Domain dan Hosting Murah, Cepat dan Berkualiti di Niagahoster

Domain dan Hosting Murah, Cepat dan Berkualiti di Niagahoster |Era dunia yang moden kini memudahkan semua maklumat hanya dihujung jari sahaja. Ia menjadikan semakin hari semakin ramai blogger yang wujud dengan lambakan blog/ website di seluruh dunia.

Domain dan Hosting Murah, Cepat dan Berkualiti di Niagahoster

Kenapa? Ini salah satu peluang untuk membuat duit menggunakan blog. Tak kisahlah samaada blog berniche personal, bisnes, berita, parenting dan sebagainya. Untuk yang merancang lebih serius dalam dunia blogging, cik tom sarankan anda wajib dapatkan domain dan hosting. Blog anda akan nampak lebih profesional dan berkreadibiliti di mata advertiser.

Maklumat ringkas hosting dan domain

Pada yang tak berapa faham apa itu domain dan hosting. Cik tom pernah kongsikan beberapa artikel penerangan mengenainya sebelum ini.

Secara ringkasnya, domain itu penukaran url blog anda contohnya; http://ciktom.blogspot.com kepada http://www.ciktom.com. Domain anda lagi ringkas dan mudah diingati kan?

Manakala hosting pulak ialah tempat untuk storage segala data yang digunakan di dalam blog anda contohnya gambar, template blog dan lain-lain. Tempat storage ini eksklusif milik anda bukannya storage percuma seperti blogger.com yang mana maklumat anda bila-masa boleh di kick/ delete oleh pihak blogger sepertimana pernah terjadi pada blog Dr. Mahathir suatu ketika dulu.

Domain dan Hosting Murah, Cepat dan Berkualiti di Niagahoster

Oleh sebab itu, cik tom nak recommend satu syarikat yang menyediakan pakej domain dan hosting yang murah, cepat dan berkualiti iaitu Niagahoster.  Harga dan pakej yang ditawarkan memang murah dan sangat berbaloi. Hosting cik tom pun bakal tamat tak lama lagi. Cik tom tengah pertimbangkan untuk bertukar ke Niagahoster. Huhu..

website niagahoster

Harga Domain Murah di Niagahoster

Serius memang murah giler harga domain di Niagahoster. Hanya Rp 105.000 tau bersamaan Rm29.84. Harga domain yang ditawarkan kat sini rasa paling murah dalam RM40++.

harga domain di niagahoster

Pada sesiapa berminat nak berdomain tu jangan lepaskan peluang tau. Harga offer terbaik dari Niagahoster. Anda boleh check  domain yang masih available di sini: Domain Murah Niagahoster.

Senarai Pakej Hosting dari Niagahoster

Cik tom memang jealous sesangat bila tengok senarai pakej hosting dari Niagahoster. Terdiri dengan 4 pakej iaitu pakej bayi, pelajar, personal dan bisnes. Kalau yang baru nak berblog tu boleh mulakan dengan pakej bayi berharga Rp 19.800 iaitu bersamaan RM5.63 sebulan. Murah kan??? Dah la bandwith dan database unlimited. Cik tom punya bandwith 100GB je. Huhu.. Ioollssss Jealousss!!

pilihsn pakej hosting niagahoster

Kelebihan Domain dan Hosting dengan Niagahoster

Terdapat banyak kelebihan domain dan hosting dengan Niagahoster.

Datacenter terbaik

Niagahoster menggunakan datacenter layanan hosting canggih dan moden iaitu Green Data Center Tier-4 DCI Indonesia. Ianya dibawah kendalian Equinix penyedia data center terbaik dunia berkualiti dengan jaminan uptime 99.99%. Ianya merangkumi;

niagahoster data center

Akses cepat dengan server web hosting

Dengan Niaghoster, anda dapat jaminan segala urusan dapat diakses dengan cepat, mudah dan berkualiti. Ini penting supaya setiap masalah berkaitan website dapat respon dan diselesaikan dengan segera oleh pihak server.

Jaminan uptime 99.99% dengan bandwith unlimited

Kelebihan ini yang cik tom paling suka iaitu jaminan uptime website sehingga 99.99%. Cik tom paling tak suka kalau website jadi serverdown oleh sebab server web hosting yang tidak stabil. Boleh jatuh merundum trafik dan income website. Lagi best bandwith unlimited so takde masalah kalau tiba-tiba ramai visitor website sebulan. Tak perlu pening fikir nak topup bandwith bila dah habis. Hihi..

Percuma SSL/ HTTPS untuk keselamatan dan SEO

Percuma domain dan certification SSL/ HTTPS dengan setiap pembelian pakej web hosting di Niagahoster.

Keselamatan server yang canggih

Niagahoster menggunakan server dengan ciri-ciri keselamatan yang canggih dan terkini iaitu BitNinja Smart Server Security. Ianya akan melindung website anda dari serangan Hacker, Ddos, Spam dan Malware yang ingin merosakkan website.

Support dan khidmat pelanggan 24 jam

Niagahoster turutmenyediakan layanansupportdan khidmat pelanggan24 jam! Jadi anda tak perlu risau jika ada sebarangan masalah atau pertanyaan boleh hubungi pihak Niagahoster pada bila-bila masa sahaja.

Selain itu, di website Niagahoster turut ada bantuan “chat”. Anda boleh terus langsung berbual dengan live chat bersama customer service. Customer service mereka memang sangat cepat respon setiap pertanyaan pelanggan. Cik tom dah test. Bila tanya kan, setiap pertanyaan dibalas kurang dari 5 minit. Wow sangat!

Jaminan pulangan wang dalam masa 30 hari tanpa syarat

Jaminan wang dikembalikan dalam masa 30 hari jika anda tidak berpuas hati dengan servis web hosting yang diberikan.

Affiliate

Anda automatik akan menjadi agen affiliate apabila melanggan domain dan hosting di Niagahoster. Paling best anda akan memperolehi komisen sehingga 70% bagi setiap customer baru yang anda ajak mendaftar di Niagahoster.

Review dan Testimoni Pelanggan Niagahoster

Ramai pelanggan telah berpuas hati dengan servis yang ditawarkan oleh pihak Niagahoster sehingga rating 9 dari 10 berdasarkan 351 review pelanggan.

testimoni pelanggan niagahoster

Pada yang berminat untuk dapatkan domain dan hosting  boleh lihat maklumat lanjut di website: Niagahoster. Jangan tunggu lama-lama nanti melopong. Ada offer diskaun sehingga 40%.

niagahoster offer diskaun

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

22 thoughts on “Domain dan Hosting Murah, Cepat dan Berkualiti di Niagahoster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE