Ada Cara Pantas Menurunkan Berat Badan

Hmm… Rasanya tahun ini banyak surat khabar keluarkan suvey mengenai peningkatan tahap obesiti di kalangan rakyat Malaysia. Ada yang tak tau maksud obesiti ke? Obesiti ni masalah berat badan yang berlebihan. atau bahasa mudahnya GEMUK.

Yang teruknya obesiti punca pelbagai penyakit seperti diabetes, sakit jantung, buah pinggang dan sebagainya. Erkk seram!

Keratan Kosmo masalah gemuk di Malaysia
Keratan Kosmo masalah gemuk di Malaysia

Agak-agak korang kenapa jadi masalah berat badan terlebih ni ek?

Ramai yang salah anggap nak kurus ni kena berlapar. Tak perlu makan nasi dan sebagainya termasuk cik tom sendiri!

Sekarang ni berat badan cik tom naik mendadak! Habis dah semua tegur kenapa makin gemuk nii. Cik tom try diet yang biasa cik tom buat time study dulu seriously dah tak berkesan dengan metabolisma badan yang rendah. Badan jadi tak bermaya nak kerja.

Kawan cik tom pun tegur yang cara cik tom tue salah, skip breakfast, kurang bersenam dan macam lagi. Cik tom hampir tertarik nak beli satu produk kuruskan badan ni tapi kawan marah cakap jangan tertipu. Banyak produk kurus sekarang bahaya boleh rosakkan buah pinggang.

Dia suggest cik tom diet secara betul dan amalkan pemakanan sihat.

Macam mana cara diet yang betul untuk turunkan berat badan tue? Ada cara pantas tak sebab tak sabar nak gi wedding kawan bulan depan. haha…

Pastu kawan cik tom suggest try tengok Teknik Bakar Lemak Dengan Pantas dari Hafiz Wasa.

Siapa pulak mamat nama Hafiz ni? Tak femes pun. haha…

Kawan cakap cik tom yang tak update, skang teknik kurus dia tengah top kat facebook. Teknik tue turunkan berat badan cepat dan berkesan. Dia ada suggest keperluan kalori, contoh-contoh diet yang sihat serta jenis aktiviti yang dapat membakar lemak dengan pantas.

Ye ke??

Hmm.. rasa menarik jugak.. sekarang cik tom tengah survey pasal teknik bakar lemak dengan pantas.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

15 thoughts on “Ada Cara Pantas Menurunkan Berat Badan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE