Sinopsis Filem Cinta Kura-kura

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Filem Cinta Kura-kura yang bergenrekan cinta komedi ini memaparkan kisah mengenai kura-kura yang boleh bercakap (suara Zizan Raja Lawak) bernama Nico. Tarikh tayangan kat pawagam ialah 1 Mac 2012. Cik tom tertarik nak tengok filem Cinta Kura-kura sebab watak utamanya dalam cerita ni kura-kura. Pada yang dah tahu memang cik tom … Continue reading

Penyakit Kura-kura dan Cadangan Cara Merawat

Assalamualaikum dan salam sejahtera… Dalam entry kali ini cik tom ingin kongsikan jenis-jenis penyakit kura-kura yang biasa pelawat blog cik tom tanyakan pada cik tom. Cik tom senaraikan masalah penyakit serta cadangan cara merawat kura-kura yang boleh dicuba sekiranya korang menghadapi masalah penyakit kura-kura seperti berikut; 1. Gigitan, Lebam-lebam, Kebakaran, Luka-luka dan Calar-calar Masalah luka danContinue reading

Facebook Page Community Kura-Kura Comel

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Berdasarkan cadangan peminat kura-kura yang telah sarankan cik tom buat 1 page facebook mengenai kura-kura. So, pada 18 Oktober 2011 terhasil lah facebook page community kura-kura yang cik tom bagi nama “Kura-kura Comel”. Facebook page ini dibuat khas untuk si pencinta kura-kura comel dan tempat untuk anda berkongsi pengalaman tentang penjagaan … Continue reading

Tips Asas Penjagaan Kura-kura Kecil

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia…… Pada awal tahun lepas, cik tom ada kongsikan entry; Tips Penjagaan Kura-kura Kecil Versi Cik Tom yang cik tom amalkan tapi ramai pulak yang tanya apa tips asas penjagaan kura-kura kecil (red ear slider) atau apa yang perlu disediakan/ beli untuk pelihara kura-kura kecil. Baru cik tom perasaan cik tom tak … Continue reading