Blogger Problem | Mood Blogwalking Pun Hilang

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia….

Hari ni jumaat dah kira cuti hujung minggu kat terengganu ni. Cik tom baru je dapat mood nak berblogwalking balas jejak semua yang singgah blog cik tom sebelum ni tapi alih-alih blogger.com problem pulak. Bila nak komen entry je terus keluar macam gambar kat bawah ni.

blogger.com problem

Terus mood nak blogwalking hilang ke laut. Sebelum ni macam tak pernah pulak problem? Kenapa ek? Under maintanance ye. Mesti sebab makin banyak blog baru yang muncul. Blogger baru pun ramai yang singgah kat blog cik tom bulan ni nak dapatkan nasihat pasal dunia blog. Cik tom pun masih baru lagi berblog sebab tak sampai setahun lagi. InsyaAllah cik tom cuba bantu setakat yang termampu ye. Kepada blogger baru, selamat datang ke dunia blog. Happy blogging dan jom meriahkan dunia blogging. Erm mungkin suatu hari nanti blog ni akan menjadi pengganti kepada facebook? Siapa tahu kan. hehe…

Cik tom nak iklankan jap kat entry ni. Ada tak sesiapa yang berminat nak beli pakej hosting+domain “MySilver” dari server NetKL dengan harga RM50 je? Nak tahu lebih lanjut pasal pakej “Mysilver” ni boleh baca di website NetKL (nanti klik pada main page “hosting” ye). Harga sebenar pakej hosting “Mysilver” ni RM60 untuk setahun tapi oleh sebab cik tom menang pakej ni dari affiliate NetKL, cik tom nak jual murah je. Dah tak tahu nak guna untuk apa?

Hadiah hosting bulan lepas cik tom dah plan untuk hadiah Giveaways Julung Kalinya Dari Cik Tom (Sesiapa berminat boleh join sehingga 24/5/2011). Nak buat hosting untuk blog lain rasa tak sempat nak handle. Blog ciktom.com ni pun entry kebanyakan autopublish sebab busy. huhu..So kepada sesiapa yang berminat nak beli pakej hosting Mysilver dengan harga RM50 je, boleh email cik tom kat [email protected] Nanti kita boleh bincang lanjut ye.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

75 thoughts on “Blogger Problem | Mood Blogwalking Pun Hilang

  • May 13, 2011 at 1:39 pm
    Permalink

    nak la cik tom…ty huby yea…td pon ellen ada ckp…tp sbb kenal cik tom dulu, cr cik tom dulu la….t sy roger lg…
    Jom baca entri terkini LindaRahim …DADIHMy Profile

    Reply
        • May 13, 2011 at 6:37 pm
          Permalink

          terima kasih akak…mana tahu lepas ni turn akak pulak yang menang…erm hosting ni takleh simpan tahun depan sebab hadiahnya tue ada tempoh untuk redeem…yang hadiah GA cik tom tue last redeem bulan ni..yang menang bulan 4 pulak bulan 7 nanti..takpe cik tom jual dulu..nanti cik tom jual dengan harga murah boleh simpan duit tue untuk beli hosting tahun depan..hee πŸ˜‰

      • May 13, 2011 at 6:54 pm
        Permalink

        ellen jual lagi cepat dari tom..hehe…betul tue apa yang ellen cakap..tak kisah dari ciktom or ellen..kitaorang kawan baik..so sama je..nanti kalau ada apa2 kitaorang akan saling pass jugak..heehee..

        Reply
    • May 13, 2011 at 7:03 pm
      Permalink

      ok linda tanya huby linda dulu ye..kalau jadi email cik tom ye…

      Reply
  • May 13, 2011 at 1:50 pm
    Permalink

    Cik Tom~ Shag tak boleh masuk pom ke Home. Semalam pun ada kes yg serupa. Tengah malam baru boleh online belog. Ni hari ni jadi lagi ;'[

    Reply
    • May 13, 2011 at 6:56 pm
      Permalink

      sabar ye shag..sekarang blogger tengah under maintenance…nanti malam ok kot..

      Reply
  • May 13, 2011 at 1:52 pm
    Permalink

    semalam pun problem jugak..
    tapi semalam kejap2 je..
    tak dapat buka blog rasa tak senang duduk dah ni..
    hahahahh
    Jom baca entri terkini diana …Maisara-bila dah rajinMy Profile

    Reply
    • May 13, 2011 at 6:56 pm
      Permalink

      oh kiranya problem dari semalam lagi la ni akak…akak dah la tiap2 hari update entry..konpem2 la tak senang duduk sebab xdapat keluarkan entry yang best2!!

      Reply
    • May 13, 2011 at 6:51 pm
      Permalink

      wah dapat convert jugak akhirnya…eh murahnya ellen jual..memang berbaloi belalang n jerry beli….kalau tom xde hosting pun tom nak beli dengan ellen…tom xtau la dpt ke x bulan ni..sebab sebelum ni ada 2 org ckp register under tom tapi tgk kt refferal xde pun..nape ek?

      Reply
    • May 13, 2011 at 6:46 pm
      Permalink

      terima kasih beli under cik tom..heee…sesiapa berminat boleh la nak bertanyakan cik tom πŸ˜‰

      Reply
    • May 13, 2011 at 6:41 pm
      Permalink

      berminat ker?ada sorang lagi cakap berminat dulu tadi..cik tom tanya dia dulu jadi ke tak ek…kalau dia tak jadi cik tom jual kat salim la ye..

      Reply
    • May 13, 2011 at 6:40 pm
      Permalink

      yang ni tak fixed..untuk kali ni je cik tom jual murah rm50..kalau lain kali nak renew harga asal RM60…berminat ker?

      Reply
  • May 13, 2011 at 2:44 pm
    Permalink

    assalamulaikum cik tom…

    Ya lah semalam memang masalah betul, saya ingat blog saya jer kena cam tu. Sebab dari pukul 10 pagi sampai ke malam blogger.com problem tak boleh login. Ingat semalam nak buat entry terus je hilang mood. Masalah macam ini bukannya selalu saya kena (mengelabah juga)… Blog cik tom terkena tempias juga ke?
    Jom baca entri terkini wanzi …e-Kamus 18 Kamus Dalam 1 Software Kamus Untuk SemuaMy Profile

    Reply
    • May 13, 2011 at 6:39 pm
      Permalink

      wslm..oh masalah ni dari semalam lagi ye..cik tom baru tau tengahari tadi..he…takpe wanzi taip entry dalam notepad/word dulu..nanti dah ok baru taip entry kat dashboard…
      blog cik tom tak kena tempias pun cuma nak blogwalking tue tak dapat nak tinggal jejak dengan komen entry…tue jadi down mood blogging sebab majoriti kawan blogger blogspot..yang geng wordpress memang takde masalah apa2..

      Reply
        • May 13, 2011 at 9:21 pm
          Permalink

          maybe tengah malam baru ok kot…erm reply comment ni dah sekali dengan theme etomyam ni..cik tom pun tak reti sangat code wordpress ni…sorry ye..maybe wanzi boleh tanya dengan etomyam sendiri- [myjazmanie.com]

  • May 13, 2011 at 3:27 pm
    Permalink

    huhu..
    napok gaya kene msuk domain gak ni
    latest n3 akak smlm pom hilang gak..huhu

    bila la nk baik ni???
    Jom baca entri terkini sarahnajwan …-SHOUTBOX SEPI-My Profile

    Reply
    • May 13, 2011 at 6:19 pm
      Permalink

      akak..kalau beli domain je tapi still guna hosting blogspot still jugak problem kalau macam ni..kiranya kena berhosting macam cik tom sekarang kalau tak nak jadi macam ni…insyaAllah malam ni dah ok kot…

      Reply
  • May 13, 2011 at 3:34 pm
    Permalink

    selamat berehat kepada pengguna blogspot..
    hehe, saya la tu..

    pandai ciktom pilih masa nak jual hosting..time2 camni memang terasa nak tukar ke hosting berbayarlah..hehe
    Jom baca entri terkini naimulfirdaus …ustazah yang cantikMy Profile

    Reply
    • May 13, 2011 at 6:18 pm
      Permalink

      eh kebetulan je tau cik tom memang terfikir nak jual hosting..tue sambil2 tue cerita masalah blogger cik tom pun promote la hosting yang ada tue..hee

      Reply
    • May 13, 2011 at 6:17 pm
      Permalink

      kalau pakai hosting tak perlu tau coding pun boleh cuma kena pandai setup2 untuk guna wordpress ni…sebab semuanya boleh guna plugin..memang mudah…

      Reply
  • May 13, 2011 at 4:27 pm
    Permalink

    mmg sedih rrrr bila xleh blogging ni cik tom..sbb dla time cutilah nk lebih2 online, dahla skang dla sesorang kat rumah..huhu..time ni trus rs nak bli hosting wp gak..hehehe..

    bkn stakat xleh online je cik tom, entry smlm pun tiba2 hilang :((

    Reply
    • May 13, 2011 at 6:16 pm
      Permalink

      sabar ye dyla..maybe hilang sebab under maintenance…kalau pasni ok memang konpem hilang..rasanya better ambil langkah berjaga2 dengan berhosting jugak kot…

      Reply
  • May 13, 2011 at 5:19 pm
    Permalink

    memang bermasalah hari ni kat blogger.com
    mungkin tak mampu tampung kot…

    Reply
    • May 13, 2011 at 6:12 pm
      Permalink

      maybe sebab makin lama makin ramai blog baru…sebab tue tak berapa dapat nak tampung kot..

      Reply
    • May 13, 2011 at 6:11 pm
      Permalink

      eh problem blogger sampai hilan entry?hmm..maybe sebab under maintenance kot..sabar ye…maybe malam ni ok kot..kalau dah ok ambil langkah berjaga2 dengan backup entry dalam blogger…

      Reply
  • May 13, 2011 at 6:25 pm
    Permalink

    Patutlah saya nak masuk tak boleh. Blogger ada problem rupanya.
    Yang terkini entry saya dah makin berkurang dari 22 kepada 17. 5 entry tu dah lenyap ke. Sakit kepala macam ni cik tom.
    Kalau kerap cam nie kena ambil hosting berbayarlah gamaknya.

    ————–
    Malam nie Piala FA. KL VS Slgr. Trg VS Phg.
    Saya orang besut, trg. tapi jiwa dan raga dhn tumpah ke pasukan the red warrior. Jangan marah yer orang trg.

    Reply
    • May 13, 2011 at 6:26 pm
      Permalink

      haha….jom la beli hosting under cik tom ye..heee
      ala bukan ker orang besut memang suke mengaku diorang kelantan ker?dah biasa sangat tue..dah kalih pun..

      Reply
  • May 13, 2011 at 11:35 pm
    Permalink

    huwwaa CT kite pun samalah!!!malam tadi(khamis)last dpt up date n3 ttg semanis kurma.pagi tadi nak buka tak blh edit dashboard dan blog.log in boleh,tapi tak blh masuk dashboard.terkelu tersedu tak blh type new entri.idea melimpah ruah.hilang seketika nikmat sbg blogger.adik kite dah pakai .co.tapi kite tak retilah.katalah dah beli kat CT hosting ngan domain tapi kite nak kekalkan semua isi/widget/header dlm blog lama tu camner?hilang ke nanti?

    Reply
  • May 14, 2011 at 12:18 am
    Permalink

    boring tol bile online xleh nk wt entri, xleh komen entri org len.latest entri pun jadi hilang, nape ini semua terjadi?wuwuuu~~
    Jom baca entri terkini emieysandra …tak semestinyaMy Profile

    Reply
  • May 14, 2011 at 12:44 am
    Permalink

    erm, saya kira ok lagi. entri 3 hari lepas tajuk tu catchy.. so masih ada orang datang.

    tapi entri terbaru memang dah siap shedule, patutnya tgh hari tadi dah keluar.. haha, sabo jelah..
    Jom baca entri terkini naimulfirdaus …ustazah yang cantikMy Profile

    Reply
  • May 14, 2011 at 12:54 am
    Permalink

    dari pagi jumaat dah perasn blogspot ada mlsh huu..terpaksalah lupakan hasrt nak komen d blog teman huu…

    Reply
  • May 14, 2011 at 12:55 am
    Permalink

    sudh berkali2 masuk ttp bgtu juga mungin sdd dlm proses baikpulih hee..

    Reply
  • May 14, 2011 at 10:46 am
    Permalink

    blog ciktom ni first untuk hari ni
    blogspot masih macam semalam ke?
    harap2 segera sembuh la kan
    Jom baca entri terkini tehr …Kalau BolehMy Profile

    Reply
  • May 14, 2011 at 11:47 am
    Permalink

    alamak kesiannya…bagilah dia rest jap he3.. πŸ™‚

    Reply
  • May 14, 2011 at 12:57 pm
    Permalink

    Blogspot jarang2 je ada masalah. Sapa nak beli hoosting boleh beli la dengan cik tom, murah tu.
    Jom baca entri terkini Hisyam …Ilusi Semata-MataMy Profile

    Reply
  • Pingback:Perkara Yang Dibuat Blogger Semasa Downtime

  • May 14, 2011 at 3:23 pm
    Permalink

    huh mula2 igt kan kena hack huhuhu..rupe nye mmg blogspot problem sabau jerk la
    Jom baca entri terkini Jiejah …Kimchiannyeong haseyoMy Profile

    Reply
  • May 14, 2011 at 5:34 pm
    Permalink

    hehe.. kenapa sehati sejiwa kita ni yek? sama2 rasa mlas nak bw gara2 prob tu.. malah malas nak update trus.. har3x~

    Reply
  • May 14, 2011 at 9:22 pm
    Permalink

    semua blogger xboleh nk log in blog diorg mereka…xtahulah knp jd camtu..huhu
    Jom baca entri terkini Affieza …LAST DAYMy Profile

    Reply
  • May 15, 2011 at 12:12 am
    Permalink

    itu la problem blogger ni..effect mood berblogging…aishh..

    Reply
  • May 15, 2011 at 11:34 am
    Permalink

    Cik Tom masih guna blogger ke?
    Meriah dah blog ni walau baru lagi…. πŸ˜‰
    Jom baca entri terkini Sabahan Bloggers Club …Sorry for missingMy Profile

    Reply
  • May 15, 2011 at 3:24 pm
    Permalink

    itulah cik tom..geram jer.. bila dh ok tgk2 kat blog banyak lah comment readers yg dh hilang.. hayooo nasib xhilang 1 blog ..
    Jom baca entri terkini mek norfa …KENING KAU My Profile

    Reply
  • May 16, 2011 at 2:17 pm
    Permalink

    oh.. ia ker ada masalah kat blogspot. harap semuanya dah bertambah baik kini.

    Kenapa la CT umumkan promosi sekarang ni. Akak baru jer beli hosting & domain baru (silver) kat netkl juga bulan lepas. huhu… bukan rezeki mekar nampak gayanya
    Jom baca entri terkini mekar …Kenapa Mesti Hormati GURUMy Profile

    Reply
  • May 17, 2011 at 2:24 pm
    Permalink

    Owh,samalah..aritu pn ada masalah yg sme jgak..hehe
    tp kejp je,ptg dh boleh balik.. =)

    Reply
  • May 17, 2011 at 9:49 pm
    Permalink

    byk mmber guna blogspot..dtg2 mslh sama mahu sehri gak..bru tahu punca sbner

    Reply
  • May 18, 2011 at 3:09 pm
    Permalink

    cik tommm..npe yer air kura2 sy nie kuat cgt bau nyer…sy tiap2 hr tkar air n mandi kan kura2 sy,,,sy cme kasi mam pllet..sy ad gak kasi mam syr…tp downg x mau mam…confius gak sy…so…cm ne yer nak krgkan bau air kura2 sy nie…

    Reply
  • May 18, 2011 at 3:10 pm
    Permalink

    misz tom…sy ade bela kura2…sy kasi mam pllet ja…sy ade gak kasi syur..contohnya kgkung…tp sy biar 3 hr xmam jga syur 2…tp kan..smkan mmbesarnya kura2 sy,,,mkan busuk plak air nyer…air dye jd hjau..jd..mmg tiap2 hri sy tkar air n kasi e2 kura2 mandi..hehehe..sy guna air paip ja…bley x tlong ksi tau mcm ne mau krg kn bau air y busuk nie….tq

    Reply
  • May 19, 2011 at 1:21 am
    Permalink

    Antara petanda blogspot suh blogger free guna dot com sendiri la niihh…hehehe

    Reply
  • May 28, 2011 at 1:29 pm
    Permalink

    beralih je la ke wp..senang kan…hu hu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE