Alhamdulillah Sempat Jugak Cash Out Earning Nuffnang

Assalamualaikum dan salam sayang…. Masa akhir tahun lepas lagi niat cik tom nak cash out earning dalam akaun Nuffnang tu. Tapi asyik terlupa je. Tak sempat sebab asyik nak tunggu cash out earning akhir bulan. Alhamdulillah akhir bulan Januari lepas teringat dan sempat cash out duitnya. Sekarang tunggu proses dan cheque sampai kat rumah la jawabnya.

Pada yang tak tahu, earning Nuffnang ni kalau korang klik untuk cash out awal bulan ke? pertengahan bulan ke? Semua cash out korang tu team Nuffnang akan proses pada penghujung bulan tersebut.

bunga tulip cantik

Lepas tu, untuk proses dan penghantaran cek mengambil masa 60 hari. Lama giler kan? Dulu dalam 30 hari je bagi status glitterati. Sekarang tengok dah takde status glitterati. Mungkin dah sama rata jadi kesemuanya 60 hari.

Ada rakan blogger yang pernah bertanyakan bagaimana cara nak cash out duit dalam akaun nuffnang? Mudah je. Bila dah cukup nilai minimun cash out RM50 akan keluar button “Cash Out”  bawah “Total Earning” macam dalam gambar di bawah;
Cara cash out earning nuffnang langkah 1

Then, klik la button “Cash Out” akan keluar seterusnya untuk masukkan detail nama dan alamat penerima. Tulis nama korang betul2 tau untuk senangkan urusan clear kan cheque nanti. Dah okay semua, sila klik “Confirm”. Siap! Tunggu jelah cheque sampai dalam masa 60 hari.

Cara cash out earning nuffnang langkah 2

Earning cik tom ni bukan untuk sebulan. Tapi berbulan2. haha…

Earning Nuffnang korang mesti melambak2 lagi kan??

Cik tom selalu nampak ramai blogger yang cashout setiap bulan. Masyuk tue… hehe…

Cik tom rasa okay la kot untuk blog ni.. Not bad untuk satu ruang je iklan Nuffnang kat sidebar. Malas nak letak banyak2 sebab cik tom perasan yang iklan Nuffnang ni jarang keluar. Tengah malam baru rajin keluarnya. Masa tue semua orang dah tidur kot.

Jadi sekarang tunggu sabar jelah cheque Nuffnang dalam tempoh 60 hari. Hmm duit nuffnang kali ni nak masuk tabung iPhone ke tabung kahwin??

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

43 thoughts on “Alhamdulillah Sempat Jugak Cash Out Earning Nuffnang

    • February 17, 2016 at 3:34 pm
      Permalink

      alhamdulillah..boleh buat topup apa yang patut 🙂

      Reply
    • February 17, 2016 at 3:36 pm
      Permalink

      yelah tue trafik segan..rasa mesti tinggi trafik blog…selalu buat entri cam hot dan latest je..rasanya memang sekarang takde dah istilah glitterati tu..sebab cik tom check takde jugak..tapi still cpuv tu on je..

      Reply
    • February 24, 2016 at 2:36 am
      Permalink

      takdelah cantik tapi masih cuba improve.. 🙂

      Reply
    • February 17, 2016 at 11:21 pm
      Permalink

      aah ada rasa terfikir gitu jugak..tapi lambat lagi sampai..lagi 2 bulan…ntah pe jadi perancangan masa tu..hehe

      Reply
    • February 17, 2016 at 11:19 pm
      Permalink

      kalau letak iklan memang sedikit sebanyak akan effect loading blog..lagi2 kalau iklan nuffnang ni..sebab tu cik tom letak satu je kat blog..hehe… tapi ada banyak je jenis iklan lain kalau risau loading blog jadi slow..boleh letak iklan pop out macam mobicow..

      Reply
    • February 24, 2016 at 2:41 am
      Permalink

      takpe mr hanafi pencen nuffnang tapi masyuk banyak tang lain kan..

      Reply
    • February 24, 2016 at 2:47 am
      Permalink

      banyak kumpul banyak bulan gak ni..bukan payment untuk sebulan.hehe…tgk sis aju banyak jugak dapat google adsense..seronok tengok..hee

      Reply
    • February 24, 2016 at 2:51 am
      Permalink

      memang lama pun sampai 60 hari…entah nati dah terlupa kot..dah tak excited nak tunggu cheque lama sangat..haha

      Reply
    • February 24, 2016 at 2:52 am
      Permalink

      boleh2..mai ganu nanti cik tom belanjaa datin tyka..hehe

      Reply
    • February 27, 2016 at 9:58 pm
      Permalink

      eh nape nuff nya tidur?? cepat2 kejutkan…hehe

      Reply
    • February 27, 2016 at 9:57 pm
      Permalink

      try login nuffnang and tengok..mana tau dah terlebih cukup amount nak cash out..

      Reply
    • February 27, 2016 at 10:05 pm
      Permalink

      login la..mesti dah berkepuk2 dah duit dalam tue..hehe

      Reply
    • February 27, 2016 at 9:40 pm
      Permalink

      kalau letak semua lagi masyuk lagi best..tapi serabut la pulak banyak2 sangat iklan..hehe

      Reply
    • February 27, 2016 at 9:39 pm
      Permalink

      ratus2 bukan sebulan…berbulan jugak peram nak dapat banyak tue..hhihi….kalau tangan admin HQ lagi banyak tue…macam2 lubang duit ada kan..

      Reply
    • February 27, 2016 at 9:38 pm
      Permalink

      hahaha..blogger mesti fikiran macam tue kan..boleh renew hosting dan domain..

      Reply
    • February 28, 2016 at 12:11 pm
      Permalink

      tenkiu dear..tapi memang pun old skool betul nuffnang ni..masuk terus dalam akaun kan senang..tunggu cheque 60 hari pulak tue..

      Reply
    • February 27, 2016 at 9:34 pm
      Permalink

      kalau bulan 12..sepatutnya sampai akhir bulan ni atau awal bulan mac 2016…sebab 60 hari dari akhir bulan yg wan cash out..ciktom tengok dah ada sorang blogger tu dah dpt cheque yg cash bln 12..kalau still xdpt bulan depan try contact nuffnang

      Reply
  • February 22, 2016 at 6:34 pm
    Permalink

    nuffnang ni macam adsense kah? dan satu lagi, cik tom ni rupenye bujang lagi ye
    Jom baca entri terkini Olaoli …Kamera DSLRMy Profile

    Reply
    • February 24, 2016 at 2:56 am
      Permalink

      lebih kurang adsense..tapi adsense lagi masyuk sebab payment dalam usd..cuma adsense susah nak approve..yang nuffnang ni anytime je boleh register and letak code kat blog..jomlah cuba..

      yup bujang..nape nampak macam da kawin ek?hihi..

      Reply
    • February 24, 2016 at 12:06 am
      Permalink

      eh entah la bila jodohnya kakmahh..nanti ada inshaAllah memang akan jemput akak dan abe mat sekali..hehe…ok nati ciktom wassap sampaikan salam ye…kem salam kat abe mat sekali jgk..hihi

      Reply
    • October 21, 2016 at 12:36 am
      Permalink

      ada banyak saluran nak buat duit dengan blog ni..nak cerita kat komen ni panjang pulak..paling mudah ambik servis pengiklanan macam nuffnang, mobicow, revenuhits, clixsense, dan lain2..copy code masukkan ke dalam blog..cukup bulan duit masuk sekiranya cukup minimun amount utk cashout.

      Reply
  • December 16, 2017 at 12:31 am
    Permalink

    Wow. Bisa memang masih berbisa Cik Tom ni. Ok la tu, sapa yang sudi nak bagi RM masuk dalam akaun kita kan. Ok bangat blogging boleh buat duit. Alhamdulillah, boleh masuk tabung jalan-jalan cari makan. Tahniah, moga lebih besar beranak pinak RM nya.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE