Apa perlu Melati makan untuk kurus dibulan puasa??



Salam semua blogger…kali ni cik tom nak join contest kak melati anjurkan ni…contestnya berbunyi “Apa perlu Melati makan untuk kurus dibulan puasa”…kalau nak diet kena makan makanan berkalori rendah…


Menu yang cik tom boleh share ialah sup sayur..yang menu ni ada sorang kawan cik tom amalkan dalam masa sebulan turun 5kg…kak melati nak try boleh la..insyaAllah menjadi..banyakkan sayur-sayuran ye..jangan lupa TOMATO..huhu..akak kan suka lemon..boleh la taruk dalam tue jugak…ayam tu buang lemak…tiap2 hari tukar la ayam tu pada ikan, daging, fish cake, fish ball or yang akak suka ye…nak pedas taruk lada hitam banyak2…lada hitam ni bagus untuk kuruskan badan..perempuan yang berpantang amalkan makan banyak lada hitam untuk bakar lemak..sup sayur ni boleh makan camtu je @ dengan nasi tapi dalam amount yang sedikit @ dengan roti…kiranya ni diet kurus yang sihat dan flexible 🙂


Kalau tanya diet yang cik tom biasa amal…cik tom biasa minum anlene+oat…terus kenyang tak payah makan menda berat yang lain..kalau tak nak muak boleh pelbagaikan makan oat tu campur buah-buahan yang korang suka macam kismis, anggur, strawberry dll….tapi tak semua orang suka kot diet ni..hehe…

Cik tom tag ash, shaQ dan semua follower kesayangan cik tom..jom join ye 🙂

Yang penting usaha tangga kejayaan…kak melati, chaiyox 3x !!!

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

10 thoughts on “Apa perlu Melati makan untuk kurus dibulan puasa??

  • August 12, 2010 at 7:57 am
    Permalink

    waa.bgusnye tips ni..echah nak kurus:((

    Reply
  • August 12, 2010 at 8:53 am
    Permalink

    selalu berazam nak diet, tap tak pernah menjadi. nafsu makan kuat woah. huhu

    Reply
  • August 12, 2010 at 9:13 am
    Permalink

    wowww..nk join gak r…nk kuruskan badan yeahhh…current 55kg so target 50kg..boley ke tercapai eah 😛

    Reply
  • August 12, 2010 at 9:14 am
    Permalink

    echah: jom try bulan pose ni…sm2 kurus pki bj raya..hehe

    emma: al xpe u kurus je..huhu

    Reply
  • August 12, 2010 at 9:17 am
    Permalink

    ash: jom la join…diet ramai2…xde pe yg mustahil..tp tgk u da kurus pun…huhu

    Reply
  • August 12, 2010 at 2:47 pm
    Permalink

    hehe…da gemuk kena la biasakan diet..hehe…tips besarkan badan??ade je..senang tu..hehe

    Reply
  • August 12, 2010 at 3:18 pm
    Permalink

    slamat berpose..jenjalan la ke blog saya,new entri pasal Orianthi Panagaris.

    Reply
  • August 12, 2010 at 3:42 pm
    Permalink

    ok..nati cik tom terjah…huhu

    Reply
  • March 4, 2011 at 11:48 am
    Permalink

    When is actually the iphone five most likely to appear? I've verizon and would certainly like to obtain the iphone when my agreement expires in September, I would really like to find out when the iphone five is coming out anytime in the near future, simply because if so, I might stick it out more time to have that instead of the apple iphone 4.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE