Buat Duit dengan Says

Salam.. Sebelum ini cik tom pernah share artikel pengalaman sertaย tips buat duit dengan blog. Ada yang suggest cik tom kongsi lagi mana-mana pengalaman baru cik tom buat duit dengan blog. Cik tom masih “try and error” dalam buat duit dengan blog. Ada yang masih gagal dan ada yang menunjukkan tanda-tanda positif.

Kali ini cik tom nak share pengalaman cik tom buat duit dengan says. Says ini memang popular dikalangan blogger. Malah ramai yang dah dapat banyak income dari says. Cik tom memang ketinggalan jauh sebab baru join dalam 3 minggu lepas. huhu… Alhamdulillah earning cik tom dah cukup limit untuk cashout minimun RM50! Bawah ini screenshot earning says pada 14/6/12. Macam biasa entry cik tom moslty ialah autopost schedule ye.

Earning terkini says (14/6/12)
Earning terkini says (14/6/12)

Rasa gatal tangan je nak klik “Cash out now!” tapi sabar2 nak tunggu 3 angka dulu baru nak cash out. huhu.. Lagi best bayaran says ini akan terus masuk ke akaun tanpa perlu menunggu apa-apa cek. Faham jelah kalau tunggu cek ni agak berbulan jugak nak dapat.

Apa itu says?? “Get Rewarded for Sharing”. Says ini ialah salah satu kerja sambilan yang korang boleh buat dengan hanya mengiklankan kempen2 says di wall Facebook ataupun Twitter. Kalau ada blog boleh share juga di blog. Mana-mana pilihan yang mudah bagi korang. Antara jenis kempen iklan yang biasa ada kat says ialah iklan petronas, produk nestle, milo, bank dan macam2 lagi iklan dari syarikat yang ternama di Malaysia.

Macam mana nak dapat duit dengan says tue? Senang je. Mula-mula korang kena daftar dulu says.

1. Kemudian korang pilih mana-mana kempen dalam list says.
2. Korang klik kat kempen tu.
3. Says akan beri satu link untuk korang promosikan.
4. Copy link dan paste link tersebut @ promosi di wall facebook atau tweet di twitter atau boleh juga klik je button share dan tweet yang dah ada kat website says.

Kalau sesiapa klik akan dapat RM0.20. Kira oklah selama ini pun korang memang suka sangat share macam2 video lagu, artikel, gambar kat facebook kan? Kira berbaloi jugak sambil on facebook boleh dapat income bila kawan-kawan nak klik tengok.

Bagaimana nak daftar says? Mudah je korang boleh daftar menggunakan akaun facebook saja. Pada yang takde blog boleh je join sebab lagi bagus promote di facebook atau twitter majoriti semua orang ada facebook. Cara-cara nak daftar says ialah:

1. Sila ke website >>says<<

2. Klik “Create new account” untuk sign up dengan facebook dan follow je step yang diberikan dengan mengisi borang yang tersedia.

3. Dah siap dan korang boleh mula langkah pertama share “social recommendation” @ kempen iklan samaada di facebook, twitter, forum, atau di blog.

Setiap per klik korang akan dapat RM0.20-0.40. Kalau korang rajin promote dan pandai teknik lagi mantap korang punya earning says. Setakat RM100 tue pejam mata pun boleh dapat. Cik tom pejam mata tak nampak apalah jawabnya. hihi ๐Ÿ˜€

Sambil online facebook dan twitter boleh la juga share social recommendation dari says. Dapat juga income boleh beli barang yang selama ini diidamkan.

ps: Pada yang nak join tapi ragu2 dont worry PERCUMA je daftar. Takde perlukan apa-apa modal untuk daftar says dah share iklan says.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

43 thoughts on “Buat Duit dengan Says

  • June 19, 2012 at 12:57 am
    Permalink

    wahh kena try ni…kena ada FB jugak ke???kalau promote melalui blog ni tak leh ke??

    Reply
    • June 20, 2012 at 8:26 pm
      Permalink

      promote kat blog boleh je..tp kl xsilap kena register dgn facebook..try buka website tue dl tgk cne..

      Reply
    • June 19, 2012 at 10:02 pm
      Permalink

      uih..cpatnya..

      Reply
      • June 20, 2012 at 7:41 pm
        Permalink

        tue la cepatkan?kl pandai tkatik n rajin usaha mmg xmustahil..

        Reply
  • June 19, 2012 at 7:06 am
    Permalink

    sy dah daftar gak dgn says ni. tp so far masih kosong lg. mungkin kena ikut cara cik tom kot. apa2 pun gd luck and tahniah

    Reply
    • June 20, 2012 at 8:18 pm
      Permalink

      thanks halim..boleh share kat blog dan juga facebook…nanti adalah earning..yg pntg kita kena rajin usaha dan mencuba teknik mana yang bersesuaian utk promosi.

      Reply
  • June 19, 2012 at 7:34 am
    Permalink

    wah boleh dicobain ni ๐Ÿ™‚

    Reply
  • June 19, 2012 at 8:47 am
    Permalink

    sgt tidak aktif dgn says ini
    sejak awal penyertaan sampai skrg blom cash out…
    jarang juga ke laman web dia..
    plg bgs ttg says ini ialah had limit earning.. contoh satu share social ditetapkan maksimun Rm10 sahaja.. jd hanya RM10 yg maksimun boleh dikumpul dr kempen tersebut..
    x der la sorang2 yg kumpul kan?

    Reply
    • June 20, 2012 at 8:13 pm
      Permalink

      aah mmg bagus part ada limit earning so semua berpeluang merasa hasil earning dari says…

      Reply
  • June 19, 2012 at 12:14 pm
    Permalink

    Sy pun baru je join says ni minggu lepas.. skang baru kumpul RM20.00. Sy juga dpt lucky draw dr SAYS…RM100.00 petronas petrol card…

    Reply
    • June 20, 2012 at 8:08 pm
      Permalink

      banyak dah tue seminggu dapat rm20..siap menang lucky draw lg..untunglah..tahniah!

      Reply
        • June 23, 2012 at 11:35 am
          Permalink

          kalau camtu share byk lg suoaya bergerak2..hee ๐Ÿ™‚

  • June 19, 2012 at 12:30 pm
    Permalink

    says ni best, cuma saya agak kurang aktif dengannya

    Reply
    • June 20, 2012 at 8:07 pm
      Permalink

      xpe juan dah masyuk earning lain so nak fokus yang tue dulu kan..hee

      Reply
  • June 19, 2012 at 1:13 pm
    Permalink

    dah berapa kali dapat nih?

    Reply
  • June 19, 2012 at 6:39 pm
    Permalink

    says ni mmg best dan earning naik cepat dan cepat update berbanding churp2, cuma kena pandai promote

    Reply
    • June 20, 2012 at 7:53 pm
      Permalink

      aah kalau pandai promote lagi banyak dapat..ciktom still lagi nak cari teknik promosi yg terbaik..

      Reply
  • June 19, 2012 at 7:15 pm
    Permalink

    dah 2 thn lebih dah join says.my ni..berbaloi2 ..lagi best klu dapat assignment dari says.my yang bayar rm100 utk assignment!! warghhh!..

    Reply
    • June 20, 2012 at 7:48 pm
      Permalink

      xpernah plk dpt asgmt bayar rm100.. ada lagi ke assignment camtu skang?? kl ada mmg best!

      Reply
  • June 19, 2012 at 7:15 pm
    Permalink

    aloor akk x pandai bab2 nie
    FB punn kurang online dah skrg ๐Ÿ˜‰

    Reply
    • June 20, 2012 at 7:42 pm
      Permalink

      ala senang je akak..just share link kempen yang diberikan…

      Reply
  • June 20, 2012 at 12:02 am
    Permalink

    Ada juga sertai Say ini tetapi semangat agak hangat-hangat tahi ayam. ๐Ÿ™‚

    Reply
    • June 20, 2012 at 7:39 pm
      Permalink

      xpe pasni boleh semangat share kat blog or facebook.

      Reply
  • June 20, 2012 at 2:59 pm
    Permalink

    GK langsung tak tau apa2..thnak cik tom kongsi ilmu..tue GK suka lepak blog nie..

    Reply
    • June 20, 2012 at 7:04 pm
      Permalink

      xpe GK..ciktom pun baru join..belum terlambat nak dapat income…kita sama2 usahakan ye ๐Ÿ™‚

      Reply
      • June 21, 2012 at 6:56 pm
        Permalink

        macam manew nk tengok duit nyer ada ke x… tngok asik kosong jew

        Reply
        • June 23, 2012 at 3:19 am
          Permalink

          tue yang kena promosi link kempen tue kat facebook, twitter atau blog.. barulah duit banyak masuk bila ada yang klik..

    • June 20, 2012 at 6:40 pm
      Permalink

      kena rajin share di facebook, twitter dan juga blog!

      Reply
  • June 22, 2012 at 11:45 am
    Permalink

    Says lagi best dari churpchurp.

    Saya slowdown says kejap. Pasal ada target lain yang nak diutamakan.

    Reply
    • June 23, 2012 at 12:57 am
      Permalink

      aah ciktom punya income says laju je masuk..kl churp2 tue xberapa menjadi..so fokus on says je..

      Reply
  • August 13, 2012 at 8:51 pm
    Permalink

    saya dah daftar..tapi bila kawan2 saya klik link yg sy post kat wall FB sy..sy xdpt duit pun..knp ek..bukan klik link yg kita letak tu..terus masuk ke duit..huhu..tolong..

    Reply
  • January 25, 2013 at 1:37 pm
    Permalink

    cik tom,best la cik tom nyer website..macam-macam ada.dah macam astro….nak tnye,url kite kat says yg mane eh?sy dah reg dah….

    Reply
    • February 19, 2013 at 2:08 am
      Permalink

      thanks dear..sori ye lmbt respon..url says tue first klik pada menu “Special”>kemudian klik pada mana2 gambar special yang ada>klik button share di facebook>akan keluar popup facebook share>awak boleh copy url tue dr sn…kl xnak complicated just share je thru fb..

      Reply
  • February 2, 2013 at 2:22 am
    Permalink

    salam ciktom . saya dah try share . then saya suruh kawa saya klik . banayk kali dia klik . tapi tak dapat pape pun ? kenapa eh . ๐Ÿ™‚

    Reply
    • April 15, 2013 at 2:38 pm
      Permalink

      maybe earning lambat masuk..tunggu 24 jam..1 lg kawan klik kalau guna pc or ip address yg sama akan dikesan dan tak dikira..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE