Apa Maksud Bila Mimpi Bekas Kekasih?

Assalamualaikum dan salam sayang… Rasa agak gedik pulak tajuk entri cik tom kali ni. hehe.. Cik tom ni jenis susah sikit nak mimpi apa-apa tapi kalau dah mimpi tu boleh jadi tahap mengigau bercakap tanpa sedar. haha.. Cik tom pernah la juga beberapa kali termimpi bekas kekasih ni. Tapi dah lupa kisah mimpinya. hihi..

Kejar mimpi hingga ke bintang
Kejar mimpi hingga ke bintang. Sumber: http://nikaresti.blogspot.com

Apa Maksud Bila Mimpi Bekas Kekasih?

Terlintas dalam hati aik kenapa ek kita boleh termimpi pasal bekas kekasih ni. Orang cakap kalau termimpi-mimpi tu maksudnya kita ada teringat pasal seseorang tu. Atau maybe bila kita buat something waktu siang tu mengingatkan kenangan pada bekas kekasih. Yelah tengah bercinta pasti banyak kenangan yang susah nak dilupakan. Konon la!

Itu kes kalau teringat atau rindu la kan. Kemungkinan besar memang boleh bawak sampai ke dalam mimpi. Tapi macam mana kalau kita langsung tak teringat seseorang tu tup..tup je termimpi pasal dia pulak. Menyibuk je kan?? hahaha…

maksud mimpi bekas kekasih
Sweet macam nak kena diabetes? hehee.. Sumber: http://ohhainfarhana.blogspot.com

Cik tom masa borak2 tanyalah kat emak kenapa ek kita termimpi bekas kekasih sedangkan kita langsung tak teringat kat bekas kekasih tu. Apa punca jadi mimpi tu? Ada tafsir mimpi bawak maksud apa-apa ke?

Emak pun dengan selamba bak pakar nujum mimpi jawablah.  Biasa orang tua-tua cakap kalau kita termimpi seseorang tu maksudnya orang tu yang rindukan kita atau maybe orang tu ada terkilan something dengan kita. Tapi kebanyakan mimpi ni mainan tidur dari syaitan. Lagi-lagi tidur tak baca doa dan diri tak bersih. Jadi jangan layan sangat mimpi tu semua. Berdoalah dengan Allah mintak dijauhi dari perkara yang tak elok.

Nak tanya korang pernah tak termimpi bekas kekasih? Kalau ya mimpi pasal apa?

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

45 thoughts on “Apa Maksud Bila Mimpi Bekas Kekasih?

    • December 17, 2017 at 7:32 pm
      Permalink

      Mimpi kena rogol 😭😭 seram gila wehhhh..ni akibat tidoq petang la niii..

      Reply
    • December 12, 2015 at 10:24 pm
      Permalink

      yup mungkin gangguan tidur sebab letih dan stress kot..

      Reply
    • December 12, 2015 at 10:18 pm
      Permalink

      entah la maybe..orang tua2 la cakap..kebenaran? Wallahualam

      Reply
  • September 5, 2016 at 11:12 am
    Permalink

    begini critanya saya mimpi saya minta pluang skali lgi dgn dia masa tu dia bersama kekasihnya yg baru tpi dia ckp dia dah tak mahu dgn saya smpai la bf dia ckp kau yg sia2 kn dia jdi skrg senang2 kau minta pluang skali lgi masa tu saya brgaduh besar dgn bf nya .. bgitu la ceritanya .. apa mksudnya ??

    Reply
    • October 20, 2016 at 11:54 am
      Permalink

      maaf ciktom tak pasti bab alamat mimpi ni..maybe samaada awak teringatkan dia atau dia teringatkan awk kot..selebihnya hanyalah mainan tidur..

      Reply
  • November 3, 2016 at 6:20 am
    Permalink

    ASSAMUALAIKUM……saya nak share sikit lah…tadi saya baru mimpi ex bf saya….saya mimpi, saya dijemput oleh emak ex bf saya tu untuk ke rumah baru milik ex bf saya..saya bawak beg pakaian sekali…macam nak pindah…sesampai sahaja ke rumah tu saya dibawa ke bilik utama rumah tu…saya pun terkejut…sebab bilik tu bilik ex bf saya..katil dia mewah keemasan cantik sangat… rumah dia mewah sangat mcm rumah aliff shukry gitu…mcm ade kenduri gitu…ramai sedara mara dia beramah mesra dengan saya…masa tu dia belum balik lagi…tak lama kemudian ex bf saya balik…riak muka dia happy sangat tengok saya ada kat situ…lepastu pada sebelah petang dia ajak saya bermandi manda di kolam renang di luar rumah….saya pelik kenapa saya mimpi dia…dah banyak kali saya mimpi….mungkin kerana sejak kebelakangan ni dia asyik ganggu saya….dab mengharapkan saya kembali semula dengan dia…

    Reply
    • November 13, 2016 at 12:28 am
      Permalink

      Waalaikumussalam..terima kasih atas perkongsian kisah mimpi awak. biarkan je dia ganggu awak. kalau rasa tak nak berbaik kembali. ignore je dia dan terus move on.

      Reply
  • November 24, 2016 at 10:01 am
    Permalink

    Saya bermimpi ex saya mencari saya kata rindu semua… sampai sanggup cari saya… berharap tu kenyataan ternyata mimpi hm

    Reply
  • January 2, 2017 at 7:43 pm
    Permalink

    Tu laaaa. Saya pon bertahun2 asik mimpikan gadis yg pernah menakhluki hati ni. Padahal saya dan dia da 11 tahun lgsg xcontact. Sejak 2006 lagi.. Kitorang berpisah pon secara baik, saya menyepi masa tu. Lepas da beberapa bulan move on saya xde simpan hati dekat dia lagi saya pon tahu dia da berpunya masa tu. Tp beberapa ketika lps tu saya mula mimpikan dia.. setiap 3 bulan atau 4 mesti akan mimpikan dia walaupon lgsg xteringat pasal dia. Sampai sekarang bende ni berulang. Kdg2 bingung pn ade. Pikir2 ape salah dlu, dia ade bedendam ke, dia masih tringat saya ke. Saya bingung. Bile tahun lepas terjumpa facebook dia cuba pm dia tapi langsung tak dibalas. Saya cuma nk minta maaf dan nk merungkai kebingungan ni je bukan nk flirt dia semula. Skrg ni pn agak kerap mimpikan dia.. pening mcm ni. Asal mimpikan dia dia mesti hadir dlm environment sekolah kami, dia masih berpakaian sekolah tapi tak pernah berkata2. Eye contact yg lama saje. Xpernah mimpi di luar sekolah.. aishhh sgt bingung hahahahaha

    Reply
    • January 11, 2017 at 8:18 am
      Permalink

      Saya pon sama. Da dekat 10 tahun kmi tk contact. Tejumpa pun tk tego ataupun dia akn menjauhkn diri. Maklum la “1st love” aku kot tp tk la oficial (dia yg approach aku dan setiap apa yg dia buat kat aku selama tempoh 3 tahun dia mendekati aku, aku maseh ingt!). Masa dia flirt dulu2 bukn main dia beharap aku mimpikn dia.. Tp masa tu tkde laa smpi mimpikn dia masa tu blum ada relationship. Kesah kmi pun tk lama takat 6-7 buln je.. Saya yg mula berdiam sbb rasa kehadirannya mngganggu prestasi akademik saya. Jd dia declared kmi putus dan jd “kawan biasa” sj (tp smpi skang tk habak brita). Dan bbrp bulan ni lps ~8 taun no contact, tup tup dia muncul dlm mimpi pulk dan sprt biasa dlm keadaan kmi bebaju skolah: dia dudk sblh aku, dia dgn rakannya melintas tepi aku dan bru2 ni dia peluk bahu aku smbil kplanya sandar di kpala ku dan kmi sama2 naik kereta untuk balik rumah. Bila aku smpi krumah aku, aku tejumpa family aku dan dia msh tinggal dlm kereta dan aku terus gembira dgn family aku. Itulah kesahnya.. Sekian.

      Reply
      • January 11, 2017 at 11:31 pm
        Permalink

        terima kasih sudi share kisah awak..ciktom doakan awk berjaya cari kebahagiaan awk satu hari nanti..

        Reply
      • June 11, 2017 at 8:58 pm
        Permalink

        Ya Allah..saya ingat saya seorang je hadapi situasi ni..saya tak pernah couple dengan siapa2 tapi masa sekolah memang ada seorang lelaki ni pernah minat dengan saya, tapi saya ni jenis blur dan memang tak pandai nak response hal2 hati ni..lepas habis sekolah pernah sekali je dia tegur sy dlm facebook, lepas tu takde dah, dia pun dah padam semua jenis social media yang dia ada..tapi sejak dari tu dia akan muncul dalam mimpi saya, dalam environment sekolah jugak..kadang2 bercakap tapi selalunya tak..dari friendly ke stranger..dalam setahun tu ada bbrp kali la..yang pelik nya saya tak lah terbayang2kan dia..dan benda ni berterusan smpi 8 tahun jugak..last saya mimpi dia minggu lepas, yg dia dah berkahwin..tapi real life saya tak tahu la..kekadang stress jugak fikir kenapa la dia tak henti2 muncul dlm mimpi sy..ada apa2 urusan yang tak selesai ke..

        Reply
      • April 10, 2019 at 6:22 am
        Permalink

        Tiga kali mimpi ex bawa bebaik dngn sy . Apa maksud dia cik tomm syng . Baruu saja berpisah . Dan aku dah minta maaf atas semua kesalahan aku tapi kena ignore ja . So apa motif dapat mimpi macam tuh yer ?

        Reply
  • January 9, 2017 at 12:25 am
    Permalink

    Saya x pernah mimpi tapi bf saya prnah mimpi ex dia yg mmgnya his first love.. Dlm mimpi tuu, bf saya tngh lepak di kedai makan n ex dia dduk kat sblh bf saya.. Then dorg borak² ngn kwn² yg lain.. Tiba² ex dia bgtau kat kwn² yg lain yg bf saya ni adalah jodoh dia tapi dorg yg tolak n tak nak jodoh tu.. Then bf saya pun stuju statement yg ex dia ni.. Hahahahaha. And skrg saya serah pada takdir, klu ada jodoh, teruskan.. Kalau tak ada, doakan kbhagiaan mereka… hehehe

    Reply
    • January 9, 2017 at 7:31 pm
      Permalink

      sebaiknya doakan jodoh yang terbaik untuk diri awak pada waktu yang tepat..ciktom doakan kebahagiaan awak..amin..

      Reply
  • January 26, 2017 at 2:43 pm
    Permalink

    Kadang2 benda ni boleh jadik merunsingkan..yela banyak2 org, muka dia jugak yg muncul dlm mimpi..kalau boleh dah taknak ada kaitan langsung dah..kerap sgt mimpi dia membuatkan saya tertanya tanya kenapa? Padahal saya sudah nak bertunang dengan pilihan yang sekarang..saya taknak kenangan lama merosakkan hubungan yang sedia ada

    Reply
  • March 4, 2017 at 12:17 am
    Permalink

    Saya ader jugak mimpi bekas kekasih yg pelik nye siap mak dgn adek dier skali… tapi mungkin psl dulu kite rapat… pelik jugak….tiba2 mimpi da dkat 2tahun tk jumpe

    Reply
  • March 10, 2017 at 9:52 pm
    Permalink

    Ada satu malam bekas couple saya yang dah bertunang wasap kt saya dia cakap yang dia mimpi pasal saya bwak dia pegi jumpa mak saya selama sminggu berturut2. Dia tanya saya knapa dia mimpi mcm tu. Saya just cakap mimpi tu mainan tido. Dia tnya saya ada dendam or ada pape perasaan lagi x dekat dia. . Saya jwb smua benda yang dh lepas tu saya dh lupa kan n saya redha dg pa yang dh jadi. Lepas tu dia ckp mcm nk get back balik (kononnya) dg saya siap suruh saya layan dia mcm dulu. Saya jwb tolong sedar diri siket yang dia tu dh jadi tunangan orang. Tp cara dia bls ckp tu ibarat bertunang tu mcm bercouple jer bagi dia. Saya risau dia saje g putus kan hubungan tu,, nanti saya yang akan nampak bersalah. Saya memang terkilan dg dia sebab dia tinggal kan saya dulu, sampai skarang pn kalau ada wasap dg dia saya akn jwb acuh x acuh jer. Tu bagi saya biasa sebab orang lain pn akn bagi reaksi mcm tu jgk. Lepas putus dg dia dulu memang susah jgk la nk lupakan. Tp bila dia dh declare jadi tunang orang saya rasa tenang automatik d permudahkan untuk lupa kan dia n skarang saya dh xda pape rasa lagi dh dg dia. Tp jauh d sudut hati prasaan sayang tu msih lagi ada wlaupun siket,, cuma sebab d bayangi dg apa yang dia dh buat kt saya lah yang buatkan saya makin senang lupakan dia. Cuma brharap lepas nie dia xkan mimpi kan saya lagi dh atau mungkin keadaan sbelah dia akan jadi makin parah. Belah saya xda pape. Saya dh ok dh lepas dari dia dh. Alhamdulillah.

    Reply
  • March 16, 2017 at 10:35 pm
    Permalink

    Hi ciktom/kak tom… senjak kebelakangan ni adik mimpi yng adik dn ex bf adik jdi couple semula. Dh 3 kli adik mimpi. Msa skolh, adik slalu nmpk dia stare kat adik pastu bff dia pun tiba2 tanya adik “kau suka spa” adik pun ckp lh yng adik ska crush adik. Adik pun tanya “knapa?” Dia ckp yng ex adik suka adik. Keesokan hri nya, adik npk yng dia tulis kt meja yng dia hate manusia pastu bff dia pun tanya sepa manusia pastu dia tunjuk kat adik. Ceh! Dia yng cheat dng adik ade hati nak bersama semula.

    Reply
  • March 17, 2017 at 7:55 am
    Permalink

    Selamat pagi ciktom , saya nak bagitau tentang minpi saya harini . Malam tadi saya termimpikan ex saya kena bunuh org dan masa tu hari hujan . Masa saya bangun tidur tadi pun tiba2 hujan . Apa maksud mimpi saya tu ? Benda baik atau benda tak baik akan berlaku ke ?

    Reply
  • March 23, 2017 at 12:52 am
    Permalink

    Pernah mimpi dua kali ber selang. Mimpi hari ni, esok takde, lusa mimpi lagi. Tapi kat dalam mimpi dia tak layan kite mcm tak nak je. Tapi in reality tak lah kite fkir pasal dia. Tak langsung. Apa mksud dia?

    Reply
  • March 23, 2017 at 11:58 am
    Permalink

    i mimpi my ex boyfren tenung i dlm satu majlis n kerap tembung dgn perasaaan cinta yg mendalam tp saya asyik melarikan diri tp dlm masa yg sama i tercari kelibat dia rindu yg sangat.n jg tau knp ya i kerap mimpi dia padahal saya tak terpikir pun dia

    Reply
  • April 14, 2017 at 3:00 am
    Permalink

    aku dgn ex bercinta dh lebih 3 taun..family masing2 pn dh restu..tunggu masa ja nk msuk meminang..tp slama kmi brcinta kmi dduk bejauh..dia kt sabah sy kt semenanjung jumpa pn sekali setahun je..maklum la sy smbung study kt johor..habis study je trus kerja kt johor..nk kmpul duit utk kawin..jd slama kmi brcinta tu sllu gayut kt tlefon je smpai subuh haha..dpt jmpa pn hjung taun je tu pn tk lama seminggu je sbp cuti sy tk panjang…ex gf sy ni keje kt sbh..bkn keje ape la dia tlg jaga anak kakak saudara dia je..smpai satu masa dia mulai berubah..chat sy pun slalu dia abaikan..kol lg la tk pernah dia x nak kene kol..xde mood nk brcakap katanya..tk lama dr tu dia trus ajak brpisah..sy pn x boleh buat ape lah mgkin dia dh jmpa yg terbaik..tp mak sy pulak yg x boleh trime kenyataan sbp dia dh berkenan sgt dgn bakal menantu dia haha…tp smpai skg sy slalu mimpikan dia dgn dady dia…sy slalu mimpi yg dia masih tunggu sy…sbp last chat kami tu sy ckp dia supaya tunggu la smpai sy balik sabah jgn cari lain dlu tp dia tak balas chat sy..penah jgk sy mimpi jumpa dady dia..dady dia ckp yg anak dia masih tunggu sy…ape maksud mimpi sy ni erk…kalau betul la dia masih tunggu sy syukur la…

    Reply
  • April 16, 2017 at 1:58 am
    Permalink

    Hi Cik Tom,

    saya sering bermimpi bekas kekasih saya, even do saya tak igt langsung tentang dia, tup2 muncul2, mcm2 cerita la yg wat saya rungsing.. sbb sy xpernah teringat @stalker … sbb sy dah pon berumah tangga, cume mimpi ni buat saya stress… kadang 2 bulan skali msty ada.hubungan kami dah 8 tahun terputus da pon… apa yg sy tau dia pon dah berkahwin, cume sy xsuka apa yg alami kat sy. bila da mimpi mula la terfikir kenapa jd cmnie….

    Reply
  • May 4, 2017 at 12:29 am
    Permalink

    Saya ingt sy sorg je mimpi berulang ulang.. cinta pertama saya membuatkan saya merana 4 bulan xselera makan. Walau dipaksa kawan kawan saya lemah dalam diri sndri. Setahun nk pulih dlm pada tu nk melupakan dia banyak juga sy berdating .. dgn laki lain cuba cr bf baru. Dah 2 tahun . 3 tahun sehungga 5 tahun sy asyik kecundang bercinta. Xbf usah ckp la dia ade ank sorg dah. Dia kerap ganggu sy juga walau dia kawen. Saya masih single kerana belum jodo. Lupa nk bg tau kami pisah sbb abg nye .jeles .dan ckp sy ade org lain. XBf sy tau dgn sapa sy kuar.tp abg dia jnis org keras hati masuk campur hubungan kite menuduh sy.jd la mangsa keadaan.sudah xde jodo.jika diteruskan xbf dgn abg nye mybe bermusuhh sampai skrg. saya undur diri. Takdir sudah tertulis. Tp belum betul betul clash xbf start main adik angkat sehingga keluarga adik angkt dia mencri xbf ingin memukul. Sekali lagi hancur hati sy. Xbf tidak la baik. Sy kecewa.terlalu kecewa saya bersabar dgn karenah abg nye. Bole plak dia mendapatkan perempuan lain.umpama saya yg memeganh tali iktan dia (xbf) dah lama lepas. Tp kisah cinta kami 5 tahun. Terlalu sedih dan merana.. tp dah lama say dah 5 org xbf seleps dia. Tp tiap kali mimpi xpnh muncul xbf lain. Selain xbf pertama.3 bulan sekali mimpi dia.pernah bangun pg terdail nombor dia.kanapa? Padahal
    Time tu masih bersama bf baru xingt dia. xpikir pon. Dah xkisah..

    Reply
  • May 4, 2017 at 12:40 am
    Permalink

    Tp dah 3 tahun saya xde bf xkekal.dan xberapa brharap .sy pikirkan kerjaya n asset je.tp y still mimpi xbf pertama tu lg. ?.. dah lama berlalu.hr hr sibuk keje n letih notime remember pass.skrg dah 7 tahun .tp dlm mimpi tu semua sy terlalu rindu dia n dia rindu sy.napa xingt xbf paling latest aje.. kadang tepikir yg saya ni kene sihir jerk. Knp imimpi dia yg dah laki org.

    Reply
  • May 4, 2017 at 1:12 am
    Permalink

    Cinta 100% = bahaya
    Cinta 100%= terlalu gembira
    Cinta 100%= terlalu merana
    Tolong ingtkan diri jgn ade cinta 100% . Sebab bila dah kecundang bole menghanncur diri hilang kerjaya.. hilang kehidupan yang nikmat.
    Kerana saya merasa semua.. saya takut hilang kerjaya dalm sedih saya bekerja pernah mengalirkN air mata. Hr hr menagis dimeja kerja. Sambil jari menaip keybort buat keje. Tengah solat menangis. Sya xbleh tguk citer sedih.Saya dpt idea belajar membuat roti. Menjahit sibukan diri creat minat melupakan semua. Ade juga a kawn dan melakukan aktvty luar .brsukan ke. Mase type ni pon tgh berasa sesuatu sejuk berlalu dipipi. Sebab saya kesiankan diri saya yg dulu bagaimana saya nak melawan perasaan kecewa sy tu .bangun kan diri… tidk toleh belakang lg.. sesiapa pon tidak mahu begini .
    Bila hati telah dikhianati
    Saya pernah bersumpah nk dia (xbf petama) rase apa yg saya rase.. malah saya pernah berkata saya xakan maafkan dia sampai bila bila..dia tahu tu. saya sedar saya tidak patut bekata begitu.tp dia dah nak kawen mase tu tetap mahu bejumpa sy. Sy terlalu benci ketika itu.dia patut melupakan sy kenapa mncari sy.dia ckp nk jd kan sy kekasih gelap. Drpada gf turun pangkat kekasih gelap. Dh dikhianati. Mencari kembali utk second place yg xsah.baik sy bg peluang ke bf bru sy je dr dgantung xbtli

    Reply
  • May 29, 2017 at 2:24 pm
    Permalink

    salam,, saya sering juga bermimpi bertemu org pertama yg pernah saya sayang,, tapi tidak ada jodoh,, saya kena terima,, tpi walaupun dh 20 tahun tapi masih mimpi bertemu,, ianya sangat sedih dn menyakitkan hati,, kenapa ya.. ada ke cara nk elak mimpi mcm ni…
    bila tersedar dr mimpi rasa sedih sgt2,, sya x suka perasaan sedih mcm ni,,,

    Reply
  • July 16, 2017 at 4:40 pm
    Permalink

    Hm Ciktom, kisah sya ni. Nak kata mimpi dia sebab teringat dia tak pun rasanya rasa mcm mmng 89% da move on😅 tapi yg pelik mmng smlm tdo bca doa je pun😂 lol knpa dia msuk dlm mimpiii sya smlm. Nknikutkan dlu xpnh ad ap ap pon ngn dia. Bak kata pepatah bagai bertepuk sbelah tngn hahaha. So how ciktom😔

    Reply
  • June 25, 2018 at 12:19 pm
    Permalink

    Saya dah 2 hari mimpi kan ex tunang Saya.. Dalam mimpi tu saya n ex tunang happy je xde gaduh2 pun n kami berdua seperti dulu2 bersama.. Ye memang saya rindukan dia n teringatkan dia sampai sekarang.. Apa maksud mimpi saya tu ea..

    Reply
  • September 18, 2018 at 8:19 am
    Permalink

    Pernah lah jugak ada 3-4 kali termimpi kan bekas kekasih tapi pada masa tu mmg tak ingat kat dia dahh.. Tb2 bole mimpi kan dia .. Lagi2 mimpi dia lamar saya 😂 …

    Reply
  • September 18, 2018 at 5:21 pm
    Permalink

    Saya pula mimpi bercinta semula dengan ex bf. Tapi tak mungkin lah akan jadi betul2 dia da bertunang dengan orang lain pun.

    Reply
  • September 19, 2018 at 5:17 pm
    Permalink

    Baru semalam mimpi.. Smlm aku mimpi dia datang kat aku rayu2 nak balik dengan aku.. Aku masih juga sayangkan dia, tapi aku tak nak dah dia.. Bila bangun rindu ada, kasihan pun ada juga.. Dalam dunia realiti, beberapa minggu lepas, dia ada lalu depan rumah aku, mata dia tajam tgok aku. Dalam hati aku mmg geram sgt dgn perangai dia dulu. Padan muka, aku tak nak dia, lagipun aku rasa dia dah tau aku dah bertunang.. Alhmdulillah, aku bertunang dengan lelaki yang sangat baik, bertanggjwb lepas tu muda 7 tahun dri aku hehe.. Mmg betul, doa ibu tiada hijabnya.. Terima kasih ya Allah.. Moga kami bahagia amin..

    Reply
  • October 3, 2018 at 6:40 am
    Permalink

    Baru je lepas mimpi tadi, in real life aku sudah kahwin dan dia pun sama. Tapi dalam mimpi tu dia lamar aku dan kami akan berkahwin, aku jadi blur kejap sedangkan kami putus memang dah lama. Teringat dia sikit pun tak pernah.

    Reply
  • November 29, 2018 at 11:56 am
    Permalink

    samelh..dh break hjug taun 2014..ms bersm jrg mpi..tp lps bpisah aku mpi die boleh kate dlm sbln tu tiap hr,pdhl xpnh pk pn hal die ..die pn dh kawin,n aku pn dh ad sorg ank..pelik betol,spai skrg mpi die,kdg2 smgu je x mpi..aku y putuskn cz die baran,urmm tp die mmg xle pisah dgn aku..tp tuhan tau y trbaik utk kite..

    Reply
    • December 4, 2018 at 12:42 am
      Permalink

      insyaAllah jodoh skang dh terbaik utk awk..mungkin kekdg kenangan menyapa..hehe

      Reply
  • December 23, 2018 at 7:02 am
    Permalink

    sy da bersuami. bru jp ni sy mimpi suami dan ex dtg bw mkanan ke sy lps tu suami tido sebelah kiri dn ex tido sblh kanan. tp dlm mimpi sy lbh memandang pd ex.apekah. i kenot brain la.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE