Baju Cinta


Seorang nenek datang menziarahi rumah cucu perempuannya yang baru berkahwin. Setelah membunyikan loceng, si nenek terkejut kerana mendapati cucu perempuannya yang membuka pintu dgn tanpa seurat benang pun di badannya.


Belum sempat si nenek bertanya, si cucu berkata, “Saya sedang menunggu suami saya pulang dari berkerja nie nek!”.


“Yg kau telanjang tu nape!!!???” marah si nenek.


“Ini la BAJU CINTA saya” balas si cucu perempuannya.


“BAJU CINTA ??” si nenek kehairanan.


“Ya, suami saya menyukainya, saya juga begitu senang MEMAKAInya. Saya harap nenek dapat balik dulu sebelum suami saya pulang kerana tentu suami saya nanti akan berasa malu melihat saya memakai BAJU CINTA ini di hadapan nenek.” pinta si cucu perempuannya.


Si nenek faham kehendak cucunya. Dalam fikirannya mungkin itu cara terbaru si isteri melayan sang suami.


Di dalam perjalanan pulang si nenek mendapat idea … Fikirnya dengan mengikut cara cucu perempuannya, sudah tentu dia dapat mengeratkan hubungannya dengan si atok yang sudah berumur.


Sesampainya di rumah, si nenek tadi terus menanggalkan semua pakaiannya, mandi, berbedak dan memakai minyak wangi sewangi wanginya. Kemudian si nenek tadi pun menunggu si atok pulang.


Beberapa ketika si atok pon pulang. Sebaik saja pintu di buka, si atok mendapati si nenek berbogel kat depan pintu.


“Awat hang nie? Dah buang tebiat keee???” marah si atok tadi.


“Ini lah BAJU CINTA saya bang” kata si nenek tadi.


“BAJU CINTA???……Kok iye pun, IRON la dulu baju tu!!”


Kuang….kuang….kuang…!!!!

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

16 thoughts on “Baju Cinta

  • August 2, 2010 at 8:02 am
    Permalink

    erkkk..kedut seribu..huk3

    Reply
  • August 2, 2010 at 8:09 am
    Permalink

    hahaha… kedut byk tu…

    Reply
  • August 2, 2010 at 11:04 am
    Permalink

    ahahaha..iron dulu!! lawak giler

    Reply
  • August 2, 2010 at 12:49 pm
    Permalink

    ouh, kene iron?
    ngeh2

    Reply
  • August 2, 2010 at 4:44 pm
    Permalink

    echah mashuri: kedut seribu??ker lebih lg??huk3 ;p

    Reply
  • August 2, 2010 at 4:50 pm
    Permalink

    Hamzah Ian: haha..hamzah cam pnh tgk je..kuang3..

    Reply
  • August 2, 2010 at 4:57 pm
    Permalink

    ms.GrEEn: cik ijau tlg la iron kan..nenek xreti…hik3 ;p

    Reply
  • August 2, 2010 at 5:04 pm
    Permalink

    Pinky Pixie: sblm iron sembur dl air..nati sng ckit nk hilang kedut..hehe..

    Reply
  • August 4, 2010 at 1:47 am
    Permalink

    sengal giller!!hahaha~

    Reply
  • August 4, 2010 at 6:46 am
    Permalink

    miss yaty: semua sengal..haha…

    Reply
  • February 6, 2011 at 8:02 am
    Permalink

    haha…dah bergelar nenek pun x sedar lagi..haha

    Reply
  • February 10, 2011 at 3:20 pm
    Permalink

    slm..

    walaupun lawak tapi sdih pulak ngan nasib nenek tu..coz rasanya bnda mcm ni walaupn lawak tapi realiti sebenar masyarkaat kita..
    bila dah bruk,cmpak sesuka hati walaupun bnyk berjasa.,..melalut sekejap cik tom..sori

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE