apa tue buffered earnings??

erm cik tom baru je registered nuffnang seminggu yang lalu..setiap kali blogwalking mesti ramai yang buat entri pasal dapat new buffered earnings dari milo, munchy, digi dan bla..bla..ade jugak yang post pasal metered earnings la…tapi sebenor2nye la kan cik tom ni tak paham langsung apa tu “buffered earnings” dan pe pulak “metered earnings “??pe mende dua tue huh??korang tau tak??cuba bgtau cik tom yang tak tau pe2 ni.huhu…

ni kat bawah cik tom ade masukkan pic nuffnang blog ni..


harap blogger2 yang otai atau sape2 yang baik hati ley explain tentang nuffnang ni.. tak pun bagi link pasal nuffnang ni pun boleh..thanks ye..cayang korang.wink2 (^_~)

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

18 thoughts on “apa tue buffered earnings??

  • July 26, 2010 at 6:18 am
    Permalink

    okai wak,buffered earningni krenye cam syarikat pengiklann tu sewa blog wak..dlm tmpoh tertentu utk iklan mereka…cth cam BE digi,iklan tu akan kerap kuar kat blog wak..dan incomenye pon lbh tinggi brbanding iklan biasa,

    metered earnig=kre buffered wak da abis r…hehehe..hrp wak phm yer…ngee..

    Reply
  • July 26, 2010 at 6:29 am
    Permalink

    oh camtu ker??kira da paham cikit2…hehe..kiranye status saya skang ni BE ker??saya ade tengok entri yang diorang dapat message dr nuffnang invite pasal BE..tu cane plk??sowi la bnyk tnye plk…

    tanx ye krole…

    Reply
  • July 26, 2010 at 7:04 am
    Permalink

    mama pon tak paham gak ni…adess

    Reply
  • July 26, 2010 at 7:17 am
    Permalink

    tue la kan mama…sama la kite ni xbrape nak paham..mama punye nuffnang camne??

    Reply
  • July 26, 2010 at 7:17 am
    Permalink

    baru nak explain tp dah en krole dah explain…so x yah la sy nk exlpain lg..hehe

    Reply
  • July 26, 2010 at 7:27 am
    Permalink

    ala leh lagi explain ape yang awk tau..tambah pe lagi info lain pasal nuff??huhu

    Reply
  • July 26, 2010 at 9:35 am
    Permalink

    Salam… kalau BE kat atas pada Campaign tu akan ada satu column lagi yang dinamakan BE atau Buffered Earning.. kalau dapat BE duit masuk byk sikit la dari Campaign tu..

    saya pun baru jer 2,3 kali dapat BE ni.. alhamdulillah.. utk minggu ni belom chek lagi..

    Reply
  • July 26, 2010 at 1:20 pm
    Permalink

    wan_hazel: tanx 4 da link ye..nati cik tom check it out 🙂

    Reply
  • July 26, 2010 at 1:22 pm
    Permalink

    atie: oh kiranye cik tom ni tak dapat BE lagi la ek??kena usaha kuat lagi..huhu…thanks ye atie n tahniah da dpt BE..insyaAllah mgu ni dpt lg 🙂

    Reply
  • July 26, 2010 at 1:59 pm
    Permalink

    kalau nak dapat BE, kena dapatkan trafik sekurang2nya 200 atau 200++ sehari..

    – info tu pun cikbelog baca dari blogger otai..hehee..

    Reply
  • July 26, 2010 at 2:16 pm
    Permalink

    dunspeak: oo kena dapat trafik 200++ sehari ek..stakat ni cik tom xpenah lagi smpi target tu..huhu..pe2 pun tanx 4 da info ye cikbelog 🙂

    Reply
  • July 28, 2010 at 1:37 am
    Permalink

    owh…skrg saya pon da phm..huhu~

    Reply
  • July 28, 2010 at 5:43 am
    Permalink

    2 la br pham kan2..
    tanx ye u ols 🙂

    Reply
  • September 8, 2010 at 2:13 pm
    Permalink

    hehe xperlu kejar trafik banyak2 pon nak daptkan BE

    nuff akan bagi samarata pada semua blogger, asalkan tidak menduakan atau mentigakan nuff hehe,

    Reply
  • September 20, 2010 at 11:50 am
    Permalink

    @padin:betol la tak perlu kejar trafik..dah 2mgu cik tom xonline sebelum ni..trafik pun merundum jatuh..xsampai pun 100 org..tp cik tom dpt BE ke 2 n ke 3…huhu..

    Reply
  • October 16, 2010 at 11:15 am
    Permalink

    i learnt something from here!!
    macam dah tahu be tuh ape
    jap nak pg check
    ahaha
    TQ

    baru bace nie sbb bace entry baru cik tom!!
    happy aniversary
    cik tom nie bagust
    consistent!!

    Reply
  • October 19, 2010 at 5:23 am
    Permalink

    @anis: good if u learnt sumting from here..hihi

    thanks dear..
    consistent sebab xde nak buat apa..hihi

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE