Cabaran 5 Days Breakfast Challenge Susu Dutch Lady PureFarm

Breakfast Challenge Day 1, emak kat kampung selalu pesan jangan skip breakfast terus jadi brunch (breakfast+lunch). Jangan jadikan pelbagai alasan nak skip breakfast. Lagi2 ciktom memang fully menyusu anak ciktom, Adira.

Kiranya kami akan share segala nutrien yang ciktom makan setiap hari. Jadi memang ciktom kena jaga pemakanan yang sihat.

Dari kecik lagi emak memang dah ajar kami adik beradik minum susu. Dulu susu tepung la bancuh & minum. Sekarang zaman dah moden minum susu UHT je senang. Bukan malas tau. hahaha..

Favourite all the time ciktom , Fullcream! Korang tahu tak susu bukan kaya dengan kalsium je tau. Susu juga mengandungi protein dan vitamin A, B2 dan D nutrien lengkap untuk tubuh badan. Susu lazat dan berkrim dari Dutch Lady.

Hari ni ciktom breakfast kesukaan rakyat Malaysia. Taraaaaa Nasi lemak!!!!!!

Breakfast Challenge Day 2, Sarapan ciktom pagi tadi, nasi goreng dengan sambal bilis, keropok dan telur rebus. Tak dilupakan susu sejuk2

Breakfast Challenge Day 3, Quick Grab Breakfast ciktom pagi tadi sebab nak bergegas keluar. Cookies & susu alhamdulillah kenyang dan bertenaga samao tengahari.

Susu mengandungi kalsium, protein serta vitamin A, B2 dan D nutrien lengkap untuk tubuh badan.

Jangan skip breakfast, minum susu setiap hari.

Breakfast Challenge Day 4, Breakfast simple dan favourite all the time😍Gabungan mantap koko crunch dan susu. Menu simple orang dewasa suka apatah lagi kanak-kanak.

Bagus minum susu waktu pagi tau. Kenapa? Dalam susu ni ada Vitamin B2 yang mampu menyokong fungsi-fungsi yang mengubah makanan kepada tenaga. Nak tenaga? Minumlah susu setiap pagi.

Breakfast Challenge Day 5, roti sosej. Kalau tanya antara nasi dan roti. Sudah semestinya pilihan hati ciktom roti. hihi….

Macam biasa tak lupa breakfast dengan susu, minumlah susu untuk tenaga dan kuat.

Jom sertai peraduan Dutch Lady Malaysia #strongstart Breakfast Challenge. Anda berpeluang untuk memenangi hadiah bernilai lebih RM35,000 tau. Peraduan bermula dari 8 October hingga 11 November 2018. Untuk maklumat lanjut, boleh layari >> Facebook.com/spread.the.goodness.of.milk

Facebook: Facebook Dutch Lady Malaysia
Website: www.dutchlady.com.my.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

2 thoughts on “Cabaran 5 Days Breakfast Challenge Susu Dutch Lady PureFarm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE