Cara Dapat Duit Mudah Tanpa Modal

Pasti masih ramai yang tercari-cari cara mudah untuk cari duit melalui internet. Benarkah ada cara mudah untuk cari duit dari internet tanpa keluarkan modal sesen pun? Ya jawapannya memang ada. Salah satunya ialah promosi iklan says samaada di facebook, twitter, email, forum mahupun blog. Program iklan says ini dah lama dan dah ramai yang berhasil dapat income setiap bulan cuma cik tom baru ada kesedaran untuk join tahun ni. hee….

income dari saysKat atas gambar income says cik tom untuk tempoh join dalam 2 bulan lebih starting dari 22 Mei 2012 hingga 5 Ogos 2012. Cik tom dah klik cash out dalam 15 Julai lepas masa tu income cik tom cash out RM124. Cik tom dah dapat email verified yang income akan dapat dalam masa 2 minggu insyaAllah before raya. Tak sabar pulak. hee…

tarikh daftar says

Cara paling mudah untuk dapat income says ini ialah dengan share di facebook dan twitter dengan syarat korang mesti ada ramai friends, follower dan seorang yang aktif update di facebook dan twitter. Permulaan memang cik tom promosi link iklan says di facebook tapi oleh kerana teknik yang digunakan silap tidak mendatangkan income yang banyak. So, cik tom beralih arah dengan promosi text link di dalam blog. Alhamdulillah teknik ini lebih berhasil buat cik tom.

Bila once dah sign up nanti korang akan nampak senarai iklan yang boleh di share atau promosi. Setiap per klik yang unik akan dapat RM0.20. Kadang-kadang bila perfomance klik bagus akan dapat RM0.40 per klik. Mungkin ada cakap, ala sikit je RM0.20 dan RM0.40 ni, bila nak kaya? Tiada jaminan kaya kalau join ini tapi bolehlah sebagai tambahan sideincome bagi yang dah alang2 selalu online tue.

Cara-cara nak daftar says ialah:

1. Sila ke website >>says<
**pendaftaran dan kesemuanya adalah PERCUMA

2. Klik “Sign Up” dan isi form yang disediakan kemudian “Create new account” untuk sign up dengan facebook dan follow je step yang diberikan dengan mengisi borang yang tersedia.

3. Dah siap daftar, korang boleh mula langkah pertama share social recommendation dengan klik menu ” SPECIALS” diatas website says.

4. Akan keluar senarai iklan-iklan yang boleh korang promosi under “SPECIALS“. Just klik pada mana2 gambar iklan. Klik salah satu iklan yang ada nilai RM20.00 atau RM10.00 atau RM5.00 atau lain2 value, bukan yang “Completed” tau. **”Completed” tue means social recommendation tue dah habis campaignnya dan kalau share pun dah tak dapat duit per klik.

5. Kemudian klik button social networking mana yang korang nak share samaada Facebook, Twitter, Inshare atau Google Plus (G+).

Setiap per klik korang akan dapat RM0.20-0.40. Kalau korang rajin promote dan pandai teknik lagi mantap korang punya earning says. Setakat RM100 tue dalam beberapa hari je boleh dapat.

Untuk teknik share iklan says berkesan ada dikongsi oleh staff says>> 6 tips to share recommendations effectively. Good luck dalam menjana pendapatan sampingan dari rumah secara online =)

ps: kalau tak cuba mana tahu hasilnya.

Artikel lain-lain yang berkaitan dengan SAYS;

1. Tips Buat Duit Dengan Blog
2. Buat Duit dengan Says
3. Cara Dapat Duit Mudah Tanpa Modal
4. Cara Nak Cash Out Duit Says
5. Cara Promosi Iklan SAYS 
6. Website Says New Interface (Says Berwajah Serba Baru)
7. Kini SAYS Tak Bayar Per Referral?
8. Bukti Bayaran PertamaKeduaKetigaKeempatKelima, Keenam dari SAYS

**This entry updated on 23 January 2013***

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

108 thoughts on “Cara Dapat Duit Mudah Tanpa Modal

  • August 9, 2012 at 2:25 pm
    Permalink

    baru je join, belum menampakkan apa2 lagi 🙂

    Reply
    • September 3, 2012 at 10:32 pm
      Permalink

      baru join..nanti lama2 insyaAllah berhasil dpt income..kena rajin share campaign.

      Reply
  • August 9, 2012 at 2:30 pm
    Permalink

    yup, stuju..syu dah 2 kali cashout dgn says.my nie..nnti nak cashout kali ke 3 lak..hihi

    Reply
  • August 9, 2012 at 2:41 pm
    Permalink

    Myra yang belum join says ni..
    ChurpChurp pun dok merangkak, apatah lagi says 😉

    Reply
    • September 3, 2012 at 10:25 pm
      Permalink

      blh join sbb minimun cashout lg rendah dr churp2 just RM50..pastu terus masuk akaun bank..kl churp2 bagi cek..lmbttt

      Reply
  • August 9, 2012 at 2:47 pm
    Permalink

    yup, setuju. ila pun dah join 2thn dah.

    Reply
    • September 3, 2012 at 10:21 pm
      Permalink

      wah ila dah 2tahun..mesti byk income dh dpt..ciktom br join beberapa bulan..

      Reply
  • August 9, 2012 at 2:49 pm
    Permalink

    wah rzeki tu, sy pn dh pnah mrasa cashout says ni..memang seronok tpi kne rajin la hehe

    Reply
    • September 3, 2012 at 10:21 pm
      Permalink

      mmg seronok kan bila dpt cashout says..hee

      Reply
  • August 9, 2012 at 2:59 pm
    Permalink

    murah rezeki pada sesiapa yang rajin cari lubuk duit di internet…

    Reply
    • September 3, 2012 at 10:20 pm
      Permalink

      yup..siapa rajin berusaha pasti berjaya.

      Reply
    • September 3, 2012 at 10:20 pm
      Permalink

      wah dah 3x cashout…ciktom br sekali…plan nak cashout ke 2..hee

      Reply
  • August 9, 2012 at 3:35 pm
    Permalink

    Assalammualikum

    Wah, patut la nampak Cik Tom banyak link link pink karer. Rupanya ada udang di sebalik mee yer. Hehe.

    Terbaeklah Cik Tom : )

    Reply
    • September 3, 2012 at 9:58 pm
      Permalink

      jom join..percuma je..pastu boleh share campaign byk2…
      em busy lg ek…tgk blog xupdate2 lg..

      Reply
    • September 3, 2012 at 9:55 pm
      Permalink

      adalah sikit2 utk income tambahan…senang sebab just share link campaign je n minta kawan2 klik linknya.

      Reply
  • August 9, 2012 at 9:56 pm
    Permalink

    akak stop kejap aktiviti mencari duit ni..tunggu lepas pantang besalin nanti baru mula balik kumpul duit.heheheh…
    sekarang nak berehat2 dulu..

    Reply
    • September 3, 2012 at 9:54 pm
      Permalink

      xpe akak…rest dulu..nanti dah lahir baby pulun habis2an cari duit..hik2…

      Reply
    • September 3, 2012 at 9:54 pm
      Permalink

      pasni boleh bro aktif2kan diri…blh gak income tambahan smbl update2 blog

      Reply
  • August 9, 2012 at 11:39 pm
    Permalink

    dah lama aku lupa pasal says nih. haha..

    Reply
    • August 10, 2012 at 2:23 pm
      Permalink

      akupun sama daaa…hohoho

      p.s-titan sibuk ngn income lain… =)

      Reply
      • September 3, 2012 at 9:51 pm
        Permalink

        titan n bro hafiz dah byk income yang lain..hee

        Reply
    • September 3, 2012 at 9:53 pm
      Permalink

      xpelah ko titan byk income lain…dah berkepuk2 poket tue…hihi

      Reply
  • August 10, 2012 at 5:38 am
    Permalink

    dh join tp x buat aper2 ag..hehe

    Reply
    • September 3, 2012 at 9:53 pm
      Permalink

      syg xbuat apa2…mulakan langkah pertama untuk promosi says.

      Reply
  • August 10, 2012 at 6:52 am
    Permalink

    amboi ciktom. tunggu sampai beratus2.. kite 50 terus tarik keluar sbb selalu kering.. tp, kalau kempen 40sen. memang masuk. hihi

    Reply
    • September 3, 2012 at 9:52 pm
      Permalink

      3 angka baru la best sikit bila pegang duit..hik3

      Reply
  • August 10, 2012 at 11:45 am
    Permalink

    Mudah, tak payah susah-2 keluarkan modal..

    Reply
    • September 3, 2012 at 9:52 pm
      Permalink

      tue yang best takde apa2 modal…percuma je sign up dan share campaign..

      Reply
  • August 10, 2012 at 11:46 am
    Permalink

    Saya pernah sekali ja cashout, sekarang nak kumpul banyak-2 baru cashout kehkeh..

    Reply
    • September 3, 2012 at 9:51 pm
      Permalink

      samalah ciktom pun baru sekali cash out..ni nak cash out kali ke 2 plk…hee

      Reply
  • August 10, 2012 at 5:37 pm
    Permalink

    iklan says sangat snang nk buat duit huhu 🙂
    tpi mamat campaing xbnyak dkat says..

    Jom baca — Kembali manjadi blogger semula

    Reply
  • August 12, 2012 at 10:23 pm
    Permalink

    saya baru menjinakkan diri dalam bidang nie ,.. tak tanye sikit apa yg d maksudkan dengan unique referral click ,…

    Reply
    • September 3, 2012 at 10:19 pm
      Permalink

      kalau dah sent tue nanti once ada yang dah join awak akan terima succesful refferal..kalau xde means xde yang join..

      Reply
  • August 12, 2012 at 11:09 pm
    Permalink

    menarik juga ni.. rasa nak setup juga la stream income dari iklan internet

    Reply
    • September 3, 2012 at 10:18 pm
      Permalink

      buat2 byk blog kalau byk masa free…setup utk side income..

      Reply
  • August 13, 2012 at 2:39 pm
    Permalink

    betul ke bleh buat duit???mcm mna leh dapat duit klau no akaun bank xdi ambil???

    Reply
    • September 3, 2012 at 10:18 pm
      Permalink

      yup mmg betul sbb mmg cik tom dah dpt first payment.. mula2 daftar mmg tak amik no akaun bank..tp once dah cukup minimun untuk cashout nanti diorang akan minta no akaun bank utk transfer duit…cik tom takkan promosi mana yang tak berhasil..

      Reply
  • August 13, 2012 at 3:29 pm
    Permalink

    hebatlah teknik promosi ciktom…memang berjaya…tahniah…

    Reply
    • September 3, 2012 at 10:01 pm
      Permalink

      macam2 teknik juga cuba..akhirnya yang ini bersesuaian..thanks.

      Reply
  • August 14, 2012 at 9:11 am
    Permalink

    wah.. byk nyer cik tom kumpul… saya punya income syas sket jer…huhu

    Reply
      • September 3, 2012 at 10:00 pm
        Permalink

        xpe dikbi..sikit2 lama2 jadi bukit…yg pntg cari teknik yg sesuai utk dpt income..

        Reply
  • August 20, 2012 at 12:19 am
    Permalink

    thanks cik tom coz suggest idea ni…i dh try…

    Reply
    • September 3, 2012 at 10:00 pm
      Permalink

      ur welcome dear…semoga berjaya dpt side income ye…yg pntg kena rajin n usahakan share link 🙂

      Reply
  • August 20, 2012 at 1:56 pm
    Permalink

    cik tom..
    sy xdapat bukak website say to..

    Reply
    • September 3, 2012 at 9:50 pm
      Permalink

      kena rajin promosi link dalam blog, facebook dan twitter.

      Reply
    • September 3, 2012 at 9:49 pm
      Permalink

      aah tengok ramai juga tapi cik tom tak yakin sgt blh percaya.

      Reply
  • August 28, 2012 at 2:08 pm
    Permalink

    Kena kongsikan juga ni macamana cara yang betul untuk jana income dari says. Sebulan dalam 100 dah kira banyak tu jika guna facebook atau twitter sahaja. 😉

    Reply
      • September 3, 2012 at 9:47 pm
        Permalink

        apa2 pun mesti ada strategi utk dpt income..

        Reply
    • September 3, 2012 at 9:49 pm
      Permalink

      cik tom hanya share link dalam entri blog..takde share di facebook atau twitter..

      Reply
  • August 30, 2012 at 7:37 pm
    Permalink

    wah pandai yer cik tom cari duit melalui internet nih…bagus lah cik tom nih…:)

    Reply
  • September 3, 2012 at 12:56 pm
    Permalink

    Tp Cik Tom.. Boleh saya tanya..
    Kenapa Kawan2 saya klik tak terus dapat Rm0.20
    Tapi dia pergi ke CP..tu apa yer?
    Sorry kalau Bertanya ..
    Maklum lah sy budak baru belajar..

    Reply
    • September 3, 2012 at 9:40 pm
      Permalink

      takpe blh je tanya… CP tue contribution point means awak dah contribute untuk share campaign/recommendation tue so dpt 1 CP…tp utk klik awak akan dapat cash Rm0.20 atau Cash RM0.40 setiap per klik depend pada jenis recommendation…faham x? 🙂

      Reply
  • September 3, 2012 at 12:57 pm
    Permalink

    tp nape rakan2 sy klik dia jadi CP.. bukan Rm0.20 per klik?

    Reply
    • September 3, 2012 at 9:38 pm
      Permalink

      CP tue ialah contribution point…setiap kali kita share satu campaign akan dapat “1 CP”…tapi kalau ada yang klik akan keluar kat “Reward” tue “Cash RM0.20” untuk setiap per klik..cuba cek tengok earning..

      Reply
  • September 3, 2012 at 2:43 pm
    Permalink

    ingin mencubalah lepas nie.

    Reply
    • September 3, 2012 at 9:42 pm
      Permalink

      selamat mencuba..memang lumayan lebih2 trafik tinggi mcm blog hatiputera 🙂

      Reply
  • Pingback:Cara Dapat Duit Promosi Iklan SAYS secara percuma

  • September 5, 2012 at 1:36 pm
    Permalink

    berminat sgt… Ciktom… nape xbole sign up?… da vrify acc pn kuar notification cmni.. “Your account has not been activated yet.” 🙁

    Reply
    • September 5, 2012 at 3:04 pm
      Permalink

      cmne sy upload pic skali kt fb ek???peninngla..

      Reply
      • January 23, 2013 at 3:07 am
        Permalink

        maaf ye xprasan komen ptanyaan terlepas pndg xdireply…apa2 masalah untuk sign up cik tom rekemenkan terus rujuk pada pihak admin says.my di facebook..

        Reply
  • Pingback:Cara Nak Cash Out Duit Says mudah jer

  • September 14, 2012 at 10:31 pm
    Permalink

    saya tak jumpa pun perkataan recomendation 2.tlong sya please!!! 🙁

    Reply
  • September 20, 2012 at 10:51 am
    Permalink

    salam cik tom….kenal lagi ke tauke budu?? tak sangka cik tom skrg dah maju..blog makin mantap..

    erm pasal says ni dah lama join tapi duit tak rancak masuk..haha…tak pernah dpt cash out lagi..

    Reply
    • October 1, 2012 at 10:47 pm
      Permalink

      wslm..rs ingt lg..sbb ada 2 blog yg guna nickname budu…hrp2 xtertukar..hehe…blog budu lagi hebat…

      Reply
  • Pingback:Bayaran Kedua dari SAYSCiktom

  • October 17, 2012 at 6:55 pm
    Permalink

    cik tom mcm ne nak buat link i mean blog nye iklan. yg kt as tu. hehe

    Reply
  • October 20, 2012 at 10:45 pm
    Permalink

    salam. cne nk wat ni? x jdi2 pon. yg ade hrge RM10, RM20 tu ape? kte kne byr die ke? n cmne die nk buat pembayaran?

    Reply
    • January 23, 2013 at 3:12 am
      Permalink

      maaf ye xprasan komen ptanyaan terlepas pndg xdireply… RM10, RM20 ialah limit untuk jumlah bayaran yang awk akan terima bagi special..which means kalau awak dah capai RM10 utk setiap special, mana2 klik yang awak terima selepas itu tidak akan dikira dlm earning…kita xperlu bayar apa2 pada diorang..utk join percuma je dear..

      utk pembayaran..once nanti dah cukup limit cashout RM50 awak boleh klik button cashout utk cash duit tue..nanti akan kena isi form minta no akaun bank..utk info lanjut>> http://www.ciktom.com/cara-nak-cash-out-duit-says-mudah-jer/

      Reply
  • October 23, 2012 at 2:37 pm
    Permalink

    Cik tom, GK nak tanya awat GK daftar kat SAYS nie dia kata dia “verify email to continue” GK dah cari kat email tak de pun email dari SAYS..pening pala..kalau kita tak verify maksud dia income yang kita dapat kutip tu tak leh nak ambik ke?

    Reply
    • January 23, 2013 at 3:05 am
      Permalink

      maaf ye xprasan komen ptanyaan terlepas pndg xdireply…dah cek spam??kalau cek dlm spam pun xde..better tanya terus kpd pihak says “talk to us” atau tanya kat facebook says.my lagi cepat responnya 🙂

      kena verify email untuk proceed income..

      Reply
  • January 19, 2013 at 6:21 pm
    Permalink

    berminat jugak nk bisnes nie..tp x tau caranye.0145238875

    Reply
    • January 20, 2013 at 12:13 pm
      Permalink

      rasanya awak tak baca habis artikel cik tom ni…awak baca habis and then follow cara2 nak daftar says yang cik tom mention dari artikel ni ye..

      Reply
  • January 23, 2013 at 2:11 am
    Permalink

    Ciktom… Klu dh ade cashout tu biarkan dlu ke? Automatik trus masuk akaun? Xde mtk no akaun pun? Hmmm… X paham… Heeee

    Reply
    • February 19, 2013 at 2:16 am
      Permalink

      kalau dah cukup minimun cashout RM50, awak boleh klik button cahsout tu utk keluarkan duit..nanti once dah klik button tu br nanti awak kena isi form utk masukkan no akaun bank yg nak transfer duit tue..

      Reply
  • January 24, 2013 at 7:33 am
    Permalink

    salam . . . saya da juin . . . duit pown da ada dlam rm5.60 tp cam ne nk bg naik . . . nk soh orang click pown ssah . . blog mmg xada . . . yg ad pown fb je kawan pown xbpe ramai . . .

    Reply
    • February 19, 2013 at 2:51 am
      Permalink

      wslm..awak add ramai2 kawan kat facebook or buat group pun boleh..

      Reply
  • February 12, 2013 at 4:52 pm
    Permalink

    kak nak tanye.. saya dah share dah iklan tu kt facebook dan mak dan kakak saya dah klik tapi kenapa total earning saya masih kosong?? harap akak dapat tolong..

    Reply
    • February 16, 2013 at 8:20 pm
      Permalink

      Samalah dgn sy . Kenapa ye ?

      Reply
    • February 16, 2013 at 9:09 pm
      Permalink

      mak dan kakak yang klik tue guna komputer/ pc yang sama dengan adik guna jugak ke?? sebab earning ni akan dikira based on unique visitor..says akan trace setiap ip adress yang klik pada iklan..kalau ip adress yang sama tidak akan dikira sebagai unique visitor..

      utk faham apa itu unique visitor boleh baca artikel ni>> http://www.ciktom.com/unique-visitor-dan-view-visitor-apa-bezanya/

      satu lagi earning tue kalau klik sekarang bukan terus says update masuk total earning..kadang2 amik masa sejam-24jam jugak nak update earning..

      Reply
    • February 19, 2013 at 2:55 am
      Permalink

      total earning naik setiap kali orang klik pada link says awak tue..klik tue pulak says akan trace based on IP Adress..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE