eQurban Menjana Pendapatan Sambil Membantu Ummah

eQurban Menjana Pendapatan Sambil Membantu Ummah

Salam Sayang… Pasti makin ramai yang telah mendaftarkan diri untuk menjadi rakan niaga eQurban especially peserta Seminar Buat Duit Dengan Blog anjuran Denaihati pada ahad yang lepas. Cik tom pun salah seorang peserta yang menghadiri seminar tue. Cik tom bukan nak cerita pasal seminar buat duit tersebut. Cik tom sudah join program rakan niaga eQurban dan turut buat tempahan 1 bahagian korban pada tahun lepas.

Komisyen dari eQurban
Komisyen dari eQurban disahkan pada 14/05/2013

Alhamdulillah dapat email bayaran komisyen disahkan pada 14 Mei 2013. Sebenarnya duitnya dah selamat masuk ke akaun cik tom pada bulan Januari lagi. hehe… InsyaAllah cik tom plan akan gunakannya untuk tempah korban lagi di eQurban tahun ini. Program ibadah korban dan aqiqah ini boleh dikatakan last minute cik tom join iaitu beberapa hari tutup tempahan kerana masa tue cik tom nak buat tempahan korban di kampung. Tapi terlambat semua bahagian lembu telah habis ditempah.

Alternatif cik tom pun teringat denaihati selalu berkongsi input mengenai tempahan ibadah korban di Kemboja. Dari kisah pengalaman diri cik tom sendiri tue amik keputusan untuk berkongsi pengetahuan yang ada mengenai ibadah korban di Kemboja di blog dan kepada kawan-kawan yang sudah terlewat untuk menempah di masjid berdekatan.

Ataupun mungkin jumlah yang rakan-rakan sediakan tidak mencukupi dengan harga korban 1 bahagian di Malaysia yang dalam anggaran harga RM300-400 bergantung pada saiz lembu. Boleh buat tempahan korban 2013 ini dengan pihak eQurban iaitu 1 bahagian lembu= RM250.

Sila klik banner dibawah untuk membuat tempahan atau maklumat lanjut klik >>Website eQurban<<.

Korban dan aqiqah di kembojaKorban dan aqiqah di kemboja

Dalam banyak2 program affiliate, cik tom paling suka eQurban! Walaupun komisyen yang diterima untuk satu sales tidak setinggi affiliate lain. Tapi cik tom sukakannya kerana konsep eQurban ialah menjana pendapatan sambil membantu ummah sepertimana tagline eQurban “Beribadah Menjana Ekonomi Ummah”. Jom kita galakkan rakan-rakan laksanakan ibadah Korban serta Akikah untuk mencari keredhaan Ilahi.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

12 thoughts on “eQurban Menjana Pendapatan Sambil Membantu Ummah

  • May 22, 2013 at 1:25 pm
    Permalink

    Tahniah ciktom. Marilah kita pasang niat nak buat ibadah korban tahun ini..Sekarang ni nak buat ibadah pun dah semakin mudah. Nak ke nak jer..
    Jom baca entri terkini halim …Komisen ke 5 Taukekosmetik.comMy Profile

    Reply
  • May 23, 2013 at 1:27 pm
    Permalink

    Ini adalah satu cara membantu umaah yang tidak senasib dengan kita.

    Reply
  • May 27, 2013 at 12:40 am
    Permalink

    Emm betul tu..boleh jana pendapatan gak program ni..disamping beramal..hehe

    Reply
  • June 10, 2013 at 12:53 pm
    Permalink

    Di Equrban sendiri, sistem affiliate ini telahpun diperkenalkan sejak tahun 2011 dan sehingga hari ini telahpun mempunyai lebih 500 rakan niaga / affliate. Permintaan yang besar dalam program Qurban/Aqiqah sehingga melibatkan negara luar memberikan gambaran bahawa perniagaan ini mempunyai potensi yang cukup besar dan perlu direbut oleh masyarakat luar. Untuk menjadi rakan niaga/affiliate di eQurban, pendaftaran boleh dibuat secara online di website kami dan tiada sebarang fi yang dikenakan, dalam erti kata lain TIADA MODAL DIPERLUKAN. Tiada sebarang syarat yang perlu dipenuhi untuk kekal sebagai affiliate. Sistem affiliate kami adalah sangat mudah dan senang diaplikasi di mana-mana saja.

    Reply
  • June 14, 2013 at 3:25 pm
    Permalink

    Anda boleh tempah qurban dan aqiqah anda secara online bersama equrban , apa maksud aqiqah , apa maksud korban , berita tentang equrban , bila masanya nak buat aqiqah , bila masanya nak buat ibadah korban , cara nak aqiqah , cara nak buat akikah , cara nak buat aqiqah online , cara nak buat korban , ekorban , equrban , EQURBAN RESOURCES SDN. BHD. (951131-U) , hukum ibadah aqiqah , hukum ibadah korban , ibadah qurban atau aqiqah di Kemboja , ibadah qurban dan aqiqah di kemboja , ibadat aqiqah , ibadat korban online , info tentang equrban , korban , lembu kemboja , melakukan ibadah qurban dan akikah , menjalankan ibadah qurban dan aqiqah untuk pihak anda di Kemboja. , nak buat korbanc , Pihak eQurban , Pihak eQurban akan mengeluarkan sijil aku janji , program aqiqah bersama equrban di kemboja , program ibadah korban ini dengan pihak eQurban , tempah aqiqah online bersama equrban , tempah korban secara online melalui equrban , Website eQurban .

    Reply
  • June 25, 2013 at 4:08 pm
    Permalink

    Saya pun ada dapat gak email macam tu tapi duitnya tak masuk2 sampai sekarang. Email admin equrban langsung tak berjawab.
    Tempahan aqiqah saya sejk bulan 9 tahun lepas, sampai sekarang tak ada maklumat apa-apa. Tak tau la dah dilaksanakan atau belum. tanya kat email tetap tak berjawab. Frust betul dengan equrban.
    Ada apa-apa cadangan apa nak buat?
    Jom baca entri terkini Norasikin …Resepi Biskut Famous Amos NorasikinMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE