Cik Tom Tawar Hati Dengan Dunia Blogging

Assalamaualaikum dan Salam 1 Malaysia……

Salam sayang kepada semua blogger yang sentiasa sudi singgah ke blog cik tom. Semoga segala kunjungan korang beroleh manfaat. Kepada blogger yang tertanya kenapa cik tom dah lama tak update. Sorry ye lama tak update sebab busy dan maybe boleh cakap jugak sedikit tawar hati dengan dunia blogging.

Cik tom tengok sekarang dunia blogging makin banyak penipuan dengan harapan untuk dapat trafik free semata-mata even dengan menggunakan cara kotor sekalipun. Yang hot issue sebelum ni dengan blogwalking tipu guna shoutmix dan juga latest iframe.

Aduh…dah desprate sangat nak trafik free ker sampai sanggup buat cara camtu sekali??Tahu tak rezeki dari sumber tue tak halal??? Tapi paling cik tom kecewa ialah blogger yang guna cara kotor ni dikalangan blogger yang cik tom kenali jugak.

Selain tue, cik tom sedih dengan sesetengah blogger yang cop cik tom ni sebagai blogger femes yang sombong. Cik tom tak pernah pun rasa cik tom femes. Blog cik tom ni still biasa2 je. Blog personal yang cik tom bebas nak share personal life, tips, tutorial or apa-apa je la. Dan sorry cik tom tak dapat nak penuhi segala kehendak korang sebab cik tom pun ada life sendiri. Cik tom bukan addict 24 hours dengan blog je.

Hurm… cik tom paling tak suka bila dibandingkan dengan blogger lain. Blogger lain rajin je blogwalking, balas komen, peramah even lagi femes. Blogger lain camni dan camtu. Please and please don’t compare me with others k. I have my ownstyle and that is the real of me. So, please don’t compare me with other blogger ok.


p/s: maaf update entry luahan perasaan kecewa pulak. hukhuk ;(

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

103 thoughts on “Cik Tom Tawar Hati Dengan Dunia Blogging

  • February 18, 2011 at 8:22 am
    Permalink

    aduh ciktom,, jgn la mcm ni,, sunyi la hari2 saya nanti,, nak komen2 ngan ciktom kat fb tu rasa mcm tak puas plak.. kehkeh..

    latest –
    -Realiti Dalam Dunia Blog
    -Kepentingan Twitter Dalam Berblog

    Reply
  • February 18, 2011 at 11:18 am
    Permalink

    Walawehhhh.. Kenapakah kamu cakap seperti ini wahai cik Tom?
    Sayang, bawak rilex2 ye..
    Hahahaha..
    Takpe2, mungkin ko ade mslh skrg ni aku tak tahu, just amik masa bertenang k..
    Nanti2 udate lah blog macam biasa ok..
    Cool cik Tom..

    Entry Terbaru : Topup RM10 Boleh Tahan Sebulan

    Reply
  • February 18, 2011 at 12:20 pm
    Permalink

    kak tom..jangan peduli kata2 orang tu..kalau cik tom sedih,,kami sebagai shabat blogger kak tom akan sentiasa di belakang kak tom..kalau ada apa2,roger kami..kami bukan saja follower kak tom,tapi kami adalah power rangers kak tom..kalau kak tom dalam masalah,kami akan dtg mmbantu..okay…

    ENTRY BARU ALIEF..rugi kalau tak baca.baca taw..dtg blog alief sekarang juga… –>"salah ke alief nak buat kawan2 alief happy lepas baca blog alief??tak salah kan??.""

    Reply
  • February 18, 2011 at 8:06 am
    Permalink

    as-salam.

    terkejut dgn entri ni. sape yg kate cik tom camtu?

    org lain sy tak tau la tp sy x penah anggap cik tom sombomg. paham cik tom bz pasal tu bnyk entri pon auto publish.

    bese la cik tom. mulut manusie mane leh tutup. dowang akan kate ape sj ikut sedap mulut sendiri. cume cik tom jgn le amik ati. tu kan lumrah.. 🙂

    psl penipuan tu, mmg klakar. mmg heboh pasal giler nak dapat trafik fri. tapi tu lah manusie.. menipu demi nak rezeki yg secipot tapi balasannye?

    pe pon, harap cik tom keep blogging. till now, blog cik tom ttp jd rujukan sy. cume kekadang rindu bile takde entri baru.. hehehehe.. cheer up..

    Reply
  • February 18, 2011 at 8:14 am
    Permalink

    abaikan apa org kata ciktom.teruskan berblogging..kalau semua org sama n sejenis je.. x meriah dunia blogging kalau semua nak sama.. tak gitu?

    apa pun..teruskan berblogging ye..jgn berenti lak

    Reply
  • February 18, 2011 at 8:14 am
    Permalink

    abaikan apa org kata ciktom.teruskan berblogging..kalau semua org sama n sejenis je.. x meriah dunia blogging kalau semua nak sama.. tak gitu?

    apa pun..teruskan berblogging ye..jgn berenti lak

    Reply
  • February 18, 2011 at 8:30 am
    Permalink

    banyak2 bersabar cik tom..saya baru nak kenal ngan cik tom….iasalah dunia blog ni….

    Reply
  • February 18, 2011 at 8:32 am
    Permalink

    Sabar ye cik tom…itulah, niat tu yang penting…kadang orang suka-suka je hentam kita tak bertempat nie….dorang ingat dorang bagus sangat ke nak kutuk2 orang….sabar ye cik tom 🙂

    Reply
  • February 18, 2011 at 8:48 am
    Permalink

    miza tak cop cik tom sebegitu. miza faham rata-rata blogger bukan 24jam menghadap blog kan. kita pun ada komitmen lain jugak. blog cik tom banyak tutorial. miza suka ja baca blog cik tom dan tak pernah compare dengan blogger lain. sabar ye cik tom.

    Reply
  • February 18, 2011 at 8:51 am
    Permalink

    hahaha ciktom nih…

    ada yang merindui penulisan ciktom…good job tu…bila ilang, ade yg sedar dan terasa dgn kehilangan ciktom..

    blogger mcm belalang nih, klu ilang 6 bulan pun belum tentu ade yang sedar dan nak cari…wakakak

    keep blogging ciktom….ciktom ada aura tersendiri…percayalah…

    Reply
  • February 18, 2011 at 8:51 am
    Permalink

    sabar je lah cik tom..
    mulut org kita taleh tutup..
    bg saya cik tom antara blogger yg peramah.. tak sombong langsung.. mybe skrg ni cik tom bz tak sempat singgah blog dorang, sbb tu dorg kata cik tom sombong kot.. sabar je lah eyhh 🙂

    Reply
  • February 18, 2011 at 8:55 am
    Permalink

    Assalam Cik Tom Lama x nampak…dah semigu skali plak rasenya…hu3.CikTom gudluck dalam kejaya cik Tom…haa sape nie buat cik Tom tawar hati nie…nak kena nih org tuu…hu3.pasal iFrame erk…hu3.ntahlaa x tau nk cakap ape…

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:03 am
    Permalink

    Meh sini sape yang kata Cik Tom akak ni macam nie? sekeh kepala dier…

    Dia tak tau Tom tengah bz sekarang ni…sekali masuk, da nak komplen…

    Biar je Tom, jangan layan…Tom jangan stop blogging tau…Cik Tom la sebenarnya pencetus semangat akak nak menulis…

    dulu blog akak private…^_^

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:11 am
    Permalink

    salam cik tom..

    bawa2 la bersabar & teruskan berblogging…pedulikan jer apa org nak cakap…

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:11 am
    Permalink

    jangan peduli sangat dengan apa orang kata.
    please jangan stop blogging!

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:18 am
    Permalink

    http://www.ciktom.com..cntik kan nama tu?tak kan nak give up sbab ni ciktom,lek k..sblum tu nak tanya,iframe ni apa??heheee tak tahu la cik tom..jgn sdih2,kalau rsa org tu tipu,tak usah layan la k.cool2 je la.. even kalau sy sndri buat mcm tu kat ciktom,cik tom maki je balik..org kalau tak suka kita,kita buat baik pun dikata buruk..susah nak ckp..ermmm

    *sbr separuh dari iman^^..
    tak usah publish k…sekian^^

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:18 am
    Permalink

    cik tom sabar yew ^^

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:25 am
    Permalink

    xnak la stop blogging,bila masa plak cik tom sombong

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:32 am
    Permalink

    perkara biasa dalam blogging ni.. sabar je lah..

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:35 am
    Permalink

    kalu ikutkan manusia, x pernah nya nak puas hati.. ada je yg dengki kat orang lain. ye, cara cik tom x salah.. sy pon jarang BW, ngadap blog..buka bila nak update je sekadar isi masa terluang~

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:36 am
    Permalink

    huhu…iqbal pun kadang2 rasa gak cam down skit dgn blogging ni… =(

    sabar k cik tom..ramai yang tunggu cik tom update entri..

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:36 am
    Permalink

    bagi ambe, kalau nak buat sesuatu biar ikhlas kerana ALLAH s.w.t….insyaALLAH.

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:36 am
    Permalink

    hoho orang yg cakap cam tu budak2 je tuh..dia ingat blogger ni xada life ke,nak mengadap 24 hours..blogger yg tanam anggur pun ada benda nak buat tau..mwahahah (perli diri sendiri,adeii)

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:40 am
    Permalink

    ciktom tawar hati, tak lama lg ferry nak ttup blog

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:41 am
    Permalink

    huhu…iqbal pun kadang2 rasa gak cam down skit dgn blogging ni… =(

    sabar k cik tom..ramai yang tunggu cik tom update entri..

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:44 am
    Permalink

    kalau ciktom da tawar hati , CL pun macam tu , sbb ciktom cg dunia blog CL 🙁 jgn pergi ciktom …!!

    chaiyok3 .!!

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:44 am
    Permalink

    abaikan saje cik tom…..teruskan bergoblog ok..hehee

    Reply
  • February 18, 2011 at 9:46 am
    Permalink

    sabo jela cik tom.. bila kita kat bawah, mcm2la kita nk kondem orang..tapi bila dah kat atas, kita plak yg kena kondem.. putaran je tu semua huhu

    Reply
  • February 18, 2011 at 10:05 am
    Permalink

    Patutlah cikgu junko nie lama x update..dok tggu jugak cik tom..ala kte jadi diri kte yg sebenar cik tom..apa org lain nk komplen biarkan..kte mampu nk puaskan hati semua pihak dengan merubah diri kita tp x semua yg kte boleh ubah kerana kita tetap kte..junko harap cik tom sabar & xmau lah majuk k?..psl penipuan tue xle nk ckp per la..mgkin diaorg dah gila nk top cepat & mnampakkn diaorg nie good..abaikn mereka & kte sbgi rakan blogger just tegur & bawak mereka ke pangkal jalan..hehehehe..

    Reply
  • February 18, 2011 at 10:06 am
    Permalink

    Pendekar tetiba terasa la.. sebab pendekar pakai iframe… hohoho… camna tu?? tolong ciktom~!

    Reply
  • February 18, 2011 at 10:36 am
    Permalink

    alaa cik tom.. dah2 tamo majok2 .. ceq buat tak nampak je semua tu .. tapi ada gak rase tawar hati dg sikap2 blogger lain.. ttup mate jela..huu

    Reply
  • February 18, 2011 at 10:54 am
    Permalink

    biarkan je la..orang2 yg macam tu… akak tetap sikong cik tom.. walau pun dah lama tak tinggal komen.. akak sentiaswa berkunjung ke sini

    Reply
  • February 18, 2011 at 10:59 am
    Permalink

    alolololo…
    cik tom..
    jgn cedey2..
    meh senyum sikit =D

    SCC nak buatkat header paling kiutest utk cik tom supaya cik tom hepy2 eh..

    tp,,header xleh gerak2 lah..hihihi

    Reply
  • February 18, 2011 at 11:05 am
    Permalink

    alaahhcik tom tk sombong akk tahu..

    heeh tq puji header akk tu..akk hantam buat guna software edtingonline jer..nk guna photoshop tk lepas2..

    Reply
  • February 18, 2011 at 11:07 am
    Permalink

    Salam.. Lama tak tinggalkan komen di blog Cik Tom. Janganlah Cik Tom merajuk hati, biasalah orang ambil jalan pintas dari kekurangan ilmu orang lain. Memang kita ada life kita yg tersendiri, tapi mungkin kita dapat kongsi sesuatu yg berharga dengan orang lain.. Ramai yg menyokong Cik Tom.. Jaga diri ye..

    Reply
  • February 18, 2011 at 11:33 am
    Permalink

    ishh…ishhh…dannn ishhh lagikk..kalau bz boleh dimaafkan.kalau tawar hati.dah xboleh dah nak senyap.nak marah betul kat cik tom tau!kite kenal masa mula-mula cik tom buat blog lagi.kalau sis ingtlah.jadik takmaulah hilang sorang blogger yg baik cmni-_-

    Reply
  • February 18, 2011 at 11:50 am
    Permalink

    keen plak tawar hati ngan dunia blog sbb byk sgt keje.. hu3~ T__T

    betul tu cik tom.. kdg2 sedih bila bloggers lain kata keen sombong, pdhal diorg tatau, keen sgt-sgt-sgt bz! huk3~ T__T

    Reply
  • February 18, 2011 at 11:51 am
    Permalink

    cik tom sayang, jgnlah camni..kalo yg psl trafik tpu tu sikit pun dla x heran sbb dla x peduli sgt dgn trafik ni..x rs sedih pun kalo trafik jth..pedulikan je yg buat sume tu..yg kata cik tom smbg tu cik tom pekakkan tinge je..dorg x knl lg cik tom tu..kan cik tom ckp cik tom bz..dla fhm walaupun kdg2 rindu dgn en3 cik tom..ramai yg syg cik tom ni walaupun c.tom krg aktif skang ni..kalo x xkan ade org komen kan..amik yg positif oke dear..chill ^^

    Reply
  • February 18, 2011 at 11:56 am
    Permalink

    harap cik tom sabar,sebab jika semakin lama semakin dikenali,dan ofcoz cik tom dikenali atas usaha keras ciktom bukan kerana main tipu2..lantak pi orang nak kata apa,yang penting yaty sokong ciktom…=]

    Reply
  • February 18, 2011 at 12:04 pm
    Permalink

    ala..
    biasa la tu..
    dia jeles sebab pengunjung tetap datang blog cik tom walaupun
    cik tom jarang2 bw..
    dia tak tau bukan semua orang mai blog cik tom ni sebab traffic..akak datang sini sebab banyak cerita best.dan tak harap pun cik tom datang balas jejak..
    lagipun tutorial yang cik tom buat pun dah cukup untuk balas kunjungan akak ni..
    sabar ye cik tom!!

    Reply
  • February 18, 2011 at 12:24 pm
    Permalink

    uikss..aa dh jadi??haha

    Reply
  • February 18, 2011 at 12:29 pm
    Permalink

    cik tom sayang..jangan la sampai tawar hati dengan dunia blogging ni. mish suka baca entry cik tom. keep blogging sayang ea. semua tu fitrah manusia cik tom. nak senang dengan jalan mudah.

    Reply
  • February 18, 2011 at 12:31 pm
    Permalink

    jgn sedih2 eh cik tom…blogging adalah dengan kehendak diri sendiri bukan…=)

    Reply
  • February 18, 2011 at 12:31 pm
    Permalink

    cik tom jangan lah awar hati..sy tetap suka tulisan cik tom..sebab tu saya follow dari dulu sampai sekarang..

    jangan give up cik tom..keep on writing ! 🙂

    Reply
  • February 18, 2011 at 12:41 pm
    Permalink

    akak, cmne nak detect org yg menipu tuh?

    Reply
  • February 18, 2011 at 12:45 pm
    Permalink

    cik tom, ada manusia yg punya penyakit hati. ubat utk penyakit hati adalah MAAF.

    keep blogging dear ^_^

    Reply
  • February 18, 2011 at 1:22 pm
    Permalink

    haha ko memang femes r tom, tengok sekali update je tu dia aih komen beratur dah wakakaa

    Reply
  • February 18, 2011 at 1:29 pm
    Permalink

    hai cik tom..
    sekarang ni cik tom kena ingat balik kenapa cik tom buat blog..

    kalau buat blog utk org lain sampai kita tekejar2 nak update tak guna juga, yg penting kat sini kita happy berblogging bukan kerana paksaaan..

    jgn hiraukan apa org nak kata yg sebenarnya mereka dengki dgn pencapaian cik tom,

    tenangkan fikiran,relax, be cool, senyum selalu, baru kita hidup bahagia..:)

    Reply
  • February 18, 2011 at 1:32 pm
    Permalink

    banyak2 bersabar ye cik tom.. 🙂

    Reply
  • February 18, 2011 at 1:38 pm
    Permalink

    sabar la cik tom..saya rasa cik tom punya blog mmg femes kalau tak xkan ramai yang komen bagi semangat kat cik tom..jgn give up…teruskan berblog..rugi kalau cik tom stop skang sbb nama tgh naik…who know one day ur blog sama nama cam ben, redmummy, fatin liyana…good luck!!

    btw sy suka baca blog cik tom!

    Reply
  • February 18, 2011 at 2:05 pm
    Permalink

    cik tom. anda dah menghampiri status blogger femes. maka banyaklah cerca nista datang.

    don't giv up.
    u have ur own life
    lantak dorang nak cakap apa pun.
    sampai bila nak ambik port.
    baik diam dan teruskan hidup macam biasa (blog n kerja u)

    semua orang suka traffik. dan semua orang punya akal untuk berfikir yang halal dan haram. jangan susahkan hati u ok dear..

    Reply
  • February 18, 2011 at 2:26 pm
    Permalink

    ehehee..sabar je la cik tom..dunia blogger je pon..dorg bukan kenal sgt pon…

    sy pon x bjalan dh..sy update entri utk sendiri2..dh x kesah dh pasal trafik2 ni..x abis tau pon…

    skrg pon asyik duk bbalas dengan rongak, panandol dan kak bib je..ade jugak 2 3 blogger lain y rapat..y tu jela..ehehhee…itu y lame x singgah sini tu…malas nk bjalan cik tom..sori..

    anyway…biarkan dorg kate ape2 pon…biarkan dorg puaskan hati dorg..lame2 nanti tu penat la tu…

    Reply
  • February 18, 2011 at 2:47 pm
    Permalink

    cik tom jgn sedih dah ek..biar la org nk kata apa..mulut org mmg ada yg mcmtu…tp jgn la smpi twr hati nk blogging… =( jgn la sebab sorg dua yg ramai2 ni nt cik tom tinggalkan…sedih tau.,..

    Reply
  • February 18, 2011 at 2:58 pm
    Permalink

    lahai cian cik tom…tak mengapa lah cik tom peduli lah dengan dorang yang ada penyakit kat HATI tu.Macam mane nak puaskan hati semua orang yer tak?..apa pun berlaku saya tetap jadikan blog cik tom tempat rujukan untuk blog saya..sayang cik tom..

    Reply
  • February 18, 2011 at 3:05 pm
    Permalink

    cik tom nie..jgn la tawar hati plak…sian kat adah ngan follower2 cik tom yang banyak tue…sentiasa menunggu cik tom hapdate…

    biase la cik tom, bukan senang nak bagi kepuasan kat semua org…

    Reply
  • February 18, 2011 at 3:08 pm
    Permalink

    comel nye blog dia….nape ni dear?? akak baru je nak panas2 di blog..hehehe cheer up!!

    Reply
  • February 18, 2011 at 3:14 pm
    Permalink

    npa ni sis?? alaaa,jgn pduli la kata org yaa..brkn diaaaaorgg lorh..

    Reply
  • February 18, 2011 at 3:15 pm
    Permalink

    Cik Tom sayam. Macam ni lah jadinya bila followers jadi kayu pengukur. Tengok satu belog tu ada banyak followers mula lah cop belog tu otai tak pun blogger tu pemes. Bila tak puas hati mulalah nak sebar itu ini. Susah nak puas kan hati semua orang kan sayam?

    Shag pun tak puas hati dgn bloggers yg pentingkan sgt trafik smp sanggup menipu. Hmph~

    Reply
  • February 18, 2011 at 3:19 pm
    Permalink

    salam~~~hurm in my mind….cik tom tamo sdey2 yer,,,,biakan ape orng cakap janji cik tom hepy alwayss,,,troz kan brblogg,,,blog yg comel,,,hehe ^___^

    Reply
  • February 18, 2011 at 3:23 pm
    Permalink

    tatau dah nak komen ape..
    macam dah ramai sangat bagi nasihat tu. cukup la kot.

    cuma nak cakap, setiap kesabaran tidak akan sia2.. itu je.. okeyh!~ =)

    Reply
  • February 18, 2011 at 3:24 pm
    Permalink

    Erk? Emo lah pula.. hehe.. Cool dear.. i know u.. selain Keen, cik tom bloger yg tahu tentang serba sedikit kehidupan beta.. so u are my bestfren too ^_^.. dah2.. tawar hati jgn ckp lg.. kalo lmbt update pun xpa.. yg penting ada.. ahakz..

    Sampai sekarang diri ini masih tertanya2.. amende Iframe tu? Macam mana diri ini terlepas pandang siu hangat? ahakz..

    Reply
  • February 18, 2011 at 3:32 pm
    Permalink

    Hok olo. setelah research.. baru tahu amende tu. awat tak habaq den awal2.. haha.. ok. roger.. faham.. ahakz..

    Reply
  • February 18, 2011 at 3:34 pm
    Permalink

    ni la cabaran yg tak pernah surut dlm arena blogging..

    banyak bersabar dan lagi elok buat tak tahu shj
    makin difikir makin senak otak serabut fikiran stress jadinya

    kita buat ikut kita aje ciktom..
    dgn kata mudah dr akak:

    "PEDULIKAN"…

    Reply
  • February 18, 2011 at 3:38 pm
    Permalink

    CtOm..
    Setiap orang berbeza,memang kita tak mampu nak penuhi kehendak semua orang so bagi aKAK…akak buat ikut kemampuan nak BW ….ikut masa yang terluang,,,,itu pasal jarang jenguk CtoM kat sini…heheee tak marah kan.

    Reply
  • February 18, 2011 at 4:30 pm
    Permalink

    huhu..mmg nmpk rmai blogger mngejar ang dan trafik smata2 ..niat dh xbtul…

    Reply
  • February 18, 2011 at 4:56 pm
    Permalink

    salam cik tom..

    huish, yg yang cakap mcm tuh?? tok kenal cik tom macam mane.. dah macam kakak sendiri plak!!!

    abaikan tohmahan mereka semua, ramai yg menanti2 entry dari cik tom tau

    Reply
  • February 18, 2011 at 5:15 pm
    Permalink

    kesian nya kat cik tom.. siapa cakap cik tom sombong.. kalausombong.. tentu cik tom tak follow blog newbie macam saya ni.. thanx sebab follow Cloud9 cik tom..

    Jom rasakan
    Keranamu Jalan Jem

    Reply
  • February 19, 2011 at 2:52 am
    Permalink

    urm…tamo la majok cik tom, jangan la tak blogging lagi
    haishh sape laa yang kaya cik tom mcm tu
    isk…isk..isk… x patut betul

    100 Kerja Kosong Sepanjang Tahun 2011"

    Korang pernah main game ni?"

    Reply
  • February 18, 2011 at 8:38 pm
    Permalink

    pedulikan anasir-anasir dengki itu wahai cik tom .hehe .

    Reply
  • February 18, 2011 at 11:16 pm
    Permalink

    Sabar ya Tom…ellen pun dah tawar hati sekarang sebab benda2 ni juga tapi kena kuatkan semangat sebab bukan trafik yang ellen cari tapi kawan macam Tom ni…Teruskan berblogging sebab dah ramai kenal Tom ni…
    Ellen pun tengah down sebab pasal tak BW orang tak datang blog ellen itu maknanya ellen tak femes cam Tom…banggalah ngan Tom…hehe..(senyum sket)…hehe
    Iframe??apa tu..biar doranglah Tom…guna apa pun kalo menipu tak ke mana juga…
    Teruskan usaha Tom…mai ellen bagi semangat ni..hehe

    Reply
  • February 19, 2011 at 12:03 am
    Permalink

    salam Cik Tom,

    we are who we are.
    dunia kite, kite je tahu.

    cakap je dgn org lain tu

    "ade aku kisah"

    daripada:
    Ai yang dah masuk kelab lazer.
    hihihi

    Reply
  • February 19, 2011 at 12:06 am
    Permalink

    salam…t'kejut baca entry ni….
    sya dah la suka baca blog cik tom….
    jangan la lari dari dunia blog…
    ok…..

    Reply
  • February 19, 2011 at 12:49 am
    Permalink

    huhuhu.. benci tul kalau yg jnis ada software auto bw.. kita jln2 penat p stiap members. hmm.. xtau la.. yg penting Putera nk bw jap.. jom jln2

    Reply
  • February 19, 2011 at 9:07 am
    Permalink

    sabar ye cik tom,biasalah tu.dugaan dunia blogging..

    komen sikit entri sal cik tom ini boleh:-

    Cik Tom Tawar Hati Dengan Dunia Blogging – Semua Disebabkan Penipuan Trafik!

    Reply
  • February 19, 2011 at 1:12 am
    Permalink

    Sabar le cik tom oihh…nak buat camne…
    niat,kalau berblog semata2 nak kejar traffic mmg memacam le derang buat…
    yg penting masyuk kat depa..soal hukum tolak tepi.
    Skg ni yas buat,sbb minat jer…sok2,klau dah tak de minat/tawar hati…mungkin yas pun jadi cam cik tom gak..
    happy blogging.

    Reply
  • February 19, 2011 at 2:14 am
    Permalink

    salam

    jom kita sombong sama2 nak tak ?

    rasa malas jugak nak terus blogging ni..

    Reply
  • February 19, 2011 at 2:44 am
    Permalink

    sabar yer cik TOm…

    jgn sedey2x…

    akak deqlis suka ngan blog nie ngan tuan2x blog sekali..okies jer tak sombong pun..

    mulut tempayan boleh ditutup, mulut manusia nie kite mmg susah nak tutup..so buat dekkkk jer k..:)

    teruskan berblog..

    jom join GA nie
    http://deqlis-contest.blogspot.com/2011/02/inspire-designs-1st-giveaway.html

    yg lain pun sama meh arr join..
    ngan luper deqlis as referrer… ngehh ngehh.. thanks n tocey:))

    Reply
  • February 19, 2011 at 3:12 am
    Permalink

    sabar ye cik tom..ramai pae suke coretan u..jgn la tawar ati..abaikan je kumen2 sinis..dengki mybe..kn

    Reply
  • February 19, 2011 at 6:17 am
    Permalink

    Gerrard rasa Ci Tom bagus, dgn entry dan tutorial..banyak Gerrrard belajar..jgn berhenti ^_^

    Reply
  • February 19, 2011 at 6:44 am
    Permalink

    huwuwu…ni first time masuk blog ni…sape kate cik tom ni sombong???ishhhh maybe cik tom tak balas komen kot…xmo la tawar2 hati ngan blog k…tak mo sedih2 🙂

    Reply
  • February 19, 2011 at 8:39 am
    Permalink

    sy pon kdg2 rasa jugak tawar hati ngan dunia blog ni.. tak tau knapa..

    ermm.. pelik kan.. knapa ada yg x faham dgn life kita..

    keja kita bkn ngadap blog 24 jam..
    nak balas komen n jejak sorg2 bukan keja mudah..

    Reply
  • February 19, 2011 at 9:57 am
    Permalink

    biasa la cik tom asam garam la tu…
    ni hanya dunia maya , bukan yang nya… yg penting lebihkan untuk disana….
    teknologi makin canggih susah nak bendung…

    Reply
  • February 19, 2011 at 1:41 pm
    Permalink

    cik tom nape lak ckp cmtu?ala…biase la tue, manusia kan…kite sume same aje…hihihi…janji kita laksanakan tugas kite sebagai khalifah di atas dunia ini…wokeyyyyy…

    Reply
  • February 19, 2011 at 1:57 pm
    Permalink

    Salam cik tom.. Lama Jai x manyibuk kat sini..ha3.. Sihat? Apa yang berlaku, cik tom abaikan je.. Buat macam xde pape walaupun ada pape..hu3. Janganlah tawar hati.. Kalau tawar hati, ilanglah inspirasi Jai nnti..ahaks. Cik tom kan sedia maklum, alam maya kan ada macam2 jenis cara org nak buat untuk macam2 benda.. Asalkan kita x ganggu org, org x ganggu kita, iyupun dah cukup baik kan3.. Baik cakap yer..hu3.. Anyway, cik tom seorg idola yang cukup Jai hormat sampai sekarang…

    p/s : Kalau dah rasa tawar, nnti Jai tolong maniskan nak..he3

    Reply
  • February 19, 2011 at 2:08 pm
    Permalink

    jangan sedih2 macam ni cik tom…
    cik tom jangan la tawar hati dengan dunia blogging ni… Tak best la kalau macam ni…sabar la cik tom…

    Reply
  • February 19, 2011 at 2:23 pm
    Permalink

    kurang hajar, sape yang bikin kawan den yang utama ni merajok, dem yu, nak lawan lawan ngn den la, bukan cik tom. tgk da merajuk tempak rujukan tutorial den, huh

    chilex cik tom,ayuh kite same2 redahi segala rintangan dan dugaan.hehe senyum2 sket.hehe

    Reply
  • February 19, 2011 at 4:10 pm
    Permalink

    ala cik tom jgn mrjuk..senyum ar sllu .mmg ada bila ada blog cam2 hal akn berlku huuu…

    Reply
  • February 19, 2011 at 4:37 pm
    Permalink

    sabar ye ciktom. baru nak belajar2 blog dari ciktom. kuatkan semangat ye.

    Reply
  • February 19, 2011 at 4:53 pm
    Permalink

    blog kerana diri sendiri akan menjadikan kita kekal bersemangat.. 🙂

    Reply
  • February 19, 2011 at 5:25 pm
    Permalink

    aLAMAK CIK TOM DAH MERAJUK ! Siapa punya angkara nih 🙂

    Reply
  • February 19, 2011 at 6:08 pm
    Permalink

    benda biasa yang seorg blogger akan alami,.saya selalu baca dekat blogger2 lain jugak tntang masalah yang sebegini,.

    jadi teruskanlah berblogging,.dont give up ea,.sy sentiasa menyokong.

    Reply
  • February 20, 2011 at 4:10 am
    Permalink

    ala cik tom.tak mau laa macam ni..
    cik tom sumber insprirasi mamat..

    akak dah tak guna award matahaw kan?bagos2..sebab mmng ada masalah..

    Reply
  • February 20, 2011 at 10:05 am
    Permalink

    terima kasih pada semua yang komen entry ni..terharu baca semua komen yang bagi semangat kat cik tom…insyaAllah nanti cik tom ulaskan komen korang dalam satu entry lain..

    erm cuma sebenarnya ni entry sekadar luahan perasaan cik tom je bukan bermaksud cik tom nak berhenti dari dunia blogging…huhu…

    pada yang tanya apa tue iframe??korang boleh baca lebih lanjut penerangan kat sini;

    http://www.cikgudahlia.com/2011/02/blogger-kita-memang-cerdik-pandai-kan.html

    pasal penipuan autoblogwalking di shoutmix pulak..korang boleh baca kat sini ye;

    http://www.2dayblogger.com/blog/2011/02/19/cik-tom-dot-com/

    nanti sempat insyaAllah cik tom akan marathon singgah semua yang komen entry ni ye…

    Reply
  • February 20, 2011 at 11:34 am
    Permalink

    huhu..bawa bersabar ajela..biarla orang nak kata apa..

    Reply
  • February 20, 2011 at 2:42 pm
    Permalink

    asal ciktom ckp cmtuh? best je la ciktom pnye blog nie.. nice, informative, best.. ignore laa what others said.. keep on sharing and blogging ey.. ^^

    Reply
  • February 20, 2011 at 4:45 pm
    Permalink

    abaikan org2 pelik tu cik tom..janji kite happy.kalau pikir ke mulut dorang ni,ade je yang tak kena. Hari tu,ade juga sorang blogger ni datang kutuk2 ML just sebb die rase make up tu xcantik. Esok die dtg lagi nak smbung kutuk sdgkan ML tak jenguk die pon.sengal gile..menyampah betul dengan org2 macam tu.Oh ye, ML cube masukkan jugak email cik tom nanti ye.don't worry. nak kene privatekan coz nak concentrate study.nanti check email k?

    psal blogwalk tipu tu camne cik tom?iframe tu sume menatang ape?kekeke..ML pun xtau la benda2 tu. dulu ade gak blogwalking software org pomot dkt shoutmix. ML penah try,tp cam payah je. Agaknye yg tu la kot yg tipu nye. ML dah xkesah da bab2 blogwalk ni. Jalan dekat blog yang btul2 rapat ngan ML je. Letih dah kot. badan da tua.kikikiki..okla,jaga diri cik tom =)

    macam surat cinta dah ni ha…=P

    Reply
  • February 21, 2011 at 9:19 am
    Permalink

    lahh… ade jugak yg main compare2 sesama blogger ke.. ish3

    masing2 kan ade life sendiri..mana nak buat tugas2 harian, mana nak luangkan masa berblogging pulak.. consider la kan..

    xpe2 cik tom, jgn la tacing sgt dgn diorg yg berkenaan tu yea.. chill out bebeh!.. hee

    Reply
  • February 22, 2011 at 9:36 am
    Permalink

    sabaq erk cik tom… manusia… kita bukan boleh puaskan hati semua orang… makin ramai bloggers makin banyak ragamnya…

    Reply
  • February 24, 2011 at 3:25 pm
    Permalink

    cik tom cayang..

    peduli ahh..
    apa depa tu nak kata kat cik tom

    yang penting …
    ramai lagi org sayangkan ciktom
    salah sorang dari yg ramai tu
    kak ati ni…wokey..

    Reply
  • February 25, 2011 at 5:02 pm
    Permalink

    slm sggh dan gd mng cik tom!sori lama tak sggh sebab kite br discharge dr hosp gara2 demam denggi huhu……

    Reply
  • Pingback:2Day Blogger | Pakar SEO Ulas Entry Cik Tom - Ciktom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE