Dekorasi Rumah: Wallpaper Cantik dan Murah

Dekorasi Rumah: Wallpaper Cantik dan Murah | Assalamualaikum dan Salam Sayang… Hari ini cik tom nak kongsikan cara dekorasi rumah dengan wallpaper atau wall sticker yang cantik dan harganya murah pulak tu. Korang boleh beli dan tampal je kat dinding rumah korang. Tak kisah la rumah baru beli ke atau rumah sewa kan. Dah duduk mesti nak dekorasi rumah jadi cantik, menarik deboom kan. hehe……

Wallpaper rumah cantik dan menarik
Wallpaper rumah cantik dan menarik. Yang hujung tu abstrak text.English style sangatt..

Actually baru-baru ni kawan cik tom ni jemput cik tom makan2 KFC kat rumah dia meraikan kegembiraan dia lepas presentation proposal PHD. Cik tom pun apa lagi orang ajak makan free takkan nak tolak kan. hehe.. Yang bestnya bukan dapat makan kepci je, cik tom siap dijamu dengan coklat ferrero rocher dan toblerone. Rupanya kawan cik tom ni pun baru balik dari bercuti di Langkawi.

Dekorasi Rumah: Wallpaper Cantik dan Murah
Contoh-contoh corak wallpaper gambar pokok2

Kawan cik tom ni baru dapat kunci rumah pertengahan tahun baru ni dan dia memang semangat mendekorasi rumah dia bagi cantik gitu. Cik tom kagum kecantikan wallpaper dendalion yang kawan ni pasang. Cantik sangat.

Dekorasi Rumah: Wallpaper Cantik dan Murah

Cantik tak wallpaper umah kak tikah ni?
Cantik tak wallpaper umah kak tikah ni?

Ada dendalion yang black & white. Yang satu lagi warna hijau tue sebenarnya wallpaper jenis glowing in the dark. Serius memang cantik bila padam lampu, wallpaper tue akan bercahaya. Romantik sangat! hahaa. Kak tikah ni kreatif dia siap tampal satu wallpaper tu kat cermin meja solek. Comel je tengok.

Wallpaper dendalion purple dan wallpaper cartoon yang comel
Wallpaper dendalion purple dan wallpaper cartoon yang comel

Cik tom tanya la dia beli kat mana? cantik sangat dekorasi rumah kak tikah ni. Dia kata dah habis survey kat kedai tapi tak cantik. Dah la letih pastu habis minyak kereta pusing nak cari design cantik. Last2 dia beli wallpaper tu online je. Senang je hantar depan pintu. Harga pun murah siap ada diskaun lagi dan banyak pilihan corak boleh pilih. Korang mesti nak tau kan kat mana??

Dekorasi rumah dengan wallpaper comel untuk anak-anak

Wallpaper gambar comel sesuai untuk dekorasi untuk anak2
Wallpaper gambar comel sesuai untuk dekorasi untuk anak2

Semua gambar wallpaper ni cik tom snap dari website kat tikah ni beli la. Maaf cik tom tak jual pun. Tolong korang yang mendekorasi rumah dengan mencari wallpaper cantik, unik, comel yang penting murah! Kalau korang nak leh layari ke website tersebut>> Wallpaper cantik dan murah.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

43 thoughts on “Dekorasi Rumah: Wallpaper Cantik dan Murah

    • November 19, 2015 at 12:14 am
      Permalink

      susah tanya macam tu je..nak design berapa tue bergantung pada bajet..kalau bajet tinggi untuk dekorasi so banyak la idea atau wallpaper lagi menarik boleh beli

      Reply
    • November 19, 2015 at 12:12 am
      Permalink

      takde rumah sendiri.boleh dekorasi rumah sewa atau hostel pun okay jugak..hehe

      Reply
    • November 25, 2015 at 5:27 pm
      Permalink

      yup..tak perlu nak banyak warna sangat…wallpaper pulak banyak pilihan..boleh pilih mana berkenan

      Reply
  • November 19, 2015 at 7:26 am
    Permalink

    saya suka sekali blog ini. Cantik, menarik, dan informatif … Apalagi postingan yang satu ini bikin ngebayangin punya rumah idaman semakin dalam … Makasi, salam kenal

    Reply
    • November 25, 2015 at 5:17 pm
      Permalink

      terima kasih sudi singgah ke blog ciktom..salam kenal jugak…takde blog ya?

      Reply
  • November 19, 2015 at 3:18 pm
    Permalink

    Buat masa ini belum ada pengalaman memasang wall paper selain mengecat sahaja. Mungkin pada masa akan datang kalau ada corak yang menarik boleh dicuba.

    Reply
    • November 25, 2015 at 5:16 pm
      Permalink

      memang mudah kaedah pemasangan wallpaper ni..tak rumit…hanya bersihkan kawasan yang nak dilekatkan wallpaper..kemudian cabut dan lekatkan wallpaper pada dinding rumah.

      Reply
    • November 25, 2015 at 5:15 pm
      Permalink

      memang lawa koleksi wallpaper yang ada…geram je tengok..hehe

      Reply
    • November 25, 2015 at 5:12 pm
      Permalink

      kan2..ciktom pun berkenan sangat nak beli jugak..deco bilik..hehe

      Reply
    • November 25, 2015 at 5:09 pm
      Permalink

      simple lagi better dari dekorasi rumah nampak lagi serabut..

      Reply
  • November 20, 2015 at 1:39 pm
    Permalink

    ada gak niat nak pasang wallpaper tu untuk ruangtamu sahaja tapi budget agak mahal.kalau dapat yang comel ok juga ya bilik anak-anak..
    Jom baca entri terkini suri …Gaya Fesyen Lelaki Terbaik 2015My Profile

    Reply
    • November 25, 2015 at 5:05 pm
      Permalink

      suri yang ni harga murah ja..yang kawan cik tom beli ni belas2 ringgit je..tapi lupa exact harga berapa..kena check kat link ciktom bagi tu nak tau harganya..

      Reply
  • November 20, 2015 at 1:40 pm
    Permalink

    tapi dalam masa terdekat ini hajat pendam sahaja. rumah jiran sebelah dah buat wallpaper terperasan masa suri tengah sidai baju heee..

    anak suri no satu dah wallpaper lukisan dia dekat merata dinding rumah ada pula lukisan besar tu kalau sekli pandang cam pro jer heee…
    Jom baca entri terkini suri …Bila Pasangan Romantik Susu Ibu Jadi TerbaikMy Profile

    Reply
    • November 25, 2015 at 5:06 pm
      Permalink

      hahah..dah ada wallpaper semulajadi lukisan dari anak un cantikkk pe…

      pasni dpt income dari blog tu boleh la suri beli wallpaper baru..tak perlu tertengok wallpaper jiran..hehe

      Reply
  • November 20, 2015 at 5:45 pm
    Permalink

    pernah sekali, beli tulisan calligraphy wall sticker secara online.. tak lah susah sgt pasangnya dan cantik juga menghias rumah kita..

    Reply
    • November 25, 2015 at 4:34 pm
      Permalink

      mesti cantik rumah hairul kan??

      rumah kawan ciktom ni pun ada beli tulisan calligraphy..tapi dia beli kat fb..cantik tapi harga pun cantik jugak..hehe

      Reply
    • November 25, 2015 at 4:29 pm
      Permalink

      kan2..pusat sumber..tadika kan biasa cikgu hias cantik2..maybe boleh guna idea ni beli wallpaper online hias kelas…

      Reply
  • November 21, 2015 at 12:14 am
    Permalink

    tak perlu kos tinggi untuk hias rumah, guna yang biasa pun boleh dapat hasil yang luar biasa 🙂

    Reply
    • November 25, 2015 at 4:28 pm
      Permalink

      yup memang betul..kena kreatif untuk deko ni..nak DIY pun boleh kalau tangan berseni…tapi kalau beli pun tak mahal..sangat berbaloi

      Reply
    • November 25, 2015 at 4:26 pm
      Permalink

      maybe boleh hias rumah kat kampung..mak ayah mesti happy tengok

      Reply
    • November 25, 2015 at 4:25 pm
      Permalink

      mungkin patut tukar dekorasi rumah ke wallpaper baru pulak..try tunjuk kat isteri confirm cairr…

      Reply
    • November 25, 2015 at 2:21 pm
      Permalink

      cik tom rasa tak salah deko umah sewa pun sebab pelekat ni tak rosakkan cat rumah..

      Reply
    • November 25, 2015 at 1:59 pm
      Permalink

      aik apa salahnya kalau deco umah sewa pun..umah sewa pun kita nak duduk selesa dan cantik juga kan..jangan risau pelekat wallpaper ni jenis mudah untuk tanggalkan.

      Reply
  • December 1, 2015 at 1:24 pm
    Permalink

    Wah…. cantik ya yang untuk anak-anaknya saya jadi kepingin beli buat anak. Kira-kira berapaan ya harganya ? 😀

    Reply
    • December 6, 2015 at 12:57 am
      Permalink

      maaf cik tom tak jual..kalau berminat boleh ke link website yang cik tom dah disediakan di akhir entri ini ya..tapi harganya dari serendah RM10..

      Reply
    • December 6, 2015 at 12:55 am
      Permalink

      memang cantik2 akak..saya geram ja tengok ni..hehe

      Reply
  • January 5, 2016 at 3:45 pm
    Permalink

    Wallpaper yang lekat di dinding rumah memang cantik tetapi kena jaga baik-baik. Jangan bagi kanak-kanak conteng dengan pen marker dan gunakan pisau. Kalau tidak tosak habis.
    Jom baca entri terkini Top Seo Friendly …Pengalaman Bersama ONEXOXMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE