Baca ni untuk Discover Top 4 Hotel in Kuala Lumpur

Baca ni untuk Discover Top 4 Hotel in Kuala Lumpur

Hi uolss.. salam sayang…. Kali ni cik tom nak share 4 Top Hotel in KL yang korang boleh stay untuk holiday or shopping di Kuala Lumpur. Dalam setahun cik tom akan beberapa kali ke Kuala Lumpur just spent some times untuk shopping, makan2 tempat best dan bersosial dengan kawan2. Preparation untuk barang-barang kahwin pun mostly cik tom shopping kat KL jugak. So, for you guys yang terfikir nak stay mana kat Kuala Lumpur ni kan. Cik tom nak review 4 top hotel yang awesome. Jom baca TOP 4 Hotel in KL;

  1. Concorde Hotel Kuala Lumpur is an ideal place to unwind

Hotel concorde kuala lumpur

Terletak di Jalan Sultan Ismail, tempat ini menjadi salah satu tarikan pengunjung kerana kedudukannya yang berada betul-betul di tengah ibu kota Kuala Lumpur. Dengan 581 bilik tamu yang serba-lengkap, Concorde Hotel KL menawarkan koleksi Superior, Deluxe dan bilik Premier, bersama Classic dan Presidential Suites.

Setiap bilik tamu yang elegan dilengkapi dengan Wi-Fi percuma dan pelbagai kemudahan asas yang lain seperti International direct dialling (IDD) telephone, complimentary coffee tea making facilities, television with in-house video channels, satellite TVΒ and radio channels, iron and ironing board, in-room safe, hairdryer dan mini bar.

Bagi korang yang suka menikmati muzik santai, pada waktu malam terdapat happening live band yang akan menghiburkan pengunjung-pengunjung bar di sini. Jadi boleh la lepak minum sambil layan lagu-lagu best kat sini.

  1. The iconic Corus Hotel Kuala Lumpur

Warm hospitality at the heart of KL merupakan moto kepada hotel yang terletak hanya 10-15 minit walking distance dari KLCC. Terletak di tengah-tengah Segitiga Emas di Kuala Lumpur, Corus Hotel menawarkan keselesaan yang tiptop. Sesuai bukan saja untuk business trip, malah tempat ni juga sesuai untuk mereka yang on a holiday mode.

2. The iconic Corus Hotel Kuala Lumpur

Menurut review, ramai pengunjung yang memuji makanan yang dihidangkan di sini be it their buffet or their ala carte menu. Mana taknya, chef kat sini semua gempak kot!

Untuk pengetahuan korang juga, terdapat servis bas Aeroline Coach Transit dari sini. Jadi kalau korang dari mana-mana negeri dan nak transit di KL untuk ambik sebelum ke Penang atau Singapore, ini la tempat penginapan yang sesuai untuk korang!!

  1. The cozy Hotel Sentral KL

Amat sesuai untuk mereka yang plan untuk bergerak di sekitar KL tanpa memandu macam cik tom. Tempat ini merupakan salah satu hotel near KL sentral yang merupakan hub pengangkutan awam yang menghubungkan KL dengan suburban dan negeri-negeri lain.

3. The cozy Hotel Sentral KL

Selain kedudukannya yang sangat strategik dan servis bilik yang selesa, tempat ini menjadi tarikan pengunjung kerana ianya berdekatan pusat membeli-belah, Nu Sentral Mall dan the Little India. Bukan tu je, terdapat juga beberapa tempat makan yang mudah diaccess di sekitar tempat ni. Untuk korang yang nak backpack explore KL city, korang boleh cuba cari a place to stay around this area.

  1. Federal Hotel Kuala Lumpur is one of the best hotels in Malaysia

4. Federal Hotel Kuala Lumpur

Kedudukannya yang berdekatan Bukit Bintang menjadikan tempat ini sebagai salah satu tempat penginapan yang femes di kalangan traveller. Berdekatan dengan beberapa major shopping malls seperti Pavillion dan Fahrenheit, serta dilengkapi dengan pelbagai kemudahan seperti bar/lounge, business center, magnificent swimming pool, fitness center dan terdapat access yang selesa untuk wheelchair, hotel kelas lima bintang ini sememangnya merupakan salah sebuah tempat penginapan yang terbaik di ibu kota.

Sebenarnya banyak lagi tempat-tempat best yang korang boleh stay kat KL ni. Sebab tajuk kat atas cakap 4 hotel je, then 4 review jela cik tom boleh bagi, haha. Kalau nak usha lagi, boleh visit https://www.traveloka.com/en-my/.Kat sini, korang boleh look for many more categories of hotel in Kuala Lumpur at a very special rate.

website traveloka

Sebenarnya, boleh je nak stay kat accomodation yang best walaupun bajet tak banyak. Korang kena pandai cari dan plan je. Cuba korang usha this one site. For your information, this site offers the lowest rate kalau nak dibandingkan dengan flight and hotel searching site yang lain.

Bukan untuk lokasi dalam negara je, site ni juga cover pelbagai lokasi menarik kat luar negara. Selain tu, korang juga boleh check out promotions yang sedang ditawarkan. Contohnya, sekarang Traveloka tengah promo special fare with Emirates untuk perjalanan ke London, Dubai, Paris, Rome, Athens dan lain-lain lagi.

Selain tu, untuk dapatkan special rate for hotels, korang boleh book waktu ada weekend promo bermula pada hari Jumaat. They offer discount up 73%!! Menarik kan? Apa korang tunggu lagi, go browse now!

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

50 thoughts on “Baca ni untuk Discover Top 4 Hotel in Kuala Lumpur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE