Emieysandra Masuk Majalah Remaja [Blog Review]

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia….


Emieysandra salah seorang blogger kecil molek yang berasal dari Kelantan. Emiey ialah seorang bakal cikgu yang menuntut di IPGM. Titik permulaan cik tom mengenali emiey dari contest sahabat sejati yang emiey anjurkan. Emiey memang diakui seorang blogger yang peramah dan mudah mesra. Blog emiey jenis personal yang menceritakan pelbagai kisah hidup emiey dan kisah paling sweet ialah kisah percintaan emiey dengan pakwenya. Opss maaf pada yang kat luar yang berminat nak berkenalan. Emiey ni dah berpunye πŸ˜‰



Yang paling best blog emiey ni pernah masuk majalah REMAJA tau. Fuh hebat tue. Bukan senang kot nak masuk. Jom baca kisah lanjut mengenainya kat entry “Emieysandra Masuk Majalah Remaja“. Pada yang berminat nak direview blog oleh majalah Remaja boleh baca entry emiey “Macam Mana Cara Untuk Review Blog Majalah Remaja“.


Blog emiey ni juga ada share tutorial sesuai untuk blogger baru dengan klik “Tutorial Emiey“. Tutorial emiey ni berserta dengan gambar untuk mudah lagi faham. Mengenai susun atur blog emiey memang cantik dan kemas. Size blog emiey ialah 86.76kb iaitu saiz blog yang bagus iaitu bawah dari 100kb. Saiz blog memainkan peranan penting untuk memudahkan pelawat lain untuk berkunjung dan juga bagi enjin carian.


Segmen review ni ialah dari “Senarai Yang Join Segmen Review Cik Tom“. Pada yang mintak reviewkan sebelum ni sorry ye sebab masih ada 20 blog dalam waiting list. huhu ^_^


Jom ramai2 singgah dan berkenalan dengan EMIEY.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

52 thoughts on “Emieysandra Masuk Majalah Remaja [Blog Review]

  • February 20, 2011 at 4:20 pm
    Permalink

    hebatnya.. btw, keen tetap blogger picisan.. blogger chipsmore juga.. hik3~ ^_^

    Reply
  • February 20, 2011 at 4:33 pm
    Permalink

    Tahniah…bestnya dapat masuk majalah

    Reply
  • February 20, 2011 at 4:34 pm
    Permalink

    perghh..penah masuk remaja tuh.terbaik ah.hee^^

    Reply
  • February 20, 2011 at 4:43 pm
    Permalink

    cik tom!

    mekasih sebab dtg follow saya…

    tutorial cik tom sangat2 berguna buat saya yang baru ni..

    thanks ya!

    ^_^

    Reply
  • February 20, 2011 at 4:58 pm
    Permalink

    hebatnyer emiey..

    Reply
  • February 20, 2011 at 5:17 pm
    Permalink

    tahniah…

    Reply
  • February 20, 2011 at 5:21 pm
    Permalink

    cik tom pun hebat gak.hehee jgn marah2 cik tom ngan sy,tak baik tau..ngeeeee

    *kalau bz tak update.tkpe..jnji sy nak dtg sni bila2 masa jika tak lupa,.yezaaaaa

    Reply
  • February 20, 2011 at 5:23 pm
    Permalink

    waa..tahniah emiey!!!

    Reply
  • February 20, 2011 at 6:10 pm
    Permalink

    wah.. majalah… jah masuk mimpi boleh la.. haha… btw, tahniah..

    Reply
  • February 21, 2011 at 2:28 am
    Permalink

    Wow..
    Best owh..
    apat masuk majalah remaja gitu..

    *Bila review blog aku? Hahahaha..

    Entry Terbaru 1 : "Saya Mahu Karya Seni Dari Blog Fynn Jamal"
    Entry Terbaru 2 : "Saya Mahu Ilmu Agama Dari Blog Ustaz Zaharuddin"

    Reply
  • February 20, 2011 at 6:47 pm
    Permalink

    perh…
    hebat tuh!!!

    Reply
  • February 20, 2011 at 7:25 pm
    Permalink

    mesti akan ramai lagi remaja2 di sana kan memulakan edit blog cantik2 dan menarik..hihi

    congratz to Sand(aku panggil dia Sand jer)

    Reply
  • February 20, 2011 at 10:32 pm
    Permalink

    dasat die ni..aku nak try masok majalah mestika..eheh

    Reply
  • February 20, 2011 at 10:55 pm
    Permalink

    best2!dpt msk mjlh ni mesti $$$$$..haha

    Reply
  • February 20, 2011 at 11:08 pm
    Permalink

    wah,bestnyer…hehehe. tp kene ingat niat sebenar kita buat blog…^_^

    Reply
  • February 21, 2011 at 12:03 am
    Permalink

    nak terjah sat blog cik adik tu πŸ™‚

    Reply
  • February 21, 2011 at 12:51 am
    Permalink

    hebat emiey kan πŸ™‚ TAHNIAH πŸ™‚

    Reply
  • February 21, 2011 at 1:04 am
    Permalink

    tahniah pd blog emiey krn pernah msuk majalah remaja..

    Reply
  • February 21, 2011 at 4:11 am
    Permalink

    ~~blog bawah tanah jer…huhu~~

    Reply
  • February 21, 2011 at 4:24 am
    Permalink

    belaka nk ckp tahniah..
    CL ckp takziah boleyh??
    ahaha…
    tahniah ..:)

    Reply
  • February 21, 2011 at 5:36 am
    Permalink

    tahniah kepada emiey πŸ™‚

    cik tom ape kabar?? sehat?? maaf ya Gayah lame tak terjah cik tom πŸ™ bz la skrg ni πŸ™

    Reply
  • February 21, 2011 at 5:45 am
    Permalink

    thanks cik Tom!
    gembira jgk dpt kenal cik tom yg makin hebat sekarang. πŸ˜‰

    Reply
  • February 21, 2011 at 6:55 am
    Permalink

    MM nk jd mcm Emiey gak, dpt msuk Majalah. Tp, tp.. xde majalah nak review kot. Foloower MM pun ciput je. Blog Mm pun biase2 je. huhu

    Reply
  • February 21, 2011 at 3:05 pm
    Permalink

    terinign nk org reviewkan blog sy.. huhu
    ciktom sudi x? πŸ™‚

    latest entri :
    Terima Kasih CInta teater musicaL…

    Reply
  • February 21, 2011 at 7:14 am
    Permalink

    whoa! blog emiey tu dapat masuk remaja
    kekeke

    Reply
  • February 21, 2011 at 8:27 am
    Permalink

    dah tiba turn emiey pulak πŸ˜€

    Reply
  • February 21, 2011 at 8:38 am
    Permalink

    agak2 blog akak sesuai masuk majalah apa ye..
    tak kan majalah remaja kot..hahaha

    Reply
  • February 21, 2011 at 9:18 am
    Permalink

    tahniah…bestnyer masuk majalah

    Reply
  • February 21, 2011 at 9:24 am
    Permalink

    eeee…. seronoknya noo pat masuk majalah.. terasa mcm penulisan kite ni dihargai dan dipandang baik oleh semua orang.. ermmmm~

    Reply
  • February 21, 2011 at 12:18 pm
    Permalink

    wah~

    bestnya

    jom kita terjah >.<

    Reply
  • February 21, 2011 at 1:15 pm
    Permalink

    eh, boleh masukkan gue dalam list review skali?
    hehehheee

    comel emieysandra ni..
    ahahaaa

    Reply
  • February 21, 2011 at 1:22 pm
    Permalink

    wah da masuk majalah..
    bila la kami dapat masuk majalah pule..:)

    Reply
  • February 21, 2011 at 1:43 pm
    Permalink

    wah ! best tu dapat masuk majalah remaja . teehee πŸ™‚

    Reply
  • February 21, 2011 at 1:50 pm
    Permalink

    weehuu ~ ala, ruangan bogspot yang remaja tu, xda wordpress? ahakz..

    Reply
  • February 21, 2011 at 4:49 pm
    Permalink

    dtg sni ketat2 ciktom..yahooooo
    jgn emo2 lagi tau..hehee

    Reply
  • February 21, 2011 at 5:05 pm
    Permalink

    bestnya..nak2 juga..he3

    Reply
  • February 21, 2011 at 7:32 pm
    Permalink

    tahniah kepada emiy…alief bangga sebab alief study kat kelantan..harap2 dpt jumpa dgn amiey ni…huhu

    Reply
  • February 22, 2011 at 12:35 am
    Permalink

    waah,syok gak dpt mask majalah..wakaka..ciktom ble plak ni???

    Reply
  • February 22, 2011 at 6:21 am
    Permalink

    lama xkomen2 blog ciktom ..dtg pun juz bace2 je… malu nak tego blogger hebat uhuuu ~

    Reply
  • February 22, 2011 at 8:13 am
    Permalink

    Syoknyer dapat masuk majalah.. πŸ™‚

    Tak lama lg Cik Tom plak πŸ™‚

    Reply
  • February 22, 2011 at 9:08 am
    Permalink

    Nak tunggu CikTom pulak masuk majalah terbaru.

    Reply
  • February 22, 2011 at 1:17 pm
    Permalink

    wow..tenx gtaw cara nk review tue..tingin sgt nk di review kn oleh remaja

    jemput dtg
    monyet kah kita??

    Reply
  • February 22, 2011 at 11:44 pm
    Permalink

    Ellen pun suka ke blog Emiey walau sebagai silent reader..best ..macam2 ada kat sana lebih2 lagi story2nya memang menarik..

    Tahniah untuk Emiey…hehe

    Reply
  • February 24, 2011 at 3:16 am
    Permalink

    emiey mmg besh..suka dapat kenal beliau..lepak ngan beliau pun besh!!

    Reply
  • February 24, 2011 at 3:22 pm
    Permalink

    ada masa nanti kak ati nak terjah dialah

    cik tom camne kita nak tahu saiz blog kita tu…

    Reply
  • March 5, 2011 at 9:42 am
    Permalink

    wah nak masuk jugak blh..:) tahniah emiey…

    Reply
  • Pingback:Tahniah Tentang Bulan Bertukar Ke [dot] Com [Blog Review] - Ciktom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE