Cikgu Intan Owner Blog Kehidupan Itu Drama [Blog Review]

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia….Cikgu Nur Intan Hazirah mula menceburi dunia blogging pada bulan Mac 2010. Blogger yang berasal dari Jerantut, Pahang. Niche blog cikgu intan lebih kepada kisah personal dan juga perkongsian umum yang menarik. Kebanyakan entry dihasilkan dengan gaya penceritaan sendiri dan itu yang istimewa sebagai trademark tersendiri bagi sesebuah blog.

Cikgu nur intan hazirah; aku hanya insan biasa yang suka menulis dari berkata…berumr 21 tahun.. bakal guru dari uitm shah alam…pjk is my major 🙂

Geledah punya geledah, cik tom perasan kebanyakan entry intan berunsurkan cinta dan jiwang termasuk la beberapa entry terlatest yang dipublish. Entry yang ditulis memang santai je dan menarik cuma jika dibesarkan saiz tulisan blog dan guna font berwarna hitam akan memudahkan pembacaan entry diblog.

Selain tue, cadangan cik tom better intan masukkan header sebab first impression for blog biasa orang akan tengok pada header. So, header yang menarik mampu menarik lebih ramai pengunjung untuk lebih lama singgah di blog. Selepas cek kat iwebtool, saiz blog intan ni sangatlah berat dan lambat load iaitu 270.5 kb. Sebaiknya saiz blog kurang daripada 100 kb. Boleh tengok dalam senarai tutorial cik tom untuk kemaskan/ ringankan blog atau boleh rujuk di tutorialuntukblog.

Sebaiknya pasang scroll bagi bloglist, blog archive dan popular post pada sidebar untuk lebih kemas dan tidak meleret hingga ke bawah. Untuk bilangan entry pula sebaiknya maksimun 3 entry per page. Kalau nak letak lebih dari 3 entry direkemenkan guna readmore untuk kekemasan blog atau maybe boleh guna button “back to top”. Paling penting, rajin-rajinkanlah update entry sebab entry terakhir intan ialah bulan 8 yang lepas.

Jom ramai2 ajak cikgu intan update blog dengan klik Blog Cikgu Intan.

p/s: sori kepada semua peserta yang join segmen review cik tom sebelum ni. ciktom akan bayar hutang kepada 15 orang blogger lagi. sori sekali lagi.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

18 thoughts on “Cikgu Intan Owner Blog Kehidupan Itu Drama [Blog Review]

    • October 12, 2011 at 1:56 pm
      Permalink

      salam sis…ok selamat tambah kenalan baru ye akak..

      Reply
    • October 12, 2011 at 1:52 pm
      Permalink

      ala jangan majuk ye..ni waiting list hutang segmen review ciktom yang bulan 1 punye..baru nak bayar..hee

      Reply
    • October 12, 2011 at 1:36 pm
      Permalink

      xpe akak..ciktom faham..semua orang busy kan..berblog ni sampingan je..he

      Reply
  • October 9, 2011 at 5:06 pm
    Permalink

    dah tak berblog kot cik tom..
    akak buat review blog siap
    bagitau sapa last update 2,3 bulan lepas
    akak tak review blog dia..
    buang masa..
    heheh..kejam ke tak???
    Jom baca entri terkini diana …Blogwalking untuk apa??My Profile

    Reply
    • October 12, 2011 at 1:29 pm
      Permalink

      ciktom rasa xkejam pun tindakan akak tue sebab akak dah mention awal2 kan..ciktom pulak xde mention so kena lunaskan semua hutang segmen review..ada lagi 10 blog..insyaAllah setel bulan ni jugak..heee..

      Reply
    • October 12, 2011 at 1:28 pm
      Permalink

      boleh je geledah..boleh tambah kenalan baru kan..heee..
      sama2..blog hairul memang ringan..laju je load blog bila buka browser..

      Reply
  • October 9, 2011 at 11:25 pm
    Permalink

    Okay, sy akan terjah blog cikgu intan. Dia pun nampak cute je. heee 😉 Sy pun kadang2 suka baca bab2 cinta ni. Ntahlah sejak dua menjak ni, macam masuk je kepala bila baca kisah cinta. Dulu tak sangat. BTW, yelah perlukan sebuah header yang lebih jelas 😉
    Jom baca entri terkini nizamghazi …Mimpi Yang Insaf 071011My Profile

    Reply
    • October 12, 2011 at 1:27 pm
      Permalink

      aah memang cikgu intan ni cute…terjah jangan tak terjah…heee…

      Reply
    • October 12, 2011 at 1:13 pm
      Permalink

      hutang akak baru lagi kot..ni hutang ciktom dari awal tahun lagi..heee

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE