Blog Under Construction

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia……

 

Sorry lama tak terupdate entry sebabnya busy sampaikan broadband pun dah kena block lupa nak bayar. hehe….
Kepada semua yang selalu singgah terima kasih banyak2. Mana yang sempat akan cik tom cuba singgah kembali.
Kepada yang tanyakan tutorial tapi sampai sekarang cik tom tak jawab sorry ye. Cik tom akan jawab juga semua soalan tue cuma lambat oleh sebab yang tak dapat dielakkan. Harap korang tak tertunggu dan jumpa penyelesaiannya..
Ini hanyalah quick update nak maklumkan yang blog cik tom ini akan under contruction.. Blog cik tom akan buat perubahan baru lagi. Insyaallah harapan cik tom selepas semuanya selesai blog ni akan kembali update seperti biasa dan tuan blog ni tak malas lagi nak update blog. hehe..
Salam sayang dari cik tom buat semua.. wassalam ^_^

 

blog under construction

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

169 thoughts on “Blog Under Construction

  • April 4, 2011 at 7:05 am
    Permalink

    Wah.. Tak lama lagi berubahlah wajah blog ini.. Dan harap cik Tom akan lembali mewarnai industri berblogging.. Hahaha..

    Entry Terbaru 1 : Berkat Emak Undi ; Shaheizy Sam Bintang Paling Popular 2010
    Entry Terbaru 2 : Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010

    Reply
  • April 4, 2011 at 6:47 am
    Permalink

    OK Tom..Good luck ya..hehe..Ellen rindu Tom ni…

    Reply
  • April 4, 2011 at 6:57 am
    Permalink

    patot la lame je menyepi cik tom… hope cepat sket renoved blog ne k :)…

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:54 am
      Permalink

      insyaAllah kena berguru byk psl wordpress ni..

      Reply
  • April 4, 2011 at 6:58 am
    Permalink

    cepatlah kembali cik tom! =D

    Reply
  • April 4, 2011 at 7:00 am
    Permalink

    mesti blog cik tom akn bertukar wajah kan.. πŸ™‚

    Reply
  • April 4, 2011 at 7:03 am
    Permalink

    all d best cik tom~
    mar nantikan kehadiran cik tom~
    da rindu sgt da nie~
    hee~

    Reply
  • April 4, 2011 at 7:29 am
    Permalink

    Cik tom…lame tgu entry terbaru cik tom…

    sy budak baru belajar nii..

    salam kenal cik tom…

    Reply
  • April 4, 2011 at 7:41 am
    Permalink

    haip cik tom lame menyepi hehe

    Reply
  • April 4, 2011 at 7:50 am
    Permalink

    cik tom nak bertukar ke wp la ni..kan??
    ececeh…bocor rasia dah ni..
    hahahah

    Reply
  • April 4, 2011 at 7:58 am
    Permalink

    tu dia…
    ciktom pun dah nak guna wp ke?
    ni yg jeles nih…

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:50 am
      Permalink

      ala belalang kalau nak bila2 masa boleh je tue…sj je xnak lg kan?jom la tukar wp…

      Reply
  • April 4, 2011 at 8:32 am
    Permalink

    heee…wp?perghh..ciktom.
    haritu pegi umah akak chah tu.ingt nk jmpe ciktom T_T

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:49 am
      Permalink

      aah wp…jom la tukar jgk…laa nape xckp..kl x boleh jupe..

      Reply
  • April 4, 2011 at 8:39 am
    Permalink

    ceh! nanti mesti blog ni jadi lagi cun melecun

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:48 am
      Permalink

      blog adik kan dah cun…ciktom nak gak cun…hee

      Reply
  • April 4, 2011 at 9:18 am
    Permalink

    waaa..ciktom nk ubah blog lagi???sama la yunk..tp skang masa sgt fix kot..huhu..t rajin wt kan mish sekali eh.

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:48 am
      Permalink

      ubah berhosting yunk…tgu mish renovate blog kasi cun lg…

      Reply
  • April 4, 2011 at 9:40 am
    Permalink

    Rajin sungguh CT nak repair apa lagi tu…?

    Reply
  • April 4, 2011 at 9:47 am
    Permalink

    i miss you bebeh..hehehe

    **sama ngan komen kat fb..hahahaa

    Reply
  • April 4, 2011 at 9:51 am
    Permalink

    good luck cik tom! πŸ™‚

    Reply
  • April 4, 2011 at 10:44 am
    Permalink

    takpa…slow2 la cik tom… heheee…

    Reply
  • April 4, 2011 at 11:03 am
    Permalink

    Rindunya kat Cik Tom..lama gila x baca entri terbaru Cik Tom..lama Cik Tom menyepi…

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:46 am
      Permalink

      sori xdpt nk fokus on blog sokmo cam dulu skang ni..

      Reply
  • April 4, 2011 at 12:15 pm
    Permalink

    Assalam…fuuuhhh sampai broadband kena block…bz betui ciktom skrg…hu3.sabar menanti blog ciktom berwajah baru…

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:45 am
      Permalink

      kena block lupa bayar…tgh renovate lg…byk menda baru xtau psl wordpress ni..

      Reply
  • April 4, 2011 at 12:49 pm
    Permalink

    xpe2..asal cik tom ingat emiey.

    mmuuaaah k pp kiri kanan..;)

    Reply
  • April 4, 2011 at 12:51 pm
    Permalink

    patotla menyepi jea .
    ta di updated .
    naty rajin2 updated naty missh bole slalo dtg cni πŸ™‚

    Reply
  • April 4, 2011 at 1:00 pm
    Permalink

    mesti aku akan rindu pada theam yang ada skrg ni huuuu…

    salah taip hee…

    harap tak lama yer cik tom hee.

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:42 am
      Permalink

      cik tom pun akan rindu theme ni…heee….insyaAllah xlama…doa2kanlah..

      Reply
  • April 4, 2011 at 1:51 pm
    Permalink

    patut la lama sunyi..
    tak mau lama2 sgt taw!

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:41 am
      Permalink

      insyaAllah cuba utk belajr cepat ttg wp ni…hee

      Reply
  • April 4, 2011 at 1:53 pm
    Permalink

    O'alah.. sibuk slalu..

    Reply
  • April 4, 2011 at 2:43 pm
    Permalink

    bizinya ciktom ni eh…
    lama ciktom tak update blog…
    cpt2kais info tutorial baru yer…

    Reply
  • April 4, 2011 at 2:52 pm
    Permalink

    salam…

    lagi berwajah baru? hmhm…ni mesti nak beli domain ni.hehe… anyway….kita pun dah malas juga sekarang…

    Reply
  • April 4, 2011 at 3:45 pm
    Permalink

    rajin cik tom make up blog…hihi.rindu kat adik..huwaaa

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:37 am
      Permalink

      perubahan kak LM…rindu akak jgk..sori lm xjenguk sbb xon9..

      Reply
  • April 4, 2011 at 3:49 pm
    Permalink

    aisey…
    makin hebat ler blog dia..

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:36 am
      Permalink

      xdelah hebat…biasa2 je…cuba berubah ke hosting wordpress…

      Reply
  • April 4, 2011 at 3:50 pm
    Permalink

    wa wa wa..lama betol cik tom x update..taufiq aritu pun lama x update..semua org ada hal sendiri2..hehehe..pape pun, setia menunggu update dari cik tom..hehehe

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:31 am
      Permalink

      yup semua ada hal masing2 sbb dunia blog hanyalah sampingan je..hee..

      Reply
  • April 4, 2011 at 3:56 pm
    Permalink

    lme ciktom menyepi…:)

    Reply
  • April 4, 2011 at 4:13 pm
    Permalink

    hi cik tom rindu kamu..:0 lama x dgr kabar..:)

    Reply
  • April 4, 2011 at 4:26 pm
    Permalink

    lama menyepi tetiba muncul dengan under construction..

    ade ape2 yang tak kena lagi ker dengan blog nih cik tom..dah ok dah nih.atau dah bosan ngeblog..

    harap selepas semua ok,semangat semakin kuat..gudlak cik tom.

    Reply
    • April 6, 2011 at 1:34 am
      Permalink

      bukan xde yg tak kena..tp buat perubahan baru self-hosting pulak..
      insyaAllah..thanks…

      Reply
      • April 6, 2011 at 2:37 am
        Permalink

        valkommen…

        kalau perubahan yang macam ini kan bagus..sudah mula menunjukkan kematangan sebenarnya tanpa perlu terpengaruh dengan gemerlapan wajah blog.

        Reply
        • April 6, 2011 at 10:56 am
          Permalink

          hehee..tenkiu…mendalam ayatnye πŸ˜‰

  • April 4, 2011 at 10:18 pm
    Permalink

    makin meletup sayam sorang ni..ermmmmm
    gud luck ye,ada masa ajar la kita..heeheee

    Reply
  • April 5, 2011 at 6:41 am
    Permalink

    hai cik tom, sy mai sini hehe

    Reply
  • April 4, 2011 at 11:46 pm
    Permalink

    Cik Tom .. Cantek dah blog ni .. Nak buat renovation lagi kee … ? Lps ni mesti lagi gempaq kaaannn πŸ˜‰

    Reply
    • April 6, 2011 at 1:30 am
      Permalink

      ni renovation tukar hosting wordpress…bukan renovation theme…heee

      Reply
  • April 5, 2011 at 9:21 am
    Permalink

    Assalam…eh3.ciktom dah berwordpress…tahniah ciktom…alahai, ramai pulak berwordpress, Fariq… IR and ciktom pulak dah…takde geng bloggger (blogspot) dah laa…huk3…nie ciktom pindah secara tetap ker?…hu3

    Reply
    • April 6, 2011 at 1:24 am
      Permalink

      wah ramai jgk ek..adam bila plk nak menyusul?insyaAllah tetap..

      Reply
      • April 6, 2011 at 3:16 pm
        Permalink

        ciktom jgn laa goda2 saye pi wordpress…x mo xmo…hak3…haa tengok laa nnt2 kot…tapi saye x gune laa domain adamxis.com…tukar domain len terus…

        Reply
        • April 7, 2011 at 3:37 pm
          Permalink

          hahaha..goda2 adam pakai hosting..jom la pakai hosting…rugi tau kl xpakai..kui3

      • April 6, 2011 at 11:41 pm
        Permalink

        tahniah2..errr. bila mau buat kenduri atas pembukaan rumah baru ni? hehe…

        Reply
        • April 7, 2011 at 3:42 pm
          Permalink

          tenkiu2…duit dah habis buat rumah…xsempat nak simpan utk buat kenduri..wakakak…
          JT bila pulak nak tukar hosting wp?jom la..geng2 dah tukar semua tue..huhu

  • April 5, 2011 at 2:44 am
    Permalink

    Wah..meNarIk NIe… SEmOGa Blog BerWaJah Baru Nie Lagi GemPak…

    Reply
    • April 6, 2011 at 1:29 am
      Permalink

      xlah..pakai theme biase je sbb xreti wordpress ni..

      Reply
  • April 5, 2011 at 2:53 am
    Permalink

    sayam !!

    scc pown same lah under construction..
    sempena nak sambut hari istimewa esok..
    hahahaha

    Reply
  • April 5, 2011 at 3:28 am
    Permalink

    cik tom bila nak pakai WP TU ? hee gud luck cik tom

    Reply
  • April 5, 2011 at 3:41 am
    Permalink

    cik tom!! semoga kite sefamily WP hehe

    Reply
  • April 5, 2011 at 3:59 am
    Permalink

    cik tom tq kerana sudi singgah dan folo blog picisan sy..kehadiran cik tom begitu bermakna selepas sy mengalami kehilangan

    Reply
  • April 5, 2011 at 12:29 pm
    Permalink

    TAHNIAH CIK TOM πŸ™‚
    sekarang dah bertukar rumah baru lagi.
    best best. tahniah πŸ™‚

    Reply
    • April 6, 2011 at 1:22 am
      Permalink

      terima kasih yunk..miza pun rumah baru jgk kan…

      Reply
  • April 5, 2011 at 8:17 am
    Permalink

    wah… cik tom dah berubah rupa. dah jual ke semua tomatonya. patutlah cari tutorial cik tom tak jumpa. sedih! nak tutorial cara buat sticky post. ada org tanya.

    Reply
    • April 6, 2011 at 1:25 am
      Permalink

      tomato dah jual…ni nak tanam tomato baru…hehe…sori ye tgh setup lg wordpress ni..nanti kalau dah mahir cik tom letak balik pages tutorial tue…buat masa sekarang belum sempat lg…

      Reply
      • April 6, 2011 at 7:01 pm
        Permalink

        first apa tu??heeeeheee
        sy sorg je frst tau,ngeeeee

        *dah comel blog dia,nak gak tapi tak reti2 lagi ni..ermmm
        insyallah,otw gak nak follow..bila tu tak tahu lagi lah..heeee

        Reply
        • April 7, 2011 at 3:36 pm
          Permalink

          ntah pe yg first…jom la berhosting ye achie…

  • April 5, 2011 at 11:50 am
    Permalink

    blog under construction pun komen berpuluh2.
    hehe.
    tahniah kerana dah pindah wp

    Reply
    • April 6, 2011 at 1:23 am
      Permalink

      terima kasih…affan pun sama dtg komen jgk…thanks ye..sila bg tunjuk ajar dunia wordpress πŸ˜‰

      Reply
  • April 5, 2011 at 1:02 pm
    Permalink

    Wau! WordPress.. weehuu ~ welkem to da club.. ahakz.. tringat 1st time buka blog.. template yg dilihat sekarang inilah yg diguna dulu.. memg default template lah tu kan? haha.

    Reply
    • April 6, 2011 at 1:21 am
      Permalink

      baru nak belajar meniarap dlm dunia wordpress….lain la aretikz dah berlari..hehe…aah default theme…

      Reply
  • April 6, 2011 at 2:56 am
    Permalink

    nnti download plugin ni >> Dean’s Permalinks Migration
    lupa nak bagitau tadi..

    Reply
  • April 6, 2011 at 8:53 am
    Permalink

    wah, tahniah hehehee… baguslah kan ada kemajuan keh3

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:57 am
      Permalink

      sama2…kena la berubah kan…padin bila bagi?jom la tukar self-hoting..

      Reply
        • April 7, 2011 at 12:10 am
          Permalink

          yaty nak sponsor ke?

        • April 7, 2011 at 3:34 pm
          Permalink

          yaty nak sponsor?haha…

  • April 6, 2011 at 9:45 am
    Permalink

    hi cik tom..wah..berWP kita sekarang yek..tahniah..tahniah!

    psl kat mana mak dpt themes tu, sori dear!! Mak lupa sgt2 kat mana mak dpt themes tu. Lupa daaa apa nama website tu. Tapi yang kompom, Free..bukan design. tak reti pun nak mendesign2 nih.hahahha

    Reply
    • April 6, 2011 at 10:58 am
      Permalink

      thanks mak…xpe mak…nanti cik tom pkai theme yg ni je dulu..kalau mahir baru tukar theme baru..hehe

      Reply
  • April 6, 2011 at 1:52 pm
    Permalink

    Salam ciktom. Lama kak mekar tak singgah sini. Ialah tgk ciktom busy aje kan.
    Hari ni terkejut masuk blog ni sbb dah ada banyak perubahan. Kelihatan semakin Matang skrg!
    Guna WP ni memang nampak kemas, teratur dan tak serabut mcm guna blogspot(eh..mekar dulu pun guna blogspot juga). Sistem komen pun lebih memudahkan org yg nak tinggalkan komen. Lepas ni bila ada masa, boleh la kamu godek2 COMLUV pula ! TAHNIAH

    Reply
    • April 7, 2011 at 3:40 pm
      Permalink

      ok akak…ciktom dah masukkan comluv…xpe ciktom mmg busy sejak akhir2 ni..byk perkara nak kena setel…

      Reply
  • April 6, 2011 at 2:46 pm
    Permalink

    wah mmg best ar cik tom tukar pada yang baru..

    dah tentu cik tom teruja dri yg sblum ni ya..

    pstt!! awat tak letak pic sndri cik tom heeeee πŸ™‚

    Reply
    • April 7, 2011 at 3:38 pm
      Permalink

      dah try letak tp xmenjadi..br guna hosting wordpress…byk menda xtau..kena belajar lg..hehe

      Reply
  • April 6, 2011 at 9:24 pm
    Permalink

    cik tom tahniah akhirnya , dah lama akk tunggu tau hiksss….selamat datang ke dunia wp..tahniah buat ellen juga!! πŸ™‚

    Reply
    • April 7, 2011 at 3:37 pm
      Permalink

      tq akak…pe2 xtau boleh la tanye akak jugak ek..hee

      Reply
  • April 6, 2011 at 11:27 pm
    Permalink

    waau.. theme yang sangat simple tapi lawa dan kemas… mane buah tomato.. banyak2.. tu.. hihi πŸ™‚

    Reply
    • April 7, 2011 at 3:43 pm
      Permalink

      theme basic je ciktom guna ni..nk guna yg canggih2 belum mahir lagi…hehe…buah tomato semuanya dah kenal jual..tunggu tanam yang baru la…huhu

      Reply
  • April 7, 2011 at 12:17 am
    Permalink

    hehehe..boleh jeleskah ngan Tom ni…meletup2 dear..beratus komen masuk…kat blog ellen sorang pun tak nak view…hahahaaa…lawak kan…tak per…jadikan semangat baru ja kan…

    Reply
    • April 7, 2011 at 3:34 pm
      Permalink

      xyah jeles ellen…tom punya byk komen je tp trafik ciput je..ellen punye blog trafik meletup2 siap pakai iklan innity lagi…hehehe

      Reply
  • April 7, 2011 at 12:25 am
    Permalink

    wah!!!
    dah berwajah baru..
    nampak dewasa sudah..
    heheheh..
    tahniah!!

    Reply
    • April 7, 2011 at 3:33 pm
      Permalink

      blog pun nmpk dewasa ek akak?hehehe…akka bila lg?jom la join wp πŸ™‚

      Reply
  • April 7, 2011 at 11:54 am
    Permalink

    as salam..rindu cik tom..nnt sis nak ke ganu bln 6..leh kita jumpa?

    Reply
    • April 7, 2011 at 3:32 pm
      Permalink

      wslm…boleh je sis..insyaAllah jika tiada sebrgn hlgn kita jupe ye..hee πŸ˜‰

      Reply
  • April 7, 2011 at 3:10 pm
    Permalink

    wahhh cik tom dah guna wp…hosting apa cik tom guna?

    Reply
    • April 7, 2011 at 3:30 pm
      Permalink

      hosting under netkl…yg pakej myplatinum…jom la berhosting..

      Reply
      • April 7, 2011 at 8:56 pm
        Permalink

        ciktom punye blogspot link ape yer?…still ade lagi kan?…fuuuhhh platinum ker ciktom…rm200 setahun….beshlaa…

        Reply
        • April 8, 2011 at 11:59 pm
          Permalink

          blogspot ciktom punya dah tak leh buka…aah platinum…ala adam kan dah kerja lagi mampu dari cik tom πŸ˜‰

  • April 8, 2011 at 2:06 am
    Permalink

    salam

    tahniah ye cik tom, syira ngah kumpul duit sekarang ni =)
    cik tom tercepat pula.hehe

    Reply
    • April 9, 2011 at 12:01 am
      Permalink

      terima kasih ye syira…insyaAllah nanti giliran syira pula…

      Reply
  • April 8, 2011 at 2:28 am
    Permalink

    Zida first time sampai sini πŸ™‚
    salam perkenalan~

    Reply
    • April 9, 2011 at 12:02 am
      Permalink

      terima kasih sudi datang blog cik tom…salam kenal ye zida πŸ˜‰

      Reply
  • April 8, 2011 at 9:37 am
    Permalink

    assalamualaikum

    cik tom sayang…

    bila nak habis kursus tu?

    sian cik tom …mesti bz sgt dan keletihan
    dahlah di tempat org tu…

    jaga makan ye cayang πŸ™‚
    Jom baca entri terkini kak ati …Sumpah NazarMy Profile

    Reply
    • April 9, 2011 at 12:09 am
      Permalink

      waalaikumussalam….
      hi kak ati sayang…
      habis kursus bulan ni pastu praktikal pulak…
      letih juga tapi nak buat camane study..hehe

      Reply
    • April 9, 2011 at 12:10 am
      Permalink

      xtau lagi tapi maybe tema merah jugak sebab cik tom..hehe ;(

      Reply
    • April 9, 2011 at 1:39 am
      Permalink

      rasanya kalau tunggu siap..sampai bila pun tak siap..sebab ada je yang tak puas hati..nak decorate lagi…heee
      thanks sudi singgah blog cik tom..salam kenal πŸ™‚

      Reply
  • April 8, 2011 at 4:48 pm
    Permalink

    bila naik rumah baru, adala majlis kesyukuran, dapatla juga nasi briani …
    Jom baca entri terkini wanluqman …Foul WaterMy Profile

    Reply
    • April 9, 2011 at 1:38 am
      Permalink

      nasi beriani?kena tunggu wanluqman yang belanja la…hehe….majlis kesyukuran yang ada simple2 je…

      Reply
    • April 9, 2011 at 1:13 am
      Permalink

      dah tukar dah berjaya..thanks ye πŸ˜‰

      Reply
  • April 9, 2011 at 8:23 am
    Permalink

    maju. selamat terus maju πŸ™‚

    Reply
    • April 9, 2011 at 10:07 am
      Permalink

      tengs…insyaAllah..macy pun harapnya begitu ye..

      Reply
    • April 13, 2011 at 10:24 pm
      Permalink

      yup..still dalam proses kemas rumah…heeee…

      Reply
    • April 23, 2011 at 10:39 am
      Permalink

      tenkiu pearl…sori bory sempat nak baca komen dari pearl..aah cik tom tukar wordpress…ciktom pun tak reti..jom la berhosting..kita belajar sama2…

      Reply
    • April 23, 2011 at 10:40 am
      Permalink

      1st time komen akan jadi moderate komen tue pearl…nanti pasni kalau pearl komen akan masuk terus..hehe

      Reply
    • April 22, 2011 at 8:42 pm
      Permalink

      owh macam mana tue pautan untuk older entries?tak berapa faham..tapi kat sitemap ada full entry..

      Reply
  • Pingback:Cara Penyelesaian Post Tak Update Di Bloglist - Ciktom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE