Mycraftzon Blog Handmade Gift & Souvenier

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…. Hari ini jom kita berkenalan dengan blogger kreatif, Eiela. Yang cik tom sedia maklum eiela ada 3 blog iaitu blog kad dan felt handmade, http://mycraftzon.blogspot.com, blog Infonewbie.Com dan juga blog coklat handmade, Mz Sweet Corner.

Mycraftzon Blog Handmade Gift & Souvenier
Mycraftzon Blog Handmade Gift & Souvenier

Eiela memang seorang yang kreatif dan rajin cari peluang bisnes. Hari itu time bulan puasa, eiela sibuk jual kuih muih dan juga kuih raya. Malahan, eiela turut buat readymade product untuk join booth di sekitar Negeri Sembilan. Eiela buat bisnes kraft dan coklat handmade secara kecil-kecilan. Barang handmade yang dijual ini memang sangat sesuai dijadikan sebagai hadiah, souvenier dan sebagainya.

Dalam banyak-banyak handmade product, cik tom suka tengok pendrive, baby headband, keychain dan kad raya. Comel2 tengok dan berbaloi untuk beli 🙂

  1. Pendrive Case Untuk Pemenang
  2. Baby Headband Untuk Si Comel
  3. Keychain Nama Kawan Isya
  4. Kad Raya For Sale

Pada sesiapa yang berminat untuk tempah boleh maklumkan lebih awal sebelum tarikh yang dikehendaki. Jika terdapat sebarang pertanyaan atau ingin buat tempahan boleh hubungi eiela di email; [email protected] atau SMS ke 017-2032503 atau ke blog; http://mycraftzon.blogspot.com.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

28 thoughts on “Mycraftzon Blog Handmade Gift & Souvenier

    • November 4, 2012 at 10:08 pm
      Permalink

      aah kad raya cantik n kreatif..nanti boni blh book utk kad besday buat tersayang camtu jgk..hee

      Reply
  • November 4, 2012 at 10:21 am
    Permalink

    sungguh menarik sekali pembuatannya

    Reply
    • November 4, 2012 at 10:07 pm
      Permalink

      memang halus buatan tangan eiela ni..

      Reply
      • November 5, 2012 at 11:49 am
        Permalink

        ada tak blog yang mempunyai cara-cara untuk mengerjakan karya seni halus dengan lebih terperinci ?

        Reply
        • November 9, 2012 at 4:05 am
          Permalink

          tak sure..tapi kalu google rasanya ada..

  • November 4, 2012 at 5:37 pm
    Permalink

    Ramai yang asal menulis blog dan sekarang ini menjadikan blog untuk pemasaran produk secara sampingan.

    Reply
    • November 4, 2012 at 10:03 pm
      Permalink

      kena pandai amik peluang ada depan mata..

      Reply
      • November 14, 2012 at 1:38 am
        Permalink

        yang buat duit jual ebook blh tahan laku juga heee

        Reply
  • November 4, 2012 at 10:01 pm
    Permalink

    semakin ramai yang menggunakan blog sebagai medium pemasaran online, tahniah semoga rezeki terus bertambah melalui perniagaan online.

    Reply
    • November 4, 2012 at 10:02 pm
      Permalink

      yup memang tue..makin ramai yang nampak potential blog untuk bisnes online..

      Reply
  • November 4, 2012 at 11:02 pm
    Permalink

    ini mcm keychain yg mummy dpt dari ga ciktom je..mmg cute

    Reply
    • November 4, 2012 at 11:10 pm
      Permalink

      yup mmg eiela antara penaja GA ciktom..n hadiah yg mummy menang tue hasil dr tangan eiela..

      Reply
  • November 4, 2012 at 11:31 pm
    Permalink

    sangat kreatif dorang kan?
    bagus lah, bakat yg ada boleh dijadikan business 🙂

    Reply
    • November 5, 2012 at 12:34 am
      Permalink

      kena pandai rebut peluang dgn bakat yg ada..hee

      Reply
  • November 5, 2012 at 12:16 am
    Permalink

    Wahhh sampai 3 blog ada yer..mcm mana la dia ni monitor..hehe..semoga perniagaan saudara eiela akan terus maju dan terkenal serata tempat..aminnn

    Reply
    • November 5, 2012 at 12:35 am
      Permalink

      kalau dah rajin xde halangan nk monitor..yg pntg kena pandai manage masa,,hee

      Reply
      • November 22, 2012 at 1:06 am
        Permalink

        yang penting kena berani mencuba serta punya masa untuk menguruskan bisnes sebegini

        Reply
  • November 5, 2012 at 11:56 am
    Permalink

    Memang kreatif-kreatif semua. Teruja bila melawat blog mereka.

    Reply
  • November 6, 2012 at 8:26 pm
    Permalink

    Memang menarik hasil sentuhan orang kreatif ni. Nanti nak gi singgah blog tu..

    Reply
  • November 22, 2012 at 1:08 am
    Permalink

    bolehlah dijadikan hadiah untuk sesiapa yang nak buat contest. tapi kena bersesuaian juga dengan contest tu.

    paling tak pun bolehlah diberikan kepada mereka yang baru menyambut cahaya mata atau anak saudara seperti anak saudara bernama Muhammad Zamir Zakwan bin Zulkifli

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE