Post navigation

Cara Dapat Duit Mudah Tanpa Modal

Posted on by

Pasti masih ramai yang tercari-cari cara mudah untuk cari duit melalui internet. Benarkah ada cara mudah untuk cari duit dari internet tanpa keluarkan modal sesen pun? Ya jawapannya memang ada. Salah satunya ialah promosi iklan says samaada di facebook, twitter, email, forum mahupun blog. Program iklan says ini dah lama dan dah ramai yang berhasil dapat income setiap bulan cuma cik tom baru ada kesedaran untuk join tahun ni. hee….

income dari saysKat atas gambar income says cik tom untuk tempoh join dalam 2 bulan lebih starting dari 22 Mei 2012 hingga 5 Ogos 2012. Cik tom dah klik cash out dalam 15 Julai lepas masa tu income cik tom cash out RM124. Cik tom dah dapat email verified yang income akan dapat dalam masa 2 minggu insyaAllah before raya. Tak sabar pulak. hee…

tarikh daftar says

Cara paling mudah untuk dapat income says ini ialah dengan share di facebook dan twitter dengan syarat korang mesti ada ramai friends, follower dan seorang yang aktif update di facebook dan twitter. Permulaan memang cik tom promosi link iklan says di facebook tapi oleh kerana teknik yang digunakan silap tidak mendatangkan income yang banyak. So, cik tom beralih arah dengan promosi text link di dalam blog. Alhamdulillah teknik ini lebih berhasil buat cik tom.

Bila once dah sign up nanti korang akan nampak senarai iklan yang boleh di share atau promosi. Setiap per klik yang unik akan dapat RM0.20. Kadang-kadang bila perfomance klik bagus akan dapat RM0.40 per klik. Mungkin ada cakap, ala sikit je RM0.20 dan RM0.40 ni, bila nak kaya? Tiada jaminan kaya kalau join ini tapi bolehlah sebagai tambahan sideincome bagi yang dah alang2 selalu online tue.

Cara-cara nak daftar says ialah:

1. Sila ke website >>says<
**pendaftaran dan kesemuanya adalah PERCUMA

2. Klik “Sign Up” dan isi form yang disediakan kemudian “Create new account” untuk sign up dengan facebook dan follow je step yang diberikan dengan mengisi borang yang tersedia.

3. Dah siap daftar, korang boleh mula langkah pertama share social recommendation dengan klik menu ” SPECIALS” diatas website says.

4. Akan keluar senarai iklan-iklan yang boleh korang promosi under “SPECIALS“. Just klik pada mana2 gambar iklan. Klik salah satu iklan yang ada nilai RM20.00 atau RM10.00 atau RM5.00 atau lain2 value, bukan yang “Completed” tau. **”Completed” tue means social recommendation tue dah habis campaignnya dan kalau share pun dah tak dapat duit per klik.

5. Kemudian klik button social networking mana yang korang nak share samaada Facebook, Twitter, Inshare atau Google Plus (G+).

Setiap per klik korang akan dapat RM0.20-0.40. Kalau korang rajin promote dan pandai teknik lagi mantap korang punya earning says. Setakat RM100 tue dalam beberapa hari je boleh dapat.

Untuk teknik share iklan says berkesan ada dikongsi oleh staff says>> 6 tips to share recommendations effectively. Good luck dalam menjana pendapatan sampingan dari rumah secara online =)

ps: kalau tak cuba mana tahu hasilnya.

Artikel lain-lain yang berkaitan dengan SAYS;

1. Tips Buat Duit Dengan Blog
2. Buat Duit dengan Says
3. Cara Dapat Duit Mudah Tanpa Modal
4. Cara Nak Cash Out Duit Says
5. Cara Promosi Iklan SAYS 
6. Website Says New Interface (Says Berwajah Serba Baru)
7. Kini SAYS Tak Bayar Per Referral?
8. Bukti Bayaran PertamaKeduaKetigaKeempatKelima, Keenam dari SAYS

**This entry updated on 23 January 2013***

********************************************************
klik sini

This entry was posted in buat duit, review by ciktom. Bookmark the permalink.

About ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber.

108 thoughts on “Cara Dapat Duit Mudah Tanpa Modal

  1. akak stop kejap aktiviti mencari duit ni..tunggu lepas pantang besalin nanti baru mula balik kumpul duit.heheheh…
    sekarang nak berehat2 dulu..

  2. amboi ciktom. tunggu sampai beratus2.. kite 50 terus tarik keluar sbb selalu kering.. tp, kalau kempen 40sen. memang masuk. hihi

    • yup mmg betul sbb mmg cik tom dah dpt first payment.. mula2 daftar mmg tak amik no akaun bank..tp once dah cukup minimun untuk cashout nanti diorang akan minta no akaun bank utk transfer duit…cik tom takkan promosi mana yang tak berhasil..

  3. Tp Cik Tom.. Boleh saya tanya..
    Kenapa Kawan2 saya klik tak terus dapat Rm0.20
    Tapi dia pergi ke CP..tu apa yer?
    Sorry kalau Bertanya ..
    Maklum lah sy budak baru belajar..

    • takpe blh je tanya… CP tue contribution point means awak dah contribute untuk share campaign/recommendation tue so dpt 1 CP…tp utk klik awak akan dapat cash Rm0.20 atau Cash RM0.40 setiap per klik depend pada jenis recommendation…faham x? :)

    • CP tue ialah contribution point…setiap kali kita share satu campaign akan dapat “1 CP”…tapi kalau ada yang klik akan keluar kat “Reward” tue “Cash RM0.20″ untuk setiap per klik..cuba cek tengok earning..

  4. Pingback: Cara Dapat Duit Promosi Iklan SAYS secara percuma

  5. berminat sgt… Ciktom… nape xbole sign up?… da vrify acc pn kuar notification cmni.. “Your account has not been activated yet.” :(

  6. Pingback: Cara Nak Cash Out Duit Says mudah jer

  7. salam cik tom….kenal lagi ke tauke budu?? tak sangka cik tom skrg dah maju..blog makin mantap..

    erm pasal says ni dah lama join tapi duit tak rancak masuk..haha…tak pernah dpt cash out lagi..

  8. Pingback: Bayaran Kedua dari SAYSCiktom

  9. salam. cne nk wat ni? x jdi2 pon. yg ade hrge RM10, RM20 tu ape? kte kne byr die ke? n cmne die nk buat pembayaran?

    • maaf ye xprasan komen ptanyaan terlepas pndg xdireply… RM10, RM20 ialah limit untuk jumlah bayaran yang awk akan terima bagi special..which means kalau awak dah capai RM10 utk setiap special, mana2 klik yang awak terima selepas itu tidak akan dikira dlm earning…kita xperlu bayar apa2 pada diorang..utk join percuma je dear..

      utk pembayaran..once nanti dah cukup limit cashout RM50 awak boleh klik button cashout utk cash duit tue..nanti akan kena isi form minta no akaun bank..utk info lanjut>> http://www.ciktom.com/cara-nak-cash-out-duit-says-mudah-jer/

  10. Cik tom, GK nak tanya awat GK daftar kat SAYS nie dia kata dia “verify email to continue” GK dah cari kat email tak de pun email dari SAYS..pening pala..kalau kita tak verify maksud dia income yang kita dapat kutip tu tak leh nak ambik ke?

    • maaf ye xprasan komen ptanyaan terlepas pndg xdireply…dah cek spam??kalau cek dlm spam pun xde..better tanya terus kpd pihak says “talk to us” atau tanya kat facebook says.my lagi cepat responnya :)

      kena verify email untuk proceed income..

  11. Ciktom… Klu dh ade cashout tu biarkan dlu ke? Automatik trus masuk akaun? Xde mtk no akaun pun? Hmmm… X paham… Heeee

    • kalau dah cukup minimun cashout RM50, awak boleh klik button cahsout tu utk keluarkan duit..nanti once dah klik button tu br nanti awak kena isi form utk masukkan no akaun bank yg nak transfer duit tue..

  12. salam . . . saya da juin . . . duit pown da ada dlam rm5.60 tp cam ne nk bg naik . . . nk soh orang click pown ssah . . blog mmg xada . . . yg ad pown fb je kawan pown xbpe ramai . . .

  13. kak nak tanye.. saya dah share dah iklan tu kt facebook dan mak dan kakak saya dah klik tapi kenapa total earning saya masih kosong?? harap akak dapat tolong..