Aretikz Ceritera Segala Selagi Boleh [Blog Review]

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.. Kali ini cik tom akan review blog Segala Ceritera hak milik Aretikz. Panggilan Aretikz atau panggilan manja, Atik. hehe… Berasal dari pedalaman Keningau, Sabah. Baru mula berkecimpung dunia blogging pada pertengahan bulan Jun 2010 sehingga kini. Cuma sejak akhir-akhir ni, atik sibuk dengan kerjayanya di Jabatan Kesihatan.

Blog Aretikz

Blogger yang cik tom kenali permulaan dengan trademark “blogensot” di shoutmix. Atik menggunakan blog berplatformkan wordpress. Blog ni memang laju load sebab penggunaan yang minima pada widget. Susun atur blog yang kemas bertemakan warna biru putih.

Seorang blogger yang low profile dan kreatif dengan penulisan yang mantap dan penuh ilmiah. Blog atik antara blog favourite cik tom kerana penulisan blog yang penuh tersirat dengan mesej tapi disampaikan melalui penceritaan secara santai je. Ada banyak entry atik yang best dan kreatif yang korang patut baca. Entry atik biasanya diselitkan unsur lawak, nasihat dan lengkap dengan dalil/ hadith. Antara entry yang cik tom suka baca kat blog atik ialah;

* Sempurna Dalam Tidak Sempurna
* Khas Untuk Bakal Isteriku
* Persoalan Mereka Yang Belum Berkahwin

Sedikit cadangan cik tom untuk blog atik;

1. Kebanyakan entry atik panjang so sebaiknya atik gunakan function readmore dalam blog supaya pada first page entry tak terlalu meleret ke bawah (panjang untuk scroll).

2. Sidebar “Metafora” diletakkan pada ruang sidebar paling bawah sebab tue hanya untuk kegunaan atik je kan.

3. Sebaiknya letakkan “Ceritera Latest” dan “Ceritoro Hangit” di ruang paling atas sidebar untuk memudahkan pengunjung melihat entry yang terbaru dan paling hot.

4. Semoga atik kembali rajin update entry yang best2!!

Jom berkenalan lebih rapat dengan atik yang cool dengan klik Blog Aretikz.

p/s: Sori kepada semua peserta yang join segmen review cik tom sebelum ni. Ciktom tetap akan bayar hutang lagi kepada 12 orang. Sori sekali lagi.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

20 thoughts on “Aretikz Ceritera Segala Selagi Boleh [Blog Review]

    • October 12, 2011 at 3:38 pm
      Permalink

      memang best blog ni..boleh tambah kenalan baru..

      Reply
  • October 12, 2011 at 4:22 pm
    Permalink

    Wahh…rajin ciktom .. 🙂

    erm..zaman dlu2 slalu singgah blog ciktom,msa tu belum berblog…xsilap masa tu ciktom punya layout buah tomato,dari situ slalu follow tgk2 tutorial,buat banner etc..
    Jom baca entri terkini Niena …Lepaskanlah saat kita menyedarinya..My Profile

    Reply
    • October 21, 2011 at 8:14 pm
      Permalink

      terima kasih sbb sudi n rajin sggh blog cik tom..aah blog cik tom dulu layout buah tomato..tp skang ade kt header je..hehe…

      Reply
    • October 21, 2011 at 8:12 pm
      Permalink

      aah..busy..hehe…5/11 ni ada kenduri kahwin abg cik tom..ada masa free jemputlah dtg..ajak tok esah sekali 🙂

      Reply
    • October 21, 2011 at 8:11 pm
      Permalink

      terjah jangan tak terjah..tambah kenalan baru..

      Reply
    • October 21, 2011 at 9:20 pm
      Permalink

      selamat berkenalan ye..blogger ni memang peramah..entry pun best2!

      Reply
  • October 13, 2011 at 6:14 pm
    Permalink

    Weehuu ~ Thanx Cik Tom 4 da Review.. Memang bz habis ni.. nak update pun letih.. InsyaAllah ingin mengorak langkah dalam masa terdekat ni.. hehe.. apapapun.. nasihat cik tom memang benarnya.. ni nak adjust sesikit lah ni..

    emm ~ leh tolong design blog beta tak? hehe..

    Reply
    • October 21, 2011 at 9:17 pm
      Permalink

      ur welcome..sorry lambat ye…erk design blog??blog cik tom sendiri xberapa nak terurus..xde masa lagi nak design blog lain..huhu..

      Reply
    • October 21, 2011 at 8:35 pm
      Permalink

      blog atik memang best..blog achie pn best!!
      alhamdulillah sihat..harap achie pun sihat2 ye 🙂

      Reply
    • November 27, 2011 at 4:26 am
      Permalink

      ala blog ellen dah mantaplagi meletup gitu…hehe..

      Reply
  • February 13, 2012 at 2:52 pm
    Permalink

    ciktom, dekat mana saya nak cari jawapan dari cik tom? Penat saya cari tapi x ju pa pom

    Reply
    • February 19, 2012 at 6:07 am
      Permalink

      cik tom baru reply yunk…sebelum ni xpernah reply lagi komen dari nur atiqah.

      Reply
  • February 13, 2012 at 3:03 pm
    Permalink

    Ciktom kura-kura saya yg betina dia macam tak aktif kalau jantan dia aktif dakah betina tu pemalu atau dia ada sakit?

    Reply
    • February 19, 2012 at 6:33 am
      Permalink

      kura2 memang sifat semulajadi pemalu dan tak aktif..bukannya sakit..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE