Diriku Yang Sengal Part 1

AMARAN: ENTRY NI PANJANG DAN MEMBOSANKAN…
Kali ni cik tom nak share kisah hidup sengal pada hari ahad lepas, 19/9/10..eh2 semalam la tue kan..miahaha..entry sebelum ni cik tom ade cakap dapat kursus painting and coating inspection kan..semalam ialah tarikh daftar kursus tue..kursus tue makan masa 5bulan…2 bulan lecture dan 3 bulan training..nak join kursus ni pun kena interview dulu sebab diorang nak amik 20 orang je..cik tom dapat tau berjaya dapat kursus ni pun dari mesej je..kedekut giler kan…tue pun pendek je cakap lapor diri tarikh 19/9/10 pas2 ade masalah call no xxx..
Hari yang ditunggu2…cik tom pergi la tempat tue Rxxxx Txxx dengan abang die, kak ipar dan anak saudara, hafiz..masa pergi tue agak kelam kabut gak sebab pagi tue cik tom baru siap kemas barang..last minute punye kerja..hehe..pergi pun dengan separuh hati je..tapi dah ayah cakap pergi je la dari takde keje ni kan..peluang camni bukan senang..
Masa on the way tue hafiz tak sihat+mabuk jalan jauh siap muntah lagi dalam kereta..perjalanan jadi tergendala jugak 30minit..pergi stesen minyak cuci muntah dulu…huhu..hampir 2 jam perjalanan akhirnya kitaorang sampai gak sana..
Sampai2 je sana, kat kaunter tue cik tom tengok semua lelaki..erkk takde perempuan ker??tengok list nama 1-20..huh cik tom sorang je perempuan..

cik tom :erm akak saya sorang je ker pelajar perempuan??

akak kaunter: eh ada pelajar perempuan ker??

Eh akak ni..aku tanye dia..dia tanya aku balik pulak..berlaku la keadaan yang agak tegang kat situ bila pihak pengurusan di sana tak dimaklumkan yang terdapat seorang pelajar perempuan..kelam kabut bila diorang tak dapat sediakan penginapan untuk cik tom..abang cik tom yang agak baran terus naik hangin bila diorang cakap boleh tak tumpang kawan/umah sedara/mana2 dulu sebab ade problem nak setel tempat penginapan cik tom..
Bila tanya macam mana pihak pengurusan boleh tak tahu ada pelajar perempuan..diorang cakap baru je dapat list pelajar pagi tue jugak…dan kebiasaannya memang takde pelajar perempuan..dulu pernah ada sorang pelajar perempuan dari kedah tapi dah dimaklumkan awal..senang diorang setel..ni takde yang maklum so diorang assume takde pelajar perempuan..
Banyak jugak la problem lain..antaranya diorang janjikan ada briefing..cik tom tunggu sampai pukul 12 alih2 tak jadi sebabnya orang yang nak bagi briefing tue tak dapat datang..langsung takde pe2 briefing..diorang just cakap sok la pulak buat briefing..pukul berapa tak tahu??datang je dalam area pukul 1o…cik tom rasa bodoh giler..tak tahu ape2..nak duk kat mana??sok cam mana??kelas start bila??pengurusan paling kelam kabut+serabut..
Masa interview tue diorang janjikan semua penginapan duk kat hostel txxx..alih2 bila datang diorang cakap penginapan lelaki kat tempat lain iaitu bukit kxxxx..diorang ada sewa 2 buah umah untuk student kursus ni..tempat tue jauh giler..3-4km jugak la..tak de sediakan transport..ramai family marah sebab diorang tak maklumkan awal2..

Ada bahagian cerita yang cik tom skip sebab panjang sangat..hehe..oleh sebab lama sangat tunggu sampai kul 4 dan encik xxx dah janji dengan abang nak setel problem penginapan cik tom hari nie jugak..cik tom suruh abang balik dulu…kesian tengok hafiz dah meragam..barang2 cik tom semua punggah tumpang bilik lectrurer perempuan kat situ..lecturer perempuan pun ade 2 orang je..mencabar tapi cuba kuat semangat sebab ayah cik tom agak tegas..so nak cakap tarik diri takut beb..
Lepas je beberapa minit abang balik, cik tom berjaya dapat bilik..

encik xxx: awak dah dapat bilik ni..boleh angkat barang masuk kereta ye..banyak ker??

cik tom: banyak juga..

encik xxx: takpe awak pergi angkat dulu nati saya tolong..

yang paling hampeh dia tak datang tolong pun..kui3…abang yang driver tue dan lecturer perempuan tue je yang tolong..thanks sangat2 kat diorang..uish panjang giler dah entry ni….nati cik tom sambung bahagian 2 la…cerita hidupku yang sengal…kui3…

p/s: gambar ni takde kena mengena pun dengan entri…ekekee 😉

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

35 thoughts on “Diriku Yang Sengal Part 1

  • September 20, 2010 at 8:09 am
    Permalink

    he3..memang panjang..tapi seronok baca..bila nak sambung??excited nak tahu cerita selanjutnya…

    Reply
  • September 20, 2010 at 8:14 am
    Permalink

    kwn baik dtg bc tia punye blog..nak tahu pe hal sbnr sal semlm..hihi..

    Reply
  • September 20, 2010 at 8:18 am
    Permalink

    hahahaa.sgt pnjg oke.

    Reply
  • September 20, 2010 at 8:45 am
    Permalink

    hehehe… kciannya…. la nk wat mcm mane dugaan kan… hehehe… semoga sentiasa berjaya dalam apa jua yang dilakukan oleh cik tom…

    Reply
  • September 20, 2010 at 8:57 am
    Permalink

    @nana: tgk la kalo rajin cik tom smbg arini jugak..kalo x sok..hihi

    Reply
  • September 20, 2010 at 8:58 am
    Permalink

    @anon: sape ni??k.zy ker??

    Reply
  • September 20, 2010 at 8:58 am
    Permalink

    @fairuz: dah letak amaran entry awal2 lg…huhu

    Reply
  • September 20, 2010 at 8:59 am
    Permalink

    @isyraq: tenkiu2..tue la dugaan dan cobaan..huhu

    Reply
  • September 20, 2010 at 9:02 am
    Permalink

    huhuh…cpt2 smbung….cian kt ank sdra yg mntah2 uh….bdk kan..

    Reply
  • September 20, 2010 at 9:41 am
    Permalink

    @echah:kena cari mood gak nak bebel..hihi..a'ah kesian kat anak sdara cik tom..

    Reply
  • September 20, 2010 at 9:45 am
    Permalink

    ellen pun nak juga tau cerita seterusnya…hehhehe
    kalo ellen awal2 dah ikut balik ..kuikuikui..[mengoda]

    Reply
  • September 20, 2010 at 10:04 am
    Permalink

    ha ha….. cik tom kena kencing ngan encik xxx….. ha ha….

    Reply
  • September 20, 2010 at 10:15 am
    Permalink

    sabar cik tom, sabar

    Reply
  • September 20, 2010 at 10:43 am
    Permalink

    @ellen:miahaha…ellen kena baca next entry ni…kuang3

    Reply
  • September 20, 2010 at 10:43 am
    Permalink

    @ellen:miahaha…ellen kena baca next entry ni…kuang3

    Reply
  • September 20, 2010 at 10:48 am
    Permalink

    @sofia: tue la kena tipu.,hampeh je..pemalas..hehe

    Reply
  • September 20, 2010 at 10:55 am
    Permalink

    @padin;sabar la ni..kalo x sabar kepala ko gondol lagi kali ke 2..ekekee ;p

    Reply
  • September 20, 2010 at 11:17 am
    Permalink

    Har3x~ Siap.. semua lelaki opkoz akan pandang Cik Tom.. Gaga~ (Lain pula dipikir.. telebih keluar kotak pemikiran ni.. ahakz..) Apapapun.. wait 4 da next chapter.. yezza..

    Reply
  • September 20, 2010 at 11:25 am
    Permalink

    kesiannya cik tom…kalo yaty lah,,,sorang je permpuan…tak nak yaty pergi..mahu kena bhn bdk2 laki kat situ..hehe…takpe2..yaty thu ..kwan ksygan yaty ni kuat nak kursus di situ…good luck k syg..hehe

    Reply
  • September 20, 2010 at 11:27 am
    Permalink

    @aretikz:haha…memang semua laki tue tgk cik tom pelik pun…haha.

    Reply
  • September 20, 2010 at 11:29 am
    Permalink

    @yatyCK:miahaha…cik tom dah quit la..cerita lanjut next entry..kuang3..

    Reply
  • September 20, 2010 at 12:32 pm
    Permalink

    haha… tunggu next entry

    Reply
  • September 20, 2010 at 12:35 pm
    Permalink

    haha..bersambung ke ni.. ngeh..tgh tggu smbungan..apa pun sabar je la..haha

    Reply
  • September 20, 2010 at 12:44 pm
    Permalink

    seronok baca kisah cik tom ni..ada sambungan ke..camner pulak cik tom sorang pompuan kt situ..sabar aje lah..

    Reply
  • September 20, 2010 at 1:49 pm
    Permalink

    dugaan cik tom..moga dipermudahkan semuanya..:)

    Reply
  • September 20, 2010 at 2:39 pm
    Permalink

    xpela cik tom. dugaan utk cik tom. ade hikmahnya kot. gudlak cik tom 😀

    Reply
  • September 20, 2010 at 3:20 pm
    Permalink

    @papadam: gelak sakan ye..tgu la next entry..hihi

    Reply
  • September 20, 2010 at 3:22 pm
    Permalink

    @fiezah: a'ah bersmbg..dah sabar la tue..seharian duk kat situ..huhu..

    Reply
  • September 20, 2010 at 3:25 pm
    Permalink

    @sweetsal:a'ah sambung sebab panjang sangat…hihi..tenkiu 🙂

    Reply
  • September 20, 2010 at 3:26 pm
    Permalink

    @adah:yup..dugaan bg org yg sabar..cuma cik tom kurang penyabar kot..huhu

    Reply
  • September 20, 2010 at 3:32 pm
    Permalink

    @poyaty:hihi..tengs dear!

    Reply
  • September 20, 2010 at 5:59 pm
    Permalink

    tiha…
    sungguh sadis.

    naseb ayah tiha xtau.

    Reply
  • September 20, 2010 at 8:51 pm
    Permalink

    @seepot:hehe..sadis ek…

    Reply
  • September 20, 2010 at 11:42 pm
    Permalink

    CikTom..cepatlah sambung cerita ni..suspen ni..nak tau ni nak tau..hehhee

    Reply
  • September 21, 2010 at 2:27 am
    Permalink

    @ellen:tak taip lagi ellen..hihi..nati cik tom buat entry ye hari ni juge..ekekee ;p

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE