ADIRA AF8- KAMU ADA KU

Kali ni cik tom nak share Lirik Lagu dan Video Ku Ada Kamu – Adira AF8. Erk tambah 1 lagi biodata Adira ni. huhu.. Best lagu ni dan video pun boleh tahan seksi. kui3.. Kalau korang nak tahu famili adira ni ada tanam sayur kat kundasang..di kaki gunung.ellen sendiri pernah pergi sana..ellen cakap cantik sangat pemandangannya macam di new zealand..ada ladang teh..ladang lembu..kalau tak percaya..sila lah ke Blog Ellen..Ellen ada buat entri khas.. Klik kat ADIRA AF8-KU ADA KAMU..miahahaa~~

VIDEO KLIP LAGU KU ADA KAMU โ€“ ADIRA AF8



LIRIK LAGU KU ADA KAMU โ€“ ADIRA AF8

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan

Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

BIODATA ADIRA

NAMA: Siti Adira Suhaimi

NAMA PANGGILAN: Adira

TARIKH LAHIR: 19 September 1991

TEMPAT LAHIR: Hospital Ranau, Sabah

UMUR: 19 tahun

BANGSA: Kadazan/Dusun

AGAMA: Islam

TINGGI: 152 cm

BERAT: 48 kg

STATUS: Bujang

PEKERJAAN: Lepasan SPM

PENDIDIKAN TERTINGGI: SPM

NAMA BAPA: Suhaimi Rajiman

PEKERJAAN BAPA: tidak diketahui kerana berpisah dari kecil

NAMA IBU: Rujinah Sarungin (59 tahun)

PEKERJAAN IBU: Bekerja Sendiri

ADIK BERADIK: 8 orang (anak bongsu)

HOBI: Dengar radio, makan, tidur & berangan

GAMBARAN PERIBADI: Pendiam, pemalu, aktif, penyayang

MAKANAN KEGEMARAN: Cheeze wedges

MINUMAN KEGEMARAN: TC ais

MUZIK KEGEMARAN: Pop Punk

PELAKON LELAKI KEGEMARAN: Farid Kamil & Apek Senario

PELAKON PEREMPUAN KEGEMARAN: Fasha Sandha & Scha Al-Yahya

PENYANYI LELAKI KEGEMARAN: Tiada

PENYANYI PEREMPUAN KEGEMARAN: Stacy

FILEM/DRAMA KEGEMARAN: Awan Daniaa

FESYEN KEGEMARAN: Simple

WARNA: Putih, Biru & Hitam



Sumber video: www.youtube.com
sumber biodata: http://www.murai.com.my

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

41 thoughts on “ADIRA AF8- KAMU ADA KU

  • September 27, 2010 at 10:40 pm
    Permalink

    Wao thanks kongsi tentang adira nie layan gak lagu dia ๐Ÿ™‚

    New Entry ProfHariz
    Salahkah Jika Aku Menegur?

    Reply
  • September 27, 2010 at 5:07 pm
    Permalink

    wakakakkaak…..ellen suka…

    Reply
  • September 27, 2010 at 5:17 pm
    Permalink

    cute adira ni…

    Reply
  • September 27, 2010 at 5:29 pm
    Permalink

    eh..kurus nye dia..
    berat 48
    tinggi 152..
    rendah jugak ye..
    akak tinggi lagi dari dia/.
    akak 155
    berat 51kg..
    tapi gemuk sikit la dari adira..
    ahhahha..nak kurus macam adira la..

    Reply
  • September 27, 2010 at 5:51 pm
    Permalink

    @ellen; cik tom suka..hugs2…wakakkakak~

    Reply
  • September 27, 2010 at 5:52 pm
    Permalink

    @monster: adira memang cute..ekekee

    Reply
  • September 27, 2010 at 5:53 pm
    Permalink

    @diana: ala kurus dah tue akak..kurus dr cik tom lagi tue..sebab akak tinggi 155cm..kurus sangat tak cantik jugak..hehe

    Reply
  • September 27, 2010 at 7:06 pm
    Permalink

    woahhh mudanya dia ๐Ÿ˜ฎ
    (ak pun terasa ;P)

    Reply
  • September 27, 2010 at 7:58 pm
    Permalink

    AF sekarang tak sehangat AF musim pertama, kedua dan ketiga. banyak peserta AF yang saya tak kenal termasuk Adira dan yang sewaktu dengannya.

    Reply
  • September 28, 2010 at 12:10 am
    Permalink

    cik tom promote adira lah ni?ahahaha

    Reply
  • September 28, 2010 at 12:10 am
    Permalink

    cik tom promote adira lah ni?ahahaha

    Reply
  • September 28, 2010 at 12:52 am
    Permalink

    cik tom.. minat adira ke?
    saye xtaw pasal af sgt sbb xde astro

    Reply
  • September 28, 2010 at 12:55 am
    Permalink

    Lirik lagu ni mantap ek..
    Tapi aku tak berapa sk sgt dgn suara adira ni..
    Kalo aku bw lagu ni lagi cun kot..
    Haha..
    [perasan giler]

    Reply
  • September 28, 2010 at 1:43 am
    Permalink

    cik tom minat kt Adira ye..lagu dia pn best jugak kan..kadang2 tu layan jugak la…hehe

    Reply
  • September 28, 2010 at 1:54 am
    Permalink

    152 je? serius? saya 150.. hahah… rupanya da jugak spesies pendek macam saya…=P

    Reply
  • September 28, 2010 at 2:16 am
    Permalink

    yatie x taw sngt pasal artis AF ni.. uma takda astro. huhu

    Reply
  • September 28, 2010 at 2:28 am
    Permalink

    Mula2 tak minat sangat lagu ni.
    lebih mint lagu shahir.
    tp dah lama2 suka pulak.
    lagu ni memang best.
    =_=

    Reply
  • September 28, 2010 at 2:54 am
    Permalink

    @Raji: memang muda (erk tiba cik tom pun terasa AMAT muda) kui3 ;p

    Reply
  • September 28, 2010 at 2:55 am
    Permalink

    @masa: sebenarnya cik tom tak pernah pun tengok af1 hinggalah latest..hehe…tak minatlah..ni cik tom just minat lagu..bukan tuannya..

    Reply
  • September 28, 2010 at 2:56 am
    Permalink

    @profhariz: entry ni khas untuk peminat adira..erk ade ker kat sini??miahaha~

    Reply
  • September 28, 2010 at 2:58 am
    Permalink

    @fairuz: yup yunk..miahaha~

    Reply
  • September 28, 2010 at 3:00 am
    Permalink

    @qu aniza: takdelah tak minat pun adira ni..suka lagu dia ni je..cik tom pun tak pernah tengok af..takde astro gak..huhu

    Reply
  • September 28, 2010 at 3:01 am
    Permalink

    @tieah: eh2 tieah..aku pun rasa camtulah..kalau ko nyanyi konpem top abis lagu ni…nak sign..ekekee

    Reply
  • September 28, 2010 at 3:01 am
    Permalink

    @sweetsal: tak minat adira la akak..just layan lagu..best!

    Reply
  • September 28, 2010 at 3:02 am
    Permalink

    @amni: cik tom 149cm..lagi spesies pendek..wakakakaka~

    Reply
  • September 28, 2010 at 3:03 am
    Permalink

    @pinky: samalah takde astro gak kat umah..tapi cik tom biasa tahu pasal af ni dari paper jew..huhu

    Reply
  • September 28, 2010 at 3:04 am
    Permalink

    @princesskawaii: wah ramai minat shahir ek..cik tom tak minat semua penyanyi af..layan lagu je..hik3 ;p

    Reply
  • September 28, 2010 at 7:16 am
    Permalink

    singgah dgr ;agu jap..:)

    Reply
  • September 28, 2010 at 8:08 am
    Permalink

    @rush D: sila2kanlah dengar mana yang berkenan..hehe

    Reply
  • September 28, 2010 at 8:47 am
    Permalink

    lagu nie 2,3 kali dengar baru melekat…
    jom lah datang ramai2 kat sabah…
    kita gotong royong serbu rumah Adira…hahahaha

    Reply
  • September 28, 2010 at 8:53 am
    Permalink

    laguni mmg suka. tapi klaka tgk dia blakon kan ms raya tu. cam keras skek. hihi

    Reply
  • September 28, 2010 at 11:53 am
    Permalink

    eh adira minat stacy?

    Reply
  • September 28, 2010 at 12:58 pm
    Permalink

    @sumandak: nak pergi sabah..tengok best tapi belum mampu lagi..nati kalu mampu kitak pergi sana ya bah..hehe

    Reply
  • September 28, 2010 at 1:25 pm
    Permalink

    @poyaty: tak tengok la yunk…biaselah first time berlakon..mesti tak pandai lagi kan..huhu

    Reply
  • September 28, 2010 at 4:16 pm
    Permalink

    heheh ada lori tomato tumpah ke ngeh2 ๐Ÿ™‚ shoutmix tak bleh guna pun dia tunjuk unavailable
    oh sebulan tak mahal
    RM 5 je termasuk satu entry khas bagi penaja

    Reply
  • September 28, 2010 at 8:43 pm
    Permalink

    ~Dikala ku kesorangan,dihanyut ombak nan resah..bla..bla.~opss! tersilap lagu da! Main bedal je lagu sarah raisudin.haha.;-)jiwang lagu ni.~

    Reply
  • September 29, 2010 at 5:14 am
    Permalink

    laguยฒ dia memang melatops kan.. iloikeeeeee…..hehe ๐Ÿ˜€

    Reply
  • September 29, 2010 at 5:28 am
    Permalink

    @asy: sori problem shoutmix semalam..geram terus tidur..hihi

    wah menarik tue..cik tom mahu ๐Ÿ™‚

    Reply
  • September 29, 2010 at 5:29 am
    Permalink

    @zaer: tidak ku sangka jiwang gak zaer..hahaha

    Reply
  • September 29, 2010 at 5:30 am
    Permalink

    @simplylife: lagu best..layan..zasss~

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE