Blog Renovation

Hi semua….
sorry blog cik tom sekarang dalam mood renovation…
nak bagi blog ni cepat loading..
yang template sebelum ni ada yang cakap lembap sampai 5 minit nak loading..
template BLUE NEMO ni cik tom amik dari REDBOY..
thanks ye rb sudi tawarkan template cun ni..
walaupun cik tom agak mengada mula2 cakap kosong dan nak corak la..haha…
sori ek rb..
baru tahu banyak corak ni melambatkan lagi loading page…
bila masukkan cun je..
cuma tinggal buat header…
dan cik tom nak ubah kaler purple + pink..
thanks rb πŸ™‚
Jom ramai terjah blog REDBOY ada banyak tutorial menarik!!!

p/s: pe komen korang blog baru ni??blog takde tomato???lalala~

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

50 thoughts on “Blog Renovation

  • September 1, 2010 at 3:13 pm
    Permalink

    wahhh… kite baru cakap nak wat design baru tp cik tom dh buat dulu..hehehe.. cantekk eh biru ni cik tom πŸ™‚

    Reply
  • September 1, 2010 at 11:32 pm
    Permalink

    wahh.. combine warna ni menarik juga ciktom.. cuma ada 2-3 setting je lagi dalam kod html.. tunggu tutor yang seterusnya ok?

    Reply
  • September 1, 2010 at 3:34 pm
    Permalink

    cik tom nak tomato jugakk

    Reply
  • September 1, 2010 at 3:35 pm
    Permalink

    cik tom nak tomato jugakk

    Reply
  • September 1, 2010 at 3:45 pm
    Permalink

    komen yaty ialah, awak nampak biru. hahaha :D. suka yg dulu lah

    Reply
  • September 1, 2010 at 3:46 pm
    Permalink

    sebab tu la blog akak
    kosong je cik tom..
    tu pun ade lagi yang cakap berat..
    ingat lepas raya tak nak letak lagu dah..
    kalau perasan kat blog akak memang tak de corak bunge ke..
    reben ke..
    eheh..memudah kan blogger lain nak singgah..mudah jugak untuk akak.hahah..

    Reply
  • September 1, 2010 at 5:19 pm
    Permalink

    blog baru ni lebih ringan cik tom.. cepat je loading. tahniah buat keputusna yg bijak. hehe. next time anna pun nk design simple but nice camni jugak la.. πŸ™‚

    Reply
  • September 1, 2010 at 5:50 pm
    Permalink

    @jayne: memang mula2 malas nak tukar..tapi sebab lembap tue tukar..dah pin+purple…lalala~

    Reply
  • September 1, 2010 at 5:51 pm
    Permalink

    @echah: tue ade tomato kat status..hee πŸ™‚

    Reply
  • September 1, 2010 at 5:52 pm
    Permalink

    @yaty: maybe ramai suka yang dulu..sebab ade rama2 dan bunga..tapi lambat loading la yunk..hope sudi singgah lagi walau suka template yang dulu ye πŸ™‚

    Reply
  • September 1, 2010 at 5:53 pm
    Permalink

    @diana: patut la blog akak simple..tapi memang cik tom suka singgah senang loading dan gaya cerita sis yang santai..enjoy πŸ™‚

    Reply
  • September 1, 2010 at 5:54 pm
    Permalink

    @anna:alhamdulilah kalau ni memang keputusan yang bijak..jom la ubah template ni jugak πŸ™‚

    Reply
  • September 1, 2010 at 6:38 pm
    Permalink

    cantik gabungan warna pink campur purple..suka tengok..

    Reply
  • September 1, 2010 at 8:56 pm
    Permalink

    As same as me.. tukar layout sal berat sblum ni.. apapapun.. Layout ni ok apa.. simple + kemas + cantik.. Kalo ada layout jantan.. dah lama kena piwit layout ni.. hehe…

    Reply
  • September 1, 2010 at 9:14 pm
    Permalink

    wah wah cikTom….ellen juga nak ambi hari tu kat RB sebab nemo kan..heheh tp sayang sbb baru tkr dan header baru tu dah ngam kat situ…hmmm ..pa lagi …roger2 anish for new header..hehhe..anyway…cute banget ni template…ubah warna yer..bukan biru tp pepel la ellen nampak..hehhee

    Reply
  • September 2, 2010 at 12:45 am
    Permalink

    Ok la ni Cik Tom..
    Xde buah tomato, ko letak tom and jerry pun ok gak kan??????????
    Letak kat header ko..
    ~ngeeeeee

    Reply
  • September 2, 2010 at 3:08 am
    Permalink

    @nana: thanks dear..

    Reply
  • September 2, 2010 at 3:10 am
    Permalink

    @Aretikz: layout Aretikz pun ok..cepat loading..jom terjah cara buat buat layout kat blog redboy..

    Reply
  • September 2, 2010 at 3:10 am
    Permalink

    uii..cik tom.kite nak wat kaler papel jugak laa….. πŸ˜›

    Reply
  • September 2, 2010 at 3:11 am
    Permalink

    @ellen:ellen jom la amik template ni..ellen tukar la warna jadi sasuai dengan header ellen..terpikir gak nak roger anis..tapi ingat nak try buat header sendiri dulu..hehe

    Reply
  • September 2, 2010 at 3:13 am
    Permalink

    @rb:cik tom main try2 je kaler ni..preview rasa suka..terus save..huhu..ok cik tom tunggu tutorial seterusnya…xsabar pulak..ekekee

    Reply
  • September 2, 2010 at 3:14 am
    Permalink

    @tieah: ok ker letak tom n jerry??sebab cik tomnye trademark tomato bukan tom n jerry..huhu…thanks bg cadangan..nati try fikirkan…

    Reply
  • September 2, 2010 at 3:15 am
    Permalink

    @jayne:oh minat kaler purple jugak ek..hehe..jom buat kaler purple..suka πŸ˜‰

    Reply
  • September 2, 2010 at 3:34 am
    Permalink

    tak best lah takde tomato.buh jugak buh jugak.hentak2 kaki.haha

    Reply
  • September 2, 2010 at 3:40 am
    Permalink

    @kila: nati cik tom letak kat header ye dear..hehe

    Reply
  • September 2, 2010 at 3:45 am
    Permalink

    ciktom buh la header tomato….. tadak tomato tak cik tom la…. he he….

    Reply
  • September 2, 2010 at 3:52 am
    Permalink

    @cik pia:memang plan nak buat header tomato..thanks dear..tapi amik masa nak buat jugak ni..hee

    Reply
  • September 2, 2010 at 3:58 am
    Permalink

    a ah la cik tom.kite suke sgt kaler papel.. td dh try buat ikut tutorial RB. nak buat mcm cik tom. πŸ˜› header pn dh buat tp xtau sesuai ke tak. cube cik tom tgk kat sini..

    http://jayne-juztest.blogspot.com/

    still nak edit lg header ni.. πŸ˜€

    Reply
  • September 2, 2010 at 4:08 am
    Permalink

    kombination yang cntik pink perpel..i like…janji ada pink..tetiba je ni..hehe..anyway..tahniah cik tom..maju selangkah lagi..=]

    p/s : jap nak g pasar beli buah tomato sepastik…

    Reply
  • September 2, 2010 at 4:09 am
    Permalink

    @jayne: sama la cik tom pun suka..cik tom da tengok…ok for first step..cuma header tu lagi cun kalau jayne kecilkan sikit size…hehe…

    Reply
  • September 2, 2010 at 4:10 am
    Permalink

    @yaty: thanks..tau yaty memang hantu pink..pink tu sweet..ekekee..

    p/s: cik tom nak tomato jugak..lala~

    Reply
  • September 2, 2010 at 4:35 am
    Permalink

    bukan hantu la cik tom,tamo jadi hantu…pinky mau…hehe

    p/s: jom g tesco beli tomato..hoho

    Reply
  • September 2, 2010 at 5:11 am
    Permalink

    @yaty:haha…ok2 bg pinky…yaty pinky..

    jom pi tesco..erk tapi kat ganu xde tesco..gugu~

    Reply
  • September 2, 2010 at 5:42 am
    Permalink

    nak tengok cmna bila dah siap nti.. skrg ni takde la berat sangat nak loading..

    err.. tak pernah plak nak bandingkan dgn yg dlu. rsanya ok je kot..

    ngee =)

    Reply
  • September 2, 2010 at 5:42 am
    Permalink

    maksud ok tu, tak berat sangt.. err..

    Reply
  • September 2, 2010 at 6:20 am
    Permalink

    @asada: dah siap 80% kot…tinggal header n adjust mana yang xbest…hehe…

    Reply
  • September 2, 2010 at 6:36 am
    Permalink

    wow, rumah baru ni memang cantik abis, kale purple lg..cantiknye sedap mata memandang..loading dh ok..

    Reply
  • September 2, 2010 at 6:44 am
    Permalink

    @sweetsal: thanks 4 comment..huhu…

    Reply
  • September 2, 2010 at 8:46 am
    Permalink

    salam..blog ni under renovation ye..
    blog owner under renovation x? hehe..
    jgn marah..bln pose x elok marah2 ye..kan, cik tom! πŸ˜‰

    Reply
  • September 2, 2010 at 1:30 pm
    Permalink

    datang mengunjungi saudara perguruan di dunia persilatan…. hehehehe

    Reply
  • September 3, 2010 at 8:03 am
    Permalink

    yang ni cantik juga..simple..hehe

    Reply
  • September 3, 2010 at 8:52 am
    Permalink

    cik tom ~ pepel pepel ni cun gak ea. betol ni. seyesli nampak sweet gak walaupun tade tomato. hehe

    Reply
  • September 3, 2010 at 9:58 am
    Permalink

    @nur fannun: yup dear…insyaAllah akan letak tomato..huhu..

    Reply
  • September 3, 2010 at 10:01 am
    Permalink

    @notami: owner pun under renovation(kuruskan badan)..hehe..xmarah pun nati cepat tua..lalala~

    Reply
  • September 3, 2010 at 10:02 am
    Permalink

    @willyo: erk silat??xpandai ler…hehe

    Reply
  • September 3, 2010 at 10:03 am
    Permalink

    @zuhanis: ye ke??a'ah simple kasi senang loading =)

    Reply
  • September 3, 2010 at 10:08 am
    Permalink

    @nisa: sweet tanpa tomato..hehe..tomato cik tom akan muncul di header..huhu

    Reply
  • September 3, 2010 at 11:35 am
    Permalink

    ahahaha tomato.. memang sebati kot dgn cik tom

    Reply
  • September 3, 2010 at 3:58 pm
    Permalink

    @padin: yup betul..pandai padin…ekekee

    Reply
  • September 20, 2010 at 9:59 am
    Permalink

    CikTom..ellen pon nak layout cam ni..hari tu RB offer tp ellen kata ambik nanti ..skg RB punyer blog dah ttp tak blh masuk da…camana nak dpt kan ni..hehhee

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE