Bercuti di Pulau Redang Pulau Tercantik di Malaysia

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia…..

 

Hari ini 6.30 pagi, cik tom bersama coursemate cik tom akan bertolak ke jeti Merang, Terengganu untuk pergi bercuti di Pulau Redang. Pulau Redang ialah antara pulau yang tercantik di Malaysia. Di saat korang baca entry ni, cik tom berada di dalam bas. Maybe tengah tidur atau melihat pemandangan yang indah di Terengganu. hehe…
Sedikit maklumat yang cik tom dapat ialah Pulau Redang adalah pulau yang terbesar dan yang tercantik di pantai timur Malaysia. Kawasan Pulau Redang telah diwartakan sebagai taman laut dan antara yang terbaik di Malaysia. Dengan terpeliharanya perairan di sekitar taman laut Pulau Redang ini menjadikan pulau ini kaya dengan pelbagai jenis hidupan laut yang cantik dan menarik.

gambar jeti pulau redang yang cantik

 

Selain itu juga terdapat pelbagai batu karang menghiasi dasar laut taman ini. Bagi yang berminat untuk bercuti di Pulau Redang, aktiviti snorkeling di Taman Laut ini adalah satu kewajipan didalam setiap pakej yang disediakan oleh kebanyakan chalet dan resort. Ribuan ikan pelbagai jenis dan warna menanti dan mereka sungguh jinak terutamanya jika menghulurkan cebisan roti kepada mereka.

gambar menarik aktiviti snorkelling pulau redang

aktiviti snorkelling melihat ikan dan batu karang di pulau redang

bagi ikan makan roti di pulau redang

Fuh best tue snorkelling bersama ikan. Cik tom pun dah siap beli roti dari sini. Tak sabar nak berenang-renang dengan ikan yang comel tue. Cerita lanjut pasal Pulau Redang tunggu selepas 13/3/2011. Sepanjang cik tom bercuti, cik tom dah sediakan entry autopublish dan kebanyakannya tutorial yang di request. So selamat mencuba ye.
Pulau Redang…here i come ^_^
Credit pic: visit terengganu

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

23 thoughts on “Bercuti di Pulau Redang Pulau Tercantik di Malaysia

  • March 10, 2011 at 11:36 pm
    Permalink

    Walawehhh.. Teringin owh nak pegi..
    Cantik giler air laut.. Jernih..
    Huhh! Cam kat pulau sipadan gak..

    Entry Terbaru 1 : Kerja Sampingan Yang Menguntungkan
    Entry Terbaru 2 : Keluhan Rakyat Malaysia Terhadap Stesen Televisyen

    Reply
  • March 10, 2011 at 10:45 pm
    Permalink

    yesss..bangga..jadi anak terengganu..hikhik..tp sygnya sya x pnh pergi pulau redang..x berkesempatan..cantik pmandangan di sana kan cik tom..

    Reply
  • March 10, 2011 at 11:04 pm
    Permalink

    bestnya cik tom dah sampai pulau redang..main snorkeling lak tue…huuhu…jelesss

    Reply
  • March 10, 2011 at 11:21 pm
    Permalink

    BOLEH SNORKELING..BESHNYA.. TAK PERNAH RASA PUN..
    WELCOME TO TERENGGANU..ECECE

    Reply
  • March 10, 2011 at 11:23 pm
    Permalink

    cantik kan? cantik kan? hehe..jom pergi terengganu..^^

    Reply
  • March 10, 2011 at 11:24 pm
    Permalink

    pakai kamera ape tu dlm air ?

    Reply
  • March 10, 2011 at 11:30 pm
    Permalink

    ohohoho..dgn segera nak merancang ngan member2..nak g sane dalam cuti skolah ni

    Reply
  • March 10, 2011 at 11:56 pm
    Permalink

    Wah..bestnya jalan2 ni kan Tom..kat Sabah juga banyak pulau2 yang ada tapi satu pun Ellen lum p..ni semangat nak p lak ni..hehe

    Reply
  • March 11, 2011 at 12:46 am
    Permalink

    best nyaaa pergi pulau 🙂
    tak sabar nak tunggu cik tom citer pasal pulau redang ni. letak pics banyak2 tau 🙂

    Reply
  • March 11, 2011 at 1:36 am
    Permalink

    cik tom!!mish da penah pergi PR ni..memang best dan sgt2 syiookkk ah..hehe..hati2 tau ciktom. selamat pergi selamat pulang tau!!

    Reply
  • March 11, 2011 at 1:41 am
    Permalink

    ui,… lawonye… bez woh snorkelling! :DD

    Reply
  • March 11, 2011 at 2:00 am
    Permalink

    seronoknya dapat mandi laut… jernih je..

    Reply
  • March 11, 2011 at 2:01 am
    Permalink

    jom bercuti dan bergatherinhg kat pulau redang =P

    Reply
  • March 11, 2011 at 2:07 am
    Permalink

    dah penah pegi..haah mmg best, cantik&romantik…hehe

    Reply
  • March 11, 2011 at 2:13 am
    Permalink

    ALAH CIK TOM..
    pegi siapkan hidangkan kami santapan enrti lagi..

    p/s:ni yg sayang cik tom ni hee..

    Reply
  • March 11, 2011 at 2:14 am
    Permalink

    bestnyer..mila nk pegi jugak suatu ari nanti!

    Reply
  • March 11, 2011 at 2:14 am
    Permalink

    cik tom nnti bwk skli ikan2 tu ya..klo ada iakn pari den blh gak masak asam pedas 🙂

    Reply
  • March 11, 2011 at 2:38 am
    Permalink

    bestnye ciktom..

    hepy holiday! 🙂

    Reply
  • March 11, 2011 at 3:12 am
    Permalink

    Tinginnya nak p holiday aka honeymoon kat sana..:)
    Nanti cikTom post gambaq banyak2 ye kat sana:)

    Reply
  • March 11, 2011 at 3:19 am
    Permalink

    tak penah pg sna lagi..
    bestnya snorkling.. one day insya Allah 🙂

    Reply
  • March 11, 2011 at 3:58 am
    Permalink

    cik tom jahat tak ajak kita…ermm takpe la,nak pergi pulau sipadan je la..pulau sipadan cntik tak??eheeeee

    *bila nak ajak ke trgnu ni?ermm

    Reply
  • March 11, 2011 at 5:58 am
    Permalink

    akak dok bayangkan ni cik tom snorkelling.

    wow!!!seksinye..
    hahahhaha

    Reply
  • Pingback:Pengalaman Bercuti di Pulau Redang - Ciktom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE