Pokok Bunga Bawang Pink dan Putih

Assalamualaikum dan Salam Sayang… Korang pernah tengok tak pokok bunga cam dalam gambar bawah ni? SubhanaAllah cantik kan? Alangkah indahnya ciptaan Allah. Rasa sejuk mata memandang. Korang tau tak nama pokok bunga ni?? Ok.. Orang kampung biasa panggil pokok bunga bawang. Tapi hasil carian google; bunga ni diberi nama FAIRY LILY atau nama saintifik ZEPYRANTHES. … Continue reading

Memori Bersama Yeo’s Dulu, Kini Dan Selamanya………..

Gempar!! Dunia blogger kini diserang oleh satu wabak yang makin menjadi-jadi. Wabak penyakit ini dikenali dengan nama “YEO’S“. Sana-sini blog hangat menceritakan mengenai kehebatan produk Yeo’s. huhu… Cik tom jadi tertarik nak ceritakan segala memori cik tom bersama Yeo’s dari dulu, kini dan selamanya. Amboi dah cam tagline apa je ek. hehe… Produk Yeo’s memang … Continue reading

Canopy Walkway Kuala Tahan, Taman Negara Pahang (part 1)

Assalamualaikum dan Salam Sayang….. Cam biasa owner blog lambat update cerita kat blog sebab malas. hehee…. Actually time semua orang sibuk bercuti awal tahun, 1 Januari 2013 lepas cik tom dengan 2 orang kawan, ja dan zaty ada pergi jalan-jalan ke Kuala Tahan, Taman Negara Pahang. Yang kelakarnya asalnya zaty ajak cik tom pergi tengok … Continue reading

Imbas kembali: Air Minuman Kegemaran Masa Sekolah

Minggu lepas alhamdulillah murah rezeki ada ofismate, Zai bagi air kotak coklat RMT dan housemate, Zaty belanja air susu botol FAMA. Semoga makin dimurahkan rezeki diorang. amin… Cik tom tengok 2 jenis air minuman ni dah banyak berubah bentuk, saiz dan packaging tapi rasanya masih maintain lagi best cam dulu-dulu. Terus cik tom teringat balik … Continue reading