Best Ke Majlis Konvokesyen?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Hari ahad lepas, cik tom dan famili pergi majlis konvokesyen adik, miss yaty kat UiTM Dungun, Terengganu. Oklah not bad walaupun tak semeriah konvokesyen di UiTM Shah Alam. Masuk dewan untuk parents pun banyak lagi kosong. Protokol pun tak ketat mana still boleh keluar masuk so takdelah perlu tunggu sampai habis. Lepas je adik cik tom naik terima scroll tue terus je cik tom keluar dari dewan. So, takdelah boring sangat tunggu lama2 dalam dewan. hee…

selepas acara majlis konvokesyen
selepas acara majlis konvokesyen

Yang atas ini gambar bawah khemah luar dewan aspirasi. Ada ibu bapa dan keluarga yang tunggu kat luar sebab satu kad jemputan masuk dewan hanya untuk wakil 2 orang je. Famili cik tom yang wakil masuk emak dengan cik tom. Ayah dan yang lain tengok kat luar je.

yaty dengan emak & ayah
yaty dengan emak & ayah

Yang iniย of courselah gambar watak utama hari tue, yaty dengan emak dan ayah. Ayah tengok mana entah langsung tak pandang kamera. Tapi memang ayah cik tom tak suka sangat ambil gambar. Dia cakap dah tua ni tak payah la nak ambil2 gambar macam orang muda. huhu..

yaty dengan bat & ma
yaty dengan bat & ma

Yaty bergambar dengan bat dan ma (emak saudara cik tom). Ini kira saudara yang paling2 rapat. Yang lain rapat juga cuma kalau event camni takkan nak ajak satu famili besar pergi kan. Tapi diorang tetap datang meriahkan lagi majlis konvokesyen adik cik tom.ย Masa konvo cik tom pun 2x tue diorang pergi. Memang sporting habis!

yaty dengan abg ngah, kak ngah & hafiz
yaty dengan abg ngah, kak ngah & hafiz

Yaty bergambar dengan abang ngah, kak ngah dan anak buah, hafiz. Abang long datang juga tapi tukang ambil gambar. Gambar yang best dan kumpul 1 famili dengan abg long. Gambar yang cik tom tunjuk nie just guna kamera handphone cik tom punye je. So kualiti faham2 jelah ye..

yaty dengan cik tom dan ika

Ini pulak kitorang bergambar dengan adik bongsu, ika. Masa ini ika tengah moody sebabnya semua duk sibuk bergambar sampai lupa nak amik gambar dengan dia juga. hihi.. Jangan marah ye dik sayang~

Cik tom dan adik cdah

Ini gambar penulis blog dengan adiknya cdah. Ramai yang cakap nak kenal dan tengok gambar so entry kali ni perkenalkan penulis blog ciktom.com. Adakah penulis blog sama seperti gambaran dalam header kat atas?? hehe… Adik-beradik cik tom memang semuanya muka berbeza ye tapi kitorang memang satu emak ayah tau! ๐Ÿ™‚

Jom kita tengok apa yang best masa konvokesyen;

1. Kalau first time konvokesyen lagi rasa excited ialah rasa semangat berkobar-kobar je nak konvo. Kalau macam cik tom dah 2x konvo dah takde rasa apa pun. huhu..

2. Serba baru. Semua benda nak pakai baru dari atas sehingga ke bawah. Tudung baru, baju baru dan kasut pun baru. Gaya dah macam nak sambut hari raya pun ada. Semua pakat nak melaram dan bergaya. hee…

3. Kalau dapat banyak bintang dan lagi bagus dapat first class or anugerah naib canselor memang bangga. Semua orang akan bagi tepukan gemuruh. Memang bangga emak ayah yang datang tengok.

4. Bila habis keluar dewan konvo je dah menunggu jambangan bunga, teddy bear, coklat dan macam2 lagi hadiah. Rasa terharu dan senyum memanjang. Nak menangis pun ada. Masa inilah semua orang tak cukup tangan nak pegang bunga.

5. ย Semua semangat nak snap gambar dari start ambil jubah sampai la ke pintu bilik nak hantar jubah balik lepas majlis konvokesyen. Bergambar kenangan dengan famili dan kawan-kawan. Boleh jadikan gambar kenangan buat anak, cucu cicit kelak.

6. Ada yang nak tambah list apa yang best majlis konvokesyen boleh tambah dalam komen.

ps: congrats to my luvly sis 4 ur convocation and new job. i’m proud to be ur sister! ๐Ÿ˜‰

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

40 thoughts on “Best Ke Majlis Konvokesyen?

  • May 23, 2012 at 7:49 am
    Permalink

    cikmon..sy bukn nk komen psl konvo nih..nk tnye psl kure2.tp kt site kure2..xd tmpt nk komen pon.huhu..nk nyebok jap kt cni.kure2 sy..cangkerang dy da pudar.xwane ijau lgi..then,keliling da jdi wane putih.nape ea??dy sakit pe?tp..lau bab mkn..mak ai..banyk gler..1ari dekat 5 kali.pleasee..help me..xnk dy mati.. ๐Ÿ™

    Reply
    • May 26, 2012 at 2:50 am
      Permalink

      sori lambat reply..ciktom dah closed tempat komen utk entry kura2 sbb byk sgt komen smpi xsmpt nak catch up..hee…
      kalau kat cengkerang ada warna putih means kura2 tue kena serangan kulat..utk cara ubat boleh refer entry ni ye: http://www.ciktom.com/penyakit-kura-kura-dan-cadangan-cara-merawat/

      makan byk tue normal tp terlalu byk bahaya juga blh sebabkan kematian..bagi limit 3x je makan sehari..kalau kura2 tue makin besar boleh tambah kuantiti makanan..

      Reply
  • May 23, 2012 at 11:03 am
    Permalink

    Muda belia nampak cikTom kita ni, sweet ๐Ÿ™‚

    Semua senarai atas tu Myra sokong dan setuju..heheee

    Reply
    • May 26, 2012 at 2:38 am
      Permalink

      hehe..kenapa bayangkan umur cik tom tua lagi ek??hehe…

      Reply
  • May 23, 2012 at 11:37 am
    Permalink

    tahniah buat adk cik tom..untungnya ciktom dah merasa 2x majlis konvo. Mak x pernah merasa pun..huk huk huk

    tapiiiii…insyaallah sikit masa lg akan naik jgk ke stage utk terima my scroll next year. *sukaaaaaaaa + ekxited gila cam cik tom ckp tu*

    Reply
    • May 26, 2012 at 2:35 am
      Permalink

      thanks mak..xpe mak pn bakal dpt tahun dpn kan?dah xlama tue..good luck!

      Reply
  • May 23, 2012 at 11:55 am
    Permalink

    ank sedara ada gak sorang terselet kt sana..tk silap baru je habis konvo ..kenal ke nama nurfarhana? heee

    Reply
    • May 26, 2012 at 2:33 am
      Permalink

      xkenal plk ciktom sbb ciktom xstudy kt sn..adik cik tom..xtau la kl dia kenal..nanti ciktom tanya..hee

      Reply
  • May 23, 2012 at 11:57 am
    Permalink

    muka yaty macam tembam sikit..
    pssttttt!!jangan bagi tau dia na…
    heheheh

    Reply
    • May 26, 2012 at 2:30 am
      Permalink

      haha..ok2 ciktom x bgtau yaty..kalau dia baca nasib la..

      Reply
  • May 23, 2012 at 12:19 pm
    Permalink

    gue xde gambar konvo..
    hanya sekadar tengok gambar org konvo je…
    hehehe

    Reply
    • May 26, 2012 at 2:31 am
      Permalink

      xpe yang penting ada scroll..konvo pilihan ke 2 je..xwajib,,

      Reply
    • May 26, 2012 at 2:29 am
      Permalink

      thanks..majlis konvo utk raikan @ serahkan scroll pada student yang dah grad @ habis belajar dengan status “tamat”…hee

      Reply
  • May 23, 2012 at 1:13 pm
    Permalink

    best jugak konvo ni. lebih best kalau nama banyak bintangnya, pastu semua lecturer bangun bagi tepukan. bangga kembang hidung sekejap. ๐Ÿ˜›

    tahniah kepada yaty a.k.a adik cik tom. semoga terus maju jaya dalam hidup.. bila lagi cik tom nak konvo kali ketiga? =P

    Reply
    • May 26, 2012 at 2:27 am
      Permalink

      insyaAllah kalau jadi ciktom futher master tahun ni…hee

      Reply
  • May 23, 2012 at 1:19 pm
    Permalink

    Emm berjaya jugak adik cik tom…mesti banyak dapat jambangan bunga..ke teddy bear???hehe

    Reply
    • May 26, 2012 at 2:19 am
      Permalink

      2-2 dapat..bunga ada..teddy bear pun dapat..

      Reply
  • May 23, 2012 at 2:19 pm
    Permalink

    oh, inilah ciktom ya..manis orgnya!

    meriahnya convo adik ciktom..ramai family yg dtg.

    convo ni best kalau kita dah dpt kerja atau dpt cgpa cantik.
    kalau blm dpt kerja, muram sikit la..

    Reply
    • May 26, 2012 at 2:16 am
      Permalink

      memang betul tue..konvo paling seronok kalau pointer tinggi n dapat kerja..ada kawan cik tom yang xjoin konvo semata2 2 sebab tue..

      Reply
  • May 23, 2012 at 4:01 pm
    Permalink

    Pastinya majlis konvo sangat best kerana dapat habuan apa yang telah diusahakan ๐Ÿ™‚

    Reply
    • May 26, 2012 at 2:15 am
      Permalink

      yup rasa berbaloi study bertahun bila gengam satu scroll diploma, degree dll…

      Reply
  • May 23, 2012 at 4:01 pm
    Permalink

    Gambar Cik Tom dengan yati tak der ker he3…saya tak erasa tu semua… ๐Ÿ™

    Reply
    • May 23, 2012 at 4:33 pm
      Permalink

      ada tue 2 gambar dari bawah sekali dengan adik ika..

      Reply
  • May 23, 2012 at 4:26 pm
    Permalink

    Tahniah! tahniah!…. meriah nampak.. x rugi emak bapa kasi besar hehe

    Reply
    • May 26, 2012 at 2:12 am
      Permalink

      thanks tehr..nak try masuk blog tapi xboleh..ada error..mesti tengah edit blog ek..huhu

      Reply
  • May 23, 2012 at 9:33 pm
    Permalink

    hoho..aku malas dah nak konvo lagi ni..penat tunggu turn..

    Reply
    • May 26, 2012 at 2:11 am
      Permalink

      part menunggu tue xbest..berjam duduk dalam dewan.

      Reply
  • May 23, 2012 at 10:29 pm
    Permalink

    tahniah buat adik cik tom. ini cik tom rupanya, baru kenal ๐Ÿ™‚

    Reply
  • May 24, 2012 at 4:39 pm
    Permalink

    tahniah..selamat menghadapi dugaan bekerja lak..hehe

    Reply
  • May 24, 2012 at 7:30 pm
    Permalink

    wah..comel jgak adik ciktom ni..hehe
    ciktom mesti comel lagi…haha

    tahniah untuk adik ciktom!

    Reply
    • May 25, 2012 at 11:57 pm
      Permalink

      cik tom biasa2 je…cik tom kan dah masukkan gambar tue..ni mesti xbaca abis entry..hehehe…
      thanks wakil adik cik tom ๐Ÿ™‚

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE