Bayaran Komisen Penutup Bulan November

Assalamualaikum dan salam sayang… Alhamdulillah pada tarikh penutup akhir bulan November iaitu 30 hari bulan. Cik tom terima 2 notifikasi email yang menyatakan berjaya dapat 2 komisen dan langsung pada hari sama jugak masuk bayaran komisennya. Alhamdulillah cik tom memang seronok promosi produk dengan owner yang mudah je nak bayar.

Bayaran Komisen Penutup Bulan November

Bayaran Komisen Penutup Bulan November
Bayaran Komisen Penutup Bulan November

Tak perlu kita ni nak kena email pulak bila nak bayar komisen. Cik tom dah banyak kali kena dengan owner affiliate yang liat nak membayar. Komisen dah berbulan masuk tapi tak bayar2 komisennya. Bila tanya banyak bagi alasan busy la, nak kahwin la, baru lepas bersalin la, tengah pantang la. Tup2 sampai anak dah besar. haha..

Idea Bisnes Perniagaan Dari Rumah/ Pasar Malam

Kes liat bayar okay lagi. Bayar la jugak kan lepas dah mintak. Ada jugak yang mintak sampai ke sudah TAK dibayarnya. Yang ni paling cik tom ingat sebab cik tom pernah komen kat fanpage siap tag dia lagi. Tapi hati keras benau sampai sekarang ni tak bayar.

Yang satu lagi cik tom paling ingat ialah terkilan dengan ownernya jual al-quran digital tapi tak bayar dan tak lama selepas tu dah tak boleh akses akaun affiliate dan website jualan.

Pengalaman promosi produk ni macam2 ragam kan. Tapi takpelah tue semua pengalaman jadi blogger kan? Korang ada pengalaman yang sama tak?

 

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

22 thoughts on “Bayaran Komisen Penutup Bulan November

    • December 13, 2015 at 1:49 am
      Permalink

      aku rasa ko memang terlampau banyak dah..refferal lagi..xpe yang ni tertutup byk lagi peluang lain terbuka..

      Reply
  • December 10, 2015 at 5:53 am
    Permalink

    Cik Tom, Al Quran digital tu pun saya pernah terkena, mungkin owner yang sama kot..

    Lepas tu ada satu produk affiliate tu, saya akan ingat sampai bila2.. masa tu saya dpt komisyen RM450.. saya dah aim nak gunakan duit tu untuk membeli keperluan hari raya..

    Nak berjaya dptkan komisyen sebanyak tu, saya buat promosi berbayar guna iklan FBAds… rasanya dekat R100 saya keluarkan modal pengiklanan… sudahnya sampai sekarang, daripada RM450 tu, satu sen pun dia tak byr pada saya… kecewa betul rasanya… huhuhu…

    Reply
    • December 13, 2015 at 1:34 am
      Permalink

      memang owner yang sama la tu.yg ciktom terkilan sbb dia jual al-quran tapi buat camtu..byk jgk tu komisyen 1 tu rm50..ct terjual lebih dr 3 buah jgk ms tue…

      pergh rm450..kalau ct pun frust giler..lagi2 promosi FBads..sabar ye anuar..insyaAllah ganti dengan yang lain lagi baik..insyaAllah..

      Reply
  • December 10, 2015 at 8:59 am
    Permalink

    Saya pun baru dpt..affiliate tshirt. Mmg sng x pyh kita jg2..tiba masa dia terus bnk in ke akaun. Tapi..tak byk mcm cik tom lah.. 🙂

    Pglmn buruk..dgn affiliate travel. Mujur x byk..
    Jom baca entri terkini Ujie …Melancong atau Mengembara?My Profile

    Reply
    • December 13, 2015 at 1:32 am
      Permalink

      ciktom pun br join affiliate tshirt tue..best jgk..tp kurang promosi..hehe
      ala xpe sikit atau banyak masih duit kan..kira berblog tu ada jugak hasil..

      eh ciktom macam tau je affiliate travel mana ni..ciktom pun sama dah nak amount minimun cashout dah buat hal..huhu

      Reply
  • December 10, 2015 at 2:50 pm
    Permalink

    Alhamdulillah seronok baca cara ciktom buat duit dari blog..nak belajar macam mana ye?

    Reply
    • December 13, 2015 at 1:13 am
      Permalink

      dah buat blog?share la url blog..
      kalau nak belajar duit blog, ciktom rekemen blaja kat sini>>http://goo.gl/tN7KM7
      apa2 nak tanya boleh contact ciktom di menu hubungi ye.

      Reply
    • December 13, 2015 at 12:53 am
      Permalink

      lupa dah promosi merata..kalau jumpa memang buang siap2..hehe

      Reply
  • December 11, 2015 at 11:41 am
    Permalink

    Buat masa ni, affiliate yg paling blh diharap, pada pendapat kami ialah Ashadee. Servisnya quite tip-top & bab payment pun mudah. Siapa rajin buat posting & pakar dlm seo, selalu la dpt sale. Cik Tom dah daftar dgn Ashadee?
    Jom baca entri terkini Zurainny Ismail …Senarai Nama Peserta GiveawayMy Profile

    Reply
    • December 12, 2015 at 11:46 pm
      Permalink

      Aah ashadee memang bagus..ciktom dah join..tapi dah lama tak promosi..kena lipat gandakan lagi..hehe

      Reply
    • December 12, 2015 at 11:40 pm
      Permalink

      betul tu asal bayar kan..memang dah ban..tapi lupa dah letak semua promosi lama kat mana..hehe

      Reply
    • December 12, 2015 at 11:08 pm
      Permalink

      alhamdulillah boleh la buat beli bekal buah tomato sebulan..hihi

      Reply
  • December 12, 2015 at 2:51 pm
    Permalink

    Tahniah CT asyik masyukk je ye … Sis so far, ada terkena sekali bab liat bayar komisyen ni. Terpaksa email tanya dulu, pastu baru lah nak bayar … Itu pun jauh dari tarikh ke-2 yang dijanjikan

    Reply
    • December 12, 2015 at 10:39 pm
      Permalink

      alhamdulillah..okay lagi tu sis dja bayar jugak lepas email..ciktom ni byk xbayar..email pun byk bagi alasan..asam garam dunia blogging..hehe

      Reply
    • December 13, 2015 at 7:12 pm
      Permalink

      kadang2 bukan nak cakap orang melayu suka buat bisnes macam tu..tak fikir long term..fikir nak untung cepat je.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE