Beriklan Di Blog Cik Tom

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia…Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kerana pada 15/7/2011 yang lepas maka genaplah usia blog cik tom setahun. Cik tom nak maklum secara official yang blog cik tom ingin buka peluang iklan berbayar kepada sesiapa yang berminat. Cik tom akan tunjukkan prestasi blog cik tom berdasarkan alexa rank, pagerank, trafik blog dan juga google sitelinks blog cik tom.

1. ALEXA RANK
Alexa rank blog cik tom peringkat global ialah 138, 408 manakala ranking dalam Malaysia ialah 894.

update 11/6/2012; alexa ranking global: 124, 418 dan ranking malaysia: 540

2. PAGERANK BLOG
Pagerank blog cik tom ialah PR 3 daripada PR10.

3. TRAFIK BLOG

Pada yang nak tahu apa perbezaan uv dan pv boleh refer entry; Apa Beza Unique Visitor dan Pageview. Trafik blog cik tom konsisten unique visitor 3000-4000++ setiap hari manakala pageview 5000- 10k sehari.

Update 27/12/2011

Trafik blog cik tom consistent unique visitor 2000->3000++ & pageviews 5000->6000++ setiap hari dan insyaAllah semakin meningkat.

1. Gambar bawah ialah trafik blog cik tom selama sebulan dari google analytics;

trafik sebulan ciktomUpdate 11/06/2012

2. Trafik sebulan dari nuffnang pada 11 May 2012- 10 Jun 2012.

trafik sebulan may2012
trafik sebulan may2012

3. Trafik average setiap hari dari nuffnang 26 May 2012- 3 Jun 2012

trafik seminggu may 2012

4. GOOGLESITELINK

Kat bawah ni pulak gambar 8 google sitelink yang terbaru blog cik tom perolehi. Sebelum ini blog cik tom pernah dapat 4 google sitelinks; Google Sitelink Blog Cik Tom.

 

5. SYARAT-SYARAT PENGIKLANAN

Boleh mengiklan apa sahaja kecuali iklan yang berunsur lucah, isu perkauman, isu sensitif, boleh menimbullkan pergaduhan, gosip dan program-program scam @ menipu.

 

HARGA IKLAN

1. Iklan saiz 125×125= RM20 (terhad 8 iklan, lokasi iklan di sidebar)
2. Iklan saiz 468×60= RM30 sebulan (terhad 3 iklan, lokasi iklan di dalam entry)
3. Iklan teks = RM10 sebulan (terhad 3 iklan, lokasi sidebar/ dalam entry)

REVIEW PRODUK/ BLOGSHOP

Pakej post review produk/ blogshop/ blog  (sticky post 48 hours) = RM100

Iklan ini hanya bagi yang nak mempromosikan produk, blog, blogshop atau fanpage dengan dengan syarat, maksimum 5 direct link, 5 keping gambar dan panjang artikel tidak melebihi 300 patah perkataan dan dikarang sendiri oleh anda. Cik tom akan edit bahagian tertentu untuk memastikan artikel tersebut lebih mesra SEO. Jika nak cik tom buatkan bayaran tambahan RM50.00 dikenakan dan akan dibuat sehingga anda berpuas hati dengan artikel tersebut. Post tersebut akan dikekalkan @ sticky post selama 48 jam. Kelebihan 1, post artikel ini akan kekal sampai bila-bila selagi blog ini masih wujud. Kelebihan ke 2, cik tom akan cuba buatkan artikel itu mesra enjin carian dan tersenarai dalam ranking first page google.

Antara contoh iklan/ review produk yang pernah dibuat dalam blog ciktom;
1. Jom Menang Macbook Pro Dari Treasure Hunt Online MyNewshub
2. Tips Hilangkan Parut Guna Bio Oil (1st page keyword “bio oil” di google.com.my)
3. Premium Beautiful Korset Terbaik Kuruskan Badan & Maintain Body (1st page keyword “premium beautiful” di google.com)- bukti gambar
4. Tempah dan Beli Buku Online di Isbookstore (1st page keyword “beli buku online” & “cara beli buku online” di google.com.my)-bukti gambar

CARA BUAT TEMPAHAN IKLAN

Pilih jenis iklan & emailkan butiran berikut ke; [email protected]

i) jenis iklan
ii) tempoh iklan
iii) code iklan

Selepas dapat segala butiran, cik tom akan emailkan no. akaun cimb cik tom. Lepas dah bank in bagi detail date & time transaction. Cik tom akan masukkan banner or review produk/ blog.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

73 thoughts on “Beriklan Di Blog Cik Tom

  • July 19, 2011 at 5:01 pm
    Permalink

    tahniah cik tom, banyak pencapaiannya,, blog kita ulangtahunnya sama. infonewbie pun hujung bulan nih genap setahun.
    Jom baca entri terkini eiela …Giveaway Perlu Atau Tidak?My Profile

    Reply
  • July 20, 2011 at 3:39 am
    Permalink

    hai cik tom..selamat ulang tahun blog..:)
    lama tak singgah sini, blog kami sendiri pun jarang jenguk..huhu
    skang ni masa terhad,byk kerja..
    blog cik tom mmg dalam kelas tersendiri..
    semoga bertambah maju yer..:)
    Jom baca entri terkini LiFe KaMi …Pengalaman Di NingBo China FinaleMy Profile

    Reply
  • July 21, 2011 at 1:52 am
    Permalink

    x sangka cik tom baru setahun, saya lagi dua bulan da setahun tapi xda power cam cik tom, tahniah, ni yg saya nak melawat hari hari ni, hehe
    Jom baca entri terkini Juan …Public GoldMy Profile

    Reply
  • July 23, 2011 at 12:53 am
    Permalink

    saya singgah lagi sebab nak Cik Tom bagi saya iklan free selama sebulan
    Jom baca entri terkini Juan …Bisnes Di PerakMy Profile

    Reply
  • September 6, 2011 at 6:24 pm
    Permalink

    waaaah kagumdgn cik tom. sy x sampai lg dua bulan ngan blog b.melayu tu… inspirasi ku cik tom la skang. boleh x? hihi

    nice 1..
    Jom baca entri terkini Blogger Newbie …Blog Terindex di GoogleMy Profile

    Reply
    • September 13, 2011 at 6:08 pm
      Permalink

      owh sebelum ni guna blog bahasa inggeris ke?wah nmpk hebat blog wlpn baru 2 bulan..erk cik tom sbgi inspirasi?xlayak lagi..blog biasa2 je..huhu

      Reply
    • December 30, 2011 at 7:36 pm
      Permalink

      yup boleh je..kko berminat iklan yang jenis yang mana?detail dalam entry ni dah..ciktom dah email kko..

      Reply
  • December 30, 2011 at 12:06 am
    Permalink

    oooo tahniah, heppi birthday untuk blog nieh.. akak punya blog pun dah setahun 2 bulan tapi perkembangannya amatlah ‘sejuk’ sesejuk follower yang memfolow dan sesejuk be nufnnang yang menyinggah… tengah baca banyak tips daripada blog cik tom ni..

    Reply
    • December 30, 2011 at 8:49 pm
      Permalink

      akak ni entry lama..bln 7 aritu..ciktom letak sticky post…hehe…xpe akak maybe tahun 2012 janjikan be yang masyuk..insyaAllah..

      Reply
  • December 30, 2011 at 12:56 am
    Permalink

    wow.. pagerank 3 .. nanti boleh letak iklan produk terbaru…blog hairul.com belum ada pagerank lagi.. kesiannya… .hu.hu.hu..

    Reply
    • December 30, 2011 at 7:46 pm
      Permalink

      insyaAllah boleh je..ye ke xde pr lg?maybe dpt thn depan..

      Reply
  • December 30, 2011 at 1:01 am
    Permalink

    perghh dalam tidak update pun blog meletup gila..

    #thniah cik tom..hehe wa sayang lu^^

    Reply
  • December 30, 2011 at 11:10 am
    Permalink

    dah..syat bilangan visitor yang mai lawat blog cik tom ni..yang mai tgk blog saya 0.001% dari visitor cik tom

    Reply
    • December 30, 2011 at 9:33 pm
      Permalink

      biasa2 je..yg byk pun dari enjin carian..xpe yg plg pntg loyal readers 😉

      Reply
    • December 30, 2011 at 8:04 pm
      Permalink

      ok kalau berminat nanti email detail ye yunk..

      Reply
  • December 30, 2011 at 3:13 pm
    Permalink

    hoo..dah beriklan dahh..murah tu..cepat..rembat cepat..

    Reply
      • December 31, 2011 at 3:32 pm
        Permalink

        kalau ada budget nanti..leh la cuba nanti. hehe..

        Reply
        • December 31, 2011 at 3:51 pm
          Permalink

          eleh blog dan mantoppp…tp nk beriklan boleh je..dialu-alukan 🙂

  • December 30, 2011 at 8:23 pm
    Permalink

    Hebat jgk statistik blog ciktom..harap terus sukses

    Reply
    • December 30, 2011 at 9:08 pm
      Permalink

      biasa je..xsehebat blog faisal, 2dayblogger..hee..thanks =)

      Reply
      • December 31, 2011 at 7:01 pm
        Permalink

        makin menaik makin semangat nak update tahnih cik tom

        Reply
        • January 1, 2012 at 11:15 am
          Permalink

          kadang2 tak pun suri..trafik memang dah camni dr 2, 3 bulan lepas tapi tetap update dlm 10 entry je sebulan sebab busy..xleh bagi komitmen 100% kat blog..huhu

  • December 30, 2011 at 8:28 pm
    Permalink

    wah mantap…
    antara blogger yang boleh dicontohi ni….:)
    jika jadi untk beriklan tuan tanah akan hubungi cik tom…:)

    Reply
    • December 30, 2011 at 9:53 pm
      Permalink

      tq..ok boleh je..kl berminat boleh email cik tom =)

      Reply
    • January 1, 2012 at 10:51 am
      Permalink

      xpe yunk..pada yg berminat nak promote produk boleh beriklan..heee

      Reply
  • December 31, 2011 at 12:13 pm
    Permalink

    tahniah tuk cik tom…salam perkenalan juga dr saya

    Reply
  • December 31, 2011 at 12:34 pm
    Permalink

    salam cik tom..

    tahniah.. blog cik tom bertambah mantap..

    :D..

    Reply
    • January 1, 2012 at 10:55 am
      Permalink

      salam lady..thanks lady slh seorg yg bg moral support utk ciktom berblog =)

      Reply
  • December 31, 2011 at 1:26 pm
    Permalink

    wau cik tom..akak sendiri pown xde mcm ni..nak beriklan jugak. nt ada kosong bgtahu akak kat ayujamal k…thanks cik tom

    Reply
    • December 31, 2011 at 3:52 pm
      Permalink

      ada kosong lagi akak..boleh lagi nak beriklan..

      Reply
      • January 1, 2012 at 10:54 pm
        Permalink

        wokeyh skang akak transfer k

        Reply
        • January 1, 2012 at 11:37 pm
          Permalink

          ok thanks akak sudi beriklan di blog ciktom..dah masukkan 🙂

  • December 31, 2011 at 4:50 pm
    Permalink

    Walao, page rank tiga tuuu

    Reply
  • December 31, 2011 at 7:00 pm
    Permalink

    wah dh 3 bagus teruskan

    Reply
  • January 1, 2012 at 10:37 am
    Permalink

    piwitt… tahniah.. semoga dimurahkan rezeki

    Reply
    • January 1, 2012 at 3:41 pm
      Permalink

      thanks ohbudu!smoga kita smua dimurahkan rezeki..amin..

      Reply
  • January 1, 2012 at 2:36 pm
    Permalink

    makin nmpk kemajuan cik tom dari hari ke hari….

    Reply
    • January 1, 2012 at 10:34 pm
      Permalink

      amybe sebab ciktom bermula dari zero xtau apa2..huhu

      Reply
    • January 1, 2012 at 10:18 pm
      Permalink

      sm2..thanks juga sudi beriklan dengan blog cik tom 🙂

      Reply
  • January 1, 2012 at 5:44 pm
    Permalink

    bagusnya!! tinggi betul UV

    Reply
    • January 1, 2012 at 10:49 pm
      Permalink

      ramai lg yg lg hebat n tinggi..ni uv biase je sbb xde entry berita hot2..huhu

      Reply
  • January 1, 2012 at 6:56 pm
    Permalink

    fuhhh semoga cik tom sentiasa berjaya.
    memang mas cari tentang kura-kura kat google,cik tom punyala selalu muncul taw.memang pak cik google sayang

    Reply
    • January 4, 2012 at 12:16 am
      Permalink

      thanks mas..ciktom doakan mas sentiasa berjaya..

      Reply
  • January 2, 2012 at 12:59 am
    Permalink

    cik tom jrang update pun trafic tetap keboomm..ajar sy ciktom.hahaa

    #slmt thn baru..nak kwin tu gtaula.hehee..

    Reply
    • January 4, 2012 at 12:24 am
      Permalink

      aah jarang update sbb malas..heee…
      trafik tue byk sbb achie selalu dtg kot..huhu

      Reply
  • January 5, 2012 at 12:07 am
    Permalink

    Nak buat payment..camane?

    Blh detail skit..

    Reply
  • January 5, 2012 at 4:00 pm
    Permalink

    bestnya traffic dia..
    dah brapa taun blogging ciktom?

    Reply
    • January 10, 2012 at 11:19 pm
      Permalink

      ciktom dah setahun lebih berblog..start berblog dari 15/7/2010..

      Reply
  • January 30, 2012 at 12:49 am
    Permalink

    nak belajar buat iklan la jugak 🙂

    Reply
    • February 19, 2012 at 10:16 am
      Permalink

      bagus jugak tue..masukkanlah iklan dalam blog..lagi menarik blog..hee

      Reply
  • February 23, 2012 at 8:53 am
    Permalink

    Hi Cik Tom,

    Ni first time melawat blog cik tom. dah setahun dah cik tom berblog. saya baru 2 minggu. Harap-harap boleh capai kemajuan mcam blog cik tom jugak satu hari nanti

    Reply
    • April 21, 2012 at 2:42 pm
      Permalink

      cik tom dah singgah..blog awk nmpk pro..lg hebat dr blog ciktom..happy blogging ye 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE