Bibit Perkenalan Bro Eyriqazz

Bibit perkenalan Bro Eyriqazz ialah pada akhir tahun 2010 ketika cik tom rajin blogwalking blog ke blog cari ilmu blogging sehinggalah ketemukan cik tom dengan blog bro Eyriqazz. Dalam tips-tips yang diberikan cik tom paling suka artikel tips mengenai nickname dalam dunia blogging. So, cik tom guna idea untuk ulas juga isu nickname dalam entri; Nickname main peranan penting dalam dunia blog pada 10 Disember 2010 which means almost 2 years ago time permulaan ciktom berblog.

Dalam entri nickname tue, cik tom siap screenshot lagi gambar berapa online visitor kat blog bro Eyriqazz sebab terkejut tengok ramai yang tengah online. haha…

Screenshot blog Eyriqazz
Screenshot blog Eyriqazz

Bawah ni first jejak bro Eyriqazz ke blog cik tom. Bro Eyriqazz tegur url cik tom yang panjang bangat untuk diingat iaitu “tomatogurlslife.blogspot.com” tapi standard la kot masa itu main buat blog ikut sedap hati je. Takde dah nak kira url senang nak ingat atau blog niche apa. Ejaan girl pun jadi gurl. hehe..

Jejak Pertama bro Eyriqazz ke blog ciktom
Jejak Pertama bro Eyriqazz ke blog ciktom

Kalau baca first entry blog cik tom; Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia memang ketara bangat bezanya. Entry ini takde edit apa2 dari asal kecuali dah diremove gambar cik tom masa first entri tue. Cik tom tau ramai blogger suka delete first entry sebab malu tapi cik tom takkan buang tue kenangan jatuh bangun blog ni yang bermula dari ZERO.

Cik tom ada berbalas komen dengan bro Eyriqazz dalam entri “Eyriqazz vs Denaihati- Blogger Hebat!“. Bro Eyriqazz ada komen bagitahu terharu baca entri cik tom tue. Apa yang cik tom tulis memang ikhlas walaupun cik tom agak popular dikalangan adik-beradik sebagai pandai mengayat. hehe =)

Cik tom fikir mesti bro Eyriqazz dah lupa cik tom sebab masa first time bro komen pun tahun 2010. Masa itu pulak memang tengah perancangan tukar domain dan berjaya beli domain ciktom[dot]com pada 20/10/2010 tapi masih guna platform blogspot. Manakala blog cik tom tukar hosting wordpress pada tahun 2011.

Selepas itu, bro Eyriqazz dah takde komen dah sampailah komen pulak bulan 2/ 2012 maklumkan yang cik tom pemenang artikel terbaik untuk giveaway Eyriqazz. Tapi cik tom tak kisah sangat sebab fikir positif maybe dia busy atau silent readers tak tau nak komen. hehe…

Bro Eyriqazz masih ingat tomatogurl??
Bro Eyriqazz masih ingat tomatogurl??

Eleh padahal ingat kan? Sesaja je buat lupa ingatan jap.. haha…. Cik tom pun pergi menyinggah ke blog GTO nak tengok cek yang bro baru dapat; Cek blogging bro Eyriqazz. Ala tapi sayang ditutup pulak jumlahnya. Yang nampak nine je kat depan jumlah cek tue.

Jawapan Bro Eyriqazz
Jawapan Bro Eyriqazz

Itulah detik perkenalan cik tom dengan blog bro Eyriqazz untuk bro denaihati nantikan next version ye. Tak boleh campur nati Eyriqazz vs Denaihati bergaduh pulak.

Dulu suka pergi sana baca tips tapi sekrang cik tom suka blog Eyriqazz sebab banyak contest, giveaways dan cik tom pun dah menang 2x untuk tahun ini. Best dapat duit RM20 baru. Majulah blog untuk negara Malaysia!

 

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

31 thoughts on “Bibit Perkenalan Bro Eyriqazz

  • July 8, 2012 at 12:50 am
    Permalink

    ooo gitu perkenalannya yek
    rupanya byk faedah berkawan dgn otai blogger ni 🙂

    Reply
    • July 10, 2012 at 10:51 pm
      Permalink

      mmg banyak faedah berkawan dgn otai nih =)

      Reply
  • July 8, 2012 at 1:17 am
    Permalink

    entri pertama saya dalam blog….kena usha kat blog satu lagi….tak pernah delete memana entri pun..hehehe

    Reply
    • July 10, 2012 at 10:49 pm
      Permalink

      bagus kalau xpernah delete..boleh dijadikan kenangan =)

      Reply
  • July 8, 2012 at 7:35 am
    Permalink

    wah cik tom itu rupanya sejarah nick name cik tom…apapun..saya pun nak belajar mcm cik tom..ajar saya ya cik tom

    Reply
    • July 10, 2012 at 10:48 pm
      Permalink

      boleh je kalau mana yang cik tom tau..xde masalah =)

      Reply
  • July 8, 2012 at 10:17 am
    Permalink

    bro eyriqazz dulu komen2 kat blog dni zaman 2010 tak silap dni hehe.. pastu tade dah lepas dia dah pemes… dni pun jadi silent reader je la 😀

    Reply
    • July 10, 2012 at 10:47 pm
      Permalink

      ciktom pun mostly silent reader blog bro eyriqazz ni..hehe

      Reply
  • July 8, 2012 at 12:09 pm
    Permalink

    Wahh mantap arr penulisan cik tom..kajian pun terbaik..siap ada rujukan dan bukti lagi..hahaha

    Reply
    • July 10, 2012 at 10:45 pm
      Permalink

      yelah kena tunjuk bukti taku ada yang tak percaya dah anggap artikel ni hanya mengampu..huhu

      Reply
    • July 10, 2012 at 10:38 pm
      Permalink

      ikut turn..sblm ni byk kali puji cikgu titan..kali ni cikgu eyriqazz plk

      Reply
  • July 8, 2012 at 6:42 pm
    Permalink

    hehe..tak rugi berkenalan ngn eyriqazz ni..dia ni mesra orangnya..
    sy pun ada dpat hadiah dari dia…
    eyriqazz mmg terbaik! hehe

    Reply
  • July 8, 2012 at 9:53 pm
    Permalink

    Perkenalan di alam maya, bila pulak nak berjumpa di alam sebenar. Kalau Erykazz ada buat perjumpaan blogger macam bro denaihati kan best..

    Reply
    • July 10, 2012 at 10:28 pm
      Permalink

      suggest la kat bro eyriqazz…mana tau accept.

      Reply
  • July 8, 2012 at 10:43 pm
    Permalink

    Perghhhh.. Kemain. Tapi serius ke sampai 2k satu masa? Entri ape lettew ?

    Reply
    • July 10, 2012 at 10:24 pm
      Permalink

      hebatkan..yang tue kena tanya bro eyriqazz… ciktom xpasti plk.

      Reply
  • July 9, 2012 at 1:29 am
    Permalink

    hurm..bagus nya daya ingatan bro eyriqazz kan..even da lama..tp still ingt..ni bermakna..nick name memainkan peranan yg penting..lg unik dan pelik sesuatu nick name..lg mudah org ingt…ehehe

    Reply
    • July 10, 2012 at 9:44 pm
      Permalink

      haa tue la agak terkejut jgk sbb dah lama tue 2010 n 2012 br jenguk komen blk..

      Reply
    • July 10, 2012 at 9:26 pm
      Permalink

      eh ye ke?? kena suh bro eyriqazz baca jugak ni.. huhu

      Reply
  • Pingback:Komik Lawak Kampus Kompilasi Mantap!

  • July 10, 2012 at 1:40 pm
    Permalink

    Saya pun perasan beberapa kali Cik Tom mengunakan pelbagai nick name tetapi Cik Tom lebih mudah diingati.

    Reply
    • July 10, 2012 at 6:55 pm
      Permalink

      aah bro pn dl pernah singgah blog ciktom ye..ciktom ingat jgk tue..hehe…yup nickname ciktom lg menambat hati pembaca.

      Reply
  • July 11, 2012 at 4:15 pm
    Permalink

    Belum pernah bertemu muka kan? hehehe…saya dah 2 kali bertemu muka.

    Reply
    • July 15, 2012 at 8:33 pm
      Permalink

      aah belum pernah kenal.. wah dh siap jumpa 2x ni konpem byk dh ilmu blogging yg dh korek dr eyriqazz…hihi

      Reply
  • July 17, 2012 at 6:56 pm
    Permalink

    speechless baca entri ciktom..hik3, yup, dah banyak perkembangan positif blog ciktom especially kemahiran dalam SEO.. ni dah boleh jadi salah seorang sifu eyriqazz….

    Hik3, eyriqazz skang bukan tak menyinggah, cuma mostly jadi silent readers..bagi saya, better tak mengomen dari mengomen melepaskan batuk di tangga or just niat nak tinggalkan jejak suruh orang jejak balik….Hihihihi….

    Keep it up ciktom…boleh maju ke hadapan lagi….Dah jauh eyriqazz kena tinggal ni, alexa ranking pun dah berdesut berlari….

    Reply
  • July 19, 2012 at 10:54 pm
    Permalink

    Setuju, nama domain CikTom lebih senang untuk diingati bahkan boleh dibina menjadi jenama tersendiri, ranking Alexa blog ni dah cukup superb.

    Reply
  • August 10, 2012 at 8:43 am
    Permalink

    wah.. sweet nya baca komen2 dulu2..

    Reply
  • August 10, 2012 at 8:44 am
    Permalink

    oh ya. nak mintak pendapat jugak lah ciktom. ada apa2 x yg x kena dgn blog kite tu? komen kat blog saya ye. jgn komen kat sini. malu pulak org bace. huhu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE