Alexa Rank Blog Cik Tom Makin Comel

Salam… Cik tom nak share perkembangan terkini alexa rank blog ciktom.com sebagai kenangan pembakar semangat pencapaian blog. Walaupun tak sehebat pencapaian blog lain tapi tetap mem “happy” kan cik tom. 🙂

Alhamdulillah tercapai salah satu target bagi blog cik tom tahun ini iaitu untuk dapatkan ranking alexa for global bawah dari 100K dan alexa rank dalam malaysia bawah 500. Alexa rank blog cik tom pada 26/06/2012 untuk global rank: 98, 288 dan rank malaysia: 392, site linking: 704 dan reviews: 9. First Alexa rank yang cik tom screenshot dalam gambar dibawah ialah pada 15 Jun 2012 dan random hari sehinggalah dapat screenshot paling last pada 26hb Jun yang lepas.

Alexa Rank Blog Cik tom (26/06/2012)
Alexa Rank Blog Cik tom (26/06/2012)

Alexa Rank adalah ranking atau kedudukan yang dibuat oleh Alexa berdasarkan jumlah trafik dan pengunjung setiap hari pada blog. Semakin rendah/ kecil nombor Alexa rank blog bermakna semakin bagus ranking blog tersebut. Kedudukan ini mungkin bakal berubah dari masa semasa samaada menurun atau menaik. Harap alexa rank blog cik tom makin comel dari hari ke sehari.

Apa Itu Alexa Rank Dan Kategorinya
Tutorial Cara Daftar Blog Di Alexa.com

psstt: Ada sesiapa berminat nak exchange alexa review dengan cik tom? Klik review banner di bawah. Selepas dah review boleh komen dibawah, nanti cik tom akan review balik.

Review www.ciktom.com/ on alexa.com

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

64 thoughts on “Alexa Rank Blog Cik Tom Makin Comel

  • June 28, 2012 at 12:08 am
    Permalink

    Tahniah ciktom, kira semakin murah rezeki la ni 🙂

    Reply
  • June 28, 2012 at 12:31 am
    Permalink

    besnye..thniah cik tom.

    Reply
  • June 28, 2012 at 12:34 am
    Permalink

    Salam..
    tahniah…teruskan kejayaan 🙂

    Blog saya pernah menduduki
    kedudukan terbaik Alexa Global
    75,000 dan Alexa My 360..sekarang
    merudum jatuh setelah kena penalty
    dengan Google Panda dan Google
    Penguin..

    Reply
  • June 28, 2012 at 12:56 am
    Permalink

    Tahniah! Memang terbaiklah..

    Reply
  • June 28, 2012 at 12:58 am
    Permalink

    wahh..pandainya.. 🙂

    Reply
  • June 28, 2012 at 1:18 am
    Permalink

    whoooaaaa.. sangat jauh meninggalkan blog-blog saya semuanya.. 🙂

    Tahniah!!!

    Reply
      • June 30, 2012 at 5:45 am
        Permalink

        banyak blog tak semestinya powerrrr… satu blog tak semestinya tak tererrrr…

        Reply
        • July 3, 2012 at 9:21 pm
          Permalink

          haha…dah macam pantun 2 kerat pulak..

  • June 28, 2012 at 1:33 am
    Permalink

    tahniah cik tom
    semakin mantop 🙂
    harap Sop pun boleh capai.. tp lagi 2 tahun kot.. hehehe

    Reply
    • June 30, 2012 at 4:05 am
      Permalink

      thanks sop.. sop pun xmustahil dpt xlama lg..

      Reply
  • June 28, 2012 at 3:17 am
    Permalink

    samalah kita cik tom (^_^) blog fariz pun semakin comel ranking alexanya..turun satu juta secara mendadak selepas tukar domain …turun satu juta dalam masa kurang sebulan : )

    Reply
  • June 28, 2012 at 7:00 am
    Permalink

    Ni yg nak kena menuntut ilmu dari cik tom nih. Boleh turunkan ilmu? Ke sebab theme ni yg best.

    Reply
    • June 30, 2012 at 3:51 am
      Permalink

      entahlah.. rs sbb rajin update entry n komen.. nak kata theme dah lama cik tom pakai theme ni dr akhir tahun lepas.

      Reply
  • June 28, 2012 at 7:38 am
    Permalink

    Congrats!
    Lama sgt dh tak tengok Alexa rank ni.

    Reply
    • June 30, 2012 at 3:50 am
      Permalink

      bila dah lama xtengok..pastu tgk turun mmg best!

      Reply
  • June 28, 2012 at 7:48 am
    Permalink

    Tahniah cik tom…alexia blog yas tgh jutaan lemon lg nih…hrtu dh cecah 80K dah….tp bila dh tukar domain…hmmm…mcm biasa…hehehe

    Reply
    • June 30, 2012 at 3:49 am
      Permalink

      alah sekejap je nanti turun balik alexa blog yas sbb blog yas dah mantap..hee

      Reply
  • June 28, 2012 at 9:33 am
    Permalink

    thniah cik tom [walaupun sy x bpe fhm lg bnda2 gni..hehehee]

    Reply
    • June 30, 2012 at 3:39 am
      Permalink

      terima kasih.. ciktom ada explain dlm entri ni..

      Reply
  • June 28, 2012 at 11:22 am
    Permalink

    congrate ciktom..mmg nmpk semakin comel tuh! Mak plak langsung x pernah nk tgk alexa tuh!

    Reply
    • June 30, 2012 at 3:24 am
      Permalink

      dulu cik tom suka sgt tgk..pastu stop tgk.. ni start tgk blk..hehe

      Reply
  • June 28, 2012 at 11:40 am
    Permalink

    tahniah cektom, teruskan berblog,moga rank alexa semakin ramping. Boleh jd pakar rujuk rakan2 nnt

    Reply
    • June 30, 2012 at 3:11 am
      Permalink

      terima kasih nazri.. same goes to u too…

      Reply
  • June 28, 2012 at 12:04 pm
    Permalink

    Wah makin mantap blog Cik Tom tersenarai Top 500 blog Malaysia.

    Reply
    • June 30, 2012 at 3:11 am
      Permalink

      alhamdulillah tapi blog bro biomed lg mantap alexa rank.

      Reply
    • June 30, 2012 at 3:09 am
      Permalink

      ciktom mana boleh lawan otai cam bro framestone..

      Reply
  • June 28, 2012 at 1:39 pm
    Permalink

    terbaik la ..tahniah

    Reply
  • June 28, 2012 at 5:36 pm
    Permalink

    Mmg makin comel sbb makin kecil angkanya. tahniah.

    InsyaAllah, nanti saye buat review blog cik tom ni yer. Kang nanti siap, saye kabarkan =)

    p/s-Mmg makin kagum ngn blog dan empunya blog 😀

    Reply
    • June 30, 2012 at 2:36 am
      Permalink

      tq bro hafiz.. ciktom pun kagum dgn bro hafiz.. entry2 semua berinformasi dgn gaya bahasa tersusun..

      Reply
  • June 29, 2012 at 5:21 am
    Permalink

    wah terbaik lah, alexa rank blog ni memang mantap habisss…

    Eyriqazz VS Denaihati

    Reply
    • June 30, 2012 at 12:52 am
      Permalink

      alhamdulillah harap dpt maintain n kurangkan lagi..

      Reply
  • June 29, 2012 at 9:25 am
    Permalink

    Salam.. Tahniah Cik Tomato.. Sebab Alexa Rank blog Cik Tomato semakin baik.. Bawah 100,000 tu..

    Kalah bro framestone..

    saya dah bank in duit RM20.. Untuk iklankan blog saya.. TQ..

    Reply
    • June 30, 2012 at 12:38 am
      Permalink

      ok..ciktom dah masukkan… terima kasih.

      Reply
  • June 29, 2012 at 11:14 am
    Permalink

    Kena kerja keras lagi nampak nya…tapi blog makin bayak kat Msia,so sekarang rasa susah nak capai bawah 500…

    Reply
    • June 30, 2012 at 12:32 am
      Permalink

      tak mustahil sbb tgk alexa rank azman bagus!

      Reply
  • June 29, 2012 at 12:12 pm
    Permalink

    Memang kencang la performance blog ciktom…kene berbaik2 dengan blog ciktom ni…nnt kene tempias skit2..hehehe 🙂

    Reply
    • June 30, 2012 at 12:26 am
      Permalink

      alhamdulillah dlm proses nak baiki blog… alah blog dia lagi hebat.. niche tip top tuee..

      Reply
  • June 29, 2012 at 3:12 pm
    Permalink

    Tahniah ciktom… Harap saya pun boleh mencapai sasaran tersebut jugak. Ni kira pembakar semangat jugak ni.

    Reply
    • June 30, 2012 at 12:09 am
      Permalink

      insyaAllah hazmin pun boleh… cahiyox3x!

      Reply
  • June 29, 2012 at 7:37 pm
    Permalink

    perggh..terbaik lah ciktom
    alexa makin menurun..
    jeles ah..

    Reply
    • June 30, 2012 at 12:03 am
      Permalink

      alhamdulillah… harap dapat maintain n turunkan lagi… nanti udinz pun boleh jgk..

      Reply
  • June 29, 2012 at 11:21 pm
    Permalink

    dah memang sangat comel dah ni, ciktom
    tahniah

    Reply
    • June 29, 2012 at 11:51 pm
      Permalink

      tq tehr.. tp alexa rank tehr lg hebat dan comel dr cik tom..

      Reply
  • June 30, 2012 at 11:23 pm
    Permalink

    tahniah cik tom… berbaloilah dgn usaha kan? 😉

    Reply
    • July 3, 2012 at 8:42 pm
      Permalink

      alhamdulillah berbaloi update entry setiap hari..hee

      Reply
  • July 1, 2012 at 12:45 am
    Permalink

    Emm menarik betul la cik tom ni..ops blog cik tom..hehe..

    Reply
  • July 2, 2012 at 1:01 am
    Permalink

    memang cantik alexa blog ciktom selepas join contest dan jadi penaja,,,dah review blog ciktom…review dari hatiputera,,,headline.

    Reply
    • July 3, 2012 at 7:54 pm
      Permalink

      ok thanks..ciktom dah review blk…ciktom punya ranking efek rsnya bukan mostly dr contest dan penaja tue..sbb mmg dr sebelum jd penaja mmg dah menurun setiap hari..site linking pun before join dh byk tue tp wallahualam..

      Reply
  • August 10, 2012 at 8:34 am
    Permalink

    sekarang dah berapa ciktom. x mustahil 200. 🙂

    Reply
  • December 10, 2017 at 11:17 am
    Permalink

    Salam Cik Tom, saya dah agak lama mengikuti blog Cik tom. Bagi saya menarik utk dibaca. Teruskan perkongsian anda.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE