Buat Duit Part Time dengan Jobdirumah, Masih Relevan ke?

Assalamualaikum dan salam sejahtera… Rasanya masa permulaan cik tom join buat duit part time dengan jobdirumah beberapa tahun yang lepas memang ramai yang masih tak percaya dan masih ragu-ragu. Sekarang dah berduyun-duyun orang mula percaya dan berusaha buat duit dengan jobdirumah.

Tapi boleh dikatakan cik tom dah menyepi langsung tak bercerita mengenai jobdirumah di dalam blog cik tom. Kenapa jobdirumah ni tipu ke? Jobdirumah tak bayar komisen ke?

Jawapan sejujurnya dari cik tom naik RIMAS. Ramai sangat PM cik tom bertanyakan macam-macam mengenai jobdirumah ni. Padahal segala pertanyaan tue dah terang-terangan dinyatakan dalam artikel cik tom. Orang Melayu memang sebilangannya sifat malas nak membaca. Tapi BUKAN semua ya! Yang geram kes selalu tanya tapi usaha buatnya langsung takde!

Itu tak termasuk lagi request no.hp cik tom minta jadi sifu guide step by step macam mana cara nak buat duit dengan jobdirumah. Yang tinggal no.hp pun lagi banyak. “Akak. Saya berminat sangat nak buat kerja sambilan jobdirumah. Tolong whatsapp saya 0111ASBDNJS.”. Adoii! Naik pening cik tom jadinya.

Cik tom bukanlah pekerja jobdirumah. Apatah lagi cik tom ni pun sama dengan korang buat kerja part time je. Banyak perkara lain lagi cik tom nak handle. Jadi minta maaf ye. Cik tom terpaksa selfish. Sebab kalau cik tom ajar korang kira cik tom melanggar etika hak jobdirumah pulak. Kan itu kerja jobdirumah untuk bagi guideline.

Cara-cara Buat Duit Part Time dengan Jobdirumah

Cik tom dah tunjukkan pintu/jalan bagaimana nak buat duit sambilan dengan jobdirumah. Korang kena la mulakan langkah pertama untuk mendaftar di>>>JOBDIRUMAH<<<

Kemudian ada disediakan panduan langkah demi langkah di dalamnya selepas korang mendaftar (lepas daftar, dapat confirmation baru boleh akses). Di dalam tu akan diajar satu persatu cara nak buat duit, macam mana nak buat resume mantap, macam mana nak bid job, macam mana nak apply job, macam mana nak dapat bayaran dari job korang. Dan banyak lagi. Siap ada video bagai lagi. Malahan setiap hari korang akan dapat email untuk senarai kerja dari jobdirumah korang boleh apply direct thru your email okay. 😉

Banyak ke dapat bayaran Buat Duit dengan Jobdirumah

Soalan femes, banyak ke dapat bayaran dari jobdirumah? Susah nak cakap. Bergantung kepada usaha korang macam mana. Rajin usaha banyak la dapat. Tapi bagi cik tom memang menguntungkan sebab boleh cover up perbelanjaan harian cik tom. Cik tom kan suka shopping. hehe..

Buat Duit Part Time dengan Jobdirumah
Sideincome jobdirumah bagi bulan november 2015

Ini baru notification. Duitnya belum masuk lagi ke akaun bank pada tarikh entri ini ditaip ya. Kalau tarikh publish tak tau la sebab semua entri di blog ini autopublish sehingga ke penghujung tahun 2015. 🙂

Masih berfikir lagi?? Jenguk-jenguk la sambil berfikir ya. Tiada paksaan, bayaran atau iklan untuk ke website>>BUAT DUIT DENGAN JOBDIRUMAH.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

18 thoughts on “Buat Duit Part Time dengan Jobdirumah, Masih Relevan ke?

  • December 4, 2015 at 9:10 am
    Permalink

    Banyak komisyen Job Di Rumah yang Cik Tom dapat… Saya setuju dengan Cik Tom… Ramai orang melayu ni memang tak suka membaca… Sama macam contest SEO yang saya anjurkan… Dalam peraturan tu terang-terang saya dah bagi tahu syarat untuk mendapatkan Simkad Percuma kena ada blog dan kena tulis entri bertajuk “Nak Simkad ONEXOX PERCUMA”…

    Tapi kebanyakan peserta yang mendaftar tak ada blog… Lepas tu bila mereka semak dalam senarai peserta nama mereka tak ada dalam senarai yang berjaya dapat SIMKAD PERCUMA… Mulalah hantar email macam-macam… Cakap saya tipulah… Saya kencing merekalah….

    Bila saya copy balik syarat penyertaan contest tu dalam reply email kepada mereka… Terus mereka terdiam…

    Hmmmm… Tak fahamlah orang-orang macam ni…. Malas nak membaca, lepas tu kerja nak kondem orang jer… huhuhu…

    Kurang pahala hari Jumaat saya hari ni… 🙁
    Jom baca entri terkini Anuar …Peluang Buat Duit TANPA MODAL di musim Cuti Sekolah Dengan Menjadi AFFILIATE BookCafe.comMy Profile

    Reply
    • December 4, 2015 at 9:35 am
      Permalink

      kebanyakan mereka ni nak duit tanpa perlu berusaha anuar. macam projek mokCun saya pun sampai ni belum ada yang berani hendak buat. bukan susah pun, buat facial sahaja duit masuk hari2. nak duit memang hendak tak hendak kena ada usaha.
      Jom baca entri terkini Raihanah Ahmad …Berniaga Untuk Stabilkan KewanganMy Profile

      Reply
      • December 5, 2015 at 9:55 pm
        Permalink

        sayang mereka tak pandai hargai peluang yang ada didepan mata..rugi..kalau tak dah lama dapat hasil duit..

        Reply
    • December 5, 2015 at 9:57 pm
      Permalink

      alhamdulillah adalah jugak sikit2 setiap bulan..al-maklum sudah tak seaktif dulu promosi buat duit dengan jobdirumah ni..

      sabar2…cik tom faham sbb penah anjurkan contest atau giveaway jugak..biasa yang join main join je tanpa follow syarat dari penganjur..bila tak menang atau penyertaan tak berjaya mula lah marah2 penganjur..bersabar ye..

      Reply
  • December 4, 2015 at 11:12 am
    Permalink

    assalamualaikum kak, saya pelajar dari indonesia kira-kira seandainya saya ikut jobdirumah apakah saya juga bisa mendapatkan penghasilan seperti kakak??

    Reply
    • December 5, 2015 at 9:55 pm
      Permalink

      waalaikumussalam..yup pasti boleh kalau ikuti segala tips dan panduan yang disediakan oleh jobdirumah..

      Reply
  • December 4, 2015 at 12:37 pm
    Permalink

    Baru tau boleh bt part time jobdirumah..sy reader baru ciktom dr google plus..mmg follow blog ni utk blaja bt duit part time. Sy ni masih seorg pelajar ipta

    Reply
    • December 5, 2015 at 9:54 pm
      Permalink

      kalau pelajar ipta dah 18 thn ke ats la kan..mesti pndi bi..ciktom rekemen amna utk buat duit dengan jobdirumah..masih muda lagi berbaloi..boleh cover duit belajar dik.

      Reply
  • December 4, 2015 at 1:39 pm
    Permalink

    Assalamualaikum wbh.
    Salam ziarah. Lama bebenor tak menyinggah ke blog2 kengkawan maya ni.. hehehe.
    Tu dia…. skali Cik Tom naik hangin… hahaha.. tp tulah manusia ni setengah nye lah.. segala2 nya nak kena suap ke mulut. Usaha sikit tak mau. Ishk.. ishk..ishk…
    Muga kita tak jadi macam tu…

    Reply
    • December 5, 2015 at 8:29 pm
      Permalink

      waailaikumussalam wbh…

      apa kahabr PM..lama xdgr khabar berita…rindu kat kawan2 blogger waktu aktif blogwalking dulu2..hehe

      takdelah tak naik hangin pun cuma geram jgk la..hehe

      Reply
    • December 5, 2015 at 8:24 pm
      Permalink

      alhamdulillah dapatlah juga rezeki dari hasil yg tak seberapa ni..

      Reply
    • December 5, 2015 at 8:58 pm
      Permalink

      Alhamdulillah rezeki dari NYA…terima kasih sis MV…

      Reply
    • May 18, 2016 at 4:01 pm
      Permalink

      mai jalan2 Terengganu dengan famili..roger la..nanti ciktom belanja air nyior…hehe
      tp tgok komisen encikarman masyukkk tue…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE