Buah Hati Baru

Assalamualaikum… Cik tom ada buah hati baru. hehe.. Comel sangat. Nama diberi Muhammad Zamir Zakwan bin Zulkifli. Alhamdulillah selamat dilahirkan pada 31 Oktober 2012 dengan berat 3.7 kg. Opps.. ini bukan anak cik tom tau tapi anak saudara. hee.. Anak sulung abang cik tom. Comel sangat. Termasuk Zakwan.. cik tom ada 5 orang anak buah dan semuanya lelaki. Bila nak dapat anak buah perempuan?? Ke kena tunggu turn cik tom kawin dulu. huhu..

Hari itu abang bagitahu berat Zakwan skang dah 4.2kg. Cepat betul naik. Akak ipar tengah pantang kat rumah emak dia. Setiap kali cik tom pergi jenguk je mesti Zakwan tidur. Tak puas pulak nak pegang lama2. heee.. Tapi biasalah baby memang suka tidur kan? hee…

Zakwan posing pegang botol susu sendiri. hehe ^_^ Senyum..senyum Muhammad Zamir Zakwan

p/s: mood tengah cari idea tapi last date dah esok..sempat ke? huk3..

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

102 thoughts on “Buah Hati Baru

    • November 20, 2012 at 12:37 am
      Permalink

      cik tom suka tgk zakwan senyum..mmg comel..

      Reply
      • November 20, 2012 at 12:17 pm
        Permalink

        hehe…ciktom punya anak buah comel

        Reply
        • November 20, 2012 at 8:55 pm
          Permalink

          comelnya anak buah cik tom..hehe

        • November 20, 2012 at 9:03 pm
          Permalink

          tunggu turn JO kawin n dpt anak..hehe

        • November 20, 2012 at 11:21 pm
          Permalink

          tq…comel cam emak saudara dia..hehee ;p

  • November 20, 2012 at 12:42 am
    Permalink

    wah ciktom dah ada anak buah.. comelnya zakwan..

    Reply
  • November 20, 2012 at 12:52 am
    Permalink

    anak sedara saya semua laki..adoi!..

    Reply
    • November 20, 2012 at 12:54 am
      Permalink

      xde chances la habib nak ngorat..haha

      Reply
  • November 20, 2012 at 12:52 am
    Permalink

    amboi botol susu siap ada price tag lagi..hehe

    Reply
    • November 20, 2012 at 12:55 am
      Permalink

      ye ke?? hehee…xprasan plk..tp tue pic posing pegang botol susu..hehe

      Reply
  • November 20, 2012 at 1:15 am
    Permalink

    Soalan berulang dr saya utk ciktom… ciktom bila lagi agaknya.? πŸ™‚

    Reply
    • November 20, 2012 at 1:18 am
      Permalink

      insyaAllah bila sampai seru nanti..hihi

      Reply
  • November 20, 2012 at 1:19 am
    Permalink

    aku memang tak reti pegang baby kecil baru lahir
    kalau dah besar sikit baru la best bawa jalan2
    hehe

    Reply
    • November 20, 2012 at 1:25 am
      Permalink

      kl lembik lg leher bmbg jgk nk pegang..hehe

      Reply
      • November 22, 2012 at 12:47 am
        Permalink

        memang risau masa mula2 pegang anak sulung.. bila memberanikan diri, tidak mahu dilepaskan lagi

        Reply
  • November 20, 2012 at 1:22 am
    Permalink

    happi family ye cik tom,, comel anak buah tu

    Reply
      • November 22, 2012 at 12:48 am
        Permalink

        bertambah cahaya mata bermaksud bertambah rezeki utk isi rumah. Tu Allah dah janji kan

        Reply
        • November 25, 2012 at 1:35 pm
          Permalink

          yup sudah semestinya..rezeki tue pasti ada..

  • November 20, 2012 at 4:36 am
    Permalink

    Comelnya Zakwan, tahniah kepada abang cik tom dan isteri kerana dikurniakan cahaya mata. Semoga berbahagian selalu.

    Reply
    • November 21, 2012 at 1:40 am
      Permalink

      thanks eizil bg pihak abg ciktom..hehe

      Reply
  • November 20, 2012 at 7:06 am
    Permalink

    TAHNIAH Pemikir ucapkan kepada cik Tom. Pasti sangat menyeronokkan ada anak saudara yang comel. Nanti di adah boleh bermain pasti lebih seronok.

    Apapun terima kasih atas kunjungan Cik Tom ke blog saya. Saya sangat menghargainya.

    Reply
  • November 20, 2012 at 7:37 am
    Permalink

    Anak buah dah 5…tak sabar nak tunggu Ct kawen tapi mesti lambat lagi kan? Khabarnya nak sambung belajar…jadi tak?

    Reply
    • November 21, 2012 at 1:23 am
      Permalink

      entah la akak..hehe…smbg belajar tue xtau lg bila..hold dl..

      Reply
  • November 20, 2012 at 8:25 am
    Permalink

    Ingat anak cik tom tadi.. dah kena tukar domain nanti. huhuh

    Reply
    • November 21, 2012 at 1:19 am
      Permalink

      kl dah kawin kena tukar domain ke??hehe

      Reply
  • November 20, 2012 at 9:07 am
    Permalink

    serius….comel sangat Zakwan ini huhu…:)kali pertama saya pegang anak saya baru lahir, tangan mengeletar sebab lembik sangat…tak berani tunggu besar sikit baru boleh huhu….

    Reply
    • November 21, 2012 at 1:17 am
      Permalink

      wah mesti happy ye 1st experience pegang anak..hee πŸ™‚

      Reply
    • November 21, 2012 at 1:14 am
      Permalink

      hahaa…soalan mcm boleh beli je 1 kl nak.. ;p

      Reply
  • November 20, 2012 at 9:45 am
    Permalink

    hoho..macam tulah plakk..

    Reply
    • November 20, 2012 at 12:20 pm
      Permalink

      ko comel tak bro masa kecik ? haha

      Reply
      • November 21, 2012 at 12:48 am
        Permalink

        konpem ms kecik xcomel..sbb titan kacak..hee

        Reply
  • November 20, 2012 at 9:51 am
    Permalink

    Tahniah, comel sangat anak buah Cik Tom. Azie baru ada anak buah seorang. itu pun duk rindu sgt2 , coz jarang jumpa.

    Reply
    • November 21, 2012 at 12:52 am
      Permalink

      tgu anak azie plklah…xyah rindu2..hehe

      Reply
  • November 20, 2012 at 10:04 am
    Permalink

    tu tandanya ciktom kena kawin cepat, hahhaa

    Reply
    • November 20, 2012 at 12:19 pm
      Permalink

      haha..betul2..setuju

      Reply
    • November 20, 2012 at 2:59 pm
      Permalink

      “…kena lagi…”… bisik Cik Tom dalam hatinya….

      =)

      Reply
        • November 22, 2012 at 12:35 am
          Permalink

          senyum tu boleh dah di iringi dengan satu jawapan yang pasti..hahaha

  • November 20, 2012 at 12:18 pm
    Permalink

    anak saudara saya comel2 tau macam ibu bapanya ..haha.. tapi anak saudara kepada saudara saya laaa

    Reply
    • November 21, 2012 at 12:50 am
      Permalink

      hehehe… xpelah anak saudara jgk kan.

      Reply
      • November 22, 2012 at 11:43 am
        Permalink

        lain rasa dia ciktom ..hehe

        Reply
  • November 20, 2012 at 12:25 pm
    Permalink

    tahniah! dpt anak sedara baru.

    anak sedara saya pun ramai lelaki, drpd 24 org cuma 7 girls.

    Reply
    • November 21, 2012 at 12:48 am
      Permalink

      wah ntah2 famili ciktom pn camtu nanti..hehe

      Reply
  • November 20, 2012 at 1:09 pm
    Permalink

    alololololo…. tomel tomel…suke nyee tgk new born baby… (^_^)

    Reply
  • November 20, 2012 at 1:36 pm
    Permalink

    best ada anak buah ni, saya ada seorang je anak buah setakat ini

    Reply
  • November 20, 2012 at 1:59 pm
    Permalink

    Tanniah kepad Cik Tom. Tahun hadapan kena tambah ang pau. πŸ™‚

    Reply
  • November 20, 2012 at 2:54 pm
    Permalink

    tahniah cik tom dapat anak….heheheh…anak buah….

    Reply
    • November 20, 2012 at 11:19 pm
      Permalink

      ikut ayah ibu dia kot..2-2 tgk suka bergambo..huuh

      Reply
  • November 20, 2012 at 4:24 pm
    Permalink

    bestnyer dpt anak sedara… pasni tunggu anak sendiri la pulak..hihi

    Reply
    • November 20, 2012 at 11:14 pm
      Permalink

      insyaAllah..tapi kena kawin dulu la..hehe

      Reply
  • November 20, 2012 at 6:09 pm
    Permalink

    tahniah untuk keluarga ciktom sebab ada ahli baru yang comel lahir…:)

    Reply
  • November 20, 2012 at 6:48 pm
    Permalink

    nasib baik baby..ingatkan ciktom dah curang dengan saya..hahahaha πŸ˜›

    Reply
  • November 20, 2012 at 10:48 pm
    Permalink

    seronok lah tambah lagi seorang ahli keluarga..comel je. πŸ™‚

    Reply
    • November 20, 2012 at 10:51 pm
      Permalink

      mmg seronok sbb dh lama xde baby kat umah..hehe

      Reply
  • November 20, 2012 at 11:23 pm
    Permalink

    nama Zakwan sama dengan nama anak saudara saya ..

    Reply
  • November 20, 2012 at 11:24 pm
    Permalink

    lucu kali bayi nya mas ,.. moga sehat selalu ya , pasti lagi lucu lucu nya ,,,

    Reply
  • November 21, 2012 at 2:27 am
    Permalink

    Tahniah Cik Tom. Walaupun anak buah, tetap tumpang gembira juga. Semuanya nikmat. hehe

    Reply
  • November 21, 2012 at 2:42 am
    Permalink

    Cik tom nak tanya.. adik dalam gambar tu Mix ke? giler lawa mata dia ..mata hitam tu besar giler… tgk dlm gambar ni mata hitam dia macam kebiruan jek…

    Reply
    • November 26, 2012 at 1:59 pm
      Permalink

      nenek ayah cik tom cina….tapi tang mata tue cik tom xsure pulak.

      Reply
  • November 21, 2012 at 4:01 am
    Permalink

    comelnya anak buah cik tom….
    mesti dihati cik tom teringin juga dapat baby kan..

    Reply
    • November 21, 2012 at 8:36 am
      Permalink

      Hehe..memang doh cik tom tu..siapa la agaknya jodoh cik tom tu yer..

      Reply
      • November 26, 2012 at 1:57 pm
        Permalink

        jawabnya tunggu kad undangan ciktom ye..hehe

        Reply
    • November 26, 2012 at 1:58 pm
      Permalink

      teringin jugak tapi kena tunggu kawin dululah..hee

      Reply
  • November 21, 2012 at 8:35 am
    Permalink

    Hehe..memang seronok dapat pgg baby cik tom..dapat letak atas riba pun dah kira ok..haha..semoga besar nanti tak kena raging dekat mak sedara like cik tom yer…hahaha…cutenya..comel…

    Reply
    • November 26, 2012 at 1:57 pm
      Permalink

      haha..mesti hafizul excited masa dpt first baby macam abg ciktom ni ek..hee

      Reply
  • November 21, 2012 at 9:41 am
    Permalink

    Tahniah kepada ciktom kerana dapat anak buah yang baru

    Reply
  • November 21, 2012 at 10:03 am
    Permalink

    Comel nye baby ni. Waa lahir 3.7kg? Qashrin dulu 3.05kg pon jenuh jugak membawa perut. Hehehehe.
    Baby time kecik ni mmg suka tidur je kerja nya. Pantang je kena peluk2, dapat tilam best2..pejam ler mata dier…(bagi baby yang tak byk ragam)

    Kalau yang suka nangis tu..jenuh pulakkan

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:41 pm
      Permalink

      baby zakwan ni lahir2 dah besar..skang dah tidur meniarap..xsuka tdo melentang..cepat betul mebesar..huhu

      Reply
  • November 21, 2012 at 1:20 pm
    Permalink

    alooo comelnyer.. geram tgk baby comel2.. πŸ™‚

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:38 pm
      Permalink

      tunggu nurul kawin dpt baby comel cam nurul πŸ™‚

      Reply
  • November 22, 2012 at 12:50 am
    Permalink

    baby yang lahir semuanya comel2. teringat masa azankan kedua orang Ladfe Junior masa mereka lahir di dunia

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:33 pm
      Permalink

      mesti pengalaman yang tak dapat dilupakan & perasaan sgt bahagia kan.

      Reply
    • November 25, 2012 at 1:08 pm
      Permalink

      oh ramai perempuan pulak..maybe nanti once dah dapat baby boy terus berderet je semuanya lelaki kan..hee

      Reply
  • November 22, 2012 at 12:48 pm
    Permalink

    ala tomey-tomey…suke tengok baby…lebih-lebih lagi mase dia tidur…hehehe

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:06 pm
      Permalink

      mmg comel baby ms tdo..bauk baby pun best..hee

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE