Cik tom pun suka blog awak la

Sebenarnya ni segmen yang pernah ben ashaari buat pada hari cik tom offline seminggu. Segmen β€œSaya suka blog awak la”. 5 blogger ni pilih blog cik tom salah satu antara blog yang diorang suka. Thanks ye. Sebagai ucapan terima kasih pada kawan blogger yang sukakan blog cik tom. Cik tom akan review kenapa cik tom suka blog diorang juga.

are you happy

1) MISS YATY [http://sophisticatedgirllife.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html]

Miss Yaty ni seorang blogger yang mempunyai identiti tersendiri dalam dunia blog. Entrynya lebih banyak mengenai life yang memang seronok bila baca. Yelah bila kita share kisah life kita sendiri memang berbeza dengan kisah orang lain. Bagi cik tom lagi suka entry sebegini daripada entry copy paste. Keep it up blogging dear. Jom terjah blog miss yaty.

2) TOK ESAH [http://taq6889.blogspot.com/2010/11/tok-suka-blog-kamu-lah.html]

Cik tom ingatkan tok esah ni blogger perempuan. Rupanya lelaki. Sorry ye. hehe.. Tok esah ni seorang blogger yang makin meningkat naik. Seorang blogger yang bijak pandai. Gaya penulisan yang menarik dengan gaya tersendiri. Tok esah ni pemenang segmen skrip drama anjuran ben ashaari. Memang best cerita kisah alien dengan isu alam sekitar. Jom terjah blog tok esah.

3) MISZ LULLABY(ML)

Seorang blogger yang sangat comel. First time jenguk blog ML ni terus cik tom sukakannya. Kat blog ML ni banyak cerita kisah pengalaman hidup dia masa belajar kat moscow(eh betul ke tak tempat ni). Kat blog ML ni pun banyak share tutorial untuk make up. Memang seorang yang pandai make up. Selain seorang bijak dan pandai make up, ML jugak banyak share resepi memasak. Jom kita jenguk ML.

4) AFIQ BUKHARI [http://www.afiqbukhari.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html]

Blogger yang cik tom kenali dari kopitiam padinno. Seorang blogger yang tak lokek ilmu pengetahuan. Tanya je apa dengan afiq, insyaAllah akan cuba dibantu selagi mampu. Cik tom pernah tanya afiq ni pasal sitemap dan ilmu berblog. Bagi cik tom, afiq ni seorang blogger yang hebat. Jom jenguk afiq.

5) DILLA [http://endlessofstory.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awaklah-by-ben-ashaari.html]

Ni salah seorang blogger yang baru cik tom kenal. Tapi peramah sangat macam dah lama kenal. First time kenal bila dilla ni nak tanya macam mana nak buat title sidebar ada kaler. Sebab dalam tutorial punya coding berbeza dengan yang dilla. Alhamdulillah setel masalah tue. Sekarang dilla happy bila ramai yang puji blog dia makin cantik. Jom jenguk dilla.

**************************************

Jom ramai2 berkenalan dengan 5 blogger di atas dengan klik pada nama diaorang. Tak rugi tau tambah kenalan. Takkan korang nak berkenalan dengan blogger yang sama je. Luas perjalanan jajahan lagi luas pengetahuan korang πŸ˜‰

p/s: pada yang pernah buat entry suka blog cik tom dan juga ucapan terima kasih pada cik tom terima kasih banyak2 ye.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

30 thoughts on “Cik tom pun suka blog awak la

  • December 14, 2010 at 12:42 pm
    Permalink

    encik RB pon suka dgn blog ciktom. weee. *gossip panas. hehe
    dh lama x jenguk kawan2 yg dulu lepak di kopitiam padin. tinggal kenangan kini. huk2

    Reply
  • December 14, 2010 at 12:48 pm
    Permalink

    marilah kita bersama2 terjah menerjah

    Reply
  • December 14, 2010 at 12:50 pm
    Permalink

    Jauh berjalan, luas pemandangan. eceh! hehehe πŸ™‚

    Reply
  • December 14, 2010 at 12:50 pm
    Permalink

    saye pon suke blog cik tom.nice o0o

    Reply
  • December 14, 2010 at 12:51 pm
    Permalink

    heeeeeeeeeee *muke super blushing!!! *

    baru nak jengah blog cik tom !
    sbb ciktom tegur nape lame x jenguk blog ciktom..tup2 ade name sendirik..!!

    ngaaa….terharu..terharu..TERHARU SGT2 !!!

    thank you ciktom πŸ™‚
    blog nih awayyy lg cntek dr blog dilla la…sapelah dilla nih dibandingkan dgn ciktom πŸ™‚
    ciktom sehat ke? skrg nih satu umah dilla demam …busy memnjang…

    Reply
  • December 14, 2010 at 12:52 pm
    Permalink

    blog cik tom mmg best! byk share ilmu, emiey pun ske πŸ˜‰

    Reply
  • December 14, 2010 at 12:56 pm
    Permalink

    yay~
    mahu terjah merekaa!!

    Reply
  • December 14, 2010 at 1:04 pm
    Permalink

    blog saya cik tom tak suka ke?? ekeke!!! πŸ˜›

    Reply
  • December 14, 2010 at 1:04 pm
    Permalink

    hehe…sesi terjah menerjah la lepas nie..

    Reply
  • December 14, 2010 at 1:05 pm
    Permalink

    Jom terjah mereka.. yezza. hehe..
    Kalo dah Cik Tom cakap.. konfom berbaloi-baloi.. hehe..

    Reply
  • December 14, 2010 at 1:05 pm
    Permalink

    Suka blog Cik Tom ni.. ceria je.. Entri Cik Tom pun tersusun je ayatnya.. ditambah dengan tuan rumah yg peramah.. Salam perkenalan buat Cik Tom..

    Reply
  • December 14, 2010 at 1:21 pm
    Permalink

    klau ikutkan cik tom ni dah ada entah berapa ribu yang suka..
    hehhe..
    blog best..
    peramah lak tu..
    akak pun suka.

    Reply
  • December 14, 2010 at 1:40 pm
    Permalink

    eh cik tom..ingtkan ni entry lame huhu thnks cik tom sebab review blog afiq πŸ™‚

    kawan2, afiq pun pernah tny cik tom mcm mana nak kemaskan pages exchange banner πŸ˜€ afiq refer seini je selalu πŸ™‚

    Reply
  • December 14, 2010 at 1:42 pm
    Permalink

    wah!!! patutlah iqbal dtg blog tok kata cik tom bocor rahsia., hahahaha ingat apa lah tadi.. hehehehe

    ramainya yg ingat tok ni perempuan kan… ahhaha tok dah letak about me kat atas tu, so pandai2 lah baca, hehehe

    TQ yer cik tom yg cute!!!

    Reply
  • December 14, 2010 at 3:12 pm
    Permalink

    bagus cik tom…orang memberi kita merasa..orang berbudi kita berbahasa…

    Reply
  • December 14, 2010 at 3:38 pm
    Permalink

    Ok..ciknor nak kenal dorang jugak..:)

    Reply
  • December 14, 2010 at 3:40 pm
    Permalink

    sy pon suka blog cik tom yg single ni.. haha.. ;-p

    Reply
  • December 14, 2010 at 3:48 pm
    Permalink

    blog cik tom mmg ramai yg suka..
    tahniah cik tom..
    teruskan berkarya dan menambat hati pembaca.. πŸ™‚

    Reply
  • December 14, 2010 at 4:04 pm
    Permalink

    wahh seronok jugak ye…saya segera kesana…wiiihaaauuuoooo…=)

    Reply
  • December 14, 2010 at 4:12 pm
    Permalink

    terima kasih cik tom πŸ™‚

    sy memang tengah nak kumpul feedback untuk cek mana yang boleh di tambah baik.

    setakat ni sy rasa memang ramai yg problem tentang loading terutama broadband.memang masalah sebab blog yg berat2. jd skrg kami tengah nak kempen untuk ringan2kan blog.jd kalo ada tutorial yg boleh membantu, sudi2 cik tom kongsikan.

    ada sebahagian yg tak faham lg BlogLarian ni untuk apa. tp bg sebahagian yang dah faham n dapat manfaat darinya, memang diaorang puas hati. ni pun dalam usaha untuk di war-warkan.kekadang mereka rasa join BL n dapat trafik free. sbnrnya tak.

    scr umumnya, BL untuk bantu bw. jadi kami galakkan semua untuk gunakan list yg ada secara buka link 1 1 atau terus buka rumah n promot terus en3 terbaru dan sebagainya. jika sekadar datang n sapa. mungkin ramai yang terlepas pandang.

    walaupun cik tom secara manual, sbnrnya masih boleh bantu geng satu rumah dengan bw secara biasa tapi promot sekali link rumah.

    kami sedia menerima kritikan dan cadangan. kami buat ni bukan sebab pendapatan dan sebagainya. tp kami sendiri dapat lihat perbezaan bw biasa n guna BL πŸ™‚

    kami buat ni sbb passion untuk kongsi dan bantu rakan lain πŸ™‚

    Reply
  • December 14, 2010 at 4:24 pm
    Permalink

    saya pun suka blog cik tom.. πŸ˜‰

    Reply
  • December 14, 2010 at 4:25 pm
    Permalink

    patut la td ade nama yati plak kat shoutbox asada.. hihi ;P

    Reply
  • December 14, 2010 at 4:29 pm
    Permalink

    hey blogers.haha!

    Reply
  • December 14, 2010 at 4:36 pm
    Permalink

    nie entry!! boleh nk blogwalk blog diorng mlm ni! πŸ™‚

    Reply
  • December 15, 2010 at 10:26 am
    Permalink

    wah!terharunya… thanks cik tom sebab promote blog yaty:)

    Reply
  • December 15, 2010 at 10:39 am
    Permalink

    Lady pun suke blog cik tom πŸ™‚

    Reply
  • December 16, 2010 at 3:17 am
    Permalink

    Ellen pun suka sangat2 blog Tom..dari dulu lagi..hehe…ikhlas dari dalam lubuk hati ellen yang paling dalam..

    (harap2 lulus untuk tayangan perdana yer)..hehe

    Reply
  • December 17, 2010 at 2:25 pm
    Permalink

    ML pun sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee blog ciktom.wane purple pink ni mmg memikat hati.=D.mekasyh ciktom,semoga ukhwah blogging kite berkekalan.insyaAllah =)

    Reply
  • February 25, 2011 at 2:52 pm
    Permalink

    sy pun suka ciktom la…opsss terlebi suda,blog ciktom.ngeeee

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE