Ar-Rifke | Aried Cikgu SEO Review Blog Cik Tom

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia….

Alhamdulillah kerana blog cik tom berpeluang direview oleh cikgu aried pengasas blog ar-rifke pada 4 Feb 2011 yang lalu; Edisi Terjah: Review Blog Ciktom.Com. Walaupun entry ni agak lambat tapi better late than never kan. Cik tom menghargai aried yang katanya agak sukar dan pening nak review blog cik tom. Maaflah ye blog ni masih banyak perkara yang perlu diperbaiki. huhu..


Memang cik tom ternanti-nantikan juga giliran untuk direview oleh aried. Cik tom nak tahu apa pandangan aried mengenai blog cik tom dari segi SEO sebab cik tom baru nak berjinak-jinak belajar bermain dengan seo. Rasanya majoriti memang ramai dah kenal aried pemilik blog ar-rifke ni terutamanya bagi blogger yang berminat belajar mengenai seo.

Aried ialah salah seorang pakar SEO yang mesra dan boleh diajak bertanya soalan berkaitan dunia blogging. Cik tom memang admire blog aried sebab cara aried main keyword dan seo ni memang sempoi je. Tak semua entry aried main tangkap muat masuk entry. Bagi cik tom, aried seorang blogger yang mahir bermain seo secara berhemah.

aried blogger otai seo, header blog kemas dan cantik

Kisah cikgu aried sebagai cikgu matematik dan cikgu blogging penuh dengan keseronokkan. Bukan Drama TV3 mahupun Video 3gp, tetapi kisah kehidupan blogger yang suka berkongsi tips.

Review dan cadangan penambahbaikan buat blog cik tom dari aried ialah penggunaan readmore, kurangkan penggunaan javascript, compress image untuk kecilkan saiz gambar, penggunaan h1 dan h2 tag, kedudukan iklan dan embeded komen bawah entri. Untuk baca lanjut pengisiannya boleh baca di Edisi Terjah Ar-Rifke: Review Blog Ciktom.Com. Terima kasih ye aried. InsyaAllah cik tom akan cuba praktiskan maybe selepas buat perubahan terbaru dengan hosting yang cik tom menang dalam entry sebelum ini.


Pada yang berminat nak belajar SEO boleh la rujuk dengan cikgu aried pakar SEO dan juga download e-book secara percuma di blog ar-rifke, Free Ebook Tips dan Penerangan Search Engine Optimize(SEO) Kuasai Google.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

23 thoughts on “Ar-Rifke | Aried Cikgu SEO Review Blog Cik Tom

  • March 9, 2011 at 5:54 am
    Permalink

    bestnya cik tom kena review dengan aried. jom belajar SEO.

    Latest Entri :
    Alhamdulillah, dah selamat bersalin

    Reply
  • March 9, 2011 at 12:32 pm
    Permalink

    Pakar SEO yang komen
    best tu
    blog cik tom pun memang best dan femes
    cayalah cik tom
    usaha keras nih
    Dia kata saya cantik TAPI saya…"
    Pembunuh anak kucing wanita mohon maaf kepada rakyat Malaysia"
    ORI-KESHI | Kawaii Eraser Maker

    Reply
  • March 9, 2011 at 5:11 am
    Permalink

    Bestnya kan Tom kalo pakar SEO yang dah komen atau review blog kita..semoga Tom semakin maju dalam apa saja yang diceburi…

    Reply
  • March 9, 2011 at 5:11 am
    Permalink

    err..kalau dh blog ciktom yg mantap dpt komen sebegitu..blog mish tu lagi kaw2 kot..hehe.paper pun gdlak eh sayam!!

    Reply
  • March 9, 2011 at 5:23 am
    Permalink

    semoga cik tom akan terus maju dalam dunia blogging.. dan teruskan memberi tutorial & tips yang berguna pada bloggers yang lain k.. πŸ™‚

    loghat perak @ bota

    Reply
  • March 9, 2011 at 5:48 am
    Permalink

    sy silent reader blog cik tom…suka baca blog nie wlpn sy xde blog..1 hari nanti sy nak buat blog jgk…

    Reply
  • March 9, 2011 at 6:06 am
    Permalink

    dah baca entry tu..
    reviewnye menarik..
    tahniah cik tom..
    mesti bangga tu..
    kalau akak sah2 senyum 2,3 hari..
    hahahha

    Reply
  • March 9, 2011 at 6:28 am
    Permalink

    Bila lah blog sy nak direview pulak =P

    Reply
  • March 9, 2011 at 7:04 am
    Permalink

    muohohoh..dasat die ek..kite tak paham le ape tu seo

    Reply
  • March 9, 2011 at 7:13 am
    Permalink

    ghost pernah bertanya pada seorang blogger..

    "apa itu ar-rifke..?"

    rupanya ar rifke itu seorang blogger juga..

    Reply
  • March 9, 2011 at 7:32 am
    Permalink

    tahniah cik tom πŸ™‚

    Reply
  • March 9, 2011 at 9:28 am
    Permalink

    wah glamerla pas ni…cayokkk.. πŸ™‚

    Reply
  • March 9, 2011 at 9:46 am
    Permalink

    kalau lah pandai seo jugak =P

    Reply
  • March 9, 2011 at 10:24 am
    Permalink

    πŸ˜› ni buat aried syang cik tom lebih ni.. hehehe… nak souvenier ke.. huhuhuh, aried nk p bercuti ke sabah ni.. (huhuhum jgn jeles) πŸ˜›

    Reply
  • March 9, 2011 at 10:29 am
    Permalink

    tahniah cik tom…bestkan direview..

    Reply
  • March 9, 2011 at 11:02 am
    Permalink

    best kena review..
    blog aried byk bg traffic kan.. πŸ™‚

    Reply
  • March 9, 2011 at 11:14 am
    Permalink

    wah tahniah. keep on blogging

    Reply
  • March 9, 2011 at 1:10 pm
    Permalink

    Wahhh~ Best nya kena review orang besar! keke ;D

    Reply
  • March 9, 2011 at 2:57 pm
    Permalink

    wah wah! direview aried ek. best best.. huhu..

    Reply
  • March 9, 2011 at 3:54 pm
    Permalink

    cik tom, ramainya orang yang online kat blog ar-rifke tu……….

    Reply
  • March 9, 2011 at 4:05 pm
    Permalink

    Assalam ciktom…sehari update byk kali…hu3.rajin hari nie ciktom…hehehe.saya tertarik dekat embed komen tuu…maksud die dekat homepage…–>komen link<– tuu bile klik bukan kuar popups ker?…sy setting kuar popups juga…tetapi kat mainpage klo klik akan redirect ke link entry yang ade embed komen…pastu kena tekan plak button komen baru kuar popups…ok x mcm tuu?

    Reply
  • March 10, 2011 at 2:26 am
    Permalink

    bestnyeee….blog kiter xde sape nak review…uhukuhuk….aiseh..melodramatik pulak…hehe..sory πŸ˜‰

    Reply
  • March 11, 2011 at 4:22 am
    Permalink

    ciktom,sy pun nak guna hosting yg dah beli tu tapi tak reti la guna cmna bab2 wordpress ni,ermmmm

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE