First Time Drive Malam Tanpa Inspection

Selamat Malam…

Cik tom baru je balik hantar adik pergi kelas tambahan malam. Ni experience pertama drive malam dan tanpa inspection dari ayah! Masa mula nak pergi tue terkial-kial jugak nak pasang lampu sebab biasa drive siang je. Mana la pasang lampu. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar ditemani adik Ika tersayang.

Tapi ada 1 cerita lucu pasal cik tom masa drive. Lepas drop adik kat sekolah kan cik tom nak pusing la kereta nak balik rumah tapi rasa pelik sebab kereta tue tak gerak-gerak. Eh Gear Ok. Handbreak OK . Aiks pesal? Takkan rosak kot. Dah la tak tahu apa-apa pasal kereta. Tiba-tiba… Opss rupanya tertekan brek bukannya pedal minyak! Konpem2 la kereta tak gerak sayang. haha..

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

28 thoughts on “First Time Drive Malam Tanpa Inspection

  • October 22, 2010 at 1:37 pm
    Permalink

    hahaha..ciktom2…lawak ok..tahniah2 dh bw mlm..hihihi

    Reply
  • October 22, 2010 at 1:42 pm
    Permalink

    boleh ler kita together-gether gi mkn lempeng nyior…heee

    Reply
  • October 22, 2010 at 1:47 pm
    Permalink

    wah ciktom leh la race ngan belalang pas nih…

    ngee ngee

    Reply
  • October 22, 2010 at 1:58 pm
    Permalink

    hehe..lawak tapi pape pun ciktom ni bagus sebab berani gak nak drive..cikbelog ni lesen jadik hiasan jerk..hehe

    Reply
  • October 22, 2010 at 2:01 pm
    Permalink

    wah dh berani dh cik tom bawa keta mlm2..nti blh la amik akak, kita pi jalan2..hehe

    Reply
  • October 22, 2010 at 2:12 pm
    Permalink

    hehe..kalo tkan brek je smpai esok pon keta tu x gerak cik tom..nway,congrats

    Reply
  • October 22, 2010 at 2:15 pm
    Permalink

    tahniah..cik top telah mencipta sejarah pd mlm ni.

    Reply
  • October 22, 2010 at 2:21 pm
    Permalink

    dah lama2 nanti biasa latu cik tom..
    hehe..tapi hati2 ye..

    Reply
  • October 22, 2010 at 2:25 pm
    Permalink

    senagl la cik tom..alahai..len kali tekan brek kuat2 yep..bia xdapat balik terus..hehe

    Reply
  • October 22, 2010 at 2:26 pm
    Permalink

    Weehuu.. rupanya.. ahakz.. ades.. ni la kalo dah gelap malam.. peal pndai btukar.. hehe..

    Reply
  • October 22, 2010 at 2:26 pm
    Permalink

    Tahniah akhirnya berjaya juga untuk peringkat pertama ujian memandu tu…

    Reply
  • October 22, 2010 at 2:29 pm
    Permalink

    huhu cmna leh tekan brek lak 2 cik tom syg? taw la mlm pun..huhu..len kali letak lampu kat bawah 2 la..kuikui..
    kidding dear..;D

    Reply
  • October 22, 2010 at 3:04 pm
    Permalink

    ahahhaha… adeyhhh… lawak2… setahun pon x berjalan kereta tu.. hehe..

    Reply
  • October 22, 2010 at 3:17 pm
    Permalink

    hehe neves la tu bila nak pusing balik ;p

    Reply
  • October 22, 2010 at 3:56 pm
    Permalink

    adoi…. ase nak…. adeh. hahahahah ;D

    Reply
  • October 22, 2010 at 3:57 pm
    Permalink

    tahniah …akak fes time drive malam, lupa nak pasang lampu..
    org belakang asyik hon baru prasan… sebab lampu jalan terpasang, terang benderang ingatkan siang lagi..hehehe

    Reply
  • October 22, 2010 at 4:02 pm
    Permalink

    kelakar cik tom nie, dlu cyidapun cam2, first time bwk kete mlm2 kan..

    Reply
  • October 22, 2010 at 4:14 pm
    Permalink

    hehe..cik tom nnti boleh la tu slow2…
    drive sampai klate deh..:)

    *echah ade L…lallaala

    Reply
  • October 22, 2010 at 5:12 pm
    Permalink

    tape ciktom tu semua pngalaman,
    hikhik ;D

    Reply
  • October 22, 2010 at 7:08 pm
    Permalink

    hehe pengalaman pertama la katakan..
    kami dulu first bawa keta lagi le, kelua dari Mall ujan turun plak, so 1st time nak bwa time ujan takut punya pasal tunggu sampai ujan brenti mcm naik moto plak..:)

    Reply
  • October 23, 2010 at 3:26 am
    Permalink

    kehkehkeh… adey kelakar. mcm mnggelabah je ni cik tom. hehe apa2 pon bagus lah cik tom at least da berani nk bwk kete sensorang. ana blom lg. wuuuu..

    Reply
  • October 23, 2010 at 6:56 am
    Permalink

    tekan break x pe.
    jgn tertekan minyak
    bahaya tu!!

    Reply
  • October 23, 2010 at 7:24 am
    Permalink

    ahahaha… laen kali blajar bawak lori… ehehe…

    Reply
  • October 23, 2010 at 8:53 am
    Permalink

    @ifa: hehe..1st time kot drive malam tanpa pantauan ayah..tenkiu 🙂

    @ain: boleh je akak..kedai lempeng tue biras abang ciktom..hak3

    @belalang: race??waaa lum mampu lg..hihi

    Reply
  • October 23, 2010 at 9:02 am
    Permalink

    @cikbelog: hehe..jom la sama2 blejar balik drive..

    @sweetsal: akak lg terer drive dr ciktom..segan la..akak la amik ciktom ek 🙂

    @nana: haha tue la pasal..sengal je kan 😉

    Reply
  • October 29, 2010 at 8:03 am
    Permalink

    @Lydia Miza(Aidyl Azim): hehe..dalam lipatan sejarah 😉

    @diana: ye akak..insyaAllah..tenkiu 😉

    @najihah sahami: mish jahat!hehe..

    @Aretikz:sbb gelap xnmpk+gelabah..hehe

    @Wanzie:tenkiu..

    @fyza:terpikir gak nak pasang lampu bawah tue..haha

    Reply
  • October 29, 2010 at 8:09 am
    Permalink

    @Solihin Zubir:bukan setahun…seberapa lama tempoh pun xjalan kalau tekan brek!!hahaha..

    @Afiq Bukhari: yup mmg neves ;P

    @macy: hahahahahahah

    @ibuintan:hehe..xpe pengalaman mematangkan akak kan..

    @cik cyida:kelakar tp tue la experience cik tom 😉

    @echah mashuri:tahun depan bwk pi klate!

    @ Yanie J:yup pengalaman mematangkan..

    @ LiFe KaMi:woow sama la agak takut nak drive hujan sbb rs kabur+jalan licin ;D

    @Anna Boleyn:yup mmg gelabah pom!

    @ Qu azniza ;): tekan minyak kuat mmg bahaya…vroooommmmmmmmmm~

    @Isyraq: tak naklah..hehe

    Reply
  • October 29, 2010 at 8:09 am
    Permalink

    ~alhamdulillah finally done~

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE