Giveaway Hatiputera.com

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Oleh sebab bulan November memang kurang sibuk maka cik tom nak menjoinkan diri masuk Giveaway Hatiputera.com. Syarat giveaway ini pun mudah untuk disertai.

Giveaway hatiputera.com

Ok tujuan utama giveaway ini untuk memperbaiki alexa ranking blog hati putera. Cik tom memang dah pernah exchange review di alexa dengan HP. Selain itu , ini juga sebagai tanda penghargaan kepada rakan-rakan blogger yang selalu berkunjung ke blog HP. HP pun pernah taja giveaways cik tom sebelum ini. HP memang seorang yang baik hati. hee 🙂

Kat bawah ialah alexa rank bagi blog Hati Putera, semoga alexa rank blog HP semakin kecil dan berada di kedudukan yang terbaik. Pendapat cik tom blog HP memang bagus dan ada potential untuk jadi popular dengan perkongsian info menarik, update konsisten, loading theme yang laju, senang untuk diakses dan owner blog yang peramah.

Alexa Traffic Rank
Traffic Rank in MY
11 Reviews
Sites Linking In

Pada yang tertanya alexa rank, cik tom pernah share 2 artikel mengenai alexa; Apa Itu Alexa Rank Dan Kategorinya danTutorial Cara Daftar Blog Di Alexa.com. Pada bulan Julai 2012 pernah ranking alexa Malaysia blog cik tom “bawah 300“, tapi oleh sebab busy dan jarang update blog, ranking blog dah semakin naik, 124,669 (Global) dan 847 (Malaysia) untuk 01/11/2012. Itulah siapa suruh malas sangat. Padan muka. hehe… ;p

Alexa Rank Blog Ciktom.com 19/07/2012
Alexa Rank Blog Ciktom.com 19/07/2012

Pemilihan pemenang giveaways ini dikira dari top refferal menggunakan google analytic dari 15 Oktober 2012 sehingga 15 November 2012. Manakala keputusan akan diumumkan pada 25 November 2012.

Jom ramai2 sertai >>Giveaway hatiputera.com<<

Giveaway hatiputera.com ini dianjurkan oleh hatiputera.com dan ditaja bersama oleh amlanblogger.com dan putera-malam.net.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

39 thoughts on “Giveaway Hatiputera.com

  • November 2, 2012 at 2:51 pm
    Permalink

    Good luck cik tom!

    *menarik sbnrnya..tapi pemenang ikut top referrel, mcm susah je saya nk menang.

    Reply
  • November 2, 2012 at 3:29 pm
    Permalink

    good luck ciktom 😀

    Reply
  • November 2, 2012 at 8:52 pm
    Permalink

    Wah! lepas ni mencanak naik lah ranking blog HP tu.. Best wishes and moga berjaya.

    Reply
  • November 2, 2012 at 9:39 pm
    Permalink

    selamat berjaya cik tom.. 🙂

    Reply
  • November 3, 2012 at 1:32 am
    Permalink

    semoga menang,,,

    Reply
  • November 3, 2012 at 3:20 pm
    Permalink

    selamat berjaya…

    Reply
  • November 3, 2012 at 3:21 pm
    Permalink

    kalau sempat insyaallah nak join..mummy ni bkn reti sangat semua ni..hahahaha

    Reply
    • November 4, 2012 at 11:04 pm
      Permalink

      jom join mummy..masih smpt lg..
      ps: ciktom try nak msk blog mummy xblh..kenapa ek?

      Reply
  • November 3, 2012 at 5:54 pm
    Permalink

    tak pernah join mana-mana giveway pun. giveway ciktom pun tak join hari tu. mungkin nak cuba join pulak giveway HP ni

    Reply
    • November 4, 2012 at 10:55 pm
      Permalink

      boleh cuba join ga HP..mana tau rezeki..gdluck!

      Reply
  • November 3, 2012 at 7:40 pm
    Permalink

    emm memang gigih HP dalam menurunkan ranking alexa..betul la cik tom..kalau malas, memang terus down alexa..mcm blog sy jugak..geram rasa..tak leh ke nak duk stabil lama sikit..hahaha..betul tu..HP memang peramah dan baik hati..hehe

    Reply
    • November 4, 2012 at 10:46 pm
      Permalink

      bila malas tue la abis semua ranking yg cun dah naik..sayang..

      Reply
  • November 4, 2012 at 12:41 am
    Permalink

    Terima kasih ciktom kerana sudi join.semoga berjaya.

    Reply
    • November 4, 2012 at 10:20 pm
      Permalink

      sama2..thanks jgk sudi anjurkan ga..hee

      Reply
  • November 5, 2012 at 6:27 am
    Permalink

    semoga berjaya ye…saya dah join gak..

    Reply
  • November 5, 2012 at 10:47 pm
    Permalink

    Salam
    hai cik tom
    baru jumpa blog cik tom ni masa tgh blogwalking
    sangat best la entry ni…ada cite pasal Giveaway blog HP and bleh tau jugak pasal Alexa
    ada masa jom cik tom singgah plak ke blog zura yer..

    p/s : zura pun tgh adakan blog giveaway ni…syaratnya senang jer…more detail bleh la singgah yer….tq

    Reply
    • November 9, 2012 at 3:26 am
      Permalink

      salam..hi zura..ok nanti ciktom singgah..

      Reply
  • November 11, 2012 at 9:17 pm
    Permalink

    good luck ciktom.. semoga berjaya, ada beberapa hari lagi keputusan di umumkan

    Reply
    • November 13, 2012 at 1:52 pm
      Permalink

      aah..dah lupa dah pasal contest ni sbb nak fokus contest lain pulak..hee

      Reply
  • November 22, 2012 at 1:18 am
    Permalink

    bila sebut pasal ranking axera.. ranking saya memang menyedihkan. ni baru dah sesal nak menyusutkan angka kosong kat belakang tu

    Reply
    • November 25, 2012 at 1:28 pm
      Permalink

      xpe boleh upkan balik dgn konsisten update entry m blogwalking

      Reply
  • Pingback:Warna Warni Tomato 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE