Aku terima nikahnya~~~

Baca, jangan tak baca, especially lelaki…… (^_~)

Awal Perkahwinan
Isteri : “Jom kita pergi shopping”
Suami : “Jom..dari duduk rumah, bosan plak..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Jom kita pergi shopping”
Suami : “Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Jom kita pergi shopping”
Suami : “Apa la shopping, buat habis duit jer..”

*****************

Awal Perkahwinan
Isteri : “Hari ini kita makan kedai ye..”
Suami : “OK..no problem..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Hari ini kita makan kedai ye..”
Suami : “Awak tak boleh masak ke ?”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Hari ini kita makan kedai ye..”
Suami : “Lebih baik kawin lain yang boleh masak untuk abang”

*****************

Awal Perkahwinan
Isteri : “Ayang mengandung..”
Suami : “Abang tak sabar nak lihat anak kita..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Abang tolong buat susu anak..”
Suami : “Abang mengantuk laa..ayang buat laaa..”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Cuba awak tegur anak tu sikit..”
Suami : “Haiii..anak awak..awak ajelah yang tegur… ”

*****************

Awal Perkahwinan
Isteri : “Ayang masak, abang kemas rumah ye..”
Suami : “OK..no problem..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Ayang masak, abang kemas rumah ye..”
Suami : “Saya penat, awak ajelahh yang buat..”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Ayang masak, abang kemas rumah ye..”
Suami : “Awak tak boleh buat keee..”

*****************

Awal Perkahwinan
Isteri : “Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?”
Suami : “Apa yang ayang inginkan..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?”
Suami : “Setiap tahun saya berikan… tak cukup lagi ke ?”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?”
Suami : “Tak payah le hadiah-hadiahhhhh… ”

*****************

Awal Perkahwinan
Isteri : “Ayang tak pandai masak..”
Suami : “Takpe, biar abang masak..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Ayang tak pandai masak..”
Suami : “Masak jer la apa2 jer..”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Ayang tak pandai masak..”
Suami : “Awak ni memang pemalas..”

*****************

Jangan jadikan diri anda sepertinya….



p/s: Slmt Pengantin Baru Hani!!

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

16 thoughts on “Aku terima nikahnya~~~

  • July 20, 2010 at 3:55 am
    Permalink

    teruknya kalau dpt suami mcm tu..cepat btl berubah..

    Reply
  • July 20, 2010 at 12:27 pm
    Permalink

    dan pompuan pun jgn jd camtu..
    nak2 yg last tu..sampai penghujung perkahwinan tak pandai masak..tu namanya pemalas…

    Reply
  • July 20, 2010 at 12:30 pm
    Permalink

    mmg teruk..sbnrnye bkn cepat berubah tp xkenal betul2 lg bakal suami/isteri..bl dah lama kawin baru nmpk smua..hehe..tp xsmua cam2..huhu..

    Reply
  • July 20, 2010 at 12:46 pm
    Permalink

    sadisnya kalo dapat yg cmtu.. tp mcm realiti dlmk hdpan je kan.. huhu

    Reply
  • July 20, 2010 at 1:10 pm
    Permalink

    huhuh…..
    mula2 sumenya manis…

    Reply
  • July 20, 2010 at 1:34 pm
    Permalink

    biase ler lah tue…masam2 manis!

    Reply
  • July 20, 2010 at 1:48 pm
    Permalink

    huhh..abislah rumahtangga kalau mcm nie…mula rapat2..pastu
    sorang ke utara,sorg ke selatan..susah2 kalau mcm 2..kena bertolak ansur…

    Reply
  • July 20, 2010 at 1:57 pm
    Permalink

    nak tau,kawin dulu,,hu hu'

    Reply
  • July 20, 2010 at 2:08 pm
    Permalink

    nak laki org nnt sntiasa awal prkahwinanje…hek3

    Reply
  • July 20, 2010 at 2:29 pm
    Permalink

    ouh, kejamnya suami itu~

    Reply
  • July 21, 2010 at 5:23 am
    Permalink

    hehe…hrp2 la xcamni ek..ms alam pcintaan n mula2 mmg smuanye indah..tapi kalau dah sayang sanggup telan semuanya ^_~

    Reply
  • July 22, 2010 at 1:34 am
    Permalink

    people just saw from 1 point of view ^_^

    Reply
  • July 23, 2010 at 9:23 pm
    Permalink

    da manusia kan..
    memang selalu cam2…

    Reply
    • December 29, 2011 at 10:45 pm
      Permalink

      hehe…..insyaAllah kalau dah ketemu jodohnya nanti..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE