Buffered Earning Nuffnang Yang Makin Liat

Salam 1 Malaysia….Memang dah lama cik tom tak update segala mengenai nuffnang. Dulu masa awal berblog dan daftar dengan nuffnang, memang excited je update semua tips nak dapatkan buffered earningΒ (BE), tutorial pasang iklan nuffnang, first cek nuffnang cik tomΒ dan banyak lagi post nuffnang under category nuffnang.

Yang cik tom perasan sejak awal tahun 2011 ni memang buffered earning dah susah nak melekat kat blog cik tom walaupun trafik blog cik tom lebih baik dan maintain dari tahun lepas. Lepas cik tom dapat cek kedua nuffnang bulan 5 aritu. Tiga BE tue jelah yang cik tom dapat setakat ni. 2 BE tue pun dah jadi ME. Yang tinggal BE Digi je lagi. Harap-harap bertahan lama. Boleh masyuk sikit untuk duit raya. hehe…

Buffered earning

Cik tom pun pernah baca ramai blogger yang post pasal diorang frust dengan nuffnang dan mula beralih arah kepada syarikat pengiklanan lain macam google adsense, innity, panduan701 dan banyak lagi. Tapi cik tom agak malas nak sign up nak join pengiklanan yang lain tue. huhu… Cuma sekarang baru cik tom terbuka hati nak cuba iklan innity. Harap2 la berjaya permohonan cik tom untuk pengiklanan innity sebab pernah baca ada blog yang cukup syarat tapi tak lepas jugak. Siapa2 yang ada tips untuk innity boleh la tolong sharekan sekali. hee πŸ˜‰

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

42 thoughts on “Buffered Earning Nuffnang Yang Makin Liat

    • August 29, 2011 at 1:48 pm
      Permalink

      thanks..hee..insyaAllah bertahan lama walau tinggal satu je…nuffnang nak bagi duit raya kat nurul banyak2..hee

      Reply
  • August 23, 2011 at 11:57 pm
    Permalink

    haah la ciktomkenape ye.. susah nak lekat.. dulu uv setiap hari 20> je da dpt BE sekarang 100> xde langsung.. huhuk pelikk la..:(

    Reply
    • August 29, 2011 at 1:45 pm
      Permalink

      sebab makin ramai blogger baru..so semua keuntungan kena bahagi sama rata kot..biasa semua merasa..hee

      Reply
  • August 24, 2011 at 12:22 am
    Permalink

    Nampaknya ramai dah mula hangin dengan Nuffnang…..dah ler makin payah nak dapat BE….bila masuk iklan lain terus kena tarik keistimewaan…..maybe dah boleh cari platform lain….macam cik tom traffic dah belambak nie elok ler kot try innity atau adverlets….
    Jom baca entri terkini Dezaman Cottage …Gosip: Nabila Huda Failkan Permohonan CeraiMy Profile

    Reply
    • August 29, 2011 at 1:38 pm
      Permalink

      cik tom punya blog trafik xde la berlambak tapi untuk syarat innity tue lepas la..cuma agak susah jgk nak apply..byk syarat,,,,hee

      Reply
    • August 29, 2011 at 1:35 pm
      Permalink

      dengar2 respon memang ramai juga yang beralih..takpe setiap orang ade rezeki masing2 kan..hee

      Reply
    • August 29, 2011 at 1:23 pm
      Permalink

      owh innity ada syarat alexa bawah 1000 ke??cik tom punya target dah lepas..dah apply tapi kena reject sebab xde specific content..nanti pas raya nak try apply lagi..hee

      Reply
    • August 29, 2011 at 1:22 pm
      Permalink

      yup setuju memang susah nak naik duit..cari duit nak bayar hosting untuk tahun depan pulak..hee

      Reply
    • August 29, 2011 at 1:21 pm
      Permalink

      yang ni biasa je nilainya..ada blogger dapat lagi banyak..hee

      Reply
    • August 29, 2011 at 3:03 pm
      Permalink

      memang tak lepas pun akak..innity bagitahu xde specific content pada blog cik tom sbb tue kena reject.huhu..pas raya nak try apply lagi..

      Reply
  • August 24, 2011 at 10:05 am
    Permalink

    akak pun rasa nak mohon innity..
    tapi traffic tak maintain la..
    kadang2 sehari uv tinggi kadang2 rendah..
    tambah sekarang berblog ikut mood je..
    takut jugak bila traffic jatuh menjunam nanti iklan tu ditarik balik..sebab tu akak pakai nuffnang je.nak berblog ke,tak nak ke,tak risau dan tak tertekan..
    tapi ciktom sekarang dah bermain dengan seo rasanya sesuai la pakai innity..
    Jom baca entri terkini diana …TOLONG REVIEW BLOG SAYAMy Profile

    Reply
    • August 29, 2011 at 2:48 pm
      Permalink

      takpe akak..jom la kita sama2 try apply innity pas raya ni..mana tahu ada rezeki..hee

      Reply
  • August 24, 2011 at 10:55 am
    Permalink

    boleh punya. janji kena usaha lebih sikit la. hehe..

    Reply
    • August 29, 2011 at 1:20 pm
      Permalink

      dah capai target..tapi kena reject cbb katanya takde specific content pada blog..huhu

      Reply
  • August 24, 2011 at 11:09 am
    Permalink

    salam ciktom…
    lama x nmpk dia d lapangan blog πŸ™‚
    beralih arah jela ciktom…
    nuff tak hargai kita pun πŸ˜‰
    Jom baca entri terkini belalang …Tolong SayaMy Profile

    Reply
    • August 29, 2011 at 2:29 pm
      Permalink

      tengah cuba beralih arah…huhu…busy dengan kerja tue sebabnya xnampak..hee

      Reply
    • August 29, 2011 at 2:25 pm
      Permalink

      dah apply..trafik lepas cuma innity cakap xde specific content so kena reject..huhu..nak cuba apply lagi pas raya pulak..

      Reply
  • August 24, 2011 at 6:00 pm
    Permalink

    BE liat ke empuk ke itu namanya rezeki bulan puasa

    Reply
    • August 29, 2011 at 2:23 pm
      Permalink

      hahaa…saje je guna tajuk tue baru gempak sikit..hee

      Reply
    • August 29, 2011 at 2:57 pm
      Permalink

      yup sebab blog baru makin banyak so persaingan pun makin tinggi..tapi takpe setiap orang ada rezeki masing2 kan..

      Reply
    • August 29, 2011 at 2:33 pm
      Permalink

      xde masyuk mana..biase je..lagi masyuk innity kot..huhu

      Reply
  • August 26, 2011 at 6:57 am
    Permalink

    tak cb adf.ly cik ? Lumyn earn nya..

    Reply
    • August 29, 2011 at 2:03 pm
      Permalink

      kalau camtu cuba dapatkan status glitterati la…insyaAllah bolehnya.

      Reply
  • August 29, 2011 at 3:51 pm
    Permalink

    mula2 beaty pindah g wordpress.. BE okey gak lah..so far okey juga but erm x tau lagi la nanti..

    bagi beaty kalau innity x cukup syarat lagi ni.. he he..

    wah kalau dapat sponsored pos dari Nuff rasanya lagi best tapi..erm x pernah pun dapat
    Jom baca entri terkini Beaty …Blogger Gathering at Sailors CafeMy Profile

    Reply
    • September 17, 2011 at 5:32 pm
      Permalink

      xpe tengok beaty rajin main entry seo..maybe xlama lagi boleh apply innity dah tue..follow up step ellen..

      Reply
  • September 2, 2011 at 3:21 pm
    Permalink

    sy dulu nuffnang kejap je. ada masyuk sket je. last2 tinggal kan kat situ je. main adsense lak πŸ˜€
    Jom baca entri terkini Blogger Newbie …Kontest SEOMy Profile

    Reply
    • September 13, 2011 at 7:46 pm
      Permalink

      main adsense lagi masyuk dari nuffnang ek?tapi ada yang cakap isu halal n haram pulak dengan iklan adsense…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE