Akhirnya Tercapai Impian Domain Baru Cik Tom [www.ciktom.com]

Cik tom nak share khabar gembira yang blog cik tom sekarang dah bertukar dari url blog [http;//tomatogurlslife.blogspot.com] kepada domain berbayar [www.ciktom.com]. Kepada yang bertanya sebelum ni, cik tom hanya beli domain je bukannya hosting. Satu lagi domain dan hosting boleh beli berasingan atau sekali dalam 1 package.

Terima kasih pada segala cadangan mengenai nama domain untuk blog cik tom kat SINI sebelum ni. So, cik tom ambil keputusan untuk memilih www.ciktom.com kerana ringkas dan lebih mesra SEO.

Tapi cik tom lupa nak backup senarai bloglist. Ingatkan takde effect. So kepada yang pernah tersenarai tue. Jangan marah ye kalau tengok link korang takde. Nanti cik tom cuba usahakan masuk url blog korang balik.

Update secara ringkas je ni. Sorry ye korang. Cik tom busy sikit ni. Hari ni tak sempat lagi nak blogwalking lama-lama. Asyik ada je customer datang singgah kedai ni walaupun barang takdelah banyak lagi. Terima kasih sudi jenguk. Kalau berkesempatan nanti cik tom balas jejak korang dari semalam tue. huk3~

p/s: mood happy πŸ˜‰

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

78 thoughts on “Akhirnya Tercapai Impian Domain Baru Cik Tom [www.ciktom.com]

  • December 22, 2010 at 6:25 am
    Permalink

    yay,, tahniah ciktom,, kawan pon baru je tukar n terkene effect si bloglist tu,, kah kah kah..

    Big Gathering 2010 @ Time Square

    Reply
  • December 22, 2010 at 4:54 am
    Permalink

    tahniah cik tom!

    Reply
  • December 22, 2010 at 4:59 am
    Permalink

    waaaaaa~~~ sudah mantap!!!! dah kalah dengan ciktom nampaknya ni. hhahahaha..

    semakin maju jaya.. πŸ˜‰

    Reply
  • December 22, 2010 at 5:35 am
    Permalink

    Satu kemajuan yang tnggi.. tahniah.. hehe.. teruskan usaha yek.. jangan down2 lagi k.. ^_^

    Reply
  • December 22, 2010 at 5:39 am
    Permalink

    waaa…teringin gak nak tukar ni.huhu

    Reply
  • December 22, 2010 at 5:40 am
    Permalink

    yeayyy~ cik tom dh maju!! tahniah ye~~ semoga terus berjaya.. ^_^

    Reply
  • December 22, 2010 at 5:42 am
    Permalink

    haa patutlah tengok url dah lain..hehe tahniah.. πŸ™‚

    Reply
  • December 22, 2010 at 5:46 am
    Permalink

    wahhhhh..tahniah cik tom..bestnye…bile la dla nak ade domain gak ni..wuwu..

    Reply
  • December 22, 2010 at 5:49 am
    Permalink

    waa..cik tom…tahniah sayang…..

    welcome ciktom.com!

    Reply
  • December 22, 2010 at 5:54 am
    Permalink

    mahal tak cik tom

    Reply
  • December 22, 2010 at 6:00 am
    Permalink

    tahniah kerana sudah ber dot com.. heheh

    Reply
  • December 22, 2010 at 6:03 am
    Permalink

    tahniah cik tom..dh pakai domain sendiri..

    Reply
  • December 22, 2010 at 6:08 am
    Permalink

    wahh..makin maju.congrats cik tom!echah hepi jugak untk cik tom.:)

    Reply
  • December 22, 2010 at 6:09 am
    Permalink

    thniah cik tom..dpt pakai gk.qiqi ni ha xpkai2 lg..miahahahha…actually konpius domain n hosting tu ape bezanye.hehehe

    Reply
  • December 22, 2010 at 6:12 am
    Permalink

    wah cepatnye cik tom merealisasikan impian. hehe. tahniah ye.

    Reply
  • December 22, 2010 at 6:23 am
    Permalink

    oyeah!
    finally. tahniah cik tom :))

    Reply
  • December 22, 2010 at 6:31 am
    Permalink

    tahniah cik tom..bile la nak ikot jejak cik tom ni huhu

    Reply
  • December 22, 2010 at 6:35 am
    Permalink

    wahhh!! tahniah!!! tumpang gembire!! ^^

    Reply
  • December 22, 2010 at 6:45 am
    Permalink

    yeaa!! tahniah cik tom.. memang sesuai dan mantopp http://www.ciktom.com tu.. sbb sememangnya ianya memang cik tom! πŸ™‚ tahniah sekali lagi.

    Reply
  • December 22, 2010 at 6:59 am
    Permalink

    wah..
    tahniah ye cik tom..
    lepas ni makin mantap la blog cik tom ni..

    Reply
  • December 22, 2010 at 7:03 am
    Permalink

    tahniah ciktom da der domain sndirik…..
    best nya…. nnti kalu dah berjaya as blogger nak gak r hehehe…
    ooo kalu tukar ke domain ni tak ilang eik follower lama tu?

    Reply
  • December 22, 2010 at 7:03 am
    Permalink

    wah dah ada domain sendiri dah.
    tahniah.

    nama yang best.

    πŸ™‚

    Reply
  • December 22, 2010 at 7:04 am
    Permalink

    wah!! bestnya.. cik tom da domain sendiri.. bila la mummy fara bole dapat domain sendiri ni? huhuhu..

    Reply
  • December 22, 2010 at 7:14 am
    Permalink

    ffuuyooo cik tooommmm!!!!!
    terbaik laaa ade domain!!
    gempak gile kentang lah mcm nie!!

    Reply
  • December 22, 2010 at 7:22 am
    Permalink

    hehe. url yg senang nk ingat.. nie kne tukar add ciktom la ni kan πŸ™‚

    hehe.

    Reply
  • December 22, 2010 at 7:27 am
    Permalink

    tahniah cik toom…maju lagi setapak dlm dunia blogging nih…

    Reply
  • December 22, 2010 at 7:30 am
    Permalink

    Wah tahniah Cik Tom πŸ™‚
    Semoga blog anda terus berjaya…
    Apapun, saya akan tetap bagi sokongan…

    Reply
  • December 22, 2010 at 7:49 am
    Permalink

    tahniah! nnt SJ pon nk buat jgk!!!

    Reply
  • December 22, 2010 at 7:55 am
    Permalink

    As'salam…

    Tahniah cik tom.. amy tumpang gembira doakan juga satu hari SR pun dapat memiliki domain sendiri ye..insyaallah…

    Reply
  • December 22, 2010 at 8:01 am
    Permalink

    kite pun setuju dengan domain yg baru ni.biar simple sng blogger lain nk ingat.tp w/pun CT tkr byk mana pun..kite tak lupa he3..

    Reply
  • December 22, 2010 at 8:06 am
    Permalink

    congrats! comel url tu

    Reply
  • December 22, 2010 at 8:09 am
    Permalink

    huhu. comel je yang baru punya. simple. πŸ™‚

    Reply
  • December 22, 2010 at 8:10 am
    Permalink

    boh la saya kat list cik tom…hihihi..tak malu btol

    Reply
  • December 22, 2010 at 8:12 am
    Permalink

    waah..tahniah cik tom..moga2 murah rezeki lepas nie..hehe

    Reply
  • December 22, 2010 at 4:13 pm
    Permalink

    tahniah cik tom,,bila la nak berdomain sendiri nih ye.

    Latest Entri :
    1) Tips Temuduga Pembantu Tadbir
    2) 15736 Visitor Seminggu Blog 2DayBlogger.Com Contest

    Reply
  • December 22, 2010 at 8:18 am
    Permalink

    wah!
    tahniah ciktom…
    semoga pas nih akan lebih membakar
    smgt utk berblog…

    hee

    Reply
  • December 22, 2010 at 8:28 am
    Permalink

    Tahniah cik Tom!bila saya nak ada domain sendiri cm cik tom..hehehhe

    saya nak tanya cik tom ni…kan cik Tom ada wat tutorial nak wat scrolldown untuk blog achieve kan..err kalau saya nak wat scroll down untuk link peserta jom berkenalan kat sidebar blog saya boleh tak agak2??

    Reply
  • December 22, 2010 at 8:29 am
    Permalink

    tahniah kpd cik tom sudah berdot com

    Reply
  • December 22, 2010 at 8:41 am
    Permalink

    wahhh cik tom dah ade domain sendiri!
    cemane cik tom beli??
    beli katne??
    mahal ke??
    sori exited pulak tanye byk soklan..ngee~~

    *besnye cik tom dah de kedai!! ^^

    Reply
  • December 22, 2010 at 9:02 am
    Permalink

    tahniah Cik Tom.. hayatmu tercapai jugak…berjinak2 lah dgn seo ya.hihi

    Reply
  • December 22, 2010 at 9:02 am
    Permalink

    tahniah ciktom…

    aloh la..blog akak xde tu dlm list..waaaaaaaaa..akak shedihh..huhu..

    xdelah ciktom..gurau jek..

    Reply
  • December 22, 2010 at 9:17 am
    Permalink

    waa..best nye cik tom dah ada domain sendiri..hehe

    Reply
  • December 22, 2010 at 9:40 am
    Permalink

    Tahniah dear..welcome to dot com family….hehe

    Reply
  • December 22, 2010 at 9:44 am
    Permalink

    tahniah…

    Reply
  • December 22, 2010 at 10:00 am
    Permalink

    Impian Cik Tom dah menjadi kenyataan. Tahniah yer…

    Reply
  • December 22, 2010 at 10:30 am
    Permalink

    name url kiut..
    ee..=)

    Reply
  • December 22, 2010 at 10:33 am
    Permalink

    hoho tahniah cik tom:)

    Reply
  • December 22, 2010 at 10:37 am
    Permalink

    Yeah..Nampaknya ciktom berwajahkan domai baru.. Baru sedap nak taip kat url tu..he3.

    Reply
  • December 22, 2010 at 10:48 am
    Permalink

    salam

    tahniah cik tom

    impian cik tom sampai lebih cepat daripada impian syira πŸ™‚

    Reply
  • December 22, 2010 at 12:04 pm
    Permalink

    tahniah cik tom.. hepi la cik tom kan. lepas nie mesti lagi banyak visitor la .. hehe.. tahniah2.. cik su tumpang gembira la

    Reply
  • December 22, 2010 at 12:08 pm
    Permalink

    mesti lagi gempak lepas nih ye ciktom…semangat baru nih!caiyok!

    Reply
  • December 22, 2010 at 12:51 pm
    Permalink

    Wah, dh cantik la rumah cik tom.

    Reply
  • December 22, 2010 at 12:51 pm
    Permalink

    Wah, dh cantik la rumah cik tom.

    Reply
  • December 22, 2010 at 1:04 pm
    Permalink

    wahhh~~
    tahniah ye cik tom. πŸ™‚

    Reply
  • December 22, 2010 at 1:29 pm
    Permalink

    tahniah cik tom πŸ˜‰

    suke suke!

    Reply
  • December 22, 2010 at 1:29 pm
    Permalink

    Ciktom,domain berbayar ni utk setahun je ke atau seumur hidup?

    Reply
  • December 22, 2010 at 1:33 pm
    Permalink

    wahh.. c0ngrats ciktom.. bestnya da bertukar ke dot com.. πŸ™‚

    Reply
  • December 22, 2010 at 1:35 pm
    Permalink

    best ye ada domain πŸ˜€

    Reply
  • December 22, 2010 at 2:54 pm
    Permalink

    wokeh sy follow ciktom..follow balik er…

    Reply
  • December 22, 2010 at 3:08 pm
    Permalink

    Assalamualikum Cik Tom…..wah dah makin maju…jangan lupa akak yea….

    Reply
  • December 22, 2010 at 3:35 pm
    Permalink

    wah….bestnye…ade domain sendiri…tahniah ye dear πŸ˜‰

    Reply
  • December 22, 2010 at 4:09 pm
    Permalink

    tahniah..bagus cik tom

    ligat dan cepat!
    semoga terus maju

    Reply
  • December 22, 2010 at 4:18 pm
    Permalink

    wow!bestnya cik tom..xde sape2 nk bgi sy domain free ke?hehe

    Reply
  • December 22, 2010 at 4:50 pm
    Permalink

    akhirnye bejaya pon ciktom kite nie ! tahinah !

    Reply
  • December 22, 2010 at 5:05 pm
    Permalink

    cik tom jgn mrh ya..sye ingt da komen.cek balik xde..huhu
    congratz ya ciktom.com
    weee bestnya..bape ek kena byr>

    Reply
  • December 22, 2010 at 5:05 pm
    Permalink

    tahniah adik Tom, tumpang bangga

    Reply
  • December 22, 2010 at 5:22 pm
    Permalink

    wah cik tom best nyer..akk dah daftar tp belom bayar hahaa ..akk daftar http://www.puanbee.com

    tunggu yer…cer bg tau apa yg effact boleh akk stanby cepat2

    Reply
  • December 22, 2010 at 5:35 pm
    Permalink

    salam

    tak menang la cik tom…hehe…

    yang penting abg ben puji syira cool tu…

    hahaha..tak sangka syira ni coolll…

    p/s : nak daftar juga…cuma syira pening nak guna url mana….rasa nak tukar, tak nak guna yang ni, takut nanti tak mesra alam lak..kan rugi je… cik tom ada apa-apa cadangan tak?

    Reply
  • December 22, 2010 at 6:12 pm
    Permalink

    tahniah cik tom!!!
    berjaya juga miliki nya

    Reply
  • December 22, 2010 at 6:58 pm
    Permalink

    wahh,..tahniah cik tom,..;)

    Reply
  • December 23, 2010 at 12:48 am
    Permalink

    tahniah cik tom..
    πŸ™‚

    Reply
  • December 23, 2010 at 12:49 am
    Permalink

    waaa.. tahniah cik tom πŸ™‚

    Reply
  • December 23, 2010 at 4:09 am
    Permalink

    congrats cik tom!

    Reply
  • December 23, 2010 at 10:39 am
    Permalink

    link gua takde..tsk tsk tsk

    BTW, tahniah

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE