Cara Nak Cash Out Duit Says mudah jer

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…. Kali ini cik tom nak share cara nak cash out duit says yang mudah jer. Takde complicated pun sebab ada yang tanya sebab tak tahu nak cash out macam mana bila dah lebih dari minimun cashout, RM50.  Bayaran says akan masuk terus ke akaun pilihan korang sama ada Maybank, CIMB, Hong Leong Bank, Public Bank dan lain-lain bank yang tersenarai dalam list bank says terima.

Ada juga yang tak percaya sebab says takde pun minta akaun bank masa daftar says. So, macam mana says nak bayar duit kalau tak minta akaun bank? Memang permulaan sign up takde minta akaun bank. Tapi pihak says akan hanya minta akaun bank once korang dah klik cash out earning says. Jom kita tengok cara nak cash out says dan bukti cash out says yang cik tom buat ni. Ini ialah second cash out earning says cik tom.

Cara Nak Cash Out Duit Says

1. Nilai minimun cashout ialah RM50. Kalau dah boleh cashout kat dashboard akan keluar box “Cash Out Now!”. Untuk cash out, korang klik “Cash out now!” seperti dalam gambar dibawah;

1. Klik cash out
1. Klik cash out now

2. Kemudian, akan keluar borang seperti gambar dibawah. Isi borang di bawah dengan maklumat yang betul dan klik “Cashout My Earnings!”. Kalau sesiapa ada bawah umur boleh guna akaun bank emak dan ayah.

2. Isi borang dengan maklumat yang betul
2. Isi borang dengan maklumat yang betul

3.Lepas tue, akan keluar “Cashout confirmation” dan periksa betul tak semua maklumat yang tertera. Kalau ada silap isi, klik “edit” untuk isi balik tapi kalau semuanya betul terus klik “Confirm”.

3. Cashout confirmation
3. Cashout confirmation

4. Lastly akan keluar dashboard says yang “cashout status” ialah pending. Korang akan terima email makluman dari says yang akan maklumkan cashout dalam proses dan juga bila duit telah dimasukkan ke akaun bank korang.

4. Cashout status
4. Cashout status

Contoh kandungan email yang diterima;

1. The SAYS Security Team will have to verify your RM xx.xx earnings for accuracy (up to 2 weeks).
2. If everything is verified, we will process your payment (2 to 4 weeks)
3. You will receive an email when we have put the cash in your account.

*********************************************************

Ada yang bertanyakan samaada kalau masukkan iklan says ini akan efek pada status glitterati nuffnang. Yup, cik tom pun baru tahu dari blogger irsah yang glitterati nuffnang akan bertukar kepada ordinary kalau korang turut letak iklan says sekali dengan nuffnang dan churp2.

Setakat ini cik tom guna blog platform wordpress dan masukkan url iklan says menggunakan plugin “adsense daemon” memang takde masalah tukar status nuffnang. Cik tom baru tahu dari seorang blogger trick supaya status glitterati nuffnang tak bertukar ialah  dengan pendekkan URL Says guna URL Shortener dan juga masukkan code rel=”nofollow” di dalam code tersebut supaya tak diindeks oleh crawlers google atau nuffnang. Keberkesanan?? Cik tom pun tak dapat janji ye. heee….

Cara untuk pendekkan URL;

1. Masuk ke websites Goo.gl atau bitly.com
2. Paste kan URL says ke dalam kotak yang disediakan dan klik “Shorten URL”.
3. Bila dah dapat URL yang dah dipendekkan dari Goo.gl atau bitly.com tu, copy dan pastekan URL tu dalam blog korang.

Contoh code;

<a href="http://bit.ly/JI4rUQ" target="_blank" rel="nofollow">Jom Daftar Says</a>

Artikel lain berkaitan says;

1. Cara daftar says.
2. Cara promosi iklan says.

Korang belum join says?? Jangan lepaskan peluang untuk join >>SAYS<<

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

58 thoughts on “Cara Nak Cash Out Duit Says mudah jer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE