Balm Tasneem Naturel Atasi Masalah Bayi Meragam

Balm Tasneem Naturel Atasi Masalah Bayi Meragam | Sesungguhnya anak adalah amanah dan anugerah terindah dari Allah SWT yang dipertanggungjawabkan kepada ibu bapa dalam merawat, mengasuh dan mendidik anak-anak dengan sebaiknya. Ingatlah bukan semua pasangan berkahwin dikurniakan zuriat. Sudah semestinya kita sebagai ibu bapa inginkan kesihatan yang terbaik untuk anak.

Anak-anak di peringkat awal usianya mempunyai antibodi yang agak lemah dan mudah terdedah kepada penyakit luar. Perkara wajib sebagai ibu bapa akan sentiasa sediakan stok ubat-ubatan di rumah persiapan untuk anak kes emergency jika anak tiba-tiba tidak sihat.

Macam cik tom sendiri pelbagai jenis stok ubat-ubatan cik tom simpan. Hihi… Mana la tau kan tiba-tiba sakit tengah malam. Ada la jugak ubat yang boleh disapu atau makan. Salah satu produk yang cik tom nak recommend ialah stok Balm Tasneem Naturel.

Balm Tasneem Naturel Atasi Masalah Bayi Meragam

Balm Tasneem Naturel

Produk Balm Tasneem Naturel ini antara produk WAJIB perlu ada setiap rumah tau. 1 Rumah 1 Balm Tasneem Naturel. Balm ni semakin mendapat tempat di hati ibu bapa termasuklah cik tom.

Kenapa? Apa yang best dengan Balm Tasneem Naturel ni?

Salah satu sebab cik tom suka Tasneem Naturel Baby Balm adalah produk yang berasaskan  bahan semulajadi  dan 100% pati minyak (Essential Oil) yang asli. Ianya tiada campuran bahan kimia berbahaya seperti paraben atau SLS yang boleh menyebabkan keradangan pada kulit bayi.

Selain itu, balm ni ada 4 jenis yang sesuai untuk pelbagai jenis masalah yang biasa dihadapi bayi kecil. Kalau bayi meragam atau menangis tengah malam boleh cuba sapukan dengan balm ni. Tengoklah apa hasilnya pasti mengagumkan.

Balm Tasneem Naturel Sesuai Untuk Kesihatan Seisi Keluarga

Di Malaysia kebanyakan ibu bapa yang lebih suka mengunakan minyak angin kepada bayi. Sebenarnya jika dibandingkan antara minyak angin dan balm, balm merupakan alternatif pilihan paling terbaik sebagai produk untuk kegunaan bayi.

Balm ini sangat sesuai diamalkan seisi keluarga dari warga emas, orang dewasa, remaja sehingga kanak-kanak. Empat jenis Balm Tasneem Naturel ialah;

  1. Calm Time
  2. Sleep Time
  3. Tummy Time
  4. Coughflu Time

jenis-jenis balm tasneem naturel

Balm Tasneem Naturel Atasi Masalah Bayi Meragam

1.COGHFLU TIME – Sesuai untuk masalah anak batuk atau selsema

  • Bantu kurangkan selesema dan cairkan kahak
  • Bantu melegakan asthma
  • Mengurangkan suhu ketika demam

CARA PENGGUNAAN:

Sapu pada hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki, dan dada

RAMUAN:

Lemon, Sweet orange, Eucalyptus, Cypress, Tea Tree

Cough and flu balm tasneem naturel

2.CALM TIME – Sesuai untuk masalah anak meragam

  • Memberikan keselesaan kepada bayi
  • Mengurangkan keletihan dan tekanan
  • Bantu anak lebih tenang

CARA PENGGUNAAN:

Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan

RAMUAN:

Lavender, Naval orange, Tangerine, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Chamomile

Calm time balm tasneem naturel

3.SLEEP TIME- Sesuai untuk masalah anak sukar tidur

  • Bantu anak supaya mudah tidur lena
  • Bantu anak bangun dalam mood ceria
  • Membaiki kualiti tidur

CARA PENGGUNAAN:

Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan

RAMUAN:

Cedar, Vetiyer, Roman chamomile, Sweet orange, Marjoram, Targerine fruit fermet, Ylang ylang

sleep time balm tasneem naturel

4.TUMMY TIME- Sesuai untuk masalah kembung perut

  • Membuang angin dalam perut
  • Bantu melegakan perut sebu dan kembung

CARA PENGGUNAAN:

Sapu pada perut dan tapak kaki

RAMUAN:

Fennel, Ginger, Wild mint, Tangerine, Patchouli, Lemongrass, Anise, Juniper

tummy time baby balm tasneem naturel

Pengalaman Menggunakan Balm Tasneem Naturel

Cik tom sudah mencuba kesemua empat jenis Balm Tasneem Naturel, memang kesemuanya bau wangi dan selesa bila disapu. Dalam banyak jenis tu cik tom paling sukakan Balm Tummy Time. Al-maklumkan sekarang cik tom sekarang tengah sarat mengandung 8 bulan. Selalu jugak rasa tak selesa kat ulu hati dan perut.

Cik tom sapu kat bahagian dada tu rasa lega sangat. Nak tidur memalam pun lagi selesa dan nyenyak. Alhamdulillah memang selesa pakai Balm Tasneem Naturel ni.

Satu lagi balm ni jenis bila sapu tu terus meresap ke dalam kulit. Bukan jenis berminyak bila sapu pada kulit. Rasanya pun sejuk je. Memang sesuai untuk disapu pada kulit bayi. Insyaallah nanti set balm Tasneem Naturel ni cik tom akan gunakan sebagai preparation untuk bayi cik tom yang bakal lahir. 🙂

baby balm tasneem naturel coughflu

Semalam cik tom start rasa perit anak tekak dan selsema. Simptom nak demam biasanya tu. Cik tom cepat2 sapu balm Coughflu kat hidung, leher, dada dan belakang badan. Bangun awal pagi ni selsema dah berkurangan. Seronok hidung jadi clear je dah tak tersumbat.

Cik tom paling suka bau Balm Tasneem Naturel ni wangi. Cik tom suka baunya AROMATERAPI boleh menenangkan otak yang tengah serabut. Hihi..

Kelebihan Balm Tasneem Naturel

Terdapat banyak kelebihan Baby Balm keluaran Tasneem Naturel ni tau;

  1. Produk berasaskan bahan semulajadi
  2. Diformula lebih dari 10 pati tumbuhan
  3. Mengunakan aromaterapi mengantikan bahan kimia
  4. Produk 100% buatan bumiputera
  5. Mempunyai bauan yang wangi
  6. Sesuai untuk seisi keluarga dari bayi sehingga orang tua

kelebihan baby balm tasneem naturel

Testimoni Balm Tasneem Naturel

Antara testimoni penguna-penguna yang pernah menggunakan Baby Balm Tasneem Naturel;

testimoni baby balm tasneem naturel testimoni baby balm tasneem naturel 2
testimoni baby balm tasneem naturel 3 testimoni baby balm tasneem naturel 4

Balm Tasneem Naturel

Kalau yang baru jadi ibu mesti masih blur kan? Memang terbaiklah gunakan balm ni bila bayi meragam atau menangis. Yang paling penting balm ini SELAMAT untuk digunakan untuk kanak-kanak terutamanya bayi. Ianya hanya mengandungi kandungan bahan semulajadi.

Cik tom tak jual tau. Cik tom hanyalah pengguna Balm Tasneem Naturel. Jika anda berminat nak beli atau untuk informasi lanjut, boleh layari laman web dan social media Tasneem Naturel.

IG: TASNEEM NATUREL (OFFICIAL HQ)
FB : TASNEEM NATUREL HQ
WEB: www.tasneemnaturel.com
ALAMAT:
TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR
HOTLINE: 011-20964665 (ORDER) , 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)

set jimat baby balm tasneem naturel

Jika anda ingin mencuba, sekarang ada harga promosi terbaik untuk pembelian 1 set produk Baby Balm Tasneem Naturel. Jangan lepaskan peluang keemasan ni tau!

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

4 thoughts on “Balm Tasneem Naturel Atasi Masalah Bayi Meragam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE