BlogLarian | Berlari Sambil Berblog Ker??

Cik tom nak share sedikit info mengenai bloglarian sebab cik tom tengok makin ramai yang join. Ada yang join pabila kena tag. Tapi tak faham pun sebenarnya apa itu bloglarian?? So, bagi yang nak tahu lebih lanjut pasal bloglarian jom baca kat bawah ni;

setakat ni sy rasa memang ramai yg problem tentang loading terutama broadband.memang masalah sebab blog yg berat2. jd skrg kami tengah nak kempen untuk ringan2kan blog.jd kalo ada tutorial yg boleh membantu, sudi2 cik tom kongsikan.

ada sebahagian yg tak faham lg BlogLarian ni untuk apa. tp bg sebahagian yang dah faham n dapat manfaat darinya, memang diaorang puas hati. ni pun dalam usaha untuk di war-warkan.kekadang mereka rasa join BL n dapat trafik free. sbnrnya tak.

scr umumnya, BL untuk bantu bw. jadi kami galakkan semua untuk gunakan list yg ada secara buka link 1 1 atau terus buka rumah n promot terus en3 terbaru dan sebagainya. jika sekadar datang n sapa. mungkin ramai yang terlepas pandang.

walaupun cik tom secara manual, sbnrnya masih boleh bantu geng satu rumah dengan bw secara biasa tapi promot sekali link rumah.

kami sedia menerima kritikan dan cadangan. kami buat ni bukan sebab pendapatan dan sebagainya. tp kami sendiri dapat lihat perbezaan bw biasa n guna BL 🙂

kami buat ni sbb passion untuk kongsi dan bantu rakan lain 🙂

pengasas bloglarian
Itu ialah komen fareed pengasas Bloglarian pada cik tom selepas cik tom memberi beberapa komen mengenai bloglarian. Ingat join bloglarian bukan untuk dapat trafik free. Tapi bloglarian ini dibuat bagi membantu kawan blogger untuk blogwalking dengan cara lebih mudah dan bersistematik.


Mengenai tutorial bagi blog ringan tue?? InsyaAllah kalau berkesempatan nanti cik tom share di dalam entry2 akan datang ye.

p/s: pada entry yang cik tom dah janji nak buat tue sabar ye. sebab nak menulis ni bukan main bedal je. kena karang2 ayat dulu. dah buat nanti cik tom akan inform di blog masing2 ye 🙂

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

34 thoughts on “BlogLarian | Berlari Sambil Berblog Ker??

  • December 17, 2010 at 4:24 am
    Permalink

    cik tom, hari tu kan cik tom ade tag iqa utk bloglarian nih. iqa nk buat dah tapi kensel balik sebab bila bukak blog padel tuh mmg lappy jadi hang terus.

    iqa tak gune brdband.gune streamyx je.tp tulah. tak leh bukak blog padel sbb hang.nk sgt join blog larian nih..

    Reply
  • December 17, 2010 at 5:36 am
    Permalink

    huhu..akak dah xberapa nk berlari sb kekangan masa..bzzzzz..

    Reply
  • December 17, 2010 at 5:48 am
    Permalink

    wah….bagusney ciktom wat explaination nie…tq2..=)

    Reply
  • December 17, 2010 at 5:50 am
    Permalink

    btol2…mish kalau dah habis hala tuju blog orang. kalau dah xtau nak cekau mana lagi blog untuk jalan-jalan mish suka belek kat BL. hehe

    Reply
  • December 17, 2010 at 5:59 am
    Permalink

    bloglarian??aritu nk join tp tetibe tersekat tgh jln..hehe…

    Reply
  • December 17, 2010 at 6:17 am
    Permalink

    memang menarik BL tuh..hjat nk join gak..tpi sebenarnya semua org leh wat bloglarian tuh..senang jer kan..just guna iframe jer..

    Reply
  • December 17, 2010 at 6:24 am
    Permalink

    dah berapa hari akak tak buka bloglarian..
    loading memang lmbat..
    tu pasal akak bw macam dulu2 je..
    harap masalh ni cepat diatasi la..kan??

    Reply
  • December 17, 2010 at 6:48 am
    Permalink

    huhu 1st time dgr blog larian..kuno nya fyza..isk

    Reply
  • December 17, 2010 at 7:31 am
    Permalink

    Salam. Kak Nur memang dah cuba nak kurang berat blog dengan buat widget yg tak berkenaan… tapi kenapa masih berat. Harap Cik Tom dapat bantu. Waiting for your next tutorial..

    Reply
  • December 17, 2010 at 7:48 am
    Permalink

    Weehuu ~ Semua nak trafik up habis la tu.. hakikatnya.. bukan direct terus dapat.. gaga~ mesti ada yg dah join pastu duk senyap jak.. kan3x? haha..

    Reply
  • December 17, 2010 at 7:55 am
    Permalink

    blog larian memang best.. cik su suke.. senang nak blogwalking.. hehe

    Reply
  • December 17, 2010 at 9:04 am
    Permalink

    alamak!!! No mmg tak tau lasung pebende tu BL huhuhu..caranya camne, pe pekdahnye n so on…

    Reply
  • December 17, 2010 at 9:27 am
    Permalink

    xgeledah sangat lagi pasal bloglarian nih…dah kena tag,baru terhegeh2 nak amek tau nih…hahah..

    Reply
  • December 17, 2010 at 9:32 am
    Permalink

    pasni buat totor untuk e commerce lak k

    Reply
  • December 17, 2010 at 9:41 am
    Permalink

    ade dh kwn tag ika utk j0in bl0glarian(s0ri kal0silap eja) hihi..tp ika x phm ape bnda jadik ika p0n x j0in..pastu skang trbaca lak entry cik t0m psal bnda ni dan2 rsa mcm kena ikut..hehe..

    Reply
  • December 17, 2010 at 9:42 am
    Permalink

    ade dh kwn tag ika utk j0in bl0glarian(s0ri kal0silap eja) hihi..tp ika x phm ape bnda jadik ika p0n x j0in..pastu skang trbaca lak entry cik t0m psal bnda ni dan2 rsa mcm kena ikut..hehe..

    Reply
  • December 17, 2010 at 9:53 am
    Permalink

    owhh begitu ker? o.O
    thx a lot selama ni ak blur jer oh x.x"

    Reply
  • December 17, 2010 at 11:34 am
    Permalink

    Ciktom-ciktom.kenapa kamu tak cam dulu yea??hummmmmm.Mana menghilang.Terlalu bz erk?okies.harap pasni kekalkan prestasi blog yea.zaer selalu jadik silent reader sini.shh!hehe

    Reply
  • December 17, 2010 at 11:47 am
    Permalink

    ferry lom masuk lagi BL ni..cuma follow je..sebab bila masuk je comp hang n trpaksa pangkah..

    Reply
  • December 17, 2010 at 12:30 pm
    Permalink

    betol tu cik tom.. xde mende free dlm dunia nih… t'masuklah trafik.. hik3~ ^_^

    Reply
  • December 17, 2010 at 12:53 pm
    Permalink

    faham la sket pasal blog larian nih..huhu

    Reply
  • December 17, 2010 at 12:58 pm
    Permalink

    ntah lah cik tom.tau dah banyak benda macam nih diwujudkan.tapi macam bisk,jangankan lari nak merangkak pon payah sekarang nih.faham2 lah duk tengah laut yg mengharapkan tenet gprs..

    Reply
  • December 17, 2010 at 1:28 pm
    Permalink

    owh…ok da faham tentang blog larian. X amek kisah sangat pon pasal blog larian seblom nie..
    Thanks 4 d info:)

    Reply
  • December 17, 2010 at 1:37 pm
    Permalink

    cik tom..dah buat entri sal gathering nieh..tolong bantu pape yg patut..iqbal bg link cik tom jugak..n number fon iqbal..

    Reply
  • December 17, 2010 at 2:09 pm
    Permalink

    hmm..baru paham ape bloglarian tuh..men bedal je buat tanpa mengetahui ape2 motif. 2 pun setelah di tag! tq cik tom….^^

    p/s: ingatkan bloglarian tu medium nak buat exercise supaya badan cepat sihat..keh3…gurau jek 🙂

    Reply
  • December 17, 2010 at 4:22 pm
    Permalink

    banyak sangat link yang nak load, tu jadi berat kut.

    berblog sambil berlari takpe, jangan kencing sambil berlari dah la.

    keh keh keh

    Reply
  • December 17, 2010 at 10:44 pm
    Permalink

    baru paham..hehe..tenkiu cik tom^^

    Reply
  • December 17, 2010 at 11:53 pm
    Permalink

    salam

    cik tom..

    jom kita jumpa jika tidak hujan dan jika cik tom sudi 🙂

    Reply
  • December 18, 2010 at 1:36 am
    Permalink

    salam cik tom sayang,

    kak ati dah join blog larian

    tapi masih tak tahu rumah no. berapa

    Reply
  • December 18, 2010 at 3:27 am
    Permalink

    saya pun tengah cari cara nak ringankan blog…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE