rindu i kan? =p

    Reply
  • March 5, 2011 at 7:07 pm
    Permalink

    alangkah hebatnya rindu…seperti ada koneksi antara kerinduan itu walaupun dipisahkan pada jarak yang sangat jauh..

    Reply
  • March 5, 2011 at 8:07 pm
    Permalink

    rindu kat sharifah amani~

    Reply
  • March 5, 2011 at 11:19 pm
    Permalink

    rindu gak kat cik tom…pasnih selalu2 la hapdate okeh…

    p/s: jom la join contest di blog adah..:)

    Reply
  • March 6, 2011 at 12:51 am
    Permalink

    salam

    rindu yang benar untuk dicari…
    kerana ramai manusia yang hipokrit.

    Reply
  • March 6, 2011 at 12:51 am
    Permalink

    rindu kat cik tom jugakk!!
    ๐Ÿ˜‰

    Reply
  • March 6, 2011 at 9:10 am
    Permalink

    waaaaaa………..rindu cik tom…

    Jom singgah SyafzMagz dot com

    Reply
  • March 6, 2011 at 1:32 am
    Permalink

    tu normal ciktom..
    awk rindu saya
    saya rindu awk..hehe

    bila kita dikekang dgn sesuatu hal
    pasti kita xdpt buka blog kongsi cerita

    jika sudah beres keje atau free..bole lah buka blog..

    hepi2 blogging and hepi2 with what you have done now..

    Reply
  • March 6, 2011 at 8:24 am
    Permalink

    erm..btl3…

    cinta 2 1 anugerah dariNya…xsalah kalu kite merindu kan..erm..setiap y berlaku pasti ada hikmahnya…

    Reply
  • March 6, 2011 at 9:38 am
    Permalink

    Salam. Apa khabar Cik Tom? Rindu sangat dengan Cik Tom. Sentiasa ternanti2 entri baru dari blog ini..

    Reply
  • March 7, 2011 at 9:26 am
    Permalink

    benar,rindu anugerah ilahi..rndu ni ada pelbgai,tepulang dgn kita mcam mna nak corakkan iya…erm

    Reply
  • March 14, 2011 at 3:36 am
    Permalink

    huhu… rindu itu sangat menyakit kannnn.. jika dipendam terlalu lame… ๐Ÿ™

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE