First Cek Nuffnang Blog Cik Tom

 

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia……

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Ilahi sebab buat pertama kalinya cik tom berjaya cash out kan cek dari nuffnang walaupun agak lambat berbanding kawan blogger yang lain. Harap lepas ini makin banyak dan murah rezeki lagi dari nuffnang. Cik tom pun sebenarnya dah lama tak dapat buffered earning dari nuffnang. Baru je minggu ni dapat 2 buffered earning yang baru iaitu Pepsico Quaker SS dan Celcom Great Sales (BLUE) LB.
Terima kasih kepada semua rakan blogger dan pengunjung blog cik tom yang mungkin antara 10 Pengunjung Blog Yang Menjana Trafik Blog cik tom. Tanpa kehadiran dan kunjungan korang semua tak mungkin cik tom dapat merasa cek pertama dari nuffnang. Terima kasih ye. Korang memang best! Sayang korang ketat2.
Pada yang masih tak tahu dan tak pernah dapat BE boleh rujuk Apa Itu Buffered Earning dan Tips Mendapatkan Buffered Earning. Manakala pada yang tak pernah cek atau periksa mengenai BE ni boleh baca Macam Mana Nak Tahu Dapat Buffered Earning.

gambar cek nuffnang bukti income lumayan dari nuffnang

Gambar cek nuffnang ni terpaksa dikaburkan sebab jumlahnya sikit je. Kalau banyak confirm cik tom tak blurkan dah. hehe..

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

64 thoughts on “First Cek Nuffnang Blog Cik Tom

  • March 10, 2011 at 4:42 am
    Permalink

    Bile nak belanja pizza?????????
    Huhuhu..
    Bestlah dah boleh cash out nuffnang hasil blogging..
    Perghhh.. *Tabik

    Entry Terbaru : Keluhan Rakyat Malaysia Terhadap Stesen Televisyen

    Reply
  • March 10, 2011 at 4:42 am
    Permalink

    Best nyer cik Tom… Tahniah!… Hehehe. Jom baca entri saya Perghh!!! Mengenali Diri… Ini semua Abg Ben punya pasal…

    Reply
  • March 10, 2011 at 10:35 am
    Permalink

    kawan pun tgh menunggu cek 1st dari nuffnang ni, tapi statusnya masuk unpaid.. risau kalau tetibe direject la.. adeh..

    ciktom dah dpt cek tu bley la nanti masuk meminang saya kan.. hehe.. :p

    latest –
    -Blogwalking Sekarang Dah Tak Boleh Pakai??

    Reply
  • March 10, 2011 at 4:40 am
    Permalink

    Ala..Cik Tom….nape kaburkan? Nk tengok jugak…mesti banyak ni

    Reply
  • March 10, 2011 at 4:42 am
    Permalink

    wah~

    tahniah cik tom ^^

    Reply
  • March 10, 2011 at 4:45 am
    Permalink

    haaaaa.kalau cik tom rahsia2 lagi cek nuffnang ciap la.hehehe.bestnye!bagi tips lagi taw cik tom 🙂

    Reply
  • March 10, 2011 at 4:58 am
    Permalink

    bestnyer..belanja akak mkn pizza cik tom

    Reply
  • March 10, 2011 at 1:00 pm
    Permalink

    mesti banyak nih cik tom
    tahniah
    blog cik tom pemes
    Dia kata saya cantik TAPI saya…"
    Pembunuh anak kucing wanita mohon maaf kepada rakyat Malaysia"
    ORI-KESHI | Kawaii Eraser Maker"

    Reply
  • March 10, 2011 at 5:07 am
    Permalink

    ble nak cash out cik tom??keke..:)

    Reply
  • March 10, 2011 at 5:12 am
    Permalink

    Tahniah ye CikTom.. Syoknyer dah dapat duit:)
    Myra nie je blom leh cashout lagi:(

    Reply
  • March 10, 2011 at 5:19 am
    Permalink

    sis!bila nak belanja rfc radix.huhuhu.;p

    Reply
  • March 10, 2011 at 5:23 am
    Permalink

    wahh ciktom… tipu la skit… blog ni kencang kot… hehehehhe….

    cuba ciktom bg review skit blog trex.. apa yg perlu lg.. n xtau cena nk kemas kn kotak yg ada komen sume tu…

    Reply
  • March 10, 2011 at 5:26 am
    Permalink

    tu la cik tom..
    akak yang dapat satu juta pun akak kaburkan..
    nikan pulak cik tom yang dpt
    setakat satos dua ratos..
    hahhahaha…

    Reply
  • March 10, 2011 at 5:43 am
    Permalink

    salam

    alhamdulillah sbb dapat jugak cashoutkannya cik tom…

    Reply
  • March 10, 2011 at 5:48 am
    Permalink

    bila turn saya ni cik tom…huhuhuh

    Reply
  • March 10, 2011 at 5:55 am
    Permalink

    Assalam ciktom…wah tahniah…mesti byk nie…padam terus dgn panjangnya…hahaha.dh brape lama erk ciktom simpan?hu3…

    Reply
  • March 10, 2011 at 6:00 am
    Permalink

    nuffnang bru dpt beberapa posen..nak cash out pon x out..hehe..

    Reply
  • March 10, 2011 at 6:05 am
    Permalink

    wah cik tom semakin meletop tu dpt nuff..

    tahniah2 dari suri..

    p/s:pasni blh ar share dgn kmi apa rahsia2 cik tom cpt dpt cek dri nuff tu heee

    Reply
  • March 10, 2011 at 6:05 am
    Permalink

    syoknya boleh shopping

    Reply
  • March 10, 2011 at 6:05 am
    Permalink

    cik tom kita bahagi dua mau tak hee..

    Reply
  • March 10, 2011 at 6:06 am
    Permalink

    syoknya .. leh shopping

    Reply
  • March 10, 2011 at 6:30 am
    Permalink

    ada bau duit sini ni hehe

    kacing kacing!!

    Reply
  • March 10, 2011 at 6:37 am
    Permalink

    Bestnya kan Tom dapat duit dari Nuffnang..ada gak hasil kita berblogging tapi rasanya Tom punya amount mesti meletup2…hehe..

    Tahniah juga sebab dapat BE..Ellen pun ada dapat satu tapi cuma bertahan sehari dan dah ME..sekarang dah tak ada BE langsung…tu dari awal tahun ni..masuk BE hari tu 2 mac dan Me 3 mac…huhu..memang Ellen tak pernah ada rezeki kan…tak pa la..hehe

    Reply
  • March 10, 2011 at 6:53 am
    Permalink

    tahniah ciktom…sikit tu brape byk ciktom??hehe…sy rasa byk tu…

    Reply
  • March 10, 2011 at 6:55 am
    Permalink

    dah dapat 1st cek dr nuffnang la dia.hehe..tahniah2.. belanja 😛

    Reply
  • March 10, 2011 at 6:56 am
    Permalink

    wah beshnye cik tom!! hehehe

    belanja RFC satuuu!!! hehe

    Reply
  • March 10, 2011 at 7:18 am
    Permalink

    alhamdulillah rezeki cik tom. bila dpt BE tu alarmlah saya. mesti saya datang jenguk cik tom. dah lama join adalah RM2.50 je.. tak pandai nak bagi banyak pun.

    Reply
  • March 10, 2011 at 7:18 am
    Permalink

    yeke first cek?

    nmpk mcm yang kali ke-10 jer…

    wakakakaka

    Reply
  • March 10, 2011 at 7:20 am
    Permalink

    alhamdulillah leh la sedekah kat masjid esok..ahaha

    Reply
  • March 10, 2011 at 7:21 am
    Permalink

    alhamdulillah leh la sedekah kat masjid esok..ahaha

    Reply
  • March 10, 2011 at 7:21 am
    Permalink

    alhamdulillah leh la sedekah kat masjid esok..ahaha

    Reply
  • March 10, 2011 at 7:40 am
    Permalink

    kak tom,,tahniah..belanja alief beli cadburry!!! haha..gurau je

    Reply
  • March 10, 2011 at 7:57 am
    Permalink

    fuh! boleh belanja choki2 lepas ni

    Reply
  • March 10, 2011 at 9:06 am
    Permalink

    as salam cik tom..
    tahniah wat cik tom…
    usaha ag yer…
    cik tlong2 laaa rakan2 blogger lain sama tuk jana pendapatan sampingan mcm nee..
    hehe
    senang2 follow laa blog sy yer cik tom..
    sayang cik tom…:p

    Reply
  • March 10, 2011 at 9:26 am
    Permalink

    tahniah cik tom… follow la blog saya yg tak seberapa ek… hihihi

    Reply
  • March 10, 2011 at 9:46 am
    Permalink

    peerrrgghhhh
    mesti byk ni kankankan :p

    Reply
  • March 10, 2011 at 9:50 am
    Permalink

    waa..syok la tu..kankan…minggu ni mish g melawat ciktom kt kemaman eh..iktom belanja mekdi tauu..hahhahha

    Reply
  • March 10, 2011 at 10:02 am
    Permalink

    bestnya cik tom..hehe..tmksh..ceq khwn nikah esok.lepas jumaat..

    Reply
  • March 10, 2011 at 10:59 am
    Permalink

    congrats cik tom~

    Reply
  • March 10, 2011 at 11:32 am
    Permalink

    tahniah cik tom

    duit nuff akak….dapatlah beli kain sutera utk dijadikan baju rasmi sekolah tau..ehhehee..yg tak menahan tu..kene top up sket..

    Reply
  • March 10, 2011 at 11:51 am
    Permalink

    tahniah..bile le abgshah nak merasa

    Reply
  • March 10, 2011 at 2:12 pm
    Permalink

    ala..nak tau gak brape jumlahnye tu..huhu

    Reply
  • March 10, 2011 at 2:13 pm
    Permalink

    wah!murah rezeki.amin 🙂

    Reply
  • March 10, 2011 at 2:16 pm
    Permalink

    Tahniah cik tom… lepas ni rajin lagi bw…

    Reply
  • March 10, 2011 at 2:38 pm
    Permalink

    tahniah cik tom,..
    sikit byk tak kesah.. janji hasil titik peluh sendiri.. kan

    Reply
  • March 10, 2011 at 3:16 pm
    Permalink

    tahniah tom..leh la blanja hosting nanti.. 😀

    Reply
  • March 10, 2011 at 5:25 pm
    Permalink

    lapa nak pizza la 😛

    Reply
  • March 10, 2011 at 11:25 pm
    Permalink

    wahh..dah earning dah rupanye..boleh blanje pasni..;)

    Reply
  • March 11, 2011 at 3:21 am
    Permalink

    tak banyak pun kompem cek tu lebih dr rm50 kan.. byk gak la tu 🙂

    Reply
  • March 11, 2011 at 4:18 am
    Permalink

    boleh bagi skit tak ciktom?kdkut sngt la,shre2 ngan sy..ciktom kan macho dari sy,,eheeee

    Reply
  • March 11, 2011 at 6:54 pm
    Permalink

    tahniah cik tom…omu pun dah cash out cuma tak sampai lagi…uhuk…nape tah tak sampai lagi…omu letih berblog kadang2 sbb omu jarang buka tenet…

    Reply
  • March 13, 2011 at 10:19 am
    Permalink

    kalau ada tutorial len tunjuk ajar nanti sali2 la lawat blog nie.. wat pengetahuan cik tom saya letakkan link kat senarai blog saya ..

    Reply
  • March 15, 2011 at 12:38 pm
    Permalink

    jalan2 kat sini gak… lme tak singgah sini..

    Reply
  • March 19, 2011 at 5:42 pm
    Permalink

    tahniah, saya baru je join, semangat2,,

    Reply
  • March 19, 2011 at 5:42 pm
    Permalink

    tahniah, saya baru je join, semangat2,,

    Reply
  • May 13, 2011 at 11:41 am
    Permalink

    T.kasih, info berguna, baru je join dah ada iklan masyuk, blog pun simple sangat, baru nak belajar.
    Jom baca entri terkini esbihani …Dari KL-Kuching SarawakMy Profile

    Reply
    • May 13, 2011 at 7:25 pm
      Permalink

      takpe cik tom dulu pun camtu..semua blogger yang mula dari bawah pun tak tahu apa2…belajar dari blog lain…insyaAllah nanti akak akan mahir..

      Reply
  • Pingback:Kenapa Suka Entry Mesra SEO? Sebab Trafik dan Duit ke?? | Ciktom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE